Νυρεμβέργη: Έως 8 εβδομάδες το χρόνο η τουριστική μίσθωση σπιτιών

17 Apr 2019, 13:09 | AIRBNB

TornosNews.gr

Νυρεμβέργη: Έως 8 εβδομάδες το χρόνο η τουριστική μίσθωση σπιτιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αν και το φαινόμενο της τουριστικής μίσθωσης σπιτιών στη Νυρεμβέργη δεν είναι ακόμη έντονο, η πόλη σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μονάχου, επιβάλλοντας πρόστιμο έως 500.000 ευρώ για όποιον ιδιοκτήτη σπιτιού το διαθέτει για τουριστική μίσθωση περισσότερες από οκτώ εβδομάδες ετησίως. 

Το 2017 στη Νυρεμβέρη διατέθηκαν περίπου 600 διαμερίσματα σε επισκέπτες της πολης, αριθμός μικρός σε σχέση με τα 300.000 διαμερίσματα που νοικιάζονται στην πόλη. Όμως, κάθε χρόνο κατασκευάζονται μόλις 1.500 διαμερίσματα, με αποτέλεσμα οι τιμές στην αγορά κατοικίας να αυξάνονται έντονα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι αφίξεις τουριστών θα συνεχισθούν με αυξητικό ρυθμό τα επόμενα χρόνια και, ως εκ τούτου, θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο έλλειψης διαμερισμάτων για ενοικίαση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την Airbnb, περίπου 1.800 καταλύματα προσφέρονται στη Νυρεμβέργη μέσω της πλατφόρμας. Από αυτά, το 55% είναι πλήρη διαμερίσματα, αλλά σχεδόν όλα ενοικιάζονται μόνο "περιστασιακά".

Στο Μόναχο, μόνο το 2017 απαγορεύτηκε σε περίπου 300 διαμερίσματα να μισθώνονται σε τουρίστες, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τη σχετική άδεια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα