Brexit: Τα δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών στις πτήσεις από το Ην. Βασίλειο

Α Decrease font Enlarge font
Brexit: Τα δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών στις πτήσεις από το Ην. ΒασίλειοΠηγή φωτό: Pixabay

Η Easyjet δημοσιοποίησε το πρόγραμμα των πτήσεων για το καλοκαίρι - την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου - και υπάρχει η πιθανότητα να συμμετάσχει μαζί με τους ανταγωνιστές της στην ανακοίνωση ορισμένων πτήσεων με την ονομασία "Cinderella" οι οποίες θα αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ, και να φθάνουν στον προορισμό τους, μετά το Brexit.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες με βρετανικά διαβατήρια θα κατατάσσονται ως πλήρεις πολίτες της ΕΕ όταν επιβιβάζονται στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όταν φτάνουν στον προορισμό τους, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «υπήκοοι τρίτων χωρών», πράγμα που σημαίνει ότι θα παραιτηθούν από το δικαίωμά τους, αυτό της εισόδου στην ΕΕ και άλλων δικαιωμάτων των επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων αποζημίωσης πτήσεων.

Τα στοιχεία της AirHelp αποκαλύπτουν ότι ο λογαριασμός αποζημίωσης πτήσης για τους επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο έτος (μόνο 365 ημέρες). 

Με τόσες πολλές εικασίες γύρω από τις συνέπειες μιας "μη-συμφωνίας Brexit" - αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία εναέριου χώρου - η νομική ομάδα της AirHelp θα συνεχίσει να βοηθά τους επιβάτες για τα δικαιώματά αποζημίωσης τους με την απεικόνιση σεναρίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Brexit. 

1. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών Pre-Brexit

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ, κανονισμός ΕΚ 261, οι επιβάτες μπορούν να δικαιούνται οικονομική αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ ανά άτομο σε περιόδους καθυστέρησης μεγαλύτερης των τριών ωρών, ματαιωθείσας πτήσης και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης. Η προϋπόθεση αυτού του όρου ορίζει ότι ο αερολιμένας αναχώρησης βρίσκεται εντός της ΕΕ ή ότι η πτήση προσγειώνεται στην ΕΕ και λειτουργεί από αερομεταφορέα με έδρα την ΕΕ. Επιπλέον, ο λόγος για τη διακοπή των πτητικών λειτουργιών πρέπει να οφείλεται στην αεροπορική εταιρεία. Οι επιβάτες έχουν μέχρι τρία χρόνια για να διεκδικήσουν οικονομική αποζημίωση μετά από διακοπή της πτήσης.

2. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με πτήσεις “Σταχτοπούτα"

Εάν είστε επιβάτης σε μια λεγόμενη πτήση Σταχτοπούτα - μια πτήση που φεύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019 ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ αλλά θα φτάσει στον προορισμό του μετά το Brexit και αυτή η πτήση καθυστερήσει ή ακυρωθεί, τα δικαιώματά σας θα εξαρτηθούν από το εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετεί ή καταργεί το νόμο ΕΚ 261. Εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, νομικά, οι πτήσεις Cinderella που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσγειώνονται σε μια χώρα της ΕΕ, θα μπορούσαν να αρνηθούν την προσγείωση. Η AirHelp αναφέρει ότι αυτό θα ήταν ένα από τα χειρότερα σενάρια.

3. Δικαιώματα αποζημίωσης επιβατών μετά το Brexit

Προκειμένου να υπάρξει βοήθεια για την εκπαίδευση των επιβατών σχετικά με τα δικαιώματα αποζημίωσης που θα μπορούσαν να λάβουν μετά το Brexit, η AirHelp εξηγεί τρία διαφορετικά σενάρια σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ: αν η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόσει τον ΕΚ 261, εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετήσει μια τροποποιημένη εκδοχή του ΕΚ 261, και εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργήσει τον ΕΚ 261.

- Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εφαρμόσει τον κανονισμό ΕΚ 261

- Οι επιβάτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα για οικονομική αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ σε περιόδους καθυστέρησης μεγαλύτερης των τριών ωρών, ακυρωμένης πτήσης και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης. Οι επιβάτες θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τα δικαιώματα αποζημίωσής τους έναντι των αεροπορικών εταιρειών.

- Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθετήσει μια τροποποιημένη έκδοση του ΕΚ 261 

Οι επιβάτες ενδέχεται να δικαιούνται να ζητήσουν οικονομική αποζημίωση υπό ορισμένες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης καθυστέρησης, ακύρωσης ή περιπτώσεως άρνησης επιβίβασης. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι μια τροποποιημένη έκδοση του EΚ 261 θα μπορούσε να μειώσει το επίδομα αποζημίωσης για τους επιβάτες. Επιπλέον, εάν εγκριθεί ρύθμιση, η νομοθεσία θα μπορούσε να αποδυναμωθεί, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θα έχει πλέον αρμοδιότητα στα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καλύπτει ορισμένες από τις πολύ σημαντικές πτυχές των δικαιωμάτων αποζημίωσης των επιβατών και οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές για όλα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθενέστερη προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι μελλοντικές διερμηνείες που έγιναν από τον ΔΕΚ δεν θα είναι δεσμευτικές για τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Εάν η κυβέρνηση καταργήσει τον ΕΚ 261

Οι επιβάτες που αναχωρούν με πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν θα είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση από πτήση με καθυστέρηση, ακύρωση ή άρνηση επιβίβασης. Οι επιβάτες θα είναι ευάλωτοι έναντι των αεροπορικών εταιρειών και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν. Ωστόσο, οι πτήσεις που ταξιδεύουν από την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν από την ΕΕ θα δεσμεύονται από τον 261 νόμους της ΕΚ, παρέχοντας στους εν λόγω επιβάτες το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση.

Ο Christian Nielsen, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας στην AirHelp, σχολιάζει: "Είναι σχεδόν αδιανόητο το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκοπεί από την ΕΕ, ειδικά με τον μεσογειακό τουρισμό που εξαρτάται από τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Προς το παρόν, υπάρχουν εκατοντάδες νόμοι και νομοθεσίες από την ΕΕ που το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει να υιοθετήσει, να ξαναγράψει ή να αγνοήσει, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, Brexit ή όχι-Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να καταλήξει σε αεροπορική συμφωνία. "Παραμένει ασαφές εάν οι Βρετανοί επιβάτες αεροπορικών μεταφορών θα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα όταν μια πτήση καθυστερεί, ακυρώνεται ή επιβιβάζεται. Η ελπίδα μας είναι ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα υιοθετήσει μια παρόμοια διάταξη με τον κανονισμό EC 261, όπως η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ελβετία, και ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της για να μεταβιβάσει την έγκριση κανονισμού που βοηθά εκατομμύρια επιβάτες να αποκομίσουν την αποζημίωση που δικαιούνται έτος. «Όποιος και αν είναι ο νόμος, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται και να τους στηρίξουμε καθ’ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών τους».

Συμβουλές για τους επιβάτες

Με την αυξανόμενη αβεβαιότητα για τους επιβάτες, η AirHelp προσφέρει τις συμβουλές της για όσους έχουν κάνει κράτηση για διακοπές ή πτήση για συγκεκριμένη ημερομηνία που περικλείεται ή πέφτει μετά την ημερομηνία του Brexit - Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

1. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για το Brexit

Για όσους ταξιδεύετε προς και από τη Μ. Βρετανία κατά τη διάρκεια και μετά του Brexit, λάβετε υπόψη ότι το καλύτερο είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας αναφορικά με τα δικαιώματά σας ως επιβάτες προτού ταξιδέψετε, έτσι ώστε σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης σας, να γνωρίζετε τις επιλογές σας.

2. Ελέγχετε τακτικά την κατάσταση της πτήσης σας 

Μπορεί να συμβούν αρκετές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια και μετά τη Brexit, εάν η κυβέρνηση δεν έχει συνάψει συμφωνία αεροπορικού χώρου. Ελέγξτε συχνά την κατάσταση της πτήσης σας, προετοιμαστείτε για μεγαλύτερες γραμμές check-in και να είστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις που μπορεί να προκαλέσουν παρατεταμένο χρόνο διαμονής στο αεροδρόμιο.

3. Αφήστε περισσότερο χρόνο για να ταξιδέψετε μέσα από τα τελωνεία

Οι υπήκοοι ΕΕ που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επί του παρόντος πιο ελαστικούς ελέγχους στα σύνορα από τους μη ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι το ταξίδι μέσω της μετανάστευσης είναι ταχύτερο. Μετά το Brexit, οι υπήκοοι ΕΕ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο ή παρόμοιο έλεγχο με τους μη υπηκόους γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των χρόνων αναμονής στον έλεγχο των συνόρων.

4. Ελέγξτε την πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων 

Οι οργανωμένες διακοπές θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από κανονισμούς που παρέχουν στους τουρίστες το δικαίωμα εναλλακτικής άδειας, εάν υπάρχει, ή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αλλαγών που προκαλούνται από έκτακτες περιστάσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια με την πώληση εισιτηρίων με προαγγελία που προειδοποιεί ότι οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν αμέσως μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιστρέψουν ναύλους αν οι πτήσεις αναστέλλονται μετά το Brexit.

5. Μην πανικοβάλλεσαι

Ενώ το Brexit εγείρει πολλές ερωτήσεις για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αποζημίωσης πτήσεων, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Παρόλο που μπορεί να υπάρξουν άμεσες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία εναέριου χώρου, η αγάπη των ταξιδιωτών για την Ευρώπη θα παραμείνει και ελπίζουμε και αναμένουμε ότι θα βρεθεί λύση ώστε τα ταξίδια να συνεχιστούν όπως έχει. 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 30/09 18:25

  Μ.Κόνσολας: «Η Σχολή Ξεναγών σηματοδοτεί την είσοδο της Κέρκυρας στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης»

 2. 30/09 16:43

  IATA: Χαμηλότερες εκτιμήσεις για τις αερομεταφορές το 2020 - "Η χειρότερη καλοκαιρινή σεζόν της ιστορίας"

 3. 30/09 15:41

  Χάλκινο Βραβείο ποιότητας στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου LondonIOOC

 4. 30/09 15:10

  Το Protel σε απευθείας διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ

 5. 30/09 15:00

  Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis για τις κοινωνικές πρακτικές της σχετικά με θέματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

 6. 30/09 14:16

  Αλ.Βασιλικός: Η σεζόν του 2021 φαντάζει εξαιρετικά θολή - στις 23 Νοεμβρίου το 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

 7. 30/09 13:53

  Έρευνα | Ξενοδοχεία πολυτελείας: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν, όμως η πλήρης ανάκαμψη θα αργήσει

 8. 30/09 13:39

  Συνάντηση Ευρωπαϊκών Τουριστικών Γραφείων και Tour Operator στην Αθήνα 8 και 9 Οκτωβρίου 2020

 9. 30/09 12:15

  Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας: Χρήσιμες πληροφορίες για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

 10. 30/09 11:53

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στις επιχειρήσεις ζητεί ο Δήμος Λειψών

 11. 30/09 11:40

  Via Eurasia – Η πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία

 12. 30/09 11:38

  TUI: Τέλος λειτουργίας για τον ιστορικό Ολλανδό τουρ οπερέιτορ KRAS

 13. 30/09 11:29

  Αλ. Βασιλικός: Η πανδημία επιτάχυνε τις νέες τάσεις στα ξενοδοχεία – Νέες ανάγκες στην τουριστική εκπαίδευση

 14. 30/09 11:27

  Αφιέρωμα Τουριστική Εκπαίδευση: Τι λένε Κόνσολας, Βασιλικός, Τάσιος, ΣΕΤΕ, Τσιλίδης, Τόλη και Ματσίγκος

 15. 30/09 11:25

  HAPCO: Η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται Πανεπιστημιακή Σχολή – Το ζωντανό συνέδριο δεν θα πεθάνει

 16. 30/09 11:25

  Ποια είναι τα περιζήτητα τουριστικά επαγγέλματα στην Ευρώπη

 17. 30/09 11:25

  Oι θέσεις του ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

 18. 30/09 11:25

  Επιστημονικό Συμβούλιο Διασφάλισης Ποιότητας της Τουριστικής Εκπαίδευσης

 19. 30/09 11:25

  ΠΟΞ: Εκπαίδευση, Εξειδίκευση, Πιστοποίηση το τρίπτυχο της επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον τουρισμό

 20. 30/09 11:25

  Συνέντευξη Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα: «Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση»

 21. 30/09 11:25

  Επανάσταση στην Ευρώπη για την απόκτηση δεξιοτήτων των εργαζομένων στη νέα εποχή, που έφερε η πανδημία

 22. 30/09 11:25

  FedHATTA: Ανθρωποκεντρικές και ψηφιακές οι ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής εκπαίδευσης

 23. 30/09 11:20

  ACT: Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στον Τουρισμό και την Φιλοξενία

 24. 30/09 11:20

  Άμεση ανάγκη για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες της νέας εποχής

 25. 30/09 11:20

  Γ. Ματσίγκος: Φως στο τούνελ για την τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα

 26. 30/09 11:11

  Αφιέρωμα: Σπουδές στα Τουριστικά

 27. 30/09 10:51

  Οι άγνωστοι παράξενοι σχηματισμοί και το σεληνιακό τοπίο της Ελλάδας

 28. 30/09 10:49

  Η ελληνική εκκλησία που αποτελεί μια από τις πιο παράξενες του κόσμου

 29. 30/09 10:33

  Eνισχύσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Χαλκιδική

 30. 30/09 10:31

  Οι θησαυροί των δρόμων – 10 +1 βρύσες της Αχαΐας

 31. 30/09 10:30

  Γαλλία: Το σχέδιο για την ανάκαμψη του τουρισμού – Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο

 32. 30/09 10:29

  Κορωνοϊός-Β. Ιρλανδία: Νέα μέτρα για μπαρ και εστιατόρια

 33. 30/09 10:24

  Η ΚΥΑ για το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

 34. 30/09 10:16

  Μ.Κόνσολας: Προτεραιότητα η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και η επόμενη ημέρα

 35. 29/09 18:33

  Κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικά όλα τα τεστ- λανθασμένος ο συναγερμός

 36. 29/09 18:22

  Δωρεά του Γρ. Τάσιου σε πολιτιστικό κέντρο και ΚΑΠΗ στη Χαλκιδική

 37. 29/09 18:08

  Κορίνα Λιούτα: Δικαίωμα πρόσβασης στα ΑμεΑ σε κάθε περιοχή και γωνιά της χώρας μας

 38. 29/09 18:03

  Ιδρύεται Εθνικό Παρατηρητήριο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

 39. 29/09 17:29

  Άνοιξαν οι συμμετοχές στο «Τουρισμός για όλους» μέσω τουριστικών γραφείων

 40. 29/09 16:33

  FedHATTA: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΤΑΝΤΠ

 41. 29/09 16:30

  Ματαιώνεται το Santorini Experience 2020 - Νέο ραντεβού στις 1-3 Οκτωβρίου 2021

 42. 29/09 16:27

  Πως γίνονται οι συμφωνίες για προαιρετικές μειώσεις ενοικίων

 43. 29/09 16:08

  Βρετανία: Νέο πλήγμα στις αερομεταφορές - Η κυβέρνηση προωθεί αύξηση του δασμού επιβατών στις πτήσεις

 44. 29/09 16:02

  Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση στα τουριστικά γραφεία για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους"

 45. 29/09 15:46

  TUI: Πιθανώς λανθασμένος ο συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 - Αρνητικά τα νέα τεστ

 46. 29/09 15:27

  Η Lufthansa αναμένει το «πράσινο φως» για τα γρήγορα τεστ ώστε να ανοίξουν οι πτήσεις με τις ΗΠΑ

 47. 29/09 14:30

  Προκηρύχθηκε ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

 48. 29/09 14:28

  Tax Free αγορές: Πάνω από τους μισούς διεθνείς αγοραστές έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια στο εξωτερικό

 49. 29/09 14:14

  Grandhotel "Hessischer Hof": Κλείνει η “Μ. Βρετανία” της Φρανκφούρτης

 50. 29/09 13:36

  Spies: Ρόδος και Κρήτη οι top προορισμοί των Δανών για διακοπές αυτό το φθινόπωρο – Νέα πτήση για Ρόδο

 51. 29/09 13:33

  Αποδίδεται αύριο Τετάρτη ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (video)

 52. 29/09 12:43

  FedHATTA: Virtual RoadShow για την παρουσίαση της Ελλάδας στην αγορά της Ινδίας

 53. 29/09 12:39

  Η Ελλάδα ξεπέρασε το όριο ρυθμού μετάδοσης COVID της Βρετανίας – Ορατός ο κίνδυνος για καραντίνα

 54. 29/09 12:19

  Νεμέα: Η φθινοπωρινή εξόρμηση που πρέπει να κάνεις

 55. 29/09 12:18

  Το ελληνικό «μυθικό» δάσος που αξίζει να περπατήσεις

 56. 29/09 12:16

  TUI: Ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

 57. 29/09 12:03

  Live Webinar με κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Οικονομίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 58. 29/09 11:59

  Η επόμενη μέρα του τουρισμού στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα

 59. 29/09 11:53

  EASA: Εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στις πτήσεις

 60. 29/09 11:30

  ΙΝΣΕΤΕ: Ο εισερχόμενος τουρισμός ανά αγορά και περιφέρεια και οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2019

 61. 29/09 11:25

  Μόλις το 5% των Γερμανών επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο

 62. 29/09 11:24

  Διαγωνισμός στα Κοινωνικά Δίκτυα για την προβολή της Ρόδου

 63. 29/09 11:08

  Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου 40% τον Σεπτέμβριο

 64. 29/09 11:05

  «On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία - ύμνος για το ελληνικό καλοκαίρι

 65. 29/09 10:49

  "Εργαστείτε από τον Παράδεισο": Πρόσκληση από τον δήμαρχο της πόλης Μπενιντόρμ

 66. 29/09 10:47

  Τυνησία: Έως 70% η μείωση των τουριστικών εσόδων το 2020

 67. 29/09 10:32

  Δήμος Καρπενησίου: Κατά της εγκατάστασης αιολικού σταθμού, υπέρ των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης

 68. 29/09 10:31

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 4όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 69. 29/09 10:29

  Νέο χρέος 96 δισ. ευρώ το 2021 για τη γερμανική οικονομία

 70. 28/09 19:22

  Χ.Θεοχάρης: Άμεση ανάγκη η υιοθέτηση κοινών Ευρωπαϊκών μέτρων στον τουρισμό

 71. 28/09 19:15

  Τι λέει η TUI για το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», με τα κρούσματα κορωνοϊού

 72. 28/09 19:00

  Περιφέρεια Κρήτης: Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις

 73. 28/09 16:20

  Άρση των περιοριστικών μέτρων σε Ηράκλειο και Χανιά ζητεί ο κ.Αρναουτάκης από τον πρωθυπουργό

 74. 28/09 16:10

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για συμπληρώσεις στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

 75. 28/09 15:57

  Costa Cruises: Η Ελλάδα στα προγράμματα κρουαζιέρας του 2021

 76. 28/09 14:13

  Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία

 77. 28/09 14:06

  Μεγαλύτερο από πέρυσι το μερίδιο των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία τον Αύγουστο

 78. 28/09 13:25

  ECTAA: Ο ευρωπαϊκός κλάδος οργανωμένων ταξιδίων συζητά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

 79. 28/09 13:23

  Κομισιόν: Ενιαίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην ΕΕ βάσει εβδομαδιαίου χάρτη

 80. 28/09 13:14

  Ο θρύλος με την πριγκίπισσα σε ένα ελληνικό εκκλησάκι διαφορετικό από τα άλλα

 81. 28/09 13:12

  Ο άγνωστος Λόφος Οχυρού στη Ραφήνα και η ιστορία του

 82. 28/09 13:11

  WTTC: Πώς ο τουρισμός θα περάσει ομαλά στην ανάκαμψη – Οι νέες απαιτήσεις για τους προορισμούς

 83. 28/09 12:50

  Aegean: -88% ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο

 84. 28/09 12:09

  Η Ελλάδα ο πιο περιζήτητος προορισμός ταξιδίων για τους Γάλλους το 2021

 85. 28/09 12:06

  Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο σε ελληνικά νησιά: 12 κρούσματα κορωνοϊού στο Mein Schiff!

 86. 28/09 11:43

  TUI: Νέα καμπάνια στις Σκανδιναβικές χώρες (video)

 87. 28/09 10:49

  Airbnb: Νέα πλατφόρμα ειδικά για τη συνεργασία με τις πόλεις

 88. 28/09 10:34

  Δ.Φραγκάκης: Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας -video του ΕΟΤ “Greece. Always Epic”

 89. 28/09 10:25

  Χάρης Θεοχάρης: Εστίαση στην ποιότητα το 2021

 90. 28/09 10:24

  Δήμος Ικαρίας: Aίτημα για εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ

 91. 28/09 10:22

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Μήλο

 92. 28/09 10:21

  Αναγνωρίστηκε άλλη μία ιαματική πηγή στην Αιδηψό

 93. 28/09 10:18

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια

 94. 28/09 10:16

  Ισραήλ: Nέο πακέτο οικονομικής βοήθειας επιχειρήσεων και εργαζομένων έως τον Ιούνιο του 2021

 95. 28/09 10:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στο 8μηνο

 96. 27/09 13:01

  Αποφάσεις για νέο ξενοδοχείο στη Ρεντίνα Βόλβης και για συνένωση ξενοδοχείων στην Κω

 97. 27/09 13:00

  Αυξάνονται οι πτωχεύσεις και η ανεργία στη Γαλλία

 98. 27/09 12:59

  Κορωνοϊός: Τα κίνητρα των εξωτικών προορισμών για την προσέλκυση τηλε-εργαζόμενων

 99. 27/09 12:51

  Γρ.Τάσιος: Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

 100. 26/09 16:36

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα