Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

25 Jun 2022, 11:30 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Η Airbnb χρηματοδοτεί τη δημιουργία παράξενων καταλυμάτων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το σεβαστό ποσόν των 10 εκατ. δολαρίων θα μοιράσει η Airbnb σε 10 οικοδεσπότες, δηλαδή 100.000 δολάρια στον καθένα, οι οποίοι θα σχεδιάσουν και θα κτίσουν τα πιο παράξενα καταλύματα.  

Ειδικότερα, χάρη στο νέο σύστημα φίλτρων της εταιρείας, το οποίο επιτρέπει την αναζήτηση ανά κατηγορία, όπως «νησί», «ανεμόμυλος» ή «OMG!» εκτιμάται ότι η Airbnb έχει ήδη κερδίσει 2,5 εκατ. κλικ από επισκέπτες μέσα σε διάστημα ενός μήνα, συνεπώς διαφαίνεται μία λαχτάρα του κόσμου για όσο το δυνατόν πιο παράξενες αποδράσεις.

‘Όμως, πόσα χρήματα μπορεί να αποφέρει στον οικοδεσπότη η ενοικίαση ενός παράξενου καταλύματος; Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέσο εισόδημα για τους ανθρώπους στην πλατφόρμα της υπολογίζεται σε περίπου 13.800 δολάρια τον χρόνο, όμως τα παράξενα καταλύματα θα μπορούσαν να αποφέρουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτό. περίεργες ενοικιάσεις θα μπορούσαν να κερδίσουν πολύ περισσότερα από αυτό.

Κάποια από τα 300 και πλέον παράξενα καταλύματα που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα, είναι το σπίτι-υποβρύχιο, το σπίτι-γαλέρα, το σπίτι-άμαξα της άγριας δύσης, το σπίτι-παπούτσι, το σπίτι-κιθάρα, ο ιπτάμενος δίσκος, το νανόσπιτο, το κατάλυμα με το μελίσσι στη μέση του υπνοδωματίου, οι ανεμόμυλοι, τα δεντρόσπιτα και το σπιτάκι του Χόμπιτ.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία του διαγωνισμού για το πιο παράξενο κατάλυμα, εκπνέει στις 22 Ιουλίου, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Iris Apfel, θρύλος της μόδας, Koichi Takada από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, καθώς και η οικοδέσποινα του Potato Hotel Kristie Wolfe.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα