Ένας χρόνος Airbnb City Portal

02 Oct 2021, 14:24 | AIRBNB

Σοφία Κοντογιάννη

Ένας χρόνος Airbnb City Portal

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική ανάπτυξη με περισσότερους από 100 συνεργάτες παγκοσμίως σημειώνει το City Portal της Airbnb, με την εταιρεία να θέτει στόχο τους 250 συνεργάτες μέχρι το 2022.

Πριν από ένα χρόνο, η ιδέα σύστασης ρυθμιστικού παράγοντα που θα διευκολύνει την εκτέλεση των κανόνων του δημοσίου,  μετουσιώθηκε σε νέο προϊόν της Airbnb που ονομάζεται City Portal. Ο εν λόγω πόρος,  πρώτος στο είδος του για τις τοπικές κυβερνήσεις, δημιουργήθηκε από προγραμματιστές της Airbnb μέσα από δεκαετή συλλογή γνώσεων που από τις συνεργασίες της εταιρείας με πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι κατά τόπους κυβερνήσεις, αναζητούσαν μεγαλύτερη πληροφόρηση για την παρουσία της Airbnb στις γειτονιές τους, εργαλεία για την επιβολή των νόμων και καλύτερη πρόσβαση στην Airbnb όταν έπρεπε. Καθώς οι πόλεις ανακάμπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, η συνεργασία της εταιρείας με τους τουριστικούς οργανισμούς κατέστησε σαφές ότι οι τοπικές ταξιδιωτικές γνώσεις είναι επίσης πολύτιμες. Το City Portal, ένα προϊόν μοναδικό για την Airbnb και τον κόσμο της τεχνολογίας, προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα.

Κατά την εναρκτήρια χρονιά του, η χρησιμότητα του City Portal και η συνεχιζόμενη ζήτηση για αυτό έχουν γίνει σαφή-πολύ περισσότερο καθώς οι τάσεις της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εργασίας που προκλήθηκαν από την πανδημία ενέτειναν την κοινή χρήση οικιακών χώρων, με αποτέλεσμα η Airbnb να ανακοινώσει πρόσφατα την επίτευξη του 1 δισ. επισκεπτών.

Πλέον, η εταιρεία σχεδιάζει μία σημαντική επέκταση του City Portal, το οποίο αρχικά ξεκίνησε με 12 πιλοτικούς εταίρους που αποτελούνται από τοπικές κυβερνήσεις και τουριστικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Σήμερα, διαθέτει περισσότερους από 100 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο-από την κομητεία Kauai της Χαβάης και την περιοχή του Παρισιού, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τασμανία, το City Portal είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

Πώς χρησιμοποιείται το City Portal

Στο Σακραμέντο για παράδειγμα, ο δήμος χρησιμοποιεί το City Portal για να δρα άμεσα σε καταχωρίσεις που παραβιάζουν τον νόμο περί βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, ενώ από τον Νοέμβριο του 2020, ο δήμος υπέβαλε πάνω από 1.000 αιτήματα συμμόρφωσης στο City Portal.

Η χρησιμότητα του City Portal δεν περιορίζεται στο να βοηθά τις πόλεις καθώς αναπτύσσουν και επιβάλλουν δίκαιους νόμους βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Το προϊόν κατασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στα μέσα της πανδημίας, βοηθώντας τις πόλεις και τους τουριστικούς οργανισμούς να σχεδιάσουν την τελική επιστροφή του τουρισμού πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, οι εταίροι οργανισμών μάρκετινγκ προορισμού μπορούν να εντοπίσουν τις κορυφαίες πόλεις και χώρες των επισκεπτών της Airbnb και να προσαρμόσουν ανάλογα το μάρκετινγκ τους.

Στο Ντορντόν της Γαλλίας για παράδειγμα, η πόλη προετοιμάζεται για την μετά την πανδημία ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της και χρησιμοποιεί τις ταξιδιωτικές ιδέες που παρέχει το  City Portal, ώστε να προσαρμόσει ανάλογα το μάρκετινγκ της.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα