Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

29 Jun 2022, 11:46 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Airbnb απαγορεύει μόνιμα όλα τα πάρτι σε όλα τα σπίτια της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Airbnb απαγόρευσε σε μόνιμη βάση τα πάρτι και τις εκδηλώσεις στα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης, μονιμοποιώντας σχετική απόφαση προσωρινού χαρακτήρα που είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία είχε ανταπόκριση στους ιδιοκτήτες.

Η εταιρία αναφέρει ότι ο κανονισμός έχει γίνει κάτι περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας από την εισαγωγή του τον Αύγουστο του 2020, και εξελίχθηκε σε μια σταθερή πολιτική που στηρίζει τους ιδιοκτήτες και τις γειτονιές.

Σύμφωνα με την Airbnb, ο αριθμός παραπόνων για πάρτι μειώθηκε κατά 44% από την έναρξη ισχύος του μέτρου ενώ εξαιρέσεις μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον ειδικοί και παραδοσιακοί χώροι φιλοξενίας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα αφαίρεσε το όριο των ανθρώπων που μπορούν να μένουν στα σπίτια – λόγω ανησυχιών για διασπορά του κορωνοϊού - το οποίο μέχρι σήμερα ήταν τα 16 άτομα.

Ορισμένοι τύποι μεγάλων σπιτιών, από Ευρωπαϊκά κάστρα μέχρι αμπελώνες των ΗΠΑ ή μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική, μπορούν να στεγάσουν με ασφάλεια και άνεση περισσότερα από 16 άτομα.

Η αφαίρεση του ορίου αυτού, σύμφωνα με την πλατφόρμα, σκοπεύει να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών να αξιοποιήσουν υπεύθυνα τους χώρους τηρώντας παράλληλα την απαγόρευση για πάρτι.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα