Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

Workfromgreece.gr Summit | Το φαινόμενο των digital nomads και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το φαινόμενο των digital nomads, οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου WORKFROMGREECE.GR Summit της Marketing Greece, που πραγματοποιήθηκε εχθές.  

Μια σειρά συζητήσεων που έθεσαν στο επίκεντρο τη δυναμική και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα, ανέλυσαν ολιστικά το περιβάλλον και το οικοσύστημα των ψηφιακών νομάδων και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των digital nomads και remote workers.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η κυρία Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece μίλησε για τον «ένα χρόνο παρουσίας του workfromgreece.gr, της πρωτοβουλίας της Marketing Greece, που απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των digital nomads και καλεί το κοινό στην Ελλάδα για να μετατρέψει  τη ζωή στο γραφείο σε εμπειρία ζωής», σημειώνοντας πως «είναι βασική μας πεποίθηση ότι οι digital nomads μπορούν να αποτελέσουν ένα μοχλό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην άμβλυνση της εποχικότητας, στην ενίσχυση των εσόδων στους προορισμούς, αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου πρεσβευτών για τη χώρα, αφού οι ψηφιακοί νομάδες γνωρίζουν τους προορισμούς εις βάθος και τους αγαπούν».

Ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε «με την υποστήριξη των χορηγών COSMOTE, AEGEAN, EUROBANK και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης δημιουργήσαμε περιεχόμενο χρηστικό αλλά και εμπνευστικό, κάναμε δράσεις για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των προορισμών γύρω από το θέμα, και δώσαμε ώθηση στην επικοινωνία της χώρας μας».

Στο πρώτο session οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για Θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχο Αθηναίων, τοποθετήθηκαν για τις πολιτικές και δράσεις που σχεδιάζουν.

O Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά:

«H Ελλάδα, ειδικά για τους βορειοευρωπαίους, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να εργαστούν ως ψηφιακοί νομάδες.  Στελέχη μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων μου έχουν μεταφέρει ότι το καλό κλίμα της Ελλάδας βοηθάει πολύ την ψυχολογία, άρα και την απόδοση των εργαζομένων τους. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να περνούν εδώ τους χειμερινούς μήνες ή ακόμα και να ζήσουν στην Ελλάδα αφού συνταξιοδοτηθούν.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, από το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν πολλοί Ευρωπαίοι για αγορά κατοικίας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Η Ελλάδα μπορεί να “παντρέψει” τη μοναδική, παραδοσιακή φιλοξενία που προσφέρει απλόχερα σε κάθε επισκέπτη με τα σύγχρονα εργαλεία marketing τα οποία συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων». 

Ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για Θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως: «Ο στόχος μας, μαζί με τις ξένες επενδύσεις που θέλουμε να φέρουμε στη χώρα, είναι να μπορέσουμε πραγματικά να απελευθερώσουμε το δυναμικό της χώρας μας, έτσι ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφιακούς νομάδες. Η χώρα έχει το hardware, δηλαδή την τοποθεσία και τους ανθρώπους, και της έλειπε το software, της έλειπαν οι σωστοί κανόνες του παιχνιδιού οι κατάλληλοι θεσμοί, οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, οι επικοινωνιακές υπηρεσίες και όλα αυτά βήμα - βήμα προσπαθούμε να τα προσθέσουμε».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που ρύθμισε το θέμα των ψηφιακών νομάδων, καθώς, όπως είπε, «αισθανθήκαμε ότι αυτή η κοινότητα μπορεί να καταστεί πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό». Όπως εξήγησε, ο σχετικός νόμος προβλέπει ορισμένους περιορισμούς σε σχέση με το εισόδημα και τη σχέση εργασίας των ψηφιακών νομάδων, πρόσθεσε ωστόσο ότι «βλέποντας και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ίσως είναι η στιγμή να κάνουμε πιο ευέλικτη την προσέγγισή μας». Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε επίσης στις μελλοντικές δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώνοντας ότι, μετά την Digital Nomad Visa, την Student Visa και την Business Visa, θα ακολουθήσει η Medical Visa, ενώ σχεδιάζεται και η αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας της χώρας μέσω της εύκολης online ενημέρωσης για όλους τους διαθέσιμους τύπους visa.

Στη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε πως μέσα στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, εφαρμόστηκε μια απλή φιλοσοφία, η οποία μεταφέρθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

«Κατασκευάζοντας και θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη ανάλογη διαδικτυακή πλατφόρμα στην Ελλάδα το Work From Crete, μεταφέραμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούσαν να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και να δουλέψουν σε οποιοδήποτε σημείο στο εξωτερικό. Το μήνυμά μας ήταν απλό και ξεκάθαρο: «Αν πλέον μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε, δούλεψε από την Κρήτη».

Δίνοντας έμφαση στη δυναμική που προσδίδουν οι ψηφιακοί νομάδες, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια κατηγορία δυνητικών επισκεπτών που ενισχύει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί κορυφαίος προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες. 

Διεύρυνση του πεδίου περιήγησης των επισκεπτών της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, συνομιλώντας με τη CEO της Marketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα, σχολίασε τη δυναμική που παρουσιάζει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των digital nomads, περιγράφοντας μάλιστα την ελληνική πρωτεύουσα σαν «αθλητή που τρέχει σε έναν παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας». 

«Σε αυτόν τον αγώνα, τρία είναι τα βραβεία: Οι επισκέπτες, οι επενδυτές και τα ανθρώπινα μυαλά – το ταλέντο- στους οποίους περιλαμβάνονται και οι digital nomads. Σε αυτόν τον αγώνα που δεν είναι σπριντ, αλλά Μαραθώνιος, εμείς δεν ήμασταν παρόντες για πολύ καιρό λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχουμε επιστρέψει δυναμικά. Γι’ αυτό και αν κάποιος κάνει σήμερα μια βόλτα στην πόλη, θα δει με τα ίδια του τα μάτια την αλλαγή που συμβαίνει. […] Είναι μια μεγάλη επιβράβευση για την Αθήνα ότι πλέον αποτελεί μία συνειδητή επιλογή, έναν συνειδητό προορισμό για ανθρώπους που έρχονται να μείνουν μόνιμα, διότι εδώ αισθάνονται πάρα πολύ καλά».  

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε σε τρία σημεία που περιγράφουν την άνοδο της Αθήνας, εστιάζοντας στο φετινό ρεκόρ επισκεπτών, στον αριθμό των επενδύσεων που είναι μεγαλύτερος από ποτέ, καθώς και στο μεγαλύτερο υλικοτεχνικό πρόγραμμα που υλοποιείται αυτήν την περίοδο από τον Δήμο Αθηναίων. Όπως τόνισε ο ίδιος, η αύξηση της τουριστικής κίνησης μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διεύρυνση του πεδίου περιήγησης των επισκεπτών στις 129 γειτονιές της πόλης, επισημαίνοντας ότι ήδη υλοποιούνται σημαντικά έργα και εκεί -όπως οι αναπλάσεις στον Λυκαβηττό και στον Λόφο Στρέφη. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερ-κορεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε κάποιες γειτονιές με τον ορισμό ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το οποίο θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Αθηναίων. 

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή νέων κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας: «Σήμερα προσπαθούμε να προσελκύσουμε κατοίκους στο κέντρο -νέους και νέες, οικογένειες με μικρά παιδιά. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό συνδέεται με τα πολλά μικρά έργα που κάνουν τα μεγάλα. Επομένως, εργαζόμαστε γειτονιά – γειτονιά. Γι’ αυτό συχνά λέω, μη με ρωτάτε πόσα έργα κάνουμε, να με ρωτάτε σε πόσες γειτονιές τα κάνουμε. Είτε πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις που αυτή τη στιγμή προχωρούν στο 50% της πόλης, είτε για πεζοδρόμια που βρίσκονται και αυτά σε εξέλιξη, για παιδικές χαρές, για γηπεδάκια, για χώρους πρασίνου ή για την καθαριότητα. Είναι όλα αυτά που συντελούν στην ποιότητα ζωής στην πόλη μας», κατέληξε. 

Εν συνεχεία οι κ.κ. Ιάσων Τσάκωνας, Managing Director OLIAROS Property Development, Ευγένιος Δενδρινός, Real Estate Director ΤΕΜΕΣ, Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director Endeavor και Δημήτρης Μανιάτης, CEO Upstream ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης των προορισμών και της προσέλκυσης ταλέντων, καθώς και τις νέες τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας.

Τη σκυτάλη πήραν οι Doers, επιχειρηματίες και πρωτοβουλίες, που εξειδικεύονται στον τομέα των digital nomads, οι κ.κ. Νίκος Βέκιος, Area General Manager (Greece) Selina, Πάνος Καραχάλιος, Συνιδρυτής Digital Nomads Thessaly & Central Greece Community, Νέλλη Κουβελάκη, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ “ΦΑΟΣ” & Δ/ντρια του “House by Phaos” και Έφη Πούλη, Iδιοκτήτρια Workhub Chania. Σε αυτό το session οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις προσέλκυσης του συγκεκριμένου κοινού, δίνοντας έμφαση στην αξία της επαφής και της συνύπαρξης τόσο με άλλους ψηφιακούς νομάδες όσο και με τις τοπικές κοινωνίες.  

Τέλος, οι digital nomads Jerome Bajou, Haz Memon και Imran Alimohammed μοιράστηκαν με το κοινό την προσωπική τους εμπειρία στην Ελλάδα, σημαντικές γνώσεις και πολύτιμο inside info για τα ζητούμενα και τις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων. 

Η πρωτοβουλία της Marketing Greece, workfromgreece.gr έχει την υποστήριξη των χορηγών COSMOTE, AEGEAN και EUROBANK και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 03/10 16:28

  CNT: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο για το 2023

 2. 03/10 15:56

  Χωρίς ETIAS τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη και το 2024

 3. 03/10 15:03

  Resonance: Η Αθήνα στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καλύτερων πόλεων για το 2024

 4. 03/10 15:00

  Προς απαγόρευση των κινητών στα βρετανικά σχολεία

 5. 03/10 14:11

  FedHATTA: Συνάντηση με την Μελίνα Δασκαλάκη - "Μόνο οι συνέργειες μπορούν να εγγυηθούν το αύριο"

 6. 03/10 14:03

  Σε διαβούλευση το σ/ν Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης | Νέες προθεσμίες κατάταξης των ξενοδοχείων - Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

 7. 03/10 12:46

  CNT: 9 στα 20 καλύτερα Ευρωπαϊκά νησιά για το 2023 είναι Ελληνικά! Πώς τα αξιολόγησαν οι ταξιδιώτες

 8. 03/10 12:38

  Ζευγάρι συνταξιούχων Αυστραλών επέλεξε τις κρουαζιέρες από τον οίκο ευγηρίας

 9. 03/10 12:11

  Αεροδρόμιο Αθήνας | Η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 2019 τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και στο 9μηνο

 10. 03/10 11:32

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 11. 03/10 10:34

  Τουρισμός | Διεθνή ταξίδια επιλέγει 1 στους 2 καταναλωτές από 12 χώρες - oι 4 τύποι ταξιδιωτών

 12. 03/10 10:10

  AEGEAN | Το νέο χειμερινό πρόγραμμα 2023/ 2024

 13. 03/10 07:49

  Ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση Μπάνια Λούκα – Αθήνας

 14. 03/10 07:46

  Αυξημένο το ενδιαφέρον των Καναδών για διακοπές στην Ελλάδα

 15. 03/10 07:45

  ΕΑΤΑ: Διεκδίκηση του ετήσιου συνεδρίου του ΙAPCO και του ICCA για το 2027

 16. 03/10 07:42

  Μουσικός Λαβύρινθος στο Σπίτι των Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών

 17. 03/10 07:39

  Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας

 18. 02/10 17:34

  Οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ

 19. 02/10 15:05

  Aurinkomatkat: Καθαρισμός του βορειοδυτικού τμήματος της ακτής της Ρόδου με τη βοήθεια τουριστών

 20. 02/10 14:53

  ΕΛΚΕΘΕ | Έκτακτες δειγματοληψίες στην περιοχή του Παγασητικού και του Θερμαϊκού Κόλπου

 21. 02/10 14:48

  Στο Επιμελητήριο Χανίων ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα

 22. 02/10 14:43

  Τουρισμός | Η Ελλάδα σάρωσε στα World Travel Awards - Διακρίσεις για Αθήνα, Μάνη, τουριστικές εταιρίες και ξενοδοχεία

 23. 02/10 12:59

  CHECK24 | Κρήτη, Ρόδος, Κως στο top-10 για διακοπές το φθινόπωρο – Ακριβότερα από πέρυσι τα πακέτα

 24. 02/10 12:00

  Ελληνίδα η νέα διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του ξενοδοχείου The Ben West Palm

 25. 02/10 11:14

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Συλλυπητήριο μήνυμα για το Νίκο Σκουλά

 26. 02/10 10:58

  Έρευνα | Οι μισοί ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία της Κρήτης έχουν σκεφτεί να αλλάξουν δουλειά

 27. 02/10 10:46

  Η συμβολή των 10.000 ξενοδοχείων στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού | Μανώλης Γιαννούλης

 28. 02/10 10:23

  Τουρισμός | Booking.com και Statista: Πώς βλέπει ο κλάδος των καταλυμάτων στην Ευρώπη το θέμα της βιωσιμότητας- ανέτοιμοι οι Έλληνες

 29. 02/10 10:00

  Στο Παρίσι για επαφές με τουριστικούς παράγοντες ο Δ. Φραγκάκης

 30. 02/10 07:48

  Πάρος: Διαγωνισμός για την 25ετή εκμίσθωση του ξενώνα Μάρπησσας

 31. 02/10 07:46

  Διαγωνισμός για marketing support σε αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό

 32. 02/10 07:45

  Βόρεια Μακεδονία: Αύξηση 44% στις αφίξεις ξένων τουριστών στο επτάμηνο

 33. 02/10 07:43

  Ισπανία: Στο 3,5 % ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο

 34. 02/10 07:35

  Μνημόνιο συνεργασίας για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

 35. 01/10 16:33

  H οδική γέφυρα Κήποι – Ύψαλα θα ανοίξει νέα εποχή για τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 36. 01/10 07:48

  Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

 37. 01/10 07:43

  Συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation 2023 στη Ρόδο

 38. 30/09 18:58

  Tο βιολί του Μότσαρτ μάγεψε τους επισκέπτες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

 39. 30/09 07:43

  Summer School του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στην Αθήνα

 40. 29/09 22:47

  Το Digital Nomad Couple στη Μεσσηνία

 41. 29/09 18:32

  Στο Δήμο Χανίων παραχωρεί η ΕΤΑΔ το Φρούριο Ιτζεδίν

 42. 29/09 16:32

  Ντρισμπιώτη & Μουρούτσος στη φετινή γιορτή του Navarino Challenge

 43. 29/09 15:13

  Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Αποχαιρετιστήριο στο Νίκο Σκουλά

 44. 29/09 13:56

  Βαλεαρίδες: Οι παράνομες μισθώσεις θα σφραγίζονται

 45. 29/09 13:40

  ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία - Ομιλίες Α. Γκερέκου και Δ. Φραγκάκη στο συνέδριο της ECTAA

 46. 29/09 13:30

  ΤΑΙΠΕΔ: Προσφορά για την «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

 47. 29/09 13:13

  Τουρισμός: Το 40% αγγίζουν οι αυξήσεις στις τιμές διακοπών στη Μεσόγειο το φθινόπωρο - Οι τιμές σε Κρήτη, Ρόδο και Κω

 48. 29/09 12:00

  Τουρισμός | Expedia: Αυτό το μονοπάτι ακολουθούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες πριν προβούν σε κράτηση

 49. 29/09 11:39

  BeachBound Vacations: Η Κέρκυρα νέος προορισμός στα πακέτα all inclusive

 50. 29/09 11:14

  FedHATTA/ HATTA/ ECTAA: Η Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά στην αιχμή των εξελίξεων στον Ευρωπαϊκό τουρισμό

 51. 29/09 10:44

  Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat | Νέο ξενοδοχείο στα Εμιράτα εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη

 52. 29/09 10:34

  ΕΟΤ | Προώθηση της Δυτικής Πελοποννήσου στην Αυστρία και Σλοβακία

 53. 29/09 07:40

  Αριστοτέλειο | Στο Ζορπίδης Τράβελ φοιτητικές μετακινήσεις

 54. 29/09 07:37

  Αλβανία: Ραγδαία αύξηση ξένων επενδύσεων σε ακίνητα

 55. 29/09 07:33

  Η μεγάλη επιστροφή των τουριστών στη Γαλλία

 56. 29/09 07:29

  Η καλή πορεία του τουρισμού στον Λίβανο

 57. 29/09 07:27

  Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ κρασιού στη Βουδαπέστη

 58. 28/09 23:44

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κραυγή απόγνωσης: SOS

 59. 28/09 19:02

  ΕΞΑΑΑ | Χαμηλότερες επιδόσεις από το 2019 τόσο τον Αύγουστο όσο και το 8μηνο για τα ξενοδοχεία της Αθήνας

 60. 28/09 15:50

  ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου

 61. 28/09 14:33

  Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Συνάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη με την ECTAA

 62. 28/09 14:31

  Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση από πέρυσι για ξενοδοχεία στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

 63. 28/09 14:05

  Με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου γιόρτασε η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

 64. 28/09 12:27

  Η Ελλάδα είχε τις ακριβότερες βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι - Τιμές... Ελβετίας και Βρετανίας!

 65. 28/09 12:02

  Τουρισμός | Πώς διαμορφώνεται ο φόρος διαμονής στην Ιταλία- τα έσοδα των Δήμων

 66. 28/09 11:44

  Απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά της Εύβοιας - Χιλιάδες τόνοι νερού έπεσαν από Μαντούδι μέχρι Ιστιαία

 67. 28/09 11:41

  Εικόνες καταστροφής στο Βόλο: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

 68. 28/09 11:31

  Meteo | Βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα

 69. 28/09 11:17

  ΙNSETE Intelligence | Μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στις Κυκλάδες το 8μηνο

 70. 28/09 11:06

  Uber | Έρευνα: Ποια προβλήματα δημιουργούν άγχος στους ταξιδιώτες

 71. 28/09 10:39

  Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σκουλάς, πρώτος υπουργός Τουρισμού και επί σειρά ετών ΓΓ του ΕΟΤ

 72. 28/09 10:25

  Ρομπότ μπαρίστας στη Νέα Υόρκη

 73. 28/09 07:47

  Εκμισθώθηκε ο Ξενώνας Οινοχωρίου με 51 ευρώ το μήνα

 74. 28/09 07:39

  Συμπεριληπτικά, ελκυστικά και βιώσιμα μουσεία

 75. 28/09 07:34

  Η οικονομία της Ισπανίας παραμένει σε θετική πορεία

 76. 28/09 07:31

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ελαφρά κάμψη του πληθωρισμού

 77. 27/09 19:17

  Θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Συνάντηση της ηγεσίας του τουρισμού με τον κ.Χαρδαλιά

 78. 27/09 16:54

  Τεχνητή νοημοσύνη: 2 στους 3 ταξιδιώτες θέλουν να τη δοκιμάσουν – Πιο ικανοποιημένοι από τις διακοπές όσοι τη χρησιμοποιούν

 79. 27/09 16:08

  Η Emirates και η SriLankan προχωρούν σε συνεργασία διασύνδεσης

 80. 27/09 16:07

  Πολιτιστικός τουρισμός: "Να ανησυχούμε περισσότερο για την τεχνητή νοημοσύνη παρά για την κλιματική αλλαγή"

 81. 27/09 14:12

  Χιλιάδες Βρετανοί χάνουν τις πτήσεις τους μέχρι την Κυριακή - Ακυρώσεις 160 πτήσεων στο Γκάτουικ λόγω έξαρσης COVID

 82. 27/09 14:04

  Συνάντηση Ράπτη- Πατουλίδου | H στρατηγική τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο

 83. 27/09 13:33

  Γερμανικός τουρισμός 2024: Το 90% θα ταξιδέψει τουλάχιστον το ίδιο με φέτος – Ισχυροποιείται η τάση για διεθνή ταξίδια

 84. 27/09 13:04

  Independent: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα 20 καλύτερα της Ευρώπης για το 2023

 85. 27/09 12:57

  Γρ. Τάσιος | Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 86. 27/09 12:17

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Η βιωσιμότητα καθίσταται το πρόβλημα του παρόντος και του μέλλοντος

 87. 27/09 11:50

  Ομοσπονδία καταλυμάτων «ΚΝΩΣΣΟΣ» | "Πράσινα" κίνητρα εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων

 88. 27/09 11:33

  Ξενοδοχείο στην Πάρο αγόρασε η αραβική Vivium Holding - σχέδια και για άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

 89. 27/09 11:24

  Balkan Holidays | Τα κατεχόμενα στην Κύπρο νέος προορισμός στην Αγγλία

 90. 27/09 11:10

  Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 91. 27/09 10:54

  Τουρισμός | Τι θέλουν οι Ολλανδοί κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα

 92. 27/09 10:43

  Ανάδειξη της πόλης του Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού | «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More»

 93. 27/09 10:38

  Aegean: Νέα σύνδεση Μπρατισλάβα - Αθήνα

 94. 27/09 10:15

  Τουρισμός: Ρεκόρ ζήτησης των Δανών για διακοπές το φθινόπωρο – Κρήτη και Ρόδος στους top προορισμούς

 95. 27/09 09:45

  Κ.Μαρινάκος | Ο ρόλος του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη

 96. 27/09 09:36

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 | Η Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη της υψηλής γαστρονομίας

 97. 27/09 07:20

  Διαγωνισμός για την ανέγερση πολυτελούς κάμπινγκ στο Λιτόχωρο

 98. 27/09 07:13

  Άγιοι Θεόδωροι: Διαγωνισμός για τη μίσθωση του αλσυλίου ΛΙΑΝΤΡΟ

 99. 27/09 07:11

  Υπ.Τουρισμού | Σύμβουλος για την «επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού»

 100. 27/09 07:09

  Το τουριστικό θαύμα της Αλβανίας