Οδηγός Airbnb: Πώς οι προορισμοί θα επωφεληθούν από την αύξηση των απομακρυσμένων εργαζομένων

17 Sep 2022, 12:04 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Οδηγός Airbnb: Πώς οι προορισμοί θα επωφεληθούν από την αύξηση των απομακρυσμένων εργαζομένων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

‘Έναν νέο οδηγό που περιγράφει το πώς οι κοινότητες μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά από την αύξηση των απομακρυσμένων εργαζομένων εξέδωσε η Airbnb.

Ειδικότερα, ο νέος οδηγός με τίτλο, Ζωή και εργασία από οπουδήποτε: Πώς οι κοινότητες μπορούν να επωφεληθούν από απομακρυσμένους εργαζόμενους, βασίζεται στις γνώσεις, τα δεδομένα και τις εμπειρίες της Airbnb σε συνεργασία με 20 προορισμούς που ενστερνίζονται τις δυνατότητες της απομακρυσμένης εργασίας, καθώς και σε μια παγκόσμια ανασκόπηση των προγραμμάτων απομακρυσμένων εργαζομένων.

Οι κυριότερες ενότητες του οδηγού, είναι οι εξής:

-Για πρώτη φορά, παρέχεται ανάλυση του κλάδου των παγκόσμιων πρωτοβουλιών απομακρυσμένης εργασίας.

-Χαμηλού κόστους και γρήγορα προγράμματα έκδοσης βίζας για εξ αποστάσεως εργασία.

-Προτάσεις πρότυπων φορολογικών και οικονομικών κινήτρων για απομακρυσμένους εργαζόμενους και εργοδότες.

-Προτάσεις για τις βασικές ανέσεις, όπως σύνδεση στο διαδίκτυο και κοινοτική υποστήριξη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Σχετικά, ο κ. Nathan Blecharczyk, συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής της Airbnb, ανέφερε ότι, εκεί που κάποτε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έπρεπε να αγωνιστούν για να προσελκύσουν ολόκληρες εταιρείες (ή ακόμα και βιομηχανίες), σήμερα οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί μάρκετινγκ προορισμού πρέπει να εξετάσουν το πώς μπορούν να προσλαμβάνουν άτομα και οικογένειες που έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν εξ αποστάσεως και πώς να διασφαλίσουν ότι τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας, γίνονται αντιληπτά από την ευρύτερη κοινότητα. Περαιτέρω, ο κ. Blecharczyk επεσήμανε ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι εκείνη που όχι μόνο προσελκύει απομακρυσμένους εργαζόμενους, αλλά και τους ενσωματώνει σε κοινότητες, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την αυξανόμενη τάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της πανδημίας, η εξ αποστάσεως εργασία έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο και η τάση είναι επίσης εμφανής στην πλατφόρμα της Airbnb, με πολλούς επισκέπτες να επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται σε έναν προορισμό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Οι μακροχρόνιες διαμονές (28 ημέρες+) συνεχίζουν να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της Airbnb με βάση τη διάρκεια ταξιδιού, σημειώνοντας υπερδιπλασιασμό από το 1ο τρίμηνο του 2019. Αναλυτικά, το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι μακροχρόνιες διαμονές 28 ημερών και άνω παρέμειναν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ανά διάρκεια ταξιδιού σε σύγκριση με το 2019. Οι μακροχρόνιες διαμονές αυξήθηκαν σχεδόν 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και σχεδόν κατά 90% από το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν μια τεράστια κοινωνικοοικονομική ευκαιρία για προορισμούς και κοινότητες. Για παράδειγμα, μόνο το 2021, το πρόγραμμα κινήτρων απομακρυσμένων εργαζομένων της Tulsa παρήγαγε σχεδόν 20 εκατ. δολάρια σε πρόσθετο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και περίπου 1,6 εκατ. δολάρια σε προκαλούμενα κρατικά και τοπικά φορολογικά έσοδα, με κάθε δολάριο που δαπανάται για το πρόγραμμα κινήτρων να καταλήγει σε 2,38 δολάρια σε νέο εισόδημα, σε τοπικό επίπεδο.

Η «επανάσταση» της απομακρυσμένης εργασίας, θεωρείται πολλά υποσχόμενη για τις μικρότερες πόλεις και τις αγροτικές κοινότητες, πολλές από τις οποίες έχουν πληγεί από τις μακροοικονομικές τάσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, παγκοσμίως, περισσότερες από 8.100 πόλεις και κωμοπόλεις έλαβαν τις πρώτες κρατήσεις Airbnb – συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.300 περιοχών στις ΗΠΑ. Το 2021, οι διανυκτερεύσεις εσωτερικού που κρατήθηκαν από επισκέπτες των ΗΠΑ στην Airbnb για διαμονές σε αγροτικές περιοχές, αυξήθηκαν κατά 110% σε σύγκριση με το 2019, ενώ οι οικοδεσπότες Airbnb σε αγροτικές κομητείες στις ΗΠΑ κέρδισαν πάνω από 3,5 δις. δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε συνεργασίες με 20 παγκόσμιους προορισμούς, η Airbnb συνεχίζει να εξελίσσει την εμπειρία για απομακρυσμένους εργαζόμενους για επισκέπτες, οικοδεσπότες και κοινότητες υποδοχής. Αυτόν τον μήνα, ενεργοποιήθηκαν αποκλειστικοί κόμβοι απομακρυσμένης εργασίας για την Tampa και την Tulsa, ενώ αργότερα αυτόν τον μήνα, η πλατφόρμα θα ενεργοποιήσει κόμβους για το Salzkammergut (Αυστρία), την Ταϊλάνδη, το Κέιπ Τάουν και το Friuli Venezia Giulia (Ιταλία).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα