Airbnb | Επιστρέφουν στις πόλεις οι ταξιδιώτες - Συνεχίζεται η ζήτηση για διαμονή άνω των 28 ημερών

16 Feb 2022, 10:44 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb | Επιστρέφουν στις πόλεις οι ταξιδιώτες - Συνεχίζεται η ζήτηση για διαμονή άνω των 28 ημερών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι κρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης της Airbnb στις πόλεις στα τέλη του 2021 έχουν φτάσει στα επίπεδα προ πανδημίας. 

Αυτό αναφέρει η εταιρεία στον οικονομικό απολογισμό του 2021 και του δ' τριμήνου του έτους, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός διανυκτερεύσεων σε αστικές τοποθεσίες προσέγγισαν τα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου του 2019. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, οι διανυκτερεύσεις στις πόλεις αυξήθηκαν σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2019. 

Οι επισκέπτες επιστρέφουν στις πόλεις και σχεδιάζουν περισσότερα ταξίδια παρά τις παραλλαγές του κορωνοϊού, υπογραμμίζει η Airbnb. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τέλος του 2021 υπήρχαν 6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πλατφόρμα. 

Ο αντίκτυπος της Omicron στις κρατήσεις και τις ακυρώσεις ήταν χαμηλότερος από ό,τι είχε συμβεί με την παραλλαγή Delta το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά και οι επιπτώσεις με τη Delta ήταν μικρότερες από την αρχική εμφάνιση του ιού και ειδικότερα στο δ' τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις τον Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν περισσότερο από 40% έναντι του Δεκεμβρίου του 2020, ενώ το ποσοστό ακυρώσεων ήταν χαμηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Αύξηση 25% στις θερινές κρατήσεις σε σχέση με το 2019

Παρά τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες βραχυπρόθεσμα, η Airbnb βλέπει ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης. Από τα τέλη Ιανουαρίου 2022, όπως αναφέρει η πλατφόρμα, καταγράφεται αύξηση πάνω από 25% στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο από ό,τι υπήρχε τέτοια εποχή του 2019 για τη θερινή σεζόν εκείνης της χρονιάς.

Η Airbnb αποκάλυψε κέρδη ρεκόρ 55 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, μια βελτίωση 406 εκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος, καθώς τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν κατά 38% στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του 2019 και είχαν σχεδόν 80% αύξηση σε σχέση με το 2020.

Αυξάνεται η μέση διάρκεια διαμονής

Τα τελευταία δύο χρόνια η Airbnb έχει δει τη μέση διάρκεια ταξιδιού να αυξάνεται κατά περίπου 15%, με τις διαμονές άνω των 7 ημερών να αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των διανυκτερεύσεων.

Οι μακροχρόνιες διαμονές 28 διανυκτερεύσεων και πάνω παρέμειναν στην κατηγορία με την ταχύτερη ανάπτυξη και αντιπροσώπευαν το 22% των διανυκτερεύσεων που κρατήθηκαν το 4ο τρίμηνο, αύξηση 16% από το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Αυτή η τάση επιταχύνεται καθώς αυξάνεται και το φαινόμενο των ψηφιακών νομάδων, που εργάζονται εξ αποστάσεως από τον τόπο εργασίας τους.

Όσο περισσότερο μένουν οι επισκέπτες, τόσο περισσότερο πιστεύουμε ότι εκτιμούν την ανέσεις και ευκολία διαμονής σε ένα σπίτι, τονίζει η Airbnb. Εν τω μεταξύ, οι οικοδεσπότες ανταποκρίνονται σε αυτήν την απαίτηση για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας, καθώς το ποσοστό των ενεργών καταχωρίσεων που δέχονταν διαμονές 28 διανυκτερεύσεων και άνω ήταν πάνω από 90% στο τέλος του 4ου τριμήνου.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, δήλωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ και το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Airbnb – παρά την παγκόσμια πανδημία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είμαστε στη φάση της μεγαλύτερης αλλαγής, που έχει συντελεσθεί στα ταξίδια από την εμφάνιση των εμπορικών πτήσεων. Η Airbnb έχει προσαρμόσει τη λειτουργία της στις απαιτήσεις της νέας εποχής, γιι αυτό και είναι αισιόδοξη για την ανάπτυξη αυτής της νέας κατηγορίας ταξιδιών που δημιούργησε.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα