Airbnb: Μειώνει κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της και σταματά τις επενδύσεις

06 May 2020, 12:56 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb: Μειώνει κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της και σταματά τις επενδύσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Airbnb θα μειώσει το προσωπικό της σε όλο τον κόσμο κατά το ένα τέταρτο καθώς μετρά απώλειες εσόδων από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, 1.700 θέσεις εργασίας θα χαθούν από το σύνολο των 7.500.

Η εταιρία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν θα λάβουν βασικό μισθό για 14 εβδομάδες και επιπλέον μία για κάθε χρονιά απασχόλησής τους στην Airbnb.

Επιπλέον, την ώρα που καλείται να διαχειριστεί μείωση εσόδων κατά 50% τουλάχιστον για το 2020, η εταιρία ανακοίνωσε ότι μεταθέτει για αργότερα ή σταματά τις νέες πρωτοβουλίες της όπως τις επενδύσεις σε ξενοδοχεία, πολυτελή resort και πτήσεις.

Καθώς η εταιρία δεν είναι σίγουρη για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια, ή σε ποια μορφή θα πραγματοποιούνται, προετοιμάζεται για μια εντελώς νέα πραγματικότητα στον κλάδο και γι’ αυτό εξελίσσεται αντίστοιχα.

Ο κόσμος θα χρειάζεται επιλογές ταξιδίων σε κοντινούς, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικούς προορισμούς, όμως θα επιθυμούν κάτι που δίνει την αίσθηση ότι τους έχει στερηθεί, την ανθρώπινη επικοινωνία, δήλωσε ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Brian Chesky.

Η κρίση έχει επανατοποθετήσει την προσοχή μας στην επιστροφή στις ρίζες μας, τα στοιχεία που κάνουν την Airbnb μοναδική, δηλαδή τους καθημερινούς ανθρώπους που είναι οι οικοδεσπότες των σπιτιών και την προσφορά εμπειριών, τόνισε.

Η Airbnb πρόσφατα αποκόμισε 2 δισ. δολάρια σε δύο κύκλους χρηματοδότησης προκειμένου να διασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για την επιβίωσή της κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα