SETE Digital Workshop «Προκλήσεις Προσβασιμότητας και η επόμενη ημέρα στον χώρο του Τουρισμού»

SETE Digital Workshop «Προκλήσεις Προσβασιμότητας και η επόμενη ημέρα στον χώρο του Τουρισμού»

O ΣΕΤΕ, σε συνεργασία με το INΣΕΤΕ και τη Marketing Greece, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο ψηφιακών workshops που εστιάζουν στη συμπερίληψη και εναρμόνιση με τις αρχές βιωσιμότητας και τα κριτήρια ESG.

Η συμπερίληψη στην πράξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προσβάσιμες υποδομές, με τις ανάγκες των ΑμεΑ επισκεπτών και κατοίκων της χώρας μας στο επίκεντρο. Αυτό ήταν και το αντικείμενο του ψηφιακού workshop «Προκλήσεις Προσβασιμότητας και η επόμενη ημέρα στον χώρο του Τουρισμού», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24/4/23.

Στο workshop, το οποίο συντόνισε η Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, η οποία απεύθυνε και τον εναρκτήριο χαιρετισμό, παρουσιάστηκαν:

·         Η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «Ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς | Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη στον Τουρισμό», από τον Stefan Merkenhof, GBR Managing Consultant.

·         Ανοικτή συζήτηση της Marketing Greece με τίτλο «Προκλήσεις προσβασιμότητας στην ταξιδιωτική εμπειρία» με τους  Kamil Goungor, Travel Blogger (@thetrawheeler) & Policy and Movement Support Officer at European Network on Independent Living, Ηλία Αλεξάκη, Ιδρυτή Orbito travel, Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικό Καινοτομίας, Mέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ, Μέλος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών & Τεχνικό Σύμβουλο για θέματα Τεχνολογίας & Προσβασιμότητας και Δημήτρη Σηφάκη, Πρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και συντονισμό από τον Νίκο Διαμαντόπουλο, Web & Digital Marketing Director, Marketing Greece.

·         Το παράδειγμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προσβασιμότητα στη πράξη, για επιβάτες με αναπηρία ή/ και μειωμένη κινητικότητα από τη Μαρία Καπράλου, Προϊστάμενη Εξυπηρέτησης Επιβατών και Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Stefan Merkenhof, GBR Managing Consultant, παρουσιάζοντας τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «Ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς | Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη στον Τουρισμό» υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία προσβάσιμων ταξιδιωτικών εμπειριών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο. Σε διεθνές επίπεδο σημειώνεται πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Η GBR Consulting, για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ, αποτύπωσε τις διαστάσεις της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης, ενώ παράλληλα κατέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, τάσεις και καλές πρακτικές από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι αυτή μελέτη θα συνεισφέρει έμπνευση, λύσεις και προτάσεις στην κοινή προσπάθεια για σχεδιασμό καθολικά προσβάσιμων τουριστικών προϊόντων.»

Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συζήτησης της Marketing Greece ο Kamil Goungor, Travel Blogger (@thetrawheeler) & Policy and Movement Support Officer at European Network on Independent Living,  δήλωσε: «Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να υποβιβάζουμε τα πάντα και να λέμε πόσο κακή προσβασιμότητα έχουμε, κλπ. Ταξιδεύω πολύ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση. Προφανώς και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο (κυρίως στον τομέα των μετακινήσεων), αλλά όποτε με ρωτούν ανάπηροι φίλοι από το εξωτερικό αν γίνεται να έρθουν πάντα απαντάω θετικά και τους ενθαρρύνω να το κάνουν!»

Ο Ηλίας Αλεξάκης, Ιδρυτής της Orbito travel, διαδικτυακού ταξιδιωτικού marketplace αποκλειστικά για ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, παρουσίασε μία ολιστική πρόταση ταξιδιωτικής εμπειρίας του ΑμεΑ επισκέπτη, καλύπτοντας όλες τις επιμέρους ανάγκες της προσβάσιμης αλυσίδας, χωρίζοντας το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε έξι κατηγορίες: πώς να φτάσει κανείς στον προορισμό, πού θα μείνει, πού θα φάει και θα πιει, τί θα κάνει, πώς θα μετακινείται εντός του αστικού ιστού και ποιες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας θα του παρασχεθούν.  Στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Είναι σημαντικό να μπορεί ένας προορισμός να καλύψει όλες τις ανάγκες της προσβάσιμης αλυσίδας ώστε όλοι οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι έχουν τις ίδιες επιλογές. Επιπλέον υπηρεσίες παροχής Προσωπικού Βοηθού και ενοικίασης εξοπλισμού στους επισκέπτες του εκάστοτε προορισμού είναι υπηρεσίες που αυτομάτως κάνουν το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό και συμπεριληπτικό. Η ολιστική προσέγγιση είναι το κλειδί.»

Η Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικός Καινοτομίας, Mέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ, Μέλος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, στην τοποθέτησή της τόνισε: «Σε κάθε τουριστικό ταξίδι ατόμου με αναπηρία χρειάζεται σχεδιασμός, σωστή πληροφόρηση και επικοινωνία. Με την ανάρτηση πληροφορίας στο διαδίκτυο και με την άμεση επικοινωνία διαμορφώνουμε μια εξαιρετική βάση δεδομένων προσβασιμότητας τουριστικών δραστηριοτήτων, που εξαπλώνεται στην ελληνική επικράτεια, κάνοντας ελκυστικότερο τον τουρισμό στη χώρα μας.»

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών & Τεχνικός Σύμβουλος για θέματα Τεχνολογίας & Προσβασιμότητας, επεσήμανε ότι: «Μέχρι στιγμής όταν ένα άτομο με προβλήματα όρασης αναζητά ταξιδιωτική πληροφορία για έναν προορισμό κυριαρχεί η offline αναζήτηση καθώς υπάρχουν προβλήματα πλοήγησης στα websites ή δεν υπάρχει online η διαθέσιμη πληροφορία είτε σε μορφή κειμένου, είτε σε μορφή ακουστικής περιγραφής για ξενοδοχεία, χώρους πολιτισμού και θεαμάτων», προτείνοντας τη διευρυμένη χρήση, από τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους πολιτιστικούς χώρους, ειδικών mobile apps για άτομα με οπτική αναπηρία τα οποία θα λειτουργούν ως πλοηγοί εξωτερικών και εσωτερικών χώρων με φωνητική αναγγελία.

Ο Δημήτρης Σηφάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία στην ταξιδιωτική τους εμπειρία, και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και τη διαμονή, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης εκπαιδευμένου προσωπικού, εγκαταστάσεων όδευσης τυφλών, εντύπων σε γραφή braille και φωνητικών αναγγελιών, ενώ ειδικά για τα μουσεία ανέφερε: «Στα μουσεία τα απτικά εκθέματα, οι περιγραφές σε braille ή ακουστικές περιγραφές, αλλά και προσαρμοσμένες ξεναγήσεις για άτομα με οπτική αναπηρία είναι σημαντικές για την καλύτερη πολιτιστική εμπειρία.»

Η Μαρία Καπράλου, Προϊσταμένη Εξυπηρέτησης Επιβατών και Ατόμων με Αναπηρία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ανάλυσε τον υποδειγματικό σχεδιασμό προσβασιμότητας του ΔΑΑ, σε ομιλία με τίτλο «Βέλτιστες πρακτικές: Το παράδειγμα του ΔΑΑ αναφορικά με την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών με αναπηρία ή/και μειωμένη κινητικότητα» και τόνισε: «Η προσβασιμότητα και η εξασφάλιση της βέλτιστης ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους επιβάτες μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.  Στο πλαίσιο αυτό και σε στενή συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καθώς και με τους Φορείς της Αεροδρομιακής Κοινότητας μεριμνούμε συνεχώς ώστε τόσο οι υποδομές όσο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο της Αθήνας να είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ή/και μειωμένη κινητικότητα, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό συνθήκες προσβασιμότητας και απρόσκοπτης αεροπορικής μεταφοράς.»

Ως κύρια σημεία του ψηφιακού workshop για την προσβασιμότητα, αναδείχθηκαν τα παρακάτω:

·         H λέξη κλειδί είναι η ολιστική προσέγγιση, έτσι ώστε ένας προορισμός να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της προσβάσιμης αλυσίδας, από την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, τα μέσα μεταφοράς προς και εντός του προορισμούς, τη διαμονή και τις δραστηριότητες. 

·         Κάθε άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) – ειδικά στις εξελισσόμενες αναπηρίες - έχει διαφορετική κινητική που μάλιστα αλλάζει όσο εξελίσσεται η πάθηση. Άρα σε κάθε τουριστικό ταξίδι ατόμου με αναπηρία χρειάζεται σχεδιασμός, σωστή πληροφόρηση και επικοινωνία. Μπορεί να χρειάζονται μικρές προσωποποιημένες προσαρμογές ειδικά στον χώρο διαμονής.

·         Με την ανάπτυξη υποδομών προσβασιμότητας εξυπηρετούνται όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία αλλά και τουρίστες που μπορεί να αντιμετωπίζουν παροδικά μια δυσκολία μετακίνησης, π.χ. λόγω προχωρημένης ηλικίας ή τραυματισμού.

·         Οι τοπικοί φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, μπορούν να συνδράμουν στην ενημέρωση και στην επικοινωνία των τουριστών που χρειάζονται προσβάσιμες υποδομές. Μέσα από αυτή την επικοινωνία προκύπτουν ιδέες και λύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών προσβασιμότητας.

·         Με την ανάρτηση πληροφορίας στο διαδίκτυο διαμορφώνουμε μια εξαιρετική βάση δεδομένων προσβασιμότητας τουριστικών δραστηριοτήτων, που εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, κάνοντας ελκυστικότερο τον τουρισμό στη χώρα μας. 

·         Η ολοκληρωμένη, συμπεριληπτική ταξιδιωτική εμπειρία, προϋποθέτει συμπεριληπτικές μετακινήσεις και υιοθέτηση των αρχών του universal design.

Ο ΣΕΤΕ, εντός του 2023 και στο πλαίσιο της στρατηγικής του ESG, θα εξελίξει τον κύκλο συζητήσεων για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στον Τουριστικό Τομέα με σειρά επόμενων δράσεων και στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκκίνηση παραγωγικού δημοσίου διαλόγου, με ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και προτάσεις υιοθέτησης λύσεων, διαδικασιών και πολιτικών.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 30/09 18:58

  Tο βιολί του Μότσαρτ μάγεψε τους επισκέπτες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

 2. 30/09 07:43

  Summer School του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στην Αθήνα

 3. 29/09 22:47

  Το Digital Nomad Couple στη Μεσσηνία

 4. 29/09 18:32

  Στο Δήμο Χανίων παραχωρεί η ΕΤΑΔ το Φρούριο Ιτζεδίν

 5. 29/09 16:32

  Ντρισμπιώτη & Μουρούτσος στη φετινή γιορτή του Navarino Challenge

 6. 29/09 15:13

  Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Αποχαιρετιστήριο στο Νίκο Σκουλά

 7. 29/09 13:56

  Βαλεαρίδες: Οι παράνομες μισθώσεις θα σφραγίζονται

 8. 29/09 13:40

  ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία - Ομιλίες Α. Γκερέκου και Δ. Φραγκάκη στο συνέδριο της ECTAA

 9. 29/09 13:30

  ΤΑΙΠΕΔ: Υποβολή οικονομικής προσφοράς για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 10. 29/09 13:13

  Τουρισμός: Το 40% αγγίζουν οι αυξήσεις στις τιμές διακοπών στη Μεσόγειο το φθινόπωρο - Οι τιμές σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

 11. 29/09 12:00

  Τουρισμός | Expedia: Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πριν προβούν σε κράτηση

 12. 29/09 11:39

  BeachBound Vacations: Η Κέρκυρα νέος προορισμός στα πακέτα all inclusive

 13. 29/09 11:14

  FedHATTA/ HATTA/ ECTAA: Η Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αιχμή των εξελίξεων στον Ευρωπαϊκό τουρισμό

 14. 29/09 10:44

  Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat | Νέο ξενοδοχείο στα Εμιράτα εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη

 15. 29/09 10:34

  ΕΟΤ | Προώθηση της Δυτικής Πελοποννήσου στην Αυστρία και Σλοβακία

 16. 29/09 07:40

  Αριστοτέλειο | Στο Ζορπίδης Τράβελ φοιτητικές μετακινήσεις

 17. 29/09 07:37

  Αλβανία: Ραγδαία αύξηση ξένων επενδύσεων σε ακίνητα

 18. 29/09 07:33

  Η μεγάλη επιστροφή των τουριστών στη Γαλλία

 19. 29/09 07:29

  Η καλή πορεία του τουρισμού στον Λίβανο

 20. 29/09 07:27

  Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη

 21. 28/09 23:44

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κραυγή απόγνωσης: SOS

 22. 28/09 19:02

  ΕΞΑΑΑ | Χαμηλότερες επιδόσεις από το 2019 τόσο τον Αύγουστο όσο και το 8μηνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

 23. 28/09 15:50

  ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 24. 28/09 14:33

  Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Συνάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη με την ECTAA

 25. 28/09 14:31

  Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση από πέρυσι για ξενοδοχεία στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

 26. 28/09 14:05

  Με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου γιόρτασε η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

 27. 28/09 12:27

  Η Ελλάδα είχε τις ακριβότερες βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Τιμές... Ελβετίας και Βρετανίας!

 28. 28/09 12:02

  Τουρισμός | Πώς διαμορφώνεται ο φόρος διαμονής στην Ιταλία- τα έσοδα των Δήμων

 29. 28/09 11:44

  Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία

 30. 28/09 11:41

  Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

 31. 28/09 11:31

  Meteo | Βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα

 32. 28/09 11:17

  ΙNSETE Intelligence | Μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στις Κυκλάδες το 8μηνο

 33. 28/09 11:06

  Uber | Έρευνα: Ποια προβλήματα δημιουργούν άγχος στους ταξιδιώτες

 34. 28/09 10:39

  Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σκουλάς, πρώτος υπουργός Τουρισμού και επί σειρά ετών ΓΓ του ΕΟΤ

 35. 28/09 10:25

  Ρομπότ μπαρίστας στη Νέα Υόρκη

 36. 28/09 07:47

  Εκμισθώθηκε ο Ξενώνας Οινοχωρίου με 51 ευρώ το μήνα

 37. 28/09 07:39

  Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

 38. 28/09 07:34

  Η οικονομία της Ισπανίας παραμένει σε θετική πορεία

 39. 28/09 07:31

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ελαφρά κάμψη του πληθωρισμού

 40. 27/09 19:17

  Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

 41. 27/09 16:54

  Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

 42. 27/09 16:08

  Η Emirates και η SriLankan προχωρούν σε συνεργασία διασύνδεσης

 43. 27/09 16:07

  Πολιτιστικός τουρισμός: "Να ανησυχούμε περισσότερο για την τεχνητή νοημοσύνη παρά για την κλιματική αλλαγή"

 44. 27/09 14:12

  Χιλιάδες Βρετανοί χάνουν τις πτήσεις τους μέχρι την Κυριακή - Ακυρώσεις 160 πτήσεων στο Γκάτουικ λόγω έξαρσης COVID

 45. 27/09 14:04

  Συνάντηση Ράπτη- Πατουλίδου | H στρατηγική τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο

 46. 27/09 13:33

  Γερμανικός τουρισμός 2024: Το 90% θα ταξιδέψει τουλάχιστον το ίδιο με φέτος – Ισχυροποιείται η τάση για διεθνή ταξίδια

 47. 27/09 13:04

  Independent: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα 20 καλύτερα της Ευρώπης για το 2023

 48. 27/09 12:57

  Γρ. Τάσιος | Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 49. 27/09 12:17

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Η βιωσιμότητα καθίσταται το πρόβλημα του παρόντος και του μέλλοντος

 50. 27/09 11:50

  Ομοσπονδία καταλυμάτων «ΚΝΩΣΣΟΣ» | "Πράσινα" κίνητρα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων

 51. 27/09 11:33

  Ξενοδοχείο στην Πάρο αγόρασε η αραβική Vivium Holding - σχέδια και για άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

 52. 27/09 11:24

  Balkan Holidays | Τα κατεχόμενα στην Κύπρο νέος προορισμός στην Αγγλία

 53. 27/09 11:10

  Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 54. 27/09 10:54

  Τουρισμός | Τι θέλουν οι Ολλανδοί κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα

 55. 27/09 10:43

  Ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού | «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»

 56. 27/09 10:38

  Aegean: Νέα σύνδεση Μπρατισλάβα - Αθήνα

 57. 27/09 10:15

  Τουρισμός: Ρεκόρ ζήτησης των Δανών για διακοπές το φθινόπωρο – Κρήτη και Ρόδος στους top προορισμούς

 58. 27/09 09:45

  Κ.Μαρινάκος | Ο ρόλος του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη

 59. 27/09 09:36

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 | Η Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας

 60. 27/09 07:20

  Διαγωνισμός για την ανέγερση πολυτελούς κάμπινγκ στο Λιτόχωρο

 61. 27/09 07:13

  Άγιοι Θεόδωροι: Διαγωνισμός για τη μίσθωση του αλσυλίου ΛΙΑΝΤΡΟ

 62. 27/09 07:11

  Υπ.Τουρισμού | Σύμβουλος για την «επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού»

 63. 27/09 07:09

  Το τουριστικό θαύμα της Αλβανίας

 64. 27/09 07:07

  Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου και στην Κροατία

 65. 26/09 16:43

  Η Ρόδος τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της

 66. 26/09 16:02

  Τα Aria Hotels ενισχύουν την παρουσία τους στην Πελοπόννησο με 12ο κατάλυμα στη Μάνη

 67. 26/09 15:55

  ΠΑΣΥΞΕ: Επαναπροσδιορισμός του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου σε κατεύθυνση αειφορίας και ολόχρονου προορισμού

 68. 26/09 15:40

  Δύο νέα στελέχη στην ομάδα της Brown Hotels

 69. 26/09 15:22

  Έρευνα | Μόλις το 4% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας είναι τουριστικές - Κλειστό 1 στα 4 ακίνητα!

 70. 26/09 14:42

  Ξενοδοχεία | Τέλος το room service όπως το γνωρίζαμε

 71. 26/09 14:00

  Το ψηφιακό έγκλημα στοχοποιεί τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων

 72. 26/09 13:45

  Εισήγηση Ε. Ράπτη για νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού με τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΟΤ

 73. 26/09 13:25

  HOTREC: Οι Ευρωπαίοι ξενοδόχοι χαιρετίζουν το "ΣΤΟΠ" της Κομισιόν στη συγχώνευση των Booking Holdings και Etraveli

 74. 26/09 12:41

  Οι Πράσινες Επενδύσεις στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

 75. 26/09 11:39

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πού οφείλεται η δραματική διαφορά επιδόσεων των ξενοδοχείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 76. 26/09 11:31

  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης | Οι νέες τάσεις στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

 77. 26/09 11:01

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Οι φιναλίστ για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024

 78. 26/09 10:03

  Εργασιακό νομοσχέδιο | Τι ισχύει για το ημερομίσθιο της 6ης ημέρας σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις

 79. 26/09 07:57

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Κονδύλια σε TUI και άλλες εταιρείες για την τουριστική προώθηση της Ρόδου

 80. 26/09 07:55

  Κέρκυρα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση 3όροφου ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 81. 26/09 07:53

  Γαλλία | O τουρισμός μεταξύ των κλάδων με τις καλύτερες επιδόσεις το α΄ εξάμηνο

 82. 26/09 07:50

  Ισπανία: Μικρή μείωση της απασχόλησης σε ξενοδοχεία και εστίαση τον Αύγουστο

 83. 26/09 07:44

  Τουρνουά Τένις Ace Open 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης

 84. 25/09 18:00

  Φρένο της Κομισιόν στην εξαγορά της Etraveli από τη Booking.com

 85. 25/09 17:37

  Υβριδικό Πανεπιστήμιο Αστερουσίων | Διαχείριση Υδάτων στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της Μεσογείου

 86. 25/09 17:33

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο ρουμανικό κοινό

 87. 25/09 15:38

  Ο όμιλος FTI αναζητά επενδυτές

 88. 25/09 13:57

  Delta: Αυξημένες συνδέσεις με Αθήνα το καλοκαίρι του 2024 – Ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων για Ευρώπη

 89. 25/09 12:42

  ITA Airways | 26 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα για Ρώμη

 90. 25/09 12:37

  Πρωτιά της Ελλάδος στα βρετανικά News UK Travel Awards 2023

 91. 25/09 12:36

  Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στην ιστορία της ανθρωπότητας – Θα φιλοξενεί 24 άτομα για 4 ημέρες

 92. 25/09 11:37

  1.200 επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για τον Κρητικό Αμπελώνα

 93. 25/09 10:29

  Τουρκικός τουρισμός | 33,5 εκατ. ξένοι τουρίστες το 8μηνο, +14% έναντι του 2022

 94. 25/09 10:09

  Η κλιματική αλλαγή ευκαιρία για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα

 95. 25/09 09:54

  Κ. Μαρινάκος | Ο αγροτουρισμός ως αειφόρος εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης των προορισμών

 96. 25/09 09:43

  Οι top 10 προορισμοί του εξωτερικού που αναζήτησαν οι Έλληνες για το καλοκαίρι

 97. 25/09 07:32

  Greece Rally 2023 στα Ιωάννινα

 98. 25/09 07:31

  Οι πτήσεις προς την Αλβανία έχουν σημειώσει αύξηση 80% από το 2019 έως το 2023

 99. 25/09 07:28

  Πώς θα επιδράσει η ηπιότερη δυναμική του τουρισμού το 2024 την ισπανική οικονομία

 100. 24/09 12:37

  Προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ για τη «Μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων»