Πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα | +232% οι κρατήσεις για Airbnb καταλύματα το καλοκαίρι

29 Mar 2022, 09:29 | AIRBNB

TornosNews.gr

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα | +232% οι κρατήσεις για Airbnb καταλύματα το καλοκαίρι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις για καταλύματα Airbnb στην Ευρώπη τη θερινή περίοδο του 2022 καταγράφει η Ελλάδα μέχρι την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών AirDNA, που παρακολουθεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στην πλατφόρμα της Airbnb παγκοσμίως.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία η Ελλάδα είχε αύξηση, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι, στις καλοκαιρινές κρατήσεις κατά 232%. Ακολουθούν η Πορτογαλία (+196%) και η Κροατία (+151%). Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός μέσος όρος στην αύξηση κρατήσεων είναι 74%. 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ελλάδα στα Airbnb έχει η Σαντορίνη (552%). Η Αθήνα παρουσιάζει αύξηση 429% και η Κέρκυρα 317%.

Αξιοσημείωτο ότι ο όγκος κρατήσεων είναι υψηλότερος κατά 7% έναντι του 2019 την ίδια περίοδο.

Οι κρατήσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο  δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς ο πολεμος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Έτσι οι όποιες επιπτώσεις θα φανούν στις κρατήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου και ίσως και μετά, ανάλογα με τις εξελίξεις. Το βέβαιο είναι ότι υπήρξαν και υπάρχουν πολλές κρατήσεις σε σπίτια Airbnb σε πόλεις γειτονικών χωρών με την Ουκρανία λόγω του κύματος Ουκρανών προσφύγων.

Παράλληλα η Airbnb έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει σε μέχρι 100.000 Ουκρανούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ρωσικής εισβολής, ολιγοήμερες διανυκτερεύσεις δωρεάν. Επίσης, χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας προχώρησαν σε κρατήσεις διαμερισμάτων στην Ουκρανία  για να στηρίξουν οικονομικά τους ουκρανούς ιδιοκτήτες.

Στις 4 Μαρτίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, έγραψε στο Twitter : «Σε 48 ώρες, έχουν κρατηθεί 61.406 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι 1,9 εκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν σε οικοδεσπότες που έχουν ανάγκη. Μια τόσο ωραία ιδέα από την κοινότητά μας. Ευχαριστώ."

Η Ουκρανία είχε 17.325 ενεργές βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Από αυτές, το Κίεβο είχε 5.638 ενεργές καταχωρίσεις, η Οδησσός 3.587 και το L'viv 2.553.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα