Π.Αντωνίου: Άμεσα πρόσθετα εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

06 Nov 2020, 12:50 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Π.Αντωνίου: Άμεσα πρόσθετα εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη θετική κατεύθυνση είναι τα νέα μέτρα στήριξης της Οικονομίας, που ανακοινώθηκαν χθες 5 Νοεμβρίου, όμως, θα απαιτηθούν συμπληρωματικά μέτρα, τονίζει το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ και τ.Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ.Περικλής Αντωνίου, που προτείνει άμεσα πρόσθετα, εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, μεταξύ των οποιων και θέσπιση ειδικού προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικης ενίσχυσης για το Μεταναστευτικό (MIGRATION-15), αντίστοιχου του COVID-19, για τη βιώσιμη λειτουργία των καταλυμάτων.

Ιδού τα συμπληρωματικά μέτρα, που εισηγείται:
  •  Θέσπιση ειδικού προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενισχύσης για το Μεταναστευτικό (MIGRATION-15), αντίστοιχου του COVID-19, με ανάλογα μέτρα, καθως και ΕΠΕΚΤΑΣΗ του και σε αλλά (μέτρα), οπως π.χ. Προγράμματα ΕΣΠΑ, Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή, συμπεριλαμβανομένων και των αποζημιώσεων απωλειών, τουλάχιστον, σε ένα εύλογο ποσοστό τους κλπ, 
  • Πέρα των κάθε μορφής παρεχόμενων σήμερα δανεικών (όπως π.χ. ενδεικτικα Επιστρεπτέων Προκαταβολών 1η,2η,3η, ΤΕΠΙΧ ΙΙ, Ταμείου Υποδομών πρόσφατα κ.λ.π.), καθώς και των παγωμάτων, αναστολών, ρυθμίσεων, διευκολύνσεων κ.λ.π. τρεχουσών και άλλων υποχρεώσεων μας, να συνοδευθούν και από ουσιαστικά/«μεγαλόψυχα» κουρέματα τους, καθως και από εξορθολογισμό/μείωση των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων/χαρατσιών, όπως π.χ. των Τιμολογίων του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζων, αντιαναπτυξιακών...Υπέρ τρίτων επιβαρύνσεων και πλαφοναρισμένων αμοιβών, Ναύλων κ.λ.π. 

Το δημοσιονομικό τους κόστος θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση των εισροών στα Δημόσια και Ασφαλιστικά Ταμεία (και των Τραπεζών) και όχι μόνο..., που θα προκύψουν από τη τόνωση της Αγοράς, Απασχόλησης, Κατανάλωσης, Τζίρων, Εισοδημάτων, Κυκλοφορίας χρήματος, Επενδύσεων/εισροής κεφαλαίων κ.λ.π., στηρίζοντας άμεσα και έμμεσα το Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τριτογενή Τομέα.

Αντιθετα το δημοσιονομικό κόστος θα είναι πολλαπλάσιο και οι συνέπειες δραματικές, αν δεν ληφθούν επι πλέον μέτρα (οπως ενδεικτικά π.χ. τα προαναφερθέντα ή αντίστοιχα) και μάλιστα έγκαιρα, στέλνοντας μας το λογαριασμό σε...μέλλοντα χρόνο, από συσσωρευμένες αθροιστικά υποχρεώσεις μας, που θα είναι αδύνατο να...εξυπηρετηθούν, ιδιαίτερα από τους...«μικρούς και αδύναμους» προβληματικών Προορισμών/Περιφερειών, «υπονομεύοντας ίσως» μέσο-μακρο-προθεσμία ακόμα και την οποία οριακή τους βιωσιμότητα.

Συμπερασματικά απαιτούνται, ουσιαστικά (άμεσης απόδοσης) μέτρα, που θα ανακουφίζουν μεν «το παρόν/το τώρα», αλλά συγχρόνως θα διευκολύνουν και δεν θα δυσκολεύουν/φορτώνουν «το μετά/το αύριο», με συσσωρευμένα/επαχθή φορτία, αναντίστοιχα με τη φέρουσα ικανότητα Νοικοκυριών/Επιχειρήσεων, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα