Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

28 Sep 2020, 10:49 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πλατφόρμα που θα προσφέρει λύσεις στους δήμους στους οποίους δραστηριοποιείται αναπτύσσει πιλοτικά η Airbnb, στην οποία θα παρέχονται δεδομένα της, λύσεις συμμόρφωσης, απευθείας πρόσβαση στην ομάδα εργαζομένων της καθώς και μια κεντρική περιοχή για πηγές εφαρμογής νομοθεσίας.

Η Airbnb έχει προβεί σε εξατομικευμένες συμφωνίες με διαφορετικές κυβερνήσεις, μέσα από τις οποίες προσφέρει δεδομένα φιλοξενίας προκειμένου να συμβάλλει στην εφαρμογή των ρυθμίσεων της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι συμφωνίες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία 2 δισ. δολαρίων τουριστικών φόρων υπέρ πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Το City Portal αποτελεί για την Airbnb έναν τρόπο να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και διασφαλίζει ότι ακολουθεί τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε πόλη όσον αφορά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα βασικά ζητούμενα δηλαδή των πόλεων, πολλές από τις οποίες σκοπεύουν να εισάγουν περαιτέρω μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς αυτής.

Η νέα πλατφόρμα, συνδέοντας τους κυβερνήσεις με την Airbnb, θα προσφέρει…

-Αναλυτικά στοιχεία από τα χαρακτηριστικά της τοπικής και παγκόσμιας αγοράς και δεδομένα φόρων

- Εργαλεία συμμόρφωσης, για την ανάπτυξη και διαχείριση των κανονισμών

-Κεντρική τοποθεσία για πηγές επιβολής του νόμου

-Απευθείας πρόσβαση στην ομάδα εργαζομένων της Airbnb.

Το Airbnb City Portal θα διευκολύνει τις πόλεις όλων των μεγεθών να συνεργάζονται μαζί μας και να επωφελούνται από την κοινότητά μας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky.

Η πλατφόρμα θα λανσαριστεί πιλοτικά σε 15 πόλεις και τουριστικές επιτροπές, οι οποίες θα υποβάλλουν τα σχόλιά τους για την πιλοτική λειτουργία της.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα