Airbnb | 50 αναβαθμίσεις υπηρεσιών για τους οικοδεσπότες - αποζημιώσεις, χρέωση κατοικιδίου, αυτόματη μετάφραση

15 Nov 2021, 11:11 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb | 50 αναβαθμίσεις υπηρεσιών για τους οικοδεσπότες - αποζημιώσεις, χρέωση κατοικιδίου, αυτόματη μετάφραση

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

50 ακόμη αναβαθμίσεις υπηρεσιών και καινοτομίες εισάγει η Airbnb στη λειτουργία της, καθώς, όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της πλατφόρμας Brian Chesky, ο κόσμος υφίσταται μια επανάσταση στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Καθώς τα όρια ανάμεσα στην καθημερινότητα, την εργασία και τα ταξίδια γίνονται θολά, οι νέες τεχνολογίες και η νέα πραγματικότητα πυροδοτούν μια επανάσταση στον κλάδο του τουρισμού. Οι άνθρωποι μπορούν πλέον να κάνουν πιο συχνά και μεγαλύτερα ταξίδια, να επισκεφτούν περισσότερες περιοχές, ακόμα και να ζήσουν οπουδήποτε στον κόσμο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των διανυκτερεύσεων της πλατφόρμας μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου αφορούσαν διαμονές ενός μήνα ή περισσότερο, και σχεδόν οι μισές (45%) αφορούσαν διαμονές τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Οι νέες αναβαθμίσες

Τον Μάιο η πλατφόρμα παρουσίασε πάνω από 100 αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών της και τώρα προσθέτει ακόμη 50 αναβαθμίσεις, που διευκολύνουν τη φιλοξενία και καλύπτουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών.

Το AirCover, το Translation Engine και η Accessibility Review είναι μερικές από τις νέες αναβαθμίσεις που έχει σχεδιάσει η Airbnb. Διαβάστε τι παρέχουν:

Τι προσφέρει το AirCover

Σε τηλεδιασκέψεις, κατά τη διάρκεια εργαστηρίων, στο Κέντρο Κοινότητας αλλά και μέσω της Συμβουλευτικής Επιτροπής Οικοδεσποτών αναφέρθηκε στην Airbnb ότι οι οικοδεσπότες χρειάζονται περισσότερη προστασία: Τι γίνεται αν ένας επισκέπτης καπνίσει στον χώρο του καταλύματος και χρειαστεί ειδικός καθαρισμός; Τι γίνεται αν ο σκύλος ενός επισκέπτη μασουλήσει τον καναπέ και πρέπει ο οικοδεσπότης να τον επιδιορθώσει;

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι η διαδικασία αποζημίωσης δεν είναι πάντα απλή και ότι προκαλεί άγχος στους μισθωτές το γεγονός ότι έπρεπε να υποβάλουν αιτήματα αποζημίωσης πριν από την άφιξη του επόμενου επισκέπτη τους.

Με βάση αυτά τα ζητήματα που έθεσαν οι οικοδεσπότες, η AIrbnb δημιούργησε το AirCover. Εκτός από την προστασία αστικής ευθύνης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, το AirCover επεκτείνει την προστασία από ζημιές ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για οικοδεσπότες, με νέα κάλυψη για ζημιές από κατοικίδια, διεξοδικό καθαρισμό και πολλά άλλα.

Χρέωση κατοικίδιου και άλλα εργαλεία τιμολόγησης

Εάν ο οικοδεσπότης τελειοποιήσει τη στρατηγική τιμολόγησης που ακολουθεί, θα μπορεί να προσφέρει καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στους επισκέπτες και να πετυχαίνει τους οικονομικούς στόχους που θέτει. Τις επόμενες εβδομάδες η πλατφόρμα θα παρουσιάσει ορισμένες λειτουργίες που ζήτησαν οι οικοδεσπότες για να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στις τιμές και τις χρεώσεις.

Τα νέα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν με τρεις συγκεκριμένες εργασίες: Να προσθέσει ο οικοδεσπότης χρέωση κατοικίδιου, να προσφέρει χαμηλότερο κόστος καθαρισμού για σύντομες διαμονές και να δεί εκ των προτέρων την τιμή που θα πληρώσουν οι επισκέπτες.

Ένα πιο απλό ημερολόγιο για να αναβαθμίσουν οι οικοδεσπότες τις καθημερινές τους εργασίες

Ο οικοδεσπότης είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθεί τις κρατήσεις του. Γι αυτό η Airbnb αλλάζei τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται το ημερολόγιο στη Λειτουργία φιλοξενίας στην Airbnb.com και κάνei κάποιες άλλες ενημερώσεις, ώστε να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση.

Για παράδειγμα, προσθέτei μια λειτουργία ποy επιτρέπει στον οικοδεσπότη να εμφανίζει ή να αποκρύπτει βασικά στοιχεία, όπως την τιμή ανά διανυκτέρευση, προσφορές, σημειώσεις σχετικά με μελλοντικές διαμονές και άλλα.

Αυτόματη μετάφραση για καταχωρήσεις και άλλα

Οι οικοδεσπότες υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο και οι σαφείς προσδοκίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την παροχή εξαιρετικής φιλοξενίας. Για να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους η Airbnb, παρουσιάζει μια υπερσύγχρονη λειτουργία, το Translation Engine, η οποία μεταφράζει αυτόματα σε 62 γλώσσες τις περιγραφές των καταχωρήσεων και τις κριτικές από οικοδεσπότες και επισκέπτες.

Κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Airbnb, το Translation Engine είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία μετάφρασης που προσφέρθηκε ποτέ στην κοινότητά της, ενώ γίνεται πιο έξυπνο όσο χρησιμοποιείται.

Μια δοκιμή για να εξακριβώσετε την ταχύτητα του wifi σας

Το γρήγορο και αξιόπιστο wifi είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παροχές στην Airbnb. Τώρα, μπορεί ο οικοδεσπότης να ελέγξει τη σύνδεση του χώρου του στο διαδίκτυο από την εφαρμογή της Airbnb ενώ, μόλις αποθηκευτούν τα αποτελέσματα της δοκιμής, η ταχύτητα του wifi θα εμφανίζεται στις παροχές της καταχώρησής του.

Για ταχύτητες άνω των 50 Mbps, θα επισημάνεται το "πολύ γρήγορο wifi" στην καταχώρηση. Με αυτήν την αναβάθμιση, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση διαμονής με τη σιγουριά ότι δεν θα χάσουν μια βιντεοκλήση μέσω Zoom ή την αγαπημένη τους σειρά.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα