Επιμελητήριο Ηρακλείου | Ικανοποίηση για την ενίσχυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων
28 Mar 2025, 12:33 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
TornosNews.gr
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει τον προϋπολογισμό της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από τα 160 εκατομμύρια ευρώ στα 250 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης.
Το αίτημα για τη συγκεκριμένη αύξηση ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία της πρόσφατης επιστολής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, καθώς και της συζήτησης κατά την επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη στον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ κο Γιώργο Ζερβό.
Με τη διπλή αυτή παρέμβαση ο κ. Καρκανάκης είχε τονίσει ότι την ανάγκη αύξησης της σχετικής δημόσιας δαπάνης, δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης της αγοράς, καθώς υποβλήθηκαν 6.669 αιτήσεις συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και δημόσιας δαπάνης άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων δραστηριοτήτων του τουρισμού, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που εκτός από την συμβολή τους στην αύξηση της δυναμικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, θα προσφέρουν ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες και θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στην αύξηση της απασχόλησης.
«Με δεδομένο ότι μόνο μία στις οκτώ υποβληθείσες προτάσεις μπορούσε να εγκριθεί με τον αρχικό προϋπολογισμό, η αύξηση αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα, αλλά όχι επαρκές. Παραμένει επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω αύξησης των πόρων, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καρκανάκης και τόνισε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τη διεκδίκηση επιπλέον πόρων, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δημόσιων και κοινοτικών κεφαλαίων προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
διαβάστε ακόμα
-
Καζίνο Ρόδου: Έγκριση για ξύλινη πλατφόρμα στην παραλία μπροστά από το Grande Albergo delle Rose 23/04 | 07:54
-
Τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις: Τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις 11/04 | 18:15
-
Στήριξη στις ΜμΕ με χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταρρυθμίσεις και συνέργειες 10/04 | 20:26
-
Κεφάλαια και πρόβλεψη κινδύνου για νέες επενδύσεις: Πέντε επιχειρήσεις περιγράφουν 11/04 | 11:05
-
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Παρέμβαση για την απόρριψη επενδυτικών σχεδίων για ΜμΕ 31/03 | 14:20
-
ΟΛΠ: Ιστορικά υψηλά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 - και στην κρουαζιέρα 31/03 | 18:03
-
ΚέΔρος: Ένα παλιό παπουτσάδικο γίνεται ατμοσφαιρικό wine bar στην Κυψέλη 31/03 | 06:30
-
Marriott και Hilton οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας αλλά η Booking είναι πιο ακριβή 22/03 | 09:37
-
Eurobank | 15 χρόνια Business Banking Τουρισμός 13/03 | 13:32
-
H ΑΡΟΣΙΣ απέκτησε την εταιρεία ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΗΣ ΒΟΪΟΥ 12/03 | 06:05
δημοφιλέστερα
- 1 Hilton | Η ποιοτική φιλοξενία ξεκινά (και τελειώνει) με ένα χαμόγελο 13.05.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 10% περισσότερα ταξίδια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι | Allianz Partners 14.05.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 3 Δημήτρης Πτωχός | Πελοπόννησος ένας προορισμός για όλους 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Δήμος Ρόδου: Βραβεία σε Ινδό φιλάνθρωπο και ζευγάρι Ολλανδών τουριστών- φίλων του νησιού 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Καλαμαριά | «Όχι» στον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο ΕΒΕΑ | Σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο και τη μεταποίηση 13.05.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Celestyal: Διπλασιασμός των προσεγγίσεων στη Ντόχα και ενίσχυση της συνεργασίας με το Κατάρ 13.05.2025 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 8 Η TUI χρησιμοποιεί πτήσεις τρίτων για να ενισχύσει την επιμήκυνση της σεζόν 13.05.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 9 Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές στάθμευσης τροχόσπιτων ζητεί η Έλενα Κουντουρά 13.05.2025 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- 10 ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία ως προορισμού για silver τουρισμό 13.05.2025 | ΕΟΤ