Airbnb: Φορολογία ανάλογη των διαδικτυακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

16 Apr 2019, 11:29 | AIRBNB

TornosNews.gr

Airbnb: Φορολογία ανάλογη των διαδικτυακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Ντακότα πέρυσι σχετικά με την ανάγκη των πολιτειών της Αμερικής και των τοπικών αρχών να προβαίνουν σε συμφωνίες με την Airbnb για εθελοντική συλλογή φόρων, προσφέρει πλέον το νομικό πλαίσιο και κίνητρο για να φορολογηθεί η Airbnb όπως οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή επιχείρηση στις ΗΠΑ.

Αυτό αναδεικνύει έκθεση της National Tax Day, που εξέδωσε ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Εσόδων της Μοντάνα και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Φόρων των ΗΠΑ, Dan Bucks.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Airbnb δεν έχει τις προϋποθέσεις για να τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης σε επίπεδο φόρων με την εθελοντική συλλογή τους.

Αυτή η μεταχειριση προσφέρει στην πλατφόρμα ένα άδικο πλεονέκτημα στην αγορά δημιουργώντας ένα φορολογικό και ρυθμιστικό καταφύγιο για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Η έκθεση κρίνει οτι οι συμφωνίες της Airbnb για συλλογή φόρων είναι αναχρονιστικές και παραπέμπουν σε νομικά πλαίσια που πλέον δεν υπάρχουν.

Ο κ. Bucks καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να ξεκινήσουν διαδικασίες για την ολοκλήρωση των συμφωνιών αυτών με την Airbnb σε συνδυασμό με την υιοθέτηση νομοθεσίας «γενικού παρόχου αγοράς».

Μάλιστα, τονίζει οτι οι ανισότητες που δημιουργούνται μεταξύ της φορολογικής μεταχείρισης της Airbnb και άλλων διαδικτυακών επιχειρήσεων, προκαλούν νομικούς κινδύνους στις πολιτείες και τους προορισμούς.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα