Ιταλία: "Άγρια Δύση" στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Έρχονται νέα μέτρα κατά των ανεξέλεγκτων ενοικιάσεων

11 Apr 2023, 14:41 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ιταλία: "Άγρια Δύση" στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Έρχονται νέα μέτρα κατά των ανεξέλεγκτων ενοικιάσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά του μαζικού τουρισμού και επιδιώκει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Η υπουργός Τουρισμού, Daniela Santaché, χαρακτηρίζει την κατάσταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη χώρα ως «Άγρια Δύση». Οι ελάχιστοι εφαρμόσιμοι κανονισμοί που υφίστανται αγνοούνται, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero και επισήμανε την ανάγκη για πραγματικές ρυθμίσεις την ώρα που αναμένονται οι κανονισμοί της ΕΕ. Όπως ανέφερε η Ιταλίδα υπουργός, το υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει επαφές με όλες τις εμπορικές ενώσεις, αφουγκράζεται τα αιτήματά τους και στη συνέχεια θα ορίσει νέους κανονισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Εξαίρεση στους κανονισμούς θα αποτελέσουν τα μικρά χωριά όπου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα καταλυμάτων και όπου οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν τη μοναδική λύση φιλοξενίας.

Για εμάς, η ιδιωτική περιουσία είναι ιερή και εάν μια οικογένεια αποφασίσει να ενοικιάσει ένα δωμάτιο, δεν είναι σωστό να την αποτρέψουμε να το κάνει, τόνισε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι διαφορετική όταν ενοικιάζονται 20 διαμερίσματα.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να καταγράψει όλα τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται για σύντομες χρονικές περιόδους και μόλις αποκομίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς θα λάβει μέτρα, σύμφωνα με την υπουργό.

Στη μάχη κατά του μαζικού τουρισμού, η Βενετία είναι εκείνη που επιδιώκει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή να θέσει όρια στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που ενοικιάζουν βραχυπρόσθεμα τα ακίνητά τους επιτρέπεται να το κάνουν για έως 120 ημέρες ετησίως. Στόχος είναι να προωθήσει τις μακροχρόνιες μισθώσεις και τη ζωή στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να προστατευθεί και η ιστορική, πολιτιστική και οικολογική κληρονομιά της πόλης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα