Π. Μπαλωμένος | ΕΤΑΔ : «Στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε υπεραξίες για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου»

02 May 2023, 15:29 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Π. Μπαλωμένος | ΕΤΑΔ : «Στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε υπεραξίες για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου»

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στους στόχους και τις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ στον τομέα της αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και συγκεκριμένα στο πάνελ με τίτλο «The Impact of Large-Scale Investments on Greece's Real Estate Market» που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λαμπίρης. 
  
Ο κ. Μπαλωμένος αναφέρθηκε στη στρατηγική της Εταιρείας και του Μετόχου για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας με στόχο την υποστήριξη των κεντρικών σχεδιασμών της πολιτείας, την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων για τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. 

Αναφερόμενος στο πλάνο αξιοποίησης της Εταιρείας στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση το επόμενο διάστημα δύο εμβληματικών ακινήτων της Εταιρείας μέσω της διενέργειας διεθνών διαγωνισμών για τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (Tae Kwon Do) και την Ακτή Βουλιαγμένης. «Στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε υπεραξίες για τα ακίνητα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή της ΕΤΑΔ στις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαλωμένος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο της χάραξης και της κατασκευής ενιαίου δικτύου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στο παράκτιο μέτωπο σε αγαστή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους, αναφέροντας ότι η ΕΤΑΔ διέθεσε 70 στρέμματα από την περιουσία της για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου που θα έχει μήκος 13,5 χιλιομέτρων,  ξεκινώντας από τον Δήμο Καλλιθέας στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα καταλήγει στον Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Επιπλέον, εκτός από τη διάθεση της έκτασης, η ΕΤΑΔ συμμετέχει και στη χάραξη του έργου, με σημειακές παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή υπεραξία στα ακίνητα της με τη λειτουργία του έργου. 

Επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ τόνισε ότι η Εταιρεία υποστηρίζει σημαντικά και τις τουριστικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ιστορικά Ξενία που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΤΑΔ και τα αξιοποιεί με στόχο να τα επανατοποθετήσει στην ελληνική αγορά. «Ιδιαίτερα ακίνητα απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς για την ωρίμανση και την αξιοποίηση τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμένος, αναφερόμενος στις διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα Ξενία Κοζάνης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Καλεντζίου και ενημερώνοντας ότι εντός του 2023 η ΕΤΑΔ θα επιδιώξει να προχωρήσει στην αξιοποίηση των Ξενία Δράμας, Πλαταμώνα, Καρτερού και Βυτίνας. 

Ως προς την αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, ο κ. Μπαλωμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αξιοποίηση των τουριστικών περιπτέρων που διαθέτει η ΕΤΑΔ, έχοντας ολοκληρώσει σειρά διαγωνισμών σε όλη την Ελλάδα (της Λίνδου, της Αρβανιτιάς, του Λουμπαρδιάρη, της Παλαιοκαστρίτσας) και προετοιμάζοντας νέους (για αυτά της Επιδαύρου και του Σουνίου). Παράλληλα, όπως σημείωσε, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ της Κουρούτας στην Ηλεία, ενώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία για το Κάμπινκ Φαναρίου στην Κομοτηνή. 

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ως προς το ιστορικό ακίνητο του Μπούρτζι στο Ναύπλιο, το οποίο μετά την αποκατάσταση που ολοκληρώθηκε, η ΕΤΑΔ θα διαχειριστεί τη λειτουργία του, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό πολλαπλώς στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη ενός ιστορικού τοπόσημου. 

Στη συζήτηση επίσης συμμετείχαν ως ομιλητές ο Ιωάννης Γκάνος, Γενικός Διευθυντής της Alpha Astika Akinita, ο Στέφανος Γιουρέλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και εκτελεστικό Μέλος ΔΣ του Υπερταμείου, Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, ο Nικόλαος Tριμμάτης, Πρόεδρος του Trimmatis Group και ο Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα