Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το φαινόμενο των digital nomads, οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου WORKFROMGREECE.GR Summit της Marketing Greece, που πραγματοποιήθηκε εχθές.  

Μια σειρά συζητήσεων που έθεσαν στο επίκεντρο τη δυναμική και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα, ανέλυσαν ολιστικά το περιβάλλον και το οικοσύστημα των ψηφιακών νομάδων και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των digital nomads και remote workers.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η κυρία Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece μίλησε για τον «ένα χρόνο παρουσίας του workfromgreece.gr, της πρωτοβουλίας της Marketing Greece, που απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των digital nomads και καλεί το κοινό στην Ελλάδα για να μετατρέψει  τη ζωή στο γραφείο σε εμπειρία ζωής», σημειώνοντας πως «είναι βασική μας πεποίθηση ότι οι digital nomads μπορούν να αποτελέσουν ένα μοχλό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της εποχικότητας, στην ενίσχυση των εσόδων στους προορισμούς, αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου πρεσβευτών για τη χώρα, αφού οι ψηφιακοί νομάδες γνωρίζουν τους προορισμούς εις βάθος και τους αγαπούν».

Ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε «με την υποστήριξη των χορηγών COSMOTE, AEGEAN, EUROBANK και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης δημιουργήσαμε περιεχόμενο χρηστικό αλλά και εμπνευστικό, κάναμε δράσεις για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των προορισμών γύρω από το θέμα, και δώσαμε ώθηση στην επικοινωνία της χώρας μας».

Στο πρώτο session οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για Θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχο Αθηναίων, τοποθετήθηκαν για τις πολιτικές και δράσεις που σχεδιάζουν.

O Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά:

«H Ελλάδα, ειδικά για τους βορειοευρωπαίους, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να εργαστούν ως ψηφιακοί νομάδες.  Στελέχη μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων μου έχουν μεταφέρει ότι το καλό κλίμα της Ελλάδας βοηθάει πολύ την ψυχολογία, άρα και την απόδοση των εργαζομένων τους. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να περνούν εδώ τους χειμερινούς μήνες ή ακόμα και να ζήσουν στην Ελλάδα αφού συνταξιοδοτηθούν.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, από το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν πολλοί Ευρωπαίοι για αγορά κατοικίας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Η Ελλάδα μπορεί να “παντρέψει” τη μοναδική, παραδοσιακή φιλοξενία που προσφέρει απλόχερα σε κάθε επισκέπτη με τα σύγχρονα εργαλεία marketing τα οποία συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων». 

Ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για Θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως: «Ο στόχος μας, μαζί με τις ξένες επενδύσεις που θέλουμε να φέρουμε στη χώρα, είναι να μπορέσουμε πραγματικά να απελευθερώσουμε το δυναμικό της χώρας μας, έτσι ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφιακούς νομάδες. Η χώρα έχει το hardware, δηλαδή την τοποθεσία και τους ανθρώπους, και της έλειπε το software, της έλειπαν οι σωστοί κανόνες του παιχνιδιού οι κατάλληλοι θεσμοί, οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, οι επικοινωνιακές υπηρεσίες και όλα αυτά βήμα - βήμα προσπαθούμε να τα προσθέσουμε».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που ρύθμισε το θέμα των ψηφιακών νομάδων, καθώς, όπως είπε, «αισθανθήκαμε ότι αυτή η κοινότητα μπορεί να καταστεί πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό». Όπως εξήγησε, ο σχετικός νόμος προβλέπει ορισμένους περιορισμούς σε σχέση με το εισόδημα και τη σχέση εργασίας των ψηφιακών νομάδων, πρόσθεσε ωστόσο ότι «βλέποντας και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ίσως είναι η στιγμή να κάνουμε πιο ευέλικτη την προσέγγισή μας». Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε επίσης στις μελλοντικές δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώνοντας ότι, μετά την Digital Nomad Visa, την Student Visa και την Business Visa, θα ακολουθήσει η Medical Visa, ενώ σχεδιάζεται και η αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας της χώρας μέσω της εύκολης online ενημέρωσης για όλους τους διαθέσιμους τύπους visa.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε πως μέσα στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, εφαρμόστηκε μια απλή φιλοσοφία, η οποία μεταφέρθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

«Κατασκευάζοντας και θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη ανάλογη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα το Work From Crete, μεταφέραμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούσαν να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και να δουλέψουν σε οποιοδήποτε σημείο στο εξωτερικό. Το μήνυμά μας ήταν απλό και ξεκάθαρο: «Αν πλέον μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε, δούλεψε από την Κρήτη».

Δίνοντας έμφαση στη δυναμική που προσδίδουν οι ψηφιακοί νομάδες, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια κατηγορία δυνητικών επισκεπτών που ενισχύει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί κορυφαίος προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες. 

Διεύρυνση του πεδίου περιήγησης των επισκεπτών της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, συνομιλώντας με τη CEO της Marketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα, σχολίασε τη δυναμική που παρουσιάζει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των digital nomads, περιγράφοντας μάλιστα την ελληνική πρωτεύουσα σαν «αθλητή που τρέχει σε έναν παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας». 

«Σε αυτόν τον αγώνα, τρία είναι τα βραβεία: Οι επισκέπτες, οι επενδυτές και τα ανθρώπινα μυαλά – το ταλέντο- στους οποίους περιλαμβάνονται και οι digital nomads. Σε αυτόν τον αγώνα που δεν είναι σπριντ, αλλά Μαραθώνιος, εμείς δεν ήμασταν παρόντες για πολύ καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουμε επιστρέψει δυναμικά. Γι’ αυτό και αν κάποιος κάνει σήμερα μια βόλτα στην πόλη, θα δει με τα ίδια του τα μάτια την αλλαγή που συμβαίνει. […] Είναι μια μεγάλη επιβράβευση για την Αθήνα ότι πλέον αποτελεί μία συνειδητή επιλογή, έναν συνειδητό προορισμό για ανθρώπους που έρχονται να μείνουν μόνιμα, διότι εδώ αισθάνονται πάρα πολύ καλά».  

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε σε τρία σημεία που περιγράφουν την άνοδο της Αθήνας, εστιάζοντας στο φετινό ρεκόρ επισκεπτών, στον αριθμό των επενδύσεων που είναι μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς και στο μεγαλύτερο υλικοτεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται αυτήν την περίοδο από τον Δήμο Αθηναίων. Όπως τόνισε ο ίδιος, η αύξηση της τουριστικής κίνησης μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διεύρυνση του πεδίου περιήγησης των επισκεπτών στις 129 γειτονιές της πόλης, επισημαίνοντας ότι ήδη υλοποιούνται σημαντικά έργα και εκεί -όπως οι αναπλάσεις στον Λυκαβηττό και στον Λόφο Στρέφη. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερ-κορεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε κάποιες γειτονιές με τον ορισμό ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το οποίο θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Αθηναίων. 

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή νέων κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας: «Σήμερα προσπαθούμε να προσελκύσουμε κατοίκους στο κέντρο -νέους και νέες, οικογένειες με μικρά παιδιά. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό συνδέεται με τα πολλά μικρά έργα που κάνουν τα μεγάλα. Επομένως, εργαζόμαστε γειτονιά – γειτονιά. Γι’ αυτό συχνά λέω, μη με ρωτάτε πόσα έργα κάνουμε, να με ρωτάτε σε πόσες γειτονιές τα κάνουμε. Είτε πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις που αυτή τη στιγμή προχωρούν στο 50% της πόλης, είτε για πεζοδρόμια που βρίσκονται και αυτά σε εξέλιξη, για παιδικές χαρές, για γηπεδάκια, για χώρους πρασίνου ή για την καθαριότητα. Είναι όλα αυτά που συντελούν στην ποιότητα ζωής στην πόλη μας», κατέληξε. 

Εν συνεχεία οι κ.κ. Ιάσων Τσάκωνας, Managing Director OLIAROS Property Development, Ευγένιος Δενδρινός, Real Estate Director ΤΕΜΕΣ, Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director Endeavor και Δημήτρης Μανιάτης, CEO Upstream ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης των προορισμών και της προσέλκυσης ταλέντων, καθώς και τις νέες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Τη σκυτάλη πήραν οι Doers, επιχειρηματίες και πρωτοβουλίες, που εξειδικεύονται στον τομέα των digital nomads, οι κ.κ. Νίκος Βέκιος, Area General Manager (Greece) Selina, Πάνος Καραχάλιος, Συνιδρυτής Digital Nomads Thessaly & Central Greece Community, Νέλλη Κουβελάκη, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ “ΦΑΟΣ” & Δ/ντρια του “House by Phaos” και Έφη Πούλη, Iδιοκτήτρια Workhub Chania. Σε αυτό το session οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις προσέλκυσης του συγκεκριμένου κοινού, δίνοντας έμφαση στην αξία της επαφής και της συνύπαρξης τόσο με άλλους ψηφιακούς νομάδες όσο και με τις τοπικές κοινωνίες.  

Τέλος, οι digital nomads Jerome Bajou, Haz Memon και Imran Alimohammed μοιράστηκαν με το κοινό την προσωπική τους εμπειρία στην Ελλάδα, σημαντικές γνώσεις και πολύτιμο inside info για τα ζητούμενα και τις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων. 

Η πρωτοβουλία της Marketing Greece, workfromgreece.gr έχει την υποστήριξη των χορηγών COSMOTE, AEGEAN και EUROBANK και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 09/12 10:07

  WTTC | Μειώθηκε το κλιματικό αποτύπωμα του τουρισμού στην ΕΕ την περίοδο 2010-2019

 2. 09/12 09:51

  Κίνα: Προς μια ανθρώπινη αντιμετώπιση της πανδημίας

 3. 09/12 09:41

  H Radisson στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού

 4. 09/12 09:15

  Πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα | Έντονο ενδιαφέρον από Αμερικανούς και Βρετανούς, αλλά η κρίση περιορίζει τις συμφωνίες αγοράς

 5. 08/12 18:04

  Διεθνές brand πολυτελείας στη φιλοξενία και την εστίαση το Nammos - Μεγάλη επένδυση αραβικών κεφαλαίων και Π.Στάθη

 6. 08/12 17:43

  Κοινή πρόσκληση για υποχρεωτικό σύστημα προστασίας κατά της αφερεγγυότητας στον αεροπορικό τομέα

 7. 08/12 15:30

  Lamway Hotel Management Group & Hotelising: Απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου 2022 & μελλοντικά σχέδια

 8. 08/12 13:39

  Σύγχρονες υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού στις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου στη Λέσβο

 9. 08/12 13:39

  Γερμανική έρευνα | Τα 5 είδη ταξιδιωτών μετά την πανδημία που διχάζονται μεταξύ αισιοδοξίας και αβεβαιότητας

 10. 08/12 13:29

  Eurowings Discover | 10 ελληνικοί προορισμοί το καλοκαίρι από τη Φρανκφούρτη

 11. 08/12 13:06

  Βρετανία: Πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά χωρίς θέρμανση, ενώ πολικό ψύχος πλήττει τη χώρα

 12. 08/12 12:52

  Αεροδρόμιο Καλαμάτας | +4,8% η αύξηση της αεροπορικής κίνησης εξωτερικού σε σχέση με το 2019

 13. 08/12 12:43

  Η γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στην Ισπανική τηλεόραση

 14. 08/12 12:32

  Δεν θα αυξηθούν τα διόδια - Θα πάμε σε χιλιομετρική χρέωση

 15. 08/12 12:29

  Τουρισμός: Τα προβλήματα στις πτήσεις δεν πτοούν τους ταξιδιώτες – Σε ποιες αεροπορικές εταιρίες γυρνούν την πλάτη

 16. 08/12 11:55

  Η Αττάλεια εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τη Μαγιόρκα σε αριθμούς τουριστών το 2022

 17. 08/12 11:25

  SKY express & Skyserv: Εθελοντική αιμοδοσία σε όλη την Ελλάδα

 18. 08/12 11:19

  Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με εκπτώσεις και στον τουρισμό - Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις

 19. 08/12 10:23

  Τουρισμός | Τα 8 κορυφαία παράπονα των Αμερικανών στις αεροπορικές τους πτήσεις το 2022

 20. 08/12 09:51

  Γερμανικός τουρισμός | -30% ο τζίρος των ταξιδιωτικών γραφείων στο 11μηνο έναντι του 2019

 21. 08/12 09:37

  Ελληνικά τρόφιμα και ποτά προμηθεύονται τα ξενοδοχεία στη χώρα μας - απορροφούν το 88% της δαπάνης

 22. 08/12 09:14

  Ταλαιπωρία επιβατών σε βρετανικά αεροδρόμια τα Χριστούγεννα | Απεργία από τους υπαλλήλους της Δύναμης Συνόρων

 23. 07/12 17:44

  Δέκα ταινίες για να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων – Δείτε video

 24. 07/12 17:26

  Ενθουσιασμός στην Κίνα καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της Covid - «Τα καταφέραμε, θα είμαστε ελεύθεροι»

 25. 07/12 17:18

  «Η συνεργασία μας με ΗΠΑ και Ισραήλ αποτυπώθηκε στην τουριστική άνοδο της Αθήνας»

 26. 07/12 17:13

  Κ. Νοτοπούλου | Ανελαστική οικονομική ψυχοκοινωνική δραστηριότητα ο τουρισμός

 27. 07/12 16:13

  Ξενοδοχεία | Hyatt: 30% επάνω από το 2019 τα έσοδα ανά δωμάτιο αυτά τα Χριστούγεννα – Γιατί τα προτιμούν από τα ενοικιαζόμενα

 28. 07/12 14:14

  Κανονικά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καστοριάς

 29. 07/12 14:11

  Πράσινη μετάβαση για την Autohellas

 30. 07/12 13:58

  EasyJet: Νέες συνδέσεις με Ρόδο και Κέρκυρα για το καλοκαίρι του 2023

 31. 07/12 12:50

  Κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας

 32. 07/12 12:42

  Γ. Καραγιάννης: Έργα 3,5 δισ. ευρώ στην Κρήτη - Άνω του 20% οι εργασίες του αεροδρομίου στο Καστέλι

 33. 07/12 12:39

  Αναπτυξιακός νόμος | 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό ύψους 1,6 δισ. €

 34. 07/12 12:36

  Παρέμβαση Κόνσολα για τις οφειλές στο π.ΤΕΒΕ ιδιοκτητών καταλυμάτων σε μικρά νησιά

 35. 07/12 12:13

  Eurowings: Νέες συνδέσεις με 5 ελληνικά νησιά από τη νέα βάση στο Γκρατς

 36. 07/12 11:58

  Ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων καλύπτει το 40% του ενοικίου των εργαζομένων για να τους διατηρήσει

 37. 07/12 11:33

  100% Hotel Design Awards 2022: Η λαμπερή Τελετή Απονομής και οι Νικητές των Βραβείων

 38. 07/12 11:30

  Στην Le Collectionist η εταιρία πολυτελών βιλών στα ελληνικά νησιά The Greek Villas

 39. 07/12 11:05

  Ηράκλειο Κρήτης | Διασύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την κρουαζιέρα

 40. 07/12 11:01

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 41. 07/12 10:21

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει (προς το χειρότερο)

 42. 07/12 09:52

  ΙΑΤΑ | Επιστροφή στα κέρδη για τις αεροπορικές εταιρείες το 2023- στο 85% του 2019 η επιβατική κίνηση

 43. 07/12 09:11

  Γερμανικός τουρισμός | Kύμα κρατήσεων για τις θερινές διακοπές αναμένεται τον Ιανουάριο

 44. 06/12 15:27

  Κ. Χατζηδάκης: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών

 45. 06/12 15:03

  Μια νέα low cost αεροπορική γεννιέται – Θα προσφέρει πτήσεις μεταξύ Ην. Βασιλείου, Β. Αμερικής και Ευρώπης

 46. 06/12 13:57

  O Δήμος Αθηναίων και τα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον τουρισμό της Αθήνας

 47. 06/12 13:45

  Λάμψα | Θυγατρική εταιρεία για τη μίσθωση του Elatos Resort & Health Club

 48. 06/12 13:37

  Mega-κρουαζιέρα 33 ημερών της Oceania Cruises το 2023 στη Μεσόγειο | Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονος στην Ελλάδα

 49. 06/12 13:16

  Χάρτης δείχνει πού θα είναι ασφαλή τα ταξίδια το 2023 – Ποια η επικινδυνότητα για Ελλάδα

 50. 06/12 12:40

  ΕΟΤ | Δράσεις προβολής του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα

 51. 06/12 12:14

  Wyndham | Νέο ξενοδοχείο Trademark Collection στην Αθήνα

 52. 06/12 12:06

  Volotea | Νέο δρομολόγιο Αθήνα- Τουλούζη την θερινή σεζόν του 2023

 53. 06/12 12:03

  Συμφωνία με 11 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις από Νοέμβριο έως Μάρτιο

 54. 06/12 11:50

  Κ.Μητσοτάκης | 200 έργα και 5 δισ.ευρώ για την Πελοπόννησο του 2030

 55. 06/12 11:31

  Κ.Μητσοτάκης | Όχι ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο - Οι θέσεις Μαρινάκου για τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων

 56. 06/12 10:36

  Alltours | Χριστουγεννιάτικες ευχές στους συνεργάτες της με κούτες από βιολογικά πορτοκάλια Μαγιόρκας!

 57. 06/12 10:24

  Ένας ονειρικός κόσμος Χριστουγέννων στη Μαρίνα Φλοίσβου | Φαντασμαγορική τελετή έναρξης την Κυριακή

 58. 06/12 10:18

  Και ο... καφές στην αρένα των ελληνοτουρκικών διαφορών

 59. 06/12 09:37

  Τουρισμός | Το Λονδίνο πρώτη ευρωπαϊκή επιλογή των Αμερικανών τα Χριστούγεννα

 60. 05/12 17:04

  «Δουλειά για σένα»: 68.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν 6 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ

 61. 05/12 14:02

  Τουρισμός | TripAdvisor- έρευνα: Οι παγκόσμιες τάσεις για τα ταξίδια αυτό το χειμώνα- οι top προορισμοί

 62. 05/12 13:38

  Bentour: Μεγάλη διεύρυνση του προγράμματος για Ελλάδα το 2023

 63. 05/12 13:33

  Πώς εξελίσσεται η αξιοποίηση του τ. βασιλικού κτήματος του Τατοϊου

 64. 05/12 12:50

  ΗΠΑ: Η Ελλάδα καλύτερος τουριστικός προορισμός ξανά στα GΤ Tested Reader Survey Awards 2022

 65. 05/12 12:25

  Ιατρικός τουρισμός | 1,6 δισ.δολ. τα έσοδα της Τουρκίας από ιατρικές υπηρεσίες σε ξένους το πρώτο 9μηνο

 66. 05/12 12:18

  Μεξικανοί και Αμερικανοί τουρίστες μιλούν στην κάμερα του Tornos News για την Αθήνα ως προορισμό διακοπών (video)

 67. 05/12 12:12

  ΗΑΤΤΑ/ FedHATTA | Συνέδριο WTAAA: Μνημόνια συνεργασίας με τα τουριστικά γραφεία της Λατινικής Αμερικής, Κολομβίας, Καναδά, και Ινδίας

 68. 05/12 12:07

  ΕΟΤ: Αλλάζει το ωράριο των Γραφείων Πληροφοριών στην Ακρόπολη και στο αεροδρόμιο Αθηνών

 69. 05/12 11:39

  Πολιτιστικός τουρισμός | Συνάντηση του ΠΟΤ στη Μαδρίτη για τη διαχείριση του πολιτιστικού πλούτου των πόλεων

 70. 05/12 10:39

  ΞΕΕ | Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση xenia

 71. 05/12 10:29

  Προορισμοί για γαμήλιο τουρισμό η Τήνος, Μήλος, Ελαφόνησος και Πάρος

 72. 05/12 10:23

  Ευρωβαρόμετρο: Ισχυρή η στήριξη των Ευρωπαίων για το ευρώ, τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και το SURE

 73. 05/12 10:19

  Ε.Ε. | Δέσμευση για τουρισμό πιο πράσινο, πιο ψηφιακό και πιο ανθεκτικό

 74. 05/12 09:40

  Βασιλακόπουλος σε ΣΚΑΪ: Τα λοκντάουν μείωσαν την ανοσία στους κοινούς ιούς

 75. 05/12 09:27

  Η Περιφέρεια Κρήτης στο πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουριστικών Νησιών- οι συνέπειες των κρίσεων και η λύση

 76. 05/12 09:14

  Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Προσφυγή για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο Μαίναλον

 77. 04/12 16:33

  TUI | 50.000 τουρίστες τα Χριστούγεννα στη Λαπωνία - Ο Άγιος Βασίλης βάφτισε αεροπλάνο της σε "Ροβανιέμι"

 78. 04/12 16:24

  Η Ryanair σχεδιάζει πτήσεις προς Αίγυπτο και Λιβύη

 79. 04/12 12:28

  Βασίλης Κικίλιας: Η χρονιά για τον Τουρισμό θα κλείσει με 3 δις ευρώ παραπάνω

 80. 03/12 15:22

  Πώς η Κως θα καταστεί πράσινο νησί

 81. 03/12 15:03

  Προς αναζήτηση φθηνότερων Χριστουγέννων οι Βρετανοί

 82. 03/12 14:10

  Δήμος Ζαχάρως: «Όχι» στην επένδυση τοποθέτησης ανεμογεννητριών

 83. 03/12 13:50

  Ηράκλειο | Παρουσίαση πλατφόρμας για την διασύνδεση των τουριστικών επιχειρήσεων με πρόσφυγες που θέλουν να εργαστούν

 84. 02/12 17:20

  Πώς η Praktiker αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχο των τουριστικών επιχειρήσεων

 85. 02/12 16:12

  Το WTTC παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην ιστορία, το αποτύπωμα του τουρισμού στο κλίμα

 86. 02/12 14:53

  Στο Κολοσσαίο με «οπώρες και θεάματα» - ποια ήταν τα ρωμαϊκά σνακ

 87. 02/12 14:27

  On the Beach: Η Ελλάδα στους 5 top προορισμούς των Βρετανών για ηλιόλουστες χειμερινές διακοπές - υψηλή ζήτηση για all inclusive

 88. 02/12 14:27

  Αεροδρόμιο Αθήνας | -4,2% η επιβατική κίνηση το Νοέμβριο έναντι του 2019, -11,7% στο 11μηνο

 89. 02/12 14:22

  Η εποχή των φτηνών πτήσεων έχει τελειώσει

 90. 02/12 13:46

  Airbnb: Αυτές ήταν οι τάσεις στα ταξίδια το 2022 – Ποιές διακοπές προτιμούν οι ταξιδιώτες για το 2023

 91. 02/12 12:47

  Elaia Grove: Νέες πολυτελείς βίλες των Aria Hotels στην Καλαμάτα

 92. 02/12 12:39

  FTI | Τουρκία και Αίγυπτος οι κερδισμένοι του 2023, λόγω χαμηλών τιμών- Πιο ευάλωτα τα 3άστερα και 4άστερα

 93. 02/12 11:52

  Κίνα: Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην COVID δοκιμάζει τον ασιατικό γίγαντα – Παρέμβαση ΔΝΤ

 94. 02/12 11:47

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, θα τιμηθεί στο γκαλά της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη

 95. 02/12 11:05

  Ο γαστρονομικός τουρισμός στην Κέρκυρα- δράσεις προώθησης σε Ευρώπη και Αμερική

 96. 02/12 10:18

  Τουρισμός | Οι αεροπορικές αφίξεις Γερμανών στην Ελλάδα ξεπέρασαν στο 10μηνο τα επίπεδα του 2019

 97. 02/12 09:59

  Δήμος Αθηναίων | Φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

 98. 02/12 09:18

  H Panadvert δημιουργεί την εξαιρετική καμπάνια HIV για το ΟΝΟΜΑ Hotel στη Θεσσαλονίκη

 99. 01/12 23:00

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | ΙΝΣΕΤΕ: Νέο ρεκόρ στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο- διψήφια μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 100. 01/12 17:07

  Η AEGEAN επιμένει και τον χειμώνα με ενισχυμένο πρόγραμμα προορισμών

περισσότερα από ΣΕΤΕ
τελευταία άρθρα