ΕΛΣΤΑΤ: Μελέτη για την κατάρτιση στατιστικών στον χώρο των μισθώσεων τύπου Airbnb

05 Jan 2022, 11:21 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

ΕΛΣΤΑΤ: Μελέτη για την κατάρτιση στατιστικών στον χώρο των μισθώσεων τύπου Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε το Στατιστικό Πρόγραμμα Εργασιών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το έτος 2022 το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τις στατιστικές που πρόκειται να καταρτισθούν και να δημοσιευθούν τη φετινή χρονιά καθώς και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε ήδη παραγόμενες στατιστικές.

Μεταξύ των άλλων για το 2022 η ΕΛΣΤΑΤ προγραμματική τη διενέργεια μελέτης εφικτότητας για την κατάρτιση στατιστικών για τις αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικά καταλύματα σύντομης διαμονής (Οικονομία Διαμοιρασμού), κατά Έλληνες και ξένους και κατά δυναμικότητα καταλύματος. Στο πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθεί συνεργασία με την ΑΑΔΕ, με σκοπό την αξιοποίηση διαθέσιμων στοιχείων της, στο πλαίσιο της έρευνας αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε ιδιωτικά καταλύματα σύντομης διαμονής.

Επίσης, σε τουριστικό επίπεδο η ΕΛΣΤΑΤ προγραμματίζει την αλλαγή της συχνότητας διενέργειας της Έρευνας Ποιοτικών Χαρακτηριστικών των Ελλήνων τουριστών, από ετήσια σε τριμηνιαία βάση.

Παράλληλα, θα συνεχισθεί η συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την αξιοποίηση των διοικητικών δεδομένων των πληροφοριακών του συστημάτων, όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Κράτησης Θέσεων και Έκδοσης Εισιτηρίων και η Εθνική Ναυτιλιακή Θυρίδα NSW/SSNET, για την κάλυψη των αναγκών των στατιστικών επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές προϋπολογισθείσες δαπάνες της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2022, εκτιμώνται στο συνολικό ποσό των 133,34 εκατ. ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα