Πόσο ακόμα θα "μεγαλώσει" η Airbnb;

21 Mar 2019, 12:04 | AIRBNB

TornosNews.gr

Πόσο ακόμα θα "μεγαλώσει" η Airbnb;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά την απόκτηση της Gaest.com, πλατφόρμας για αναζήτηση και κράτηση επαγγελματικών χώρων, η Airbnb επιδιώκει όλο και περισσότερο την περαιτέρω διεύρυνση του προϊόντος της.

Αυτό το μήνα, εξαγόρασε την πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων τελευταίας στιγμής, HotelTonight. Η εφαρμογή και η ιστοσελίδα της θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, τουλάχιστον προς το παρόν. Η εκτιμώμενη αξία της εταιρίας είναι 463 εκατ. δολάρια.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της HotelTonight, Sam Shank, θα ηγηθεί της κατηγορίας ξενοδοχείων της Airbnb. H εταιρία ιδρύθηκε το 2010 και έχει προσφορές σε περισσότερες από 1.700 πόλεις και πάνω από 35 χώρες. Πρόκειται για μια ενέργεια της Airbnb να μετατραπεί σε ταξιδιωτική πλατφόρμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών. 

Τα τελευταία χρόνια, η Airbnb στοχεύει σε διείσδυση και στις αερομεταφορές. Για το λόγο αυτό προσέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin America, Fred Reid, στη θέση του διευθυντή μεταφορών, αποτελώντας ένδειξη ότι επιδίωξή της είναι να παρουσιάσει αυθεντικό προϊόν. Λίγους μήνες πριν, η εταιρία είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την Skyscanner, πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, την οποία εξαγόρασε έναντι υψηλού αντιτίμου ο κινεζικός κολοσσός Ctrip.

Πέρα από τις ενοικιάσεις σπιτιών, τα ξενοδοχεία και τις εκδρομές, η Airbnb σκοπεύει επίσης να προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών, αυτοκινήτων, υπηρεσίες εστιατορίου κτλ, ενώ φέτος σκοπεύει να μπει στο Χρηματιστήριο.

Η αξία της Airbnb αποτιμάται σε 31 δισ. δολάρια, που την τοποθετεί στη δεύτερη θέση μετά τη ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott (39 δισ. δολάρια).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα