Airbnb: Κανόνες ασφαλείας για τον COVID από ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

13 Oct 2020, 12:50 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb: Κανόνες ασφαλείας για τον COVID από ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την υποχρέωση των ιδιοκτητών και ενοικιαστών να ακολουθούν τις Ασφαλείς Πρακτικές για τον COVID ανακοίνωσε η Airbnb, στις οποίες περιλαμβάνεται η μάσκα, η κοινωνική αποστασιοποίηση και, για ορισμένους ιδιοκτήτες και τις ομάδες τους, η συμμόρφωση με τη διαδικασία καθαριότητας 5 βημάτων που έλαβε την πιστοποίηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

Η δέσμευση αυτή, επισημαίνει η πλατφόρμα, θα βοηθήσει να δοθούν επιπλέον διαβεβαιώσεις ασφάλειας στους ιδιοκτήτες, τους επισκέπτες, τις κοινότητές τους και τις κυβερνήσεις.

Από τον Ιούνιο που λανσαρίστηκε το πιστοποιημένο πρόγραμμα καθαριότητας, σε αυτό έχουν συμμετάσχει 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες και οι επισκέπτες έχουν δώσει στις καταχωρήσεις αυτές βαθμολογία 4,8, όσον αφορά την καθαριότητα, όπως αναφέρει η Airbnb.

Στις αρχές της πανδημίας, η Airbnb εξέδωσε επίσης κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία και την ασφάλεια, που περιλάμβαναν μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση σύμφωνα με καθοδήγηση από τον ΠΟΥ και τα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σήμερα, η Airbnb απαιτεί από όλους τους ιδιοκτήτες και επισκέπτες να συμμορφωθούν με τις ακόλουθες πρακτικές…

-Ιδιοκτήτες και επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

-Όλα τα σπίτια πρέπει να εφαρμόσουν τη διαδικασία καθαριότητας 5 βημάτων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, διαφορετικά οι λογαριασμοί των ιδιοκτητών στην πλατφόρμα θα λάβουν προειδοποιήσεις, θα ανασταλούν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαγραφούν.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να δεσμευθούν για την τήρηση των κανονισμών αυτών κατά την είσοδό τους στο λογαριασμό τους στην πλατφόρμα και οι επισκέπτες θα πρέπει να συμφωνήσουν με αυτούς την ώρα της κράτησης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα