Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

Zωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στο Κονέκτικατ

​Ένα ζωντανό κέντρο προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη της Πολιτείας του Κονέκτικατ, στο πανεπιστήμιο UConn, στο οποίο φοιτούν 25.000 προπτυχιακοί και 10.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλο τον κόσμο.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» στο οποίο διδάσκονται ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα, αποτελείται από το Εκπαιδευτικό Κτίριο «Μακεδονία», το ανοιχτό θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος», ακριβές μαρμάρινο αντίγραφο των αρχαίων ελληνικών θεάτρων, χωρητικότητας 700 θέσεων, το Ελληνορθόδοξο Παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών, καθώς και το Μουσείο της Αρχαίας Σπάρτης, στο οποίο δημιουργείται μόνιμη έκθεση, με ακριβή αντίγραφα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης -δωρεά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων- και πλούσιο εποπτικό υλικό με την φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» αναγνωρίζοντας την πολυετή και σταθερή υποστήριξη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στις εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου, αλλά και στη δημιουργία του Μουσείου της Αρχαίας Σπάρτης, της απένειμε τον τίτλο του Ευεργέτη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Ελληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι πρυτανικές αρχές του UConn, ομογενείς βουλευτές,  επικεφαλής ομογενειακών οργανώσεων, καθηγητές και φοιτητές του UConn.

Όπως είπε στον χαιρετισμό της η Λίνα Μενδώνη, «Η αναγνώριση της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» αντικατοπτρίζει την εξαιρετική σχέση μεταξύ των Κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, οι δεσμοί μας έχουν γίνει στενότεροι, με συνέργειες που καλύπτουν πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του Πολιτισμού. Αλλωστε, πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού η Δημοκρατία που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα υιοθετήθηκαν στις ιδρυτικές αρχές του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή την Δημοκρατία οφείλουμε να υπερασπιστούμε σήμερα με κάθε τρόπο. Από την περίοδο που υπηρέτησα ως Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», που, με αφοσίωση, επιμονή και επιστημονική επάρκεια, προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, ο πολιτισμός και η γλώσσα μας, που σήμερα υπηρετούνται από την Ομογένεια, να μορφώσουν και  τις νεότερες γενιές των ομογενών μας, ως  συγκολλητική ουσία με την πατρίδα. Ο θαυμασμός για τα επιτεύγματα της πρώτης  γενιάς των Ελλήνων, που έφτασαν μετανάστες στην δεύτερη πατρίδα τους, στις αρχές του 20ΟΥ αιώνα,  χωρίς εφόδια και μεγαλούργησαν, πρέπει να αποτελεί  τον ισχυρό δεσμό  ανάμεσα στην Αμερική και την Ελλάδα».

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», με αφετηρία το 2012, όταν με την φροντίδα του ΥΠΠΟΑ παραχωρήθηκε κτήριο στη Ρόδο, το οποίο έκτοτε αξιοποιείται για τις εκπαιδευτικές δράσεις των Αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα. Το 2019, το Κέντρο «Παιδεία» ζήτησε την  συνδρομή του ΥΠΠΟΑ, για τη δημιουργία του Σπαρτιατικού Μουσείου στην πανεπιστημιούπολη.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη και συγκινημένη, βλέποντας τις  εξαιρετικές υποδομές του μουσειακού συγκροτήματος, το οποίο έχετε δημιουργήσει», σημείωσε η Υπουργός. «Είναι ένας μοναδικός χώρος μέσα στον οποίο η ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης, της Λακεδαίμονος, μπορεί να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένας χώρος εκπαίδευσης, παιδείας και ψυχαγωγίας με την αρχαία σημασία του όρου, αυτή της αγωγής της ψυχής».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», καθηγητής Ηλίας Τομάζος, σημείωσε ότι «η διάκριση της Ανακήρυξης Ευεργέτου Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Παιδεία, απονέμεται στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σε αναγνώριση της προσφοράς της στην ίδρυση Σπαρτιατικού Μουσείου στην Αμερική, τη μακρόχρονη υποστήριξη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων «Παιδεία» στην Ελλάδα για Αμερικανούς σπουδαστές και της πολύχρονης προσφοράς της στην Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Δημιουργήσαμε το Κέντρο με αγάπη και η Υπουργός αποδεικνύει σταθερά την αγάπη της στο έργο μας, στους Ελληνες που ζουν μακριά από την Ελλάδα, στα παιδιά μας».

Χθες, η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε στο Κυβερνείο με την ελληνικής καταγωγής Αντικυβερνήτη του Κονέκτικατ Susan Bysiewicz και τους Ελληνες Ομοσπονδιακούς Βουλευτές Chris Ziogas, Eleni Kantos DeGraw, Chris Poulos και Nicole Klarides Ditria. Σήμερα, η Υπουργός επισκέπτεται το campus του UConn, ενώ θα συναντηθεί με εκπροσώπους Ελληνοαμερικάνικων Οργανισμών και τον Ελληνικό Φοιτητικό Σύλλογο «Παιδείας».

Προχωρά η συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Μητροπολιτικού Μουσείου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, στη Νέα Υόρκη. Η Λίνα Μενδώνη, συνοδευομένη από στελέχη του ΥΠΠΟΑ, συναντήθηκε με τον επιμελητή Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του ΜΕΤ Sean Hemingway και συζήτησαν τα επόμενα βήματα εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας, με τη διοργάνωση εκθέσεων μεταξύ των ελληνικών μουσείων και του ΜΕΤ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη, στις 2 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προβλέπει μία σειρά δράσεων με στόχο την μελέτη, ανάδειξη και προβολή του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται, η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες επιστήμονες, η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων (Corpus), η  διοργάνωση συμποσίου με θέμα τον έλεγχο και τη διαπίστωση  της αυθεντικότητας και της προέλευσης των αρχαιοτήτων, καθώς και τη συνεργασία, σε συστηματική ανασκαφική έρευνα, σε  προϊστορική θέση των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Κυκλάδων.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί η δημιουργία και λειτουργία στο Μουσείο της Νάξου, το οποίο ολοκληρώνεται το 2026, του «Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Κυκλαδικού Πολιτισμού», με σκοπό την εξειδικευμένη έρευνα σε θέματα προέλευσης και αυθεντικότητας κυκλαδικών τέχνεργων τα οποία βρίσκονται σε συλλογές Μουσείων, σε όλο τον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 29/01 08:12

  Πώς η Ελλάδα θα προσελκύσει τουρίστες από τη Βραζιλία

 2. 29/01 07:26

  Eγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Χίου

 3. 29/01 07:22

  Karagoutis Training Camp: Καλοκαιρινά camp σε 7 νησιά το 2023

 4. 28/01 13:49

  Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά

 5. 28/01 13:42

  Διχασμένη η επιστημονική κοινότητα για το εάν τα εμβόλια κορωνοϊού πρέπει να γίνονται μια φορά το χρόνο

 6. 28/01 13:05

  Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο

 7. 28/01 12:51

  Βασίλης Κικίλιας: 400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”

 8. 28/01 11:59

  Συνεργασία για την ανάπτυξη του θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας»

 9. 28/01 11:53

  Αγώνας Ορεινού Δρόμου Παλιουρίου

 10. 27/01 15:42

  Μεγάλες προσδοκίες στον ευρωπαϊκό κλάδο πολυτελείας για επιστροφή των Κινέζων τουριστών

 11. 27/01 14:00

  Περισσότεροι ενδιαφερόμενοι από πέρυσι στις «Ημέρες Καριέρας» στα ξενοδοχεία της Κρήτης

 12. 27/01 13:54

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Ο απολογισμός του 2022 - Πρώτη εθνικότητα οι Ισραηλινοί, προβληματίζουν οι οικονομικοί δείκτες των ξενοδοχείων

 13. 27/01 13:48

  Βρετανικό Υπ. Πολιτισμού: Δε συμμετέχουμε σε συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 14. 27/01 13:38

  Γερμανικός τουρισμός: Η ασφάλεια του προορισμού αποφασιστικός παράγοντας επιλογής διακοπών – Η Ελλάδα ψηλά στις προτιμήσεις

 15. 27/01 12:13

  Ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο; Δεν είναι άπιαστο όνειρο

 16. 27/01 11:51

  Πάνω από 1 δις ευρώ έσοδα θα φέρουν το 2023 οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

 17. 27/01 11:37

  Κομισιόν | Τρομοκρατικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο- προειδοποίηση και στην Ελλάδα

 18. 27/01 11:24

  Τουρισμός | Οι Αμερικανοί ξεκινούν το 2023 τα ταξίδια στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο!

 19. 27/01 09:00

  Επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε περιοχές του Δίου-Ολύμπου Πιερίας

 20. 27/01 08:59

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

 21. 27/01 08:57

  Ισπανία: Kατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα

 22. 27/01 08:52

  Πού πηγαίνουν διακοπές οι Ρουμάνοι και πού θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους

 23. 27/01 08:48

  Δήμος Πειραιά | Εκτόξευση των τιμών των ακινήτων σε ύψη "μελλοντικού" Ελληνικού - λόγω και Airbnb

 24. 26/01 17:52

  Η Μόνικα Μπελούτσι σε δεξίωση στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη - (βίντεο)

 25. 26/01 17:04

  Celestyal: Νέος εμπορικός διευθυντής και νέος υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ελλάδα

 26. 26/01 16:48

  Βρετανικός τουρισμός | Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος στους 20 top προορισμούς διακοπών το 2023

 27. 26/01 16:26

  Η Marketing Greece επικοινωνεί την Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ

 28. 26/01 15:58

  KAYAK | Αυξήσεις από 30% έως 50% στις πτήσεις για Αθήνα την Άνοιξη του 2023 – Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί

 29. 26/01 14:38

  Airbnb: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για αυξημένα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023

 30. 26/01 14:38

  Οι Καπετάνιοι Δημήτριος και Τάσος Καφετζής στο πηδάλιο του πολυτελούς Celebrity Ascent

 31. 26/01 14:02

  Η «μαμά χταπόδι» η καλύτερη υποβρύχια φωτογραφία του 2022

 32. 26/01 13:49

  Προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις ισπανόφωνες αγορές | Συμμετοχή στην έκθεση FITUR

 33. 26/01 13:48

  Booking.com: Αυτός είναι ο προορισμός της Θεσσαλίας που ξεσηκώνει τους διεθνείς ταξιδιώτες – Στους 10 ανερχόμενους για το 2023

 34. 26/01 13:29

  Μοναχικοί ταξιδιώτες: Η νέα τάση στα ταξίδια που ήρθε για να μείνει – 83 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν μόνοι το 2023

 35. 26/01 12:53

  Η Ελλάδα 4ος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Αυστριακούς τουρίστες το 2023 – Το 76% θα ταξιδέψει στην Ευρώπη

 36. 26/01 12:42

  Πριν από το Πάσχα η έναρξη της σεζόν στην Κρήτη | 10 με 15% αυξημένο το πακέτο διακοπών

 37. 26/01 12:32

  Eliza was here: Ποια Ελληνικά νησιά κερδίζουν στη μάχη των κρατήσεων για το 2023 – Η Ελλάδα ο προορισμός της χρονιάς

 38. 26/01 12:31

  Αύξηση αφίξεων από τις ισπανόφωνες αγορές το 2023 -Ο ΕΟΤ στην FITUR 2023 της Μαδρίτης

 39. 26/01 11:18

  Olympic Holidays | Ξεχωριστή προώθηση των ελληνικών νησιών στη βρετανική αγορά το 2023

 40. 26/01 10:24

  Έρευνα | Οι αεροπορικές εταιρείες που στηρίζουν τον τουρισμό των Χανίων - το προφίλ των επιβατών

 41. 26/01 10:14

  Διευρύνει τις πτήσεις της στο Ισραήλ η ΑEGEAN | Θερινό πρόγραμμα προς 9 ελληνικούς προορισμούς

 42. 26/01 08:48

  Άδειες για επεκτάσεις 2 ξενοδοχείων σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο

 43. 26/01 08:46

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας σε Σαντορίνη και Πάρο

 44. 26/01 08:41

  Oδηγός με τις 10 παγκόσμιες τάσεις για την απόκτηση ταλέντων το 2023

 45. 26/01 08:33

  Κροατία: Αυξήσεις τιμών σε εμπόριο, υπηρεσίες και εστίαση μετά την είσοδο στην Ευρωζώνη

 46. 26/01 08:25

  220.000 επισκέπτες στη FITUR, την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Ισπανίας

 47. 25/01 18:10

  Το καλοκαίρι του 2022 άλλαξε - προς το θερμότερο - το κλίμα σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης

 48. 25/01 15:20

  Στ. Αρναουτάκης: «Στόχος η Κρήτη να είναι περιφέρεια πρότυπο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»

 49. 25/01 15:05

  Δύο πισίνες ελληνικών ξενοδοχείων στις πιο πολυφωτογραφημένες στο Instagram

 50. 25/01 14:28

  Όμιλος Sani / Ikos Resort: Αύξηση 8% το 2023 σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του στην Ελλάδα

 51. 25/01 14:22

  Επέκταση πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Μύκονο και από Μπαχρέιν προς Μύκονο και Σαντορίνη

 52. 25/01 14:21

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη: Οι πελάτες θέλουν μόνο τις βασικές ανέσεις

 53. 25/01 14:13

  Ανοίγει Γραφείο του ΕΟΤ στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

 54. 25/01 13:49

  Η Αυστρία επιδοτεί την πράσινη μετάβαση στον τουρισμό

 55. 25/01 13:20

  TUI: H σύγχυση με το all inclusive και το ιστορικό ρεκόρ ζήτησης - Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές για το καλοκαίρι του 2023

 56. 25/01 12:40

  Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο αυθεντικής ευζωίας

 57. 25/01 12:07

  Telegraph: Η Ελλάδα στις 50 καλύτερες επιλογές των Βρετανών για οικογενειακές διακοπές το 2023 - Οι 6 εναλλακτικές στη χώρα μας

 58. 25/01 11:53

  Τουρισμός | 'Ερευνα: Πτώση τιμών σε πτήσεις και καταλύματα στην Ευρώπη το δ΄τρίμηνο του 2022

 59. 25/01 11:25

  Microsoft: Έπεσε το Teams και το Outlook - Πρόβλημα για χιλιάδες χρήστες

 60. 25/01 10:28

  Ρεκόρ ζήτησης για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονο και Νάξο το 2022

 61. 25/01 08:36

  Αποφάσεις για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πάρο και Χανιά

 62. 25/01 08:34

  Ικαρία: Χρήση ιαματικού νερού από σχεδιαζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα με λειτουργία υδροθεραπευτηρίου

 63. 25/01 08:31

  Το γυναικείο δίδυμο της μόδας που εμπνέεται από το ελληνικό καλοκαίρι, προβάλλοντας το ταξιδιωτικό brand «Ελλάδα»

 64. 25/01 08:29

  Ξενοδοχεία | Η επιρροή των προγραμμάτων αφοσίωσης στην καθημερινότητα του ταξιδιώτη

 65. 25/01 08:27

  Πρώτο Κύπελλο Υδάτινος Κόσμος στον Βόλο

 66. 24/01 19:32

  ΥΠΑ | Οριακή μείωση 1,1% των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια το 2022 έναντι του 2019

 67. 24/01 16:32

  Το Viber γίνεται υπερ-εφαρμογή: Νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα- Τι αλλάζει

 68. 24/01 16:21

  ΗΑΤΤΑ: Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ν. Αφρικής

 69. 24/01 16:08

  Ρεκόρ αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα το 2022 - Οι top εθνικότητες και οι μεταβολές την τελευταία 4ετία

 70. 24/01 16:04

  ΣΥΡΙΖΑ | Ζήτημα επιβίωσης η στήριξη των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό

 71. 24/01 14:53

  Ξενοδοχεία: Υποχώρησαν οι κατασκευές νέων δωματίων στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο του 2022

 72. 24/01 14:40

  Πως επιλέγω αξιόπιστο eshop vape κατάστημα για την αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου

 73. 24/01 13:20

  Αirtours | Περιζήτητη για τουρισμό πολυτελείας η Ελλάδα το 2023

 74. 24/01 13:00

  Holidaycheck Awards 2023: Τα ξενοδοχεία του ομίλου Βανταράκη στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία διεθνώς

 75. 24/01 12:56

  Λουτράκι: Η άγνωστη Ρωμαϊκή Έπαυλη του 2ου Αιώνα μ.χ. με θέα τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο - Βίντεο

 76. 24/01 12:48

  Lindian Village Beach Resort Rhodes | Το 2023 ανοίγει το τρίτο ξενοδοχείο της Curio Collection by Hilton στην Ελλάδα (φωτό)

 77. 24/01 12:16

  Καταρρίπτεται ο μύθος για το κόκκινο κρασί – Οι επιπτώσεις του στην υγεία

 78. 24/01 11:56

  Booking.com: Ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο για το 2023 βρίσκεται στην Ελλάδα, και δεν τον φαντάζεστε!

 79. 24/01 11:41

  WTTC | Επέστρεψε ο τουρισμός πόλεων - Το top 10 των πιο ισχυρών πόλεων το 2022 και η πρόβλεψη για το 2032

 80. 24/01 10:16

  H Τουρκία επωφελείται από τις κυρώσεις στη Ρωσία- οφέλη και στον τουρισμό

 81. 24/01 09:51

  Εκτός αναπτυξιακού νόμου η πλειονότητα των επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό | Επιστολή από τους φορείς της Δωδεκανήσου

 82. 24/01 08:30

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Ρέθυμνο

 83. 24/01 08:29

  Τρεις αποφάσεις για νέα τουριστικά καταλύματα σε Σαντορίνη και Μύκονο

 84. 24/01 08:25

  Ρόδος | Ενεργειακή αναβάθμιση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τις 100 ενεργειακά φιλικές πόλεις της Ευρώπης

 85. 24/01 08:23

  Όλοι μπορούν να επισκεφθούν το εμβληματικό ξενοδοχείο Adlon Kempinski στο Βερολίνο, όπου κι αν βρίσκονται

 86. 24/01 08:21

  Περίπου 2.000 επιχειρήσεις σε Αγγλία και Ουαλία περιήλθαν σε καθεστώς αδυναμίας πληρωμών τον Δεκέμβριο

 87. 23/01 18:34

  Λαβρόφ: Ο πόλεμος μεταξύ Δύσης- Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, αλλά πραγματικός

 88. 23/01 16:55

  Το νέο κόνσεπτ λειτουργίας ξενοδοχείων που θα «σαρώσει» στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια

 89. 23/01 15:57

  HOTREC: Η πρόταση της ΕΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις χρειάζεται να βελτιωθεί

 90. 23/01 15:10

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι απογείωσε τα έσοδα στο 11μηνο

 91. 23/01 14:57

  Rhomberg Reisen: Νέες συνδέσεις με Ελλάδα – Περιζήτητες οι διακοπές σε Λευκάδα, Ήπειρο, Κεφαλονιά

 92. 23/01 14:35

  Ο επαπειλούμενος εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ

 93. 23/01 14:03

  Deal στον τουρισμό υγείας και ευεξίας από TKC και ENSANA

 94. 23/01 13:44

  WTTC/ Trip.com/ Deloitte | Εντείνεται το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για αειφόρο τουρισμό

 95. 23/01 13:25

  Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ: Φαίνεται να δημιουργείται χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις

 96. 23/01 12:59

  ΕΥ: Οι 10 γεωπολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την πορεία του κόσμου το 2023

 97. 23/01 12:22

  Independent: Τα ελληνικά νησιά στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Ιρλανδών για διακοπές το 2023

 98. 23/01 12:15

  Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας στο ξενοδοχείο της Λ.Συγγρού με το αιωρούμενο μπαλκόνι

 99. 23/01 11:50

  Κορυφαίες συμβουλές για να προωθήσετε το κατάλυμά σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

 100. 23/01 11:06

  Καταπατημένα ακίνητα: Ποιοι και πώς θα αποκτήσουν δικαίωμα εξαγοράς