Airbnb: Ιστορικό ρεκόρ κρατήσεων και εσόδων το β’ τρίμηνο του 2022 – «Η επιβράδυνση της οικονομίας μας ωφελεί»

03 Aug 2022, 11:09 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Ιστορικό ρεκόρ κρατήσεων και εσόδων το β’ τρίμηνο του 2022 – «Η επιβράδυνση της οικονομίας μας ωφελεί»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παραμένει ισχυρή η ζήτηση για σπίτια της Airbnb παρά τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας και τις υψηλές τιμές που έχουν πλήξει τα νοικοκυριά.

Την περίοδο Απρίλιος – Ιούνιος έγιναν κρατήσεις για σχεδόν 104 εκατ. διανυκτερεύσεις και εμπειρίες στη πλατφόρμα, σημειώνοντας μάλιστα ιστορικό ρεκόρ.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην πλατφόρμα ήταν 163,74 δολάρια, χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι 40% πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα, ανέφερε η εταιρεία.

Το είδος ταξιδιών που σημειώνει την ταχύτερη ανάπτυξη είναι οι μακροχρόνιες διαμονές, που οφείλεται στις δυνατότητες για απομακρυσμένη εργασία. Ωστόσο ανάπτυξη παρατηρείται και στα διεθνή και στα ταξίδια πόλης.

Η εταιρία αναφέρει ότι βρίσκεται εν μέσω της ισχυρότερης υψηλής καλοκαιρινής σεζόν στην ιστορία της, διαβεβαιώνοντας τους επενδυτές ότι είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στην οικονομία. Μάλιστα, η επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλλει σε περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας, αναφέρουν στελέχη της.

Ο διευθυντής, Brian Chesky, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με αναλυτές για τα αποτελέσματα της εταιρίας, ότι η Airbnb ιδρύθηκε σε περίοδο ύφεσης και ότι σε περίπτωση νέας επιβράδυνσης της οικονομίας πολλοί άνθρωποι θα επιστρέψουν και πάλι στις ενοικιάσεις σπιτιών τους, «αποτελώντας για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία».

Συνολικά, οι κρατήσεις για την περίοδο Απρίλιος – Ιούνιος παρουσίασαν αύξηση 25% έναντι του 2021, και διαμορφώθηκαν σε 103,7 εκατ., αυξημένες κατά 24% έναντι του 2019.

Οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν στην άνοδο των εσόδων της εταιρίας, η οποία κυμάνθηκε στο +58% έναντι του 2021, με έσοδα 2,1 δισ. δολάρια.

Σχεδόν οι μισές κρατήσεις αφορούν διαμονές τουλάχιστον μίας εβδομάδας και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Β. Αμερική όπου οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 37% έναντι του 2019.

Η ανάπτυξη στην Ευρώπη γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς λόγω παραγόντων όπως η αδύναμη λίρα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα