Ξενοδοχεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν συνεργαστείτε με την Airbnb

23 Feb 2018, 11:53 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ξενοδοχεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν συνεργαστείτε με την Airbnb

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έξι μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν οι ξενοδόχοι που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την Airbnb παρουσιάζει ο πάροχος τεχνολογίας SiteMinder ο οποίος στις 7 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει κι επισήμως, μέσω εξειδικευμένου Channel Manager, τη διάθεση ξενοδοχειακών δωματίων δίπλα στα ενοικιαζόμενα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σύμφωνα με την SiteMinder, οι ξενοδόχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής σημεία του Channel Manager…

-Η σύνδεση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με την Airbnb επισημοποιήθηκε | Πρόκειται για την επίσημη συνεργασία των 2 πλευρών που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν σε οξεία αντιπαράθεση. Μπουτίκ ξενοδοχεία και τα B&Bs από όλο τον κόσμο θα έχουν στη διάθεσή τους την τεχνολογική διευκόλυνση για σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με την πλατφόρμα, όπου οι τιμές θα αποστέλλονται μέσω του συστήματος management του ξενοδοχείου (PMS) και θα παρουσιάζονται στην Airbnb μέσω τη channel manager της SiteMinder.

-Η ενεργή εκπαίδευση παραδοσιακών ξενοδοχείων βρίσκεται σε εξέλιξη | Η Airbnb επέτρεπε για αρκετό καιρό στα ξενοδοχεία να διαθέτουν μεμονωμένα δωμάτια στην πλατφόρμα της, όμως είναι η πρώτη φορά που η εταιρία εκπαιδεύει με ενεργό τρόπο τα παραδοσιακά ξενοδοχεία στο να παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της.

Η SiteMinder διαθέτει πλούσια βάση πελατών από ανεξάρτητα ξενοδοχεία και B&B, προσφέροντας στην Airbnb τη σύνδεση που χρειάζεται ώστε να προσεγγίζει τους ιδανικούς πελάτες-ξενοδόχους οι οποίοι θα διανέμουν ενεργητικά τα δωμάτιά τους στο διαδίκτυο.

-Η νέα σύνδεση θα είναι διαθέσιμη στα ξενοδοχεία αποκλειστικά μέσω της SiteMinder | Οι πελάτες της SiteMinder θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν παρουσίας στην Airbnb μέσα από την υπάρχουσα σύνδεση με το Channel Manager. Εάν το ξενοδοχείο εγκριθεί από την Airbnb, η SiteMinder θα προσθέσει την Airbnb στα online κανάλια διανομής τιμών δωματίου και διαθεσιμότητας, κατά τον ίδιο τρόπο που τα ξενοδοχεία χρησιμοοποιούν την πλατφόρμα SiteMinder για να προσφέρουν τιμές και διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο σε πλατφόρμες όπως η Expedia και η Booking.com. Τα ξενοδοχεία που δεν είναι πελάτες της SiteMinder δεν θα δικαιούνται να αιτηθούν παρουσίας στην Airbnb μέσω του SiteMinder.

-Η Airbnb επιδιώκει να προβάλλει μοναδικά ξενοδοχεία που προσφέρουν προσωποποιημένες υπηρεσίες φιλοξενίας | Δεν θα μπορούν όλα τα ξενοδοχεία που το επιθυμούν να έχουν παρουσία στην Airbnb, αλλά εκείνα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες επισκέπτη, όπως ανεξάρτητα ξενοδοχεία με πολύ καλές κριτικές και δωμάτια που προσφέρουν προσωπικές πινελιές, ξενοδοχεία με τοπικό χαρακτήρα και υπηρεσίες καθώς και σε όσα είναι διαθέσιμος ο ιδιοκτήτης σε συστηματική βάση και μπορεί να δώσει πληροφορίες από την περιοχή στους επισκέπτες.

-Καμία άλλη τεχνολογία δεν προσφέρει σύνδεση σε πραγματικό χρόνο | Η SiteMinder ισχυρίζεται ότι οι πάροχοι που υπόσχονται σύνδεση με την Airbnb μέσω ημερολογιακών τεχνολογιών, στην πραγματικότητα έχουν περιορισμούς με σημαντικότερο το ότι η σύνδεση δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια των επισκεπτών, λόγω πιθανών διπλοκρατήσεων ή αναγκαστικών ακυρώσεων. 

-Η Airbnb και η SiteMinder θα ενεργοποιήσουν τη σύνδεσή τους το Μάρτιο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα