ΣΕΤΕ: Στρατηγικό σχέδιο για την Αθήνα 2030 - "Να σταματήσουμε τη διαχείριση αυτόματου πιλότου" - "Στο δήμο η πολιτική ευθύνη των Airbnb"

ΣΕΤΕ: Στρατηγικό σχέδιο για την Αθήνα 2030 - "Να σταματήσουμε τη διαχείριση αυτόματου πιλότου" - "Στο δήμο η πολιτική ευθύνη των Airbnb"

Πρέπει να σταματήσουμε τη διαχείριση του αυτόματου πιλότου στον τουρισμό, ιδιαίτερα σε μια χρονιά κατά την οποία ενώ τα τουριστικά έσοδα εκτιμάται ότι θα ανακάμψουν, σε ορισμένους κλάδου ακόμη και στο 100% του 2019, οι επιχειρήσεις πασχίζουν να διαχειριστούν το βάρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους και να διατηρήσουν το επίπεδο υπηρεσιών τους τα επόμενα χρόνια.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος ανοίγοντας εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο των περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος στις Ελληνικές πόλεις, για την παρουσίαση των σχεδίων δράσης του που σχετίζονται με το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Το περιεχόμενο της στρατηγικής για την Αθήνα και την Αττική προκρίνει το brand name «Αθήνα» και συντίθεται από προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στους τρεις προορισμούς της: την πόλη της Αθήνας, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παραδοσιακά οι κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι ο τουρισμός, ανεξαρτήτως ενεργειών, θα πάει καλά, άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο, και επομένως ότι δεν χρειαζόταν στρατηγικό σχέδιο και παρεμβάσεις, όμως η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα από το 2010 απέδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, υπογράμμισε ο κ. Ρέτσος, προσθέοντας ότι έτσι η χώρα γίνεται έρμαιο της διεθνούς συγκυρίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέτσος, αν δεν διαχειριστούμε σωστά τους προορισμούς μας, κινδυνεύουμε το τουριστικό προϊόν μας στο μέλλον να «σκάσει», δηλαδή η υπηρεσία που προσφέρουμε να μην ανταποκρίνεται στην τιμή που πληρώνει ο πελάτης.

Αναφέρθηκε επιπλέον για την ανάγκη η Αθήνα να αποκτήσει συνεδριακό κέντρο ενώ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υπογράμμισε ότι παρότι αποτελούν κομμάτι του τουριστικού προϊόντος, το θολό και γκρίζο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει την παράνομη διαχείριση διαμερισμάτων αλλά τη δραστηριότητα που ασκούν επιχειρηματικοί όλοι με κυριότερο πρόβλημα την εισφοροδιαφυγή. Η Αθήνα βρίσκεται σε περίοδο μεγάλη ανάκαμψης, είπε, όμως είναι σημαντικό αυτή να γίνεται με τη διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού και κοινού πεδίου δράσης για όλους.

Στο στρατηγικό σχέδιο για την Αθήνα περιλαμβάνονται 224 σχέδια δράσης, εκ των οποίων 88 για την Αθήνα, 86 για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και 50 για τον Αργοσαρωνικό. Μερικά από αυτά είναι...

-Δημιουργία DMO για προβολή και ενιαία διαχείριση τουριστικού προϊόντος Περιφέρειας – με βάση τους τρεις προορισμούς

-Δράσεις επανένταξης του κτιριακού αποθέματος σε Αθήνα, Πειραιά και νησιά Αργοσαρωνικού

-Αναβάθμιση αρχαιολογικών χώρων και λοιπών χώρων πολιτισμού και διαχείριση ροών

-βιώσιμες μεταφορές/ αστική κινητικότητα

-βελτίωση στη σηυλλογή, διαλογή και διαχείριση των απορριμμάτων

-βελτίωση του ενεργειακού προφίλ της Περιφέρειας

-αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης

-δημιουργία διεθνούς συνεδριακού κέντρου

-χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην Αθήνα

-διπλή ανάπλαση Ελαιώνα-Λεωφόρου Αλεξάνδρας

-αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά με στοχευμένες αναπλάσεις και βελτίωση φωτισμού

-Ανάπτυξη Ελληνικού

-ανάπλαση και περιβαλλοντική προστασία (πράσινα σημεία) παραλιακού μετώπου

-βελτίωση λιμενικών υποδομών και υποδομών ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής

-βελτιωση υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων και επέκταση των πράσινων σημείων των νησιών Αργοσαρωνικού

-ανάπτυξη υδατοδρομίων στα νησιά Αργοσαρωνικού

-Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διεθνούς τουριστικής προβολής των νησιών του Αργοσαρωνικού

-προβολή και προώθηση σημαντικών ναυταθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στρατηγικοί στόχοι για το 2030 είναι οι επισκέπτες της Αθήνας να αυξηθούν κατά 29% έναντι του 2019 (από 5,9 εκατ. σε 7,7 εκατ.), οι διανυκτερεύσεις κατά 35% (από 34 εκατ. σε 46 εκατ.) και τα έσοδα κατά 54% (από 2,6 δισ. σε 4 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα περιλαμβάνεται και στόχος για μείωση της εποχικότητας το 2030 κατά 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στον αριθμό των επισκεπτών, κατά 5,6 ποσοστιαίες μονάδες στον αριθμό διανυκτερεύσεων και κατά 5,6 ποσοστιαίες μονάδες στα έσοδα.

Β. Κικίλιας: 40 στρατηγικά έργα για τον τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι βάσει της σχετικής μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ, ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει έναν fast track μηχανισμό για την υλοποίηση 39-40 έργων, μετά από διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου, όπως είπε, οι δημόσιες υποδομές της χώρας να συμβαδίσουν με τις ιδιωτικές. Ένα από τα έργα αυτά είναι η κατασκευή παρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας, για την οποία θα γίνει διαβούλευση με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και η οποία θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πλαίσιο για να προχωρήσει.

Ο υπουργός εξήγγειλε μεγάλη διεθνή δράση η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, και θα έχει στόχο να ανεβάσει το επίπεδο αναγνωρισιμότητας του προορισμού και να υπερπολλαπλασιάσει τους επισκέπτες του.

Επιπλέον, όσον αφορά τις πλατφόρμες booking.com και Expedia, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες ώστε να διαχωριστούν οι αναζητήσεις με φίλτρο οι οποίες αφορούν ξενοδοχεία από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ επισήμανε ότι διεξάγονται συζητήσεις με την προεδρία της κυβερνησης ώστε να γίνεται διαχωρισμός της μέσης ελληνικής οικογένειας η οποία μπορεί να εκμισθώνει ένα ακίνητο στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των ομίλων οι οποίοι εκμισθώνουν μαζικά διαμερίσματα εν είδη βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι μεγάλη Αμερικανική αεροπορική εταιρία θα ανακοινώσει νέο δρομολόγιό της με προορισμό την Αθήνα έως τις 10 Ιανουαρίου.

Γ. Πατούλης: Δημιουργία DMO για την Αττική 

Για την Περιφέρεια Αττικής, ο τουρισμός αποτελεί επιταχυντή της διάχυσης εισοδήματος, της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σύσταση Οργανισμού DMO για την Αττική, για την οποία σύντομα θα ξεκινήσουν οι σχετικές ενέργειες και η διαβούλευση. Ο DMO θα αοπτελέσει αξιόπιστη πηγή γνώσης και δεδομένων, θα δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη του τουριστικού προιοντος, στην αειφορία, στη διατηρηση πολιτιστικής κληρονομιάς και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, θα υποστηρίξει την τουριστική επιχειρηματικότητα και θα παρουσίασει εντός 6 μηνών το στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης για την Αττική με τριετή ορίζοντα.

Κ. Μπακογιάννης: Θα μεγαλώσουμε την πόλη για τους επισκέπτες – Στο δήμο η πολιτική ευθύνη για την Airbnb

Η Αθήνα του 2030 είναι μια διαφορετική Αθήνα, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η Αθήνα του 2030 θα διαθέτει Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και δυνατότητες αξιοποίησης 150 κτιρίων μέσα στην πρωτεύουσα τα οποία θα «αδειάσουν» έπειτα από τη μεταφορά υπηρεσιών και υπουργείων στο Κυβερνητικό Πάρκο ΠΥΡΚΑΛ, όπως είπε.

Πρώτος στόχος για την Αθήνα, είπε ο δήμαρχος, είναι να μεγαλώσει η πόλη, καθώς «δεν έχει νόημα να παγιδεύουμε τους τουρίστες σε ένα τρίγωνο στο κέντρο της πόλης», όπως είπε.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει το βάρος και την πολιτική ευθύνη για αυτές, καθώς ορισμένες περιοχές της Αθήνας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο κορεσμού και άλλες τις έχουν ανάγκη.

Τέλος, η CEO της Marketing Greece, κ. Ιωάννα Δρέττα, αναφέρθηκε στις στρατηγικές ενέργειες επικοινωνίας για την ενίσχυση του brand Αθήνα. Η κ. Δρέττα, υπογράμμισε ότι «Η Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει άλματα, σε επίπεδο προϊόντος η πόλη έχει εξελιχθεί πολύ. Η συνθετότητα όμως και το βάθος του προϊόντος που μπορεί να διαμορφώσει, σε συνδυασμό με το ότι είναι μία μεγάλη μητρόπολη, βάζουν το πήχη πολύ ψηλά και μας αναγκάζουν όλους, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να είμαστε σε εγρήγορση. Η προστασία της ταυτότητας και του χαρακτήρα της πόλης, είναι μία πρόκληση, ταυτόχρονα όμως, είναι και μία ευκαιρία που συνάδει με τις παγκόσμιες τάσεις του τουρισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε, όχι μόνο στην προβολή, αλλά κυριότερα στη δημιουργία του προϊόντος». 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 08/02 22:59

  Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για 5άστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο

 2. 08/02 22:52

  Πρώτο ξενοδοχείο Hyatt στην Κροατία από τον τουρκικό όμιλο Dogus

 3. 08/02 22:51

  Ενισχύουν την παρουσία τους στην Πολωνία οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες

 4. 08/02 16:13

  Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις δαπάνες για τεχνολογία το 2023

 5. 08/02 16:01

  Φιλοπεριέργεια και «cosplay»: Αυτή είναι η νέα τάση στα ταξίδια των υπερπλουσίων

 6. 08/02 15:19

  Η Γερμανία γίνεται η μεγαλύτερη αγορά τουρισμού για την Τουρκία - Ξεπέρασε τη Ρωσία

 7. 08/02 15:02

  Alltours: Νέα διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία σε μεγάλα ραδιόφωνα της Γερμανίας

 8. 08/02 12:57

  Τουρκία: Η καταστροφή από ψηλά - Το πριν και το μετά από τον σεισμό σε δορυφορικές φωτογραφίες

 9. 08/02 12:51

  Β. Κικίλιας | Το 2023 θα είναι πάρα πολύ δυνατή χρονιά για τον τουρισμό

 10. 08/02 11:55

  Τουρισμός | Πιο οικονομικά ταξίδια αναζητούν το 2023 οι ταξιδιώτες

 11. 08/02 11:35

  Γερμανία: 1 στους 5 συνταξιούχους απειλείται με φτώχεια

 12. 08/02 10:27

  Τουρισμός: Η Ελλάδα έβδομος πιο περιζήτητος προορισμός στον κόσμο για οικογενειακές διακοπές το 2023

 13. 08/02 10:14

  Ισπανικός τουρισμός | 72 εκατ. τουρίστες, 87 δισ. ευρώ έσοδα το 2022 - προσδοκίες για ρεκόρ το 2023

 14. 08/02 10:00

  Οι Jet2 και Jet2holidays πρόσθεσαν 11.000 θέσεις προς Μαγιόρκα και Τενερίφη την Άνοιξη

 15. 08/02 09:49

  Διεθνής έκθεση Vakantiebeurs: Η CK Strategies φέρνει την Κω κοντά στους κορυφαίους Tour Operators

 16. 08/02 09:46

  Μπαράζ φοροελέγχων από την ΑΑΔΕ - Ποιοι θα βρεθούν στο «στόχαστρο»

 17. 08/02 09:31

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Σαντορίνη

 18. 08/02 09:30

  Ένα βήμα ακόμη για το υδατοδρόμιο στη Ζάκυνθο

 19. 08/02 09:27

  Φαγητό, ταινίες, μόδα, πυγμαχία και φεστιβάλ όπλα της Ταϊλάνδης για αύξηση του τουρισμού της

 20. 08/02 09:25

  Συζητήσεις για τη δημιουργία του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην Αλβανία

 21. 08/02 09:23

  Πάνω από 18 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις σε Dubai και Abu Dhabi το 2022

 22. 07/02 18:24

  Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ: Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 23. 07/02 16:51

  Οι τουρίστες επιλέγουν ξενοδοχεία και εστιατόρια που σέβονται το περιβάλλον - Εκδήλωση στο Ηράκλειο

 24. 07/02 16:16

  Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα

 25. 07/02 15:53

  Classic Collection: Το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία της για Ελλάδα και Κύπρο - Νέοι προορισμοί και ξενοδοχεία

 26. 07/02 14:39

  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων: Δεσμεύσεις Δ. Φραγκάκη για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

 27. 07/02 14:14

  Αλβανία, τo απρόσμενο «άλογο κούρσας» της Μεσογείου - Πώς κατάφερε να λάμψει στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα

 28. 07/02 13:28

  Ασύλληπτο: Η ενέργεια του σεισμού στην Τουρκία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τη Νέα Υόρκη για πάνω από 4 ημέρες

 29. 07/02 13:11

  Μέσα στο 2023 ανοίγει το νέο Domes White Coast Milos – Σχέδια για νέα ξενοδοχεία σε Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη και Αθήνα (φωτο)

 30. 07/02 12:36

  Amadeus | Οι 4 φυλές των ταξιδιωτών μέσα στην ερχόμενη 10ετία - Με ποια ψυχολογία θα επιλέγουν διακοπές

 31. 07/02 12:02

  Kuwait Airways: Νέες συνδέσεις με Αθήνα και Μύκονο το 2023, «λόγω αυξημένης ζήτησης»

 32. 07/02 11:37

  Γεύση Ελλάδας στο Ντουμπάι - Έλληνας σεφ ανοίγει το εστιατόριο της διάσημης αλυσίδας "Μilos" σε πολυτελές ξενοδοχείο

 33. 07/02 09:44

  Tοuρισμός: 21% λιγότεροι επιβάτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια το 2022 έναντι του 2019 | Μόλις -1,9% οι απώλειες στην Ελλάδα

 34. 07/02 09:28

  Γερμανός σεισμολόγος | «Ήταν θέμα χρόνου» η καταστροφή στην Τουρκία

 35. 07/02 09:20

  Οφειλές σε εφορία και ταμεία: Νέα ρύθμιση για όσους έχασαν παλαιότερες φέρνει η κυβέρνηση

 36. 07/02 08:49

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Eπέκταση της πλατφόρμας δικτύωσης επαγγελματιών Agora Central Greece

 37. 07/02 08:33

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Πάρο και Άνω Κουφονήσι

 38. 07/02 07:31

  Δήμος Μυκόνου: Συνεργασία για την εκπόνηση μελετών κρίσιμων υποδομών

 39. 07/02 00:05

  Πώς θα αναπτυχθούν Τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ομονοίας

 40. 07/02 00:05

  Παραμένουν πρέσβειρες του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα οι @greek_twins

 41. 06/02 18:28

  Ryanair | Πτήσεις προς Ρόδο από το αεροδρόμιο Weeze της Γερμανίας

 42. 06/02 17:59

  IATA | Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν εμποδίζουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

 43. 06/02 17:45

  Η Ελευσίνα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 - 15.000 επισκέπτες, 500 καλλιτέχνες, 800 συμμετέχοντες στις Πομπές

 44. 06/02 16:21

  Τσελέντης στον ΣΚΑΪ: Εκτιμήσεις για 15.000 νεκρούς στην Τουρκία - «Δεν θα βιώσουμε ποτέ τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα»

 45. 06/02 15:59

  Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν να κόβουν έξοδα στον προορισμό παρά να μην ταξιδέψουν καθόλου

 46. 06/02 15:02

  ΠΟΞ | Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του ξενοδόχου Τηλέμαχου Γρηγοριάδη

 47. 06/02 14:57

  Τουρκία: Αυξημένες έως και 60% οι τιμές των ξενοδοχείων στο Μπόντρουμ το καλοκαίρι του 2023

 48. 06/02 14:49

  Ο Μπάιντεν βάζει φρένο στις παραπλανητικές χρεώσεις των ξενοδοχείων all in και των αεροπορικών εταιριών

 49. 06/02 14:17

  ΕΟΤ: Τουριστική εκδήλωση Ελλάδας-Ισραήλ στο Τορόντο για προβολή της χώρας μας στον Καναδά

 50. 06/02 13:54

  Ενιαίο μέτωπο ξενοδόχων, συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Ρόδο για την κάλυψη των θέσεων εργασίας

 51. 06/02 13:44

  FedHATTA/ HATTA: Μνημόνιο Συνεργασίας με την ASTA – Σε γερές βάσεις ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Αμερικής

 52. 06/02 13:42

  Κινεζικός τουρισμός: Εκτόξευση των διεθνών ταξιδιών μέχρι το 2030 – Δεν τους ικανοποιούν πια τα ομαδικά tour

 53. 06/02 12:51

  Οι δύο μεγάλοι μνηστήρες για την πτωχευμένη Flybe

 54. 06/02 12:26

  Άνοιξε ο δρόμος για να λειτουργήσει ξανά στην παραλία της Ζαχάρως το τουριστικό περίπτερο "Παρά θιν αλός"

 55. 06/02 11:04

  H Αθήνα επανεργοποιεί τις απευθείας πτήσεις με την Κίνα - 3 ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν τις πτήσεις έναντι του 2019

 56. 06/02 10:10

  Η Αθήνα 6η πιο δημοφιλής ευρωπαϊκή πόλη για τους Αμερικανούς το 2023

 57. 06/02 09:22

  Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία - Συρία: Εκατοντάδες νεκροί από το σεισμό 7,8 Ρίχτερ - Βίντεο

 58. 06/02 08:58

  Αθλητική εκδήλωση Γεντίκι Trail στη Λάρισα

 59. 06/02 08:27

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Χανιά

 60. 06/02 08:13

  Πράσινο φως για επανάχρηση του χαρακτηρισμένου ως μνημείου ξενοδοχείου Ξενία Χίου

 61. 06/02 08:11

  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Πρόβλεψη για υλοποίηση 475 έργων και δράσεων το 2023

 62. 06/02 08:01

  Αδελφοποίηση Άργους – Μυκηνών με την ισραηλινή περιοχή Jezreel Valley

 63. 05/02 13:44

  Με το «δεξί» μπήκε ο ελληνικός τουρισμός το 2023 - Τι λένε οι ξενοδόχοι για το «Εarly Bookings»

 64. 05/02 13:32

  Υπόθεση χρόνου τα επιβατικά αεροπλάνα υδρογόνου

 65. 05/02 08:43

  Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί

 66. 05/02 08:41

  Αίγυπτος: Επενδυτικές ευκαιρίες 30 δισ. δολ. στον τουριστικό τομέα

 67. 04/02 18:44

  Η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης | Τελετή έναρξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 68. 04/02 18:38

  Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού

 69. 04/02 12:53

  TripAdvisor | Παγκόσμιος τουρισμός: Τα ταξίδια η απόλυτη προτεραιότητα των πολιτών - το 95% μειώνει άλλες δαπάνες για τις διακοπές

 70. 04/02 08:41

  Οι τιμές των εισιτηρίων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης για το 2023

 71. 04/02 08:40

  Ισπανία: 105 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τρόφιμα, ποτά και καταναλωτικά προϊόντα τo 2022

 72. 03/02 18:19

  8 επενδυτικά σχέδια ενδιαφέρονται για το λιμάνι του Βόλου

 73. 03/02 18:01

  Ξενοδοχειακή Ημέρα Καριέρας 2023 στην Πιερία

 74. 03/02 17:46

  Άγριο μαλλιοτράβηγμα σε πτήση – Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στο παράθυρο (βίντεο)

 75. 03/02 16:16

  FTI: Έμφαση σε μικρότερα ελληνικά νησιά το 2023 και προσθήκη νέων ελληνικών ξενοδοχείων

 76. 03/02 15:14

  Ιππικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Περήφανα άλογα κάλπασαν στους δρόμους (βίντεο – φωτογραφίες)

 77. 03/02 14:43

  Ελληνικός τουρισμός: Κατά 11,5% θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο η αγορά πολυτελών ταξιδιών στην Ελλάδα μέχρι το 2030

 78. 03/02 14:06

  Mια Ελληνίδα που διαπρέπει στις ΗΠΑ, επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 79. 03/02 13:28

  Το Άμστερνταμ βάζει τέλος στα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

 80. 03/02 12:29

  TUS Airways | Πτήσεις από Λάρνακα προς Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

 81. 03/02 11:58

  Emirates | Δοκιμαστική πτήση-ορόσημο με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο

 82. 03/02 11:52

  Κατώτατος μισθός: Οι προτάσεις των φορέων και η διαδικασία για την τελική εισήγηση

 83. 03/02 11:34

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Διαπραγματεύσεις για υπογραφή της νέας τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 84. 03/02 10:25

  Τουρισμός 2023 | Η Ελλάδα στο top10 των ευρωπαϊκών χωρών για τους ταξιδιώτες από τις άλλες ηπείρους

 85. 03/02 08:52

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για δύο νέα ξενοδοχεία σε Μυτιλήνη και Σύβοτα

 86. 03/02 08:50

  Ολλανδία: Αύξηση ρεκόρ στους μισθούς αλλά το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε

 87. 03/02 08:47

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις για την προσέλκυση περισσότερων κινηματογραφικών παραγωγών

 88. 03/02 08:44

  Ισπανία: Στο 5,8% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Ιανουάριο

 89. 03/02 08:41

  Γιατί μειώθηκε η ανεργία στη Γαλλία

 90. 02/02 18:16

  Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης

 91. 02/02 17:02

  Αθηναϊκά ξενοδοχεία 2022 | -10,7% η μέση πληρότητα έναντι του 2019, αλλά ο Δεκέμβριος ξεπέρασε τα προπανδημικά επίπεδα

 92. 02/02 15:37

  FedHATTA/ HATTA | Νέες δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας με την Αλβανία

 93. 02/02 15:26

  Το παράδοξο της Τουρκίας: Στόχος για 90 εκατ. τουρίστες το 2028 αλλά και 100% επίτευξη των στόχων αειφόρου τουρισμού

 94. 02/02 14:50

  Η Crystal Cruises ξαναγεννιέται με νέα ονομασία και όραμα - Από την Αθήνα οι πρώτες κρουαζιέρες

 95. 02/02 13:26

  Βασίλης Κικίλιας: H σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές

 96. 02/02 13:21

  Ευρωπαϊκός τουρισμός 2023: Σταδιακή επιστροφή των Κινέζων και επαναφορά των Αμερικανών το α’ τετράμηνο

 97. 02/02 12:50

  Dusit Suites Athens: Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο ξενοδοχείο της Ταϊλανδικής αλυσίδας Dusit Hotels στην Ευρώπη

 98. 02/02 12:10

  «Στον αέρα» η νέα αναβαθμισμένη εταιρική ιστοσελίδα του ΕΟΤ

 99. 02/02 10:39

  Το superyacht των 86 εκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί να «πετάξει» πάνω από το νερό - Φωτογραφίες

 100. 02/02 09:28

  Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα