Έρευνα Airbnb: Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες την άνοιξη του 2022

26 Feb 2022, 11:05 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Έρευνα Airbnb: Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες την άνοιξη του 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζει δυναμικά η ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 15% το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που εξήγαγε Airbnb  από έρευνα στις αναζητήσεις των πελατών της.

Πρωταγωνιστές στο ταξιδιωτικό σκίρτημα της προσεχούς άνοιξης, είναι οι τουρίστες ηλικίας από 60 ετών και άνω και οι ενήλικες ηλικίας 30 ετών.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, η ταξιδιωτική τάση Live Anywhere, δηλαδή Ζήσε Οπουδήποτε, παρουσιάζει σημαντική άνοδο.  Με τον χειμερινό καιρό να ξεθωριάζει και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να χαλαρώνουν σε πολλούς προορισμούς, οι αμερικανοί επισκέπτες αναζητούν μακρινά ταξίδια την επερχόμενη σεζόν. Και οι ταξιδιώτες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για διεθνείς προορισμούς όπως το Πόρτο της Πορτογαλίας και το Whistler του Καναδά.

Όσον αφορά στη σύγκριση του πρώτου με το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, διαπιστώνεται ότι ενώ το πρώτο τρίμηνο οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 20%, το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ξεπέρασαν το 35%.  Επιπλέον, οι 15 κορυφαίοι ανοιξιάτικοι προορισμοί για τους Αμερικανούς, διαμορφώνονται ως εξής:

-Παρίσι, Γαλλία

-Φλωρεντία, Ιταλία

-Ρώμη, Ιταλία

-Μαδρίτη, Ισπανία

-Whistler, Καναδάς

-Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

-Βαρκελώνη, Ισπανία

-Πόρτο, Πορτογαλία

-Άμστερνταμ, Ολλανδία

-Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο 

Αγκαλιάζοντας τον νομαδικό τρόπο ζωής, οι μεγαλύτεροι ταξιδιώτες, ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και οι ενήλικες περίπου 30 ετών,  δηλαδή οι συνταξιούχοι και ένα μεγάλο κομμάτι των νέων εργαζομένων, που πια δεν είναι αναγκασμένοι να δίνουν το παρόν σε ένα γραφείο,  επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν οπουδήποτε.

‘Όπως διαφάνηκε στην έρευνα, οι κορυφαίοι προορισμοί για μακροχρόνιες διαμονές μεταξύ των συνταξιούχων την άνοιξη του 2022, είναι μέρη με ζεστό καιρό και ηλιοφάνεια:

-Ακτή του Κόλπου της Νότιας Φλόριντα

-Φοίνιξ

Κεντρική Ακτή του Κόλπου της Φλόριντα

-Ακτή του Ατλαντικού της Νότιας Φλόριντα

-Ορλάντο

Οι μοναδικοί τύποι διαμονών, τα φιλόξενα γήινα σπίτια και τα μικροσκοπικά καταλύματα,  έχουν υπερδιπλασιαστεί μεταξύ των μακροχρόνιων επισκεπτών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, σε σύγκριση με την προηγούμενη άνοιξη.

Επίσης, την ερχόμενη σεζόν επανέρχονται και τα οικογενειακά ταξίδια, με τις οικογένειες να αναζητούν προορισμούς που προσφέρουν εμπειρίες όπως θεματικά πάρκα και άλλες φιλικές προς τα παιδιά δραστηριότητες, καθώς και ηλιόλουστες, ζεστές παραλίες. Έχοντας αυτό κατά νου, η Φλόριντα βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιότητας, διεκδικώντας τους μισούς από τους κορυφαίους προορισμούς για οικογένειες:

-Ορλάντο, Φλόριντα

-Ακτή του Κόλπου της Νότιας Φλόριντα

-Κεντρική Ακτή του Κόλπου της Φλόριντα

-Φοίνιξ, Αριζόνα

-Μάουι, Χαβάη

-Smoky Mountains, Τενεσί

-Ακτή του Ατλαντικού της Νότιας Φλόριντα

-Oahu, Χαβάη

-Παραλία Miramar, Φλόριντα

Οι ταξιδιώτες λαχταρούν επίσης μοναδικές εμπειρίες, σχεδιάζοντας τα ταξίδια τους γύρω από την ποικιλία των διαφορετικών διαμονών. Σύμφωνα με την Airbnb, οι κορυφαίες επιθυμίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής μεταξύ των επισκεπτών των ΗΠΑ για το 2022, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καλλιτεχνικά σπίτια,  ρουστίκ καταφύγια, καθηλωτικές κατοικίες με πανοραμική θέα στη φύση και αρχιτεκτονικά θαύματα.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα