Η Airbnb αναστέλλει τη λειτουργία της στη Ρωσία

04 Mar 2022, 13:12 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Airbnb αναστέλλει τη λειτουργία της στη Ρωσία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η εταιρία ενοικίασης σπιτιών, μπαίνει στη λίστα με άλλες εταιρίες της Δύσης, όπως οι Volkswagen, Accenture και Spotify, οι οποίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας του στη Ρωσία την Πέμπτη μέσα από το Twitter.

Η Volkswagen αναστέλλει επίσης την παραγωγή οχημάτων της στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας ενώ παγώνει και τις εξαγωγές αυτοκινήτων στη Ρωσία.

Η Accenture διακόπτει τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία, καλώντας τη να δώσει τέλος στην παράνομη επίθεση στον Ουκρανικό λαό και την ελευθερία του. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στήριξη στους 2.300 Ρώσους εργαζομένους της.

Η Spotify έκλεισε τα γραφεία της στη Ρωσία επ αόριστον και περιόρισε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τα κρατικά μέσα της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Περί το 75% των Αμερικανών δήλωσαν ότι στηρίζουν τις εταιρίες που διακόπτουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία και σταματούν την πώληση προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Morning Consult.

Σύμφωνα με τον ειδικό επενδυτικών κεφαλαίων της LPL Financial, Jeff Buchbinder, το κόψιμο των δεσμών με τη Ρωσία αποτελεί έξυπνη κίνηση εξοικονόμησης κόστους για τις εταιρίες των οποίων οι βασικές αγορές είναι οι ΗΠΑ, δεδομένου ότι η ρωσική αγορά δεν είναι κρίσιμης σημασίας για τις περισσότερες. Ωστόσο, οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές εταιρίες αναμένεται να είναι μεγαλύτερες λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα