Η Airbnb θα μπορεί να κρίνει τον χαρακτήρα των πελατών της

07 Jan 2020, 16:18 | AIRBNB

TornosNews.gr

Η Airbnb θα μπορεί να κρίνει τον χαρακτήρα των πελατών της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στοιχεία της προσωπικότητας των χρηστών του διαδικτύου μπορεί να καταγράφει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο αναπτύσσει η Airbnb προκειμένου να υπολογίζει πόσο επικίνδυνη συμπεριφορά μπορεί να παρουσιάσουν οι επισκέπτες των σπιτιών που καταχωρούνται στην πλατφόρμα της.

Μετά τα περιστατικά πυροβολισμών σε σπίτια της Airbnb στις ΗΠΑ όπου διεξάγονταν πάρτυ παρανόμως, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ανθρώπων, η πλατφόρμα προέβη τον περασμένο Νοέμβριο στην ανακοίνωση σειράς μέτρων για την ασφάλεια των ιδιοκτητών και ταξιδιωτών, ανάμεσα στα οποία ήταν η απαγόρευση των πάρτι.

Στην ίδια ανακοίνωση, η πλατφόρμα ανέφερε οτι αναζητά τρόπους να περιόρισει κακές συμπεριφορές των χρηστών της και ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα το επιτύχει είναι η εφαρμογή τεχνολογίας εντοπισμού κινδύνου. Πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί άλλο ένα εργαλείο της Airbnb στο να εντοπίζει ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η ύπαρξη του λογισμικού ήρθε στο φως μέσα από μια ευρωπαϊκή πατέντα που εντόπισε η εφημερίδα Evening Standard και πλέον η πλατφόρμα την επεξεργάζεται για σκοπούς ασφαλείας.

Το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να σκανάρει το διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και τα social media, και να εντοπίζει χαρακτηριστικά ενός ατόμου. Μπορεί μάλστα να υπολογίσει πόσο ναρκισιστής ή ευσυνείδητος είναι κανείς. Ωστόσο, τα όρια για τον υπολογισμό του χαρακτήρα του δε σταματούν εδώ καθώς η τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνει υπόψη της επιπλέον πληροφορίες όπως αν το συγκεκριμένο πρόσωπο συνδέεται με αλκοόλ, ναρκωτικά ή άλλες συμπεριφορές που θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δημιουργούν ένα γραφικό αποτύπωμα του προσώπου, του οποίου η αξιοπιστία μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και απο κοινοποίηση συγκεκριμένων άρθρων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης

Ναι στις μισθώσεις Airbnb στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου με νέα δικαστική απόφαση

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα