Στόχος της Mikel Coffee τα 120 καταστήματα στην Τουρκία έως το 2025

02 Jun 2022, 08:11 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Στόχος της Mikel Coffee τα 120 καταστήματα στην Τουρκία  έως το 2025

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η επέκταση της Mikel Coffee Turkey συνεχίζεται καθώς ήδη λειτουργούν 14 καταστήματα "Mikel Coffee", στην Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να φθάσουν συνολικά σε 28 τα καταστήματα έως τον Δεκέμβριο 2022 και σε 120 έως το 2025. Υπενθυμίζεται ότι, η δικαιοπάροχος (franchisor) εταιρεία με έδρα στο Αιγάλεω, έχει παρουσία με το σύστημα της δικαιοχρησίας (franchise) σε πάνω από 12 χώρες ενώ η επέκτασή της στη Τουρκία ξεκίνησε ήδη από το 2019 αν και η επέκτασή της καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας που επέβαλε η τουρκική Κυβέρνηση το 2020 και 2021.

Η ανάπτυξη των καταστημάτων αυτών ενισχύει και τις εξαγωγές διαφόρων ελληνικών προϊόντων στη Τουρκία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία αυτών των καταστημάτων, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας δικαιοχρησίας των δύο μερών. Αποκλειστικές ποικιλίες και χαρμάνια καφέ και ροφημάτων, πλαστικά ή χάρτινα κυπελάκια, είδη συσκευασίας, διακοσμητικά, διάφορα αναλώσιμα, γαλακτοκομικά, είδη και υλικά ζαχαροπλαστικής, κλπ., τα οποία χρησιμοποιούνται στα καταστήματα καφέ 'Mikel' στη Τουρκία, παράγονται και συσκευάζονται σε ποσοστό 80% στην Ελλάδα.

(*) Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Κωνσταντινούπολη. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα