Airbnb: Νέες λειτουργίες για την προστασία των μοναχικών ταξιδιωτών

14 Jun 2022, 15:07 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Νέες λειτουργίες για την προστασία των μοναχικών ταξιδιωτών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέες λειτουργίες για την ασφάλεια των μοναχικών ταξιδιωτών προσφέρει η Airbnb, μέσα από την εφαρμογή της πλατφόρμας για κινητά τηλέφωνα.

Ειδικότερα, οι λειτουργίες περιλαμβάνουν συμβουλές ειδικών προκειμένου να βοηθούν τους τουρίστες να παραμένουν ασφαλείς και να τους επιτρέπουν να κοινοποιούν τις λεπτομέρειες κράτησης με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Με ένα μόνο κλικ, θα μπορεί κανείς να στέλνει λεπτομέρειες του προγράμματος διακοπών σε εξειδικευμένο άτομο, το οποίο θα ενημερώνεται για την τοποθεσία του σπιτιού και τη διάρκεια διαμονής.

Θα περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως η διεύθυνση του σπιτιού, ο κωδικός κράτησης και οι ημερομηνίες τσεκ ιν και τσεκ αουτ.

Η εφαρμογή θα καλεί επίσης τους μοναχικούς ταξιδιώτες να κάνουν ερωτήσεις στους ιδιοκτήτες, όπως για το αν θα υπάρχει κάποιος να τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια διαμονής εάν χρειαστούν κάτι και αν θα μοιράζεται το χώρο με άλλους ανθρώπους.

Οι νέες λειτουργίες λανσάρονται σε πρώτη φάση για αγγλόφωνους ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση σε ιδιωτικά δωμάτια ή κοινόχρηστους χώρους. Η Airbnb σκοπεύει να διευρύνει την υπηρεσία και σε άλλες γλώσσες αλλά και στις ενοικιάσεις ολόκληρων σπιτιών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πλατφόρμας, το 26% του συνόλου διανυκτερεύσεων για τις οποίες έγινε κράτηση το 2021 αφορούσε μοναχικούς ταξιδιώτες.

Οι ψηφιακοί νομάδες, επίσης, αυξάνουν το μερίδιο τους στις κρατήσεις της Airbnb, με πάνω από το 50% των μακροχρόνιων διαμονών για τις οποίες έγινε κράτηση το πρώτο τρίμηνο του 2022 να αφορά μοναχικούς ταξιδιώτες.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα