Airbnb: Πρωτόκολλο υγιεινής στα σπίτια και καταλύματα

28 Apr 2020, 14:19 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb: Πρωτόκολλο υγιεινής στα σπίτια και καταλύματα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Nέο πρωτόκολλο καθαριότητας εισάγει η Airbnb με καθοδήγηση από τον πρώην επικεφαλής δημόσιας υγείας των ΗΠΑ χειρουργό Δρ. Vivek Murthy και σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς από το χώρο της υγείας.

Η Ενισχυμένη Πρωτοβουλία Καθαρισμού περιλαμβάνει το πρώτο γενικό τυποποιημένο πρωτόκολλο για τον καθαρισμό και την αποχέτευση. 

Η πρωτοβουλία ενημερώνεται από τα δημοσιευμένα πρότυπα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), κορυφαίους εμπειρογνώμονες όπως ο Δρ Vivek Murthy, πρώην Γενικός Χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών και εταιρείες στον τομέα της φιλοξενίας και της ιατρικής υγιεινής, όπως η Ecolab, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες καθαρισμού και υγιεινής.

Τον Μάιο, η Airbnb θα παρουσιάσει το νέο πρωτόκολλο καθαρισμού, με βελτιωμένες διαδικασίες και οδηγίες για τον καθαρισμό κάθε δωματίου σε ένα σπίτι. Αυτές οι οδηγίες θα περιλαμβάνουν πρόγραμμα μάθησης και πιστοποίησης για την ενδυνάμωση της κοινότητας. Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να κάνουν κρατήσεις σε καταλύματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αμέσως μετά την εγγραφή των ιδιοκτητών. 

Μέχρι σήμερα, το 94% όλων των κριτικών της Airbnb δείχνουν ότι οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι με τον καθαρισμό, σημειώνοντας 4 ή 5 αστέρια μετά τη διαμονή τους.

Το πρωτόκολλο καθαρισμού θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του COVID-19, όπως η χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, μάσκες και γάντια ή καθαριστικά, καθώς και απολυμαντικά που έχουν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές. 

Απαιτείται επίσης περίοδος αναμονής 24 ωρών πριν από την είσοδο στο σπίτι, ως προφύλαξη για την πιθανότητα ύπαρξης σωματιδίων που μπορεί να παραμένουν στον αέρα για μερικές ώρες. Το πρωτόκολλο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους οικοδεσπότες και η Airbnb τους ενθαρρύνει να δεσμευτούν και να υιοθετήσουν τις βελτιωμένες πρακτικές καθαρισμού. Οι καταχωρίσεις που εγγράφονται στο Πρωτόκολλο καθαρισμού θα είναι διαθέσιμες για διαμονή αμέσως μετά την εκτέλεση του βελτιωμένου καθαρισμού.

Εάν οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να δεσμευτούν στο Πρωτόκολλο καθαρισμού, μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Booking Buffer, για να δημιουργήσουν μια κενή περίοδο ανάμεσα στις διαμονές. Μπορούν να δεσμευτούν να διατηρήσουν το σπίτι τους άδειο για καθορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα σε αυτό εκτός από τον καθαρισμό. 

Οι κρατήσεις θα αποκλείονται αυτόματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, που ορίζεται αυτή τη στιγμή σε 72 ώρες. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει ίδια περίοδο αναμονής 24 ωρών πριν από την είσοδο των επισκεπτών και οι οικοδεσπότες θα πρέπει να τηρούν τις συστάσεις του CDC και άλλες ισχύουσες τοπικές οδηγίες. 

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από ειδικούς και σχεδιάστηκε για πρώτη φορά για το πρότζεκτ Frontline Stays της Airbnb, μέσω του οποίου οι οικοδεσπότες έχουν προσφέρει πάνω από 200.000 σπίτια για εργαζόμενους την Υγεία.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να αναζητούν και να αναγνωρίζουν εύκολα καταχωρίσεις της Airbnb που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και αποτελούν μέρος του προγράμματος. Οι οικοδεσπότες θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό καθαρισμού που υποστηρίζεται από ειδικούς. Οι κυβερνήσεις, οι υγειονομικές αρχές και οι κοινότητες θα μπορούν να ανατρέχουν σε αυτή τη τράπεζα γνώσεων, για ελεγχόμενο άνοιγμα  των ταξιδίων και της οικονομικής δραστηριότητας του τουρισμού.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα