Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ “Greek Tourism: Coming Back – Planning Forward”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ “Greek Tourism: Coming Back – Planning Forward”

Από την αυτοσχέδια ανάπτυξη, στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό με τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων μερών, η αναγκαία συνθήκη για την επόμενη μέρα.

Με την προσοχή στραμμένη στην επάνοδο του ελληνικού τουρισμού και με κεντρικό μήνυμα “Greek Tourism. Coming Back – Planning Forward” το online συνέδριο του ΣΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές και σκιαγράφησε το πλαίσιο που θα καθορίσει τη μετάβαση του ελληνικού τουρισμού στην επόμενη μέρα.

Το συνέδριο προλόγισαν οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ και Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού σε μια διαδραστική συζήτηση. 

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, τόνισε ότι: «Ο τουρισμός απέδειξε για μια ακόμα φορά, στις πλέον δύσκολες συνθήκες, τη μέγιστη συμβολή του στην εθνική οικονομία. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη, κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου όλοι μαζί, ιδιωτικός τομέας, κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός θα στραφεί από την αυτοσχέδια ανάπτυξη σε έναν πιο προσεκτικό, στοχευμένο και ουσιαστικό τρόπο εργασίας και ευελπιστούμε ότι η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» θα θέσει τις βάσεις για εκτενή διαβούλευση και συζήτηση. Για να επανέλθουμε καλύτεροι πρέπει να σκεφτούμε, να μάθουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον με καθαρό μυαλό και ταπεινότητα. Με συνέργειες και συμπράξεις μπορούμε να διαμορφώσουμε την ατζέντα για την πραγματική μεταμόρφωση του τουρισμού και μετάβαση στην επόμενη μέρα».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε: «Η κυβέρνηση αυτή έχει πολιτικά αποποινικοποιήσει το κέρδος και το επιχειρείν, έχει θέσει στο επίκεντρο την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Οι επενδύσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, φέρνουν έσοδα, επιστρέφοντας μέρος του μερίσματος στην ελληνική κοινωνία. Έχω ήδη υπογράψει τα τεχνικά δελτία που αναλογούν σε 320 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη του τουρισμού, την τουριστική ανάπτυξη, την εκπαίδευση την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, την ψηφιοποίηση, το τουριστικό μητρώο και άλλες δράσεις. Θα κινηθούμε με τάχιστες διαδικασίες ώστε να είμαστε εντός χρόνου για την απορρόφηση των κονδυλίων και να ξεχωρίσουμε εκείνα τα έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε ήδη ένα καθαρό πλαίσιο της διαδικασίας, με οργανωμένες δομές και μαζί θέλουμε να χαράξουμε μαζί μια κοινή στρατηγική, για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, μια σειρά ξεχωριστών και εξειδικευμένων τοποθετήσεων και ομιλιών εστίασαν στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσει ο ελληνικός τουρισμός, ώστε ο σχεδιασμός να περάσει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Ειδικότερα:

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, ανέδειξε την αξία της διασύνδεσης  του τουρισμού με τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σημειώνοντας πως: «Ο τουρισμός και η ελληνική βιομηχανία είναι δύο κλάδοι όχι απλώς μη ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικοί. Από τη μία, η βιομηχανία κερδίζει καταναλωτές που φέρνει στη χώρα ο τουρισμός και επωφελείται από την αγοραστική δύναμη των απασχολούμενων σε αυτόν. Από την άλλη, ο τουριστικός κλάδος, χάρη στα προϊόντα της βιομηχανίας μας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη, μοναδική "ελληνική" εμπειρία στους επισκέπτες. Έχουμε, συνεπώς, κάθε λόγο να δουλεύουμε μαζί, για να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο στέρεα».

«Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε με το κοινό του ΣΕΤΕ τα insights των τελευταίων τάσεων και προκλήσεων που αφορούν και ενισχύουν τον παγκόσμιο τουρισμό. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι μας αναζητάμε τη σταθερότητα σε αυτό το τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον, ωστόσο το 2021 ο ελληνικός τουριστικός τομέας πραγματοποίησε πραγματικά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να παρακολουθούν και να ακολουθούν τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας αναπτύσσοντας λύσεις με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι συμβάλλουν προς την ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διαφορετικών κοινών στόχος», συμπλήρωσε από πλευράς του ο  Peter Jordan, Head of Insights της TOPOSOPHY.

Οι κ.κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, παρουσίασαν τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης», που εκπονήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Deloitte – Remaco για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ, με τον Ηλία Κικίλια να δηλώνει: «Στο επίκεντρο της μελέτης “Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης” τέθηκε η έννοια του «προορισμού», ως θεμελιακή μονάδα ανάλυσης, σχεδιασμού, χάραξης και υλοποίησης πολιτικής, άσκησης διακυβέρνησης, διαχείρισης και marketing, που δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με διοικητικά όρια. Η επιλογή αυτή αποτελεί και την πρωταρχική καινοτομία του έργου μας. Κύριο μήνυμα είναι ότι ο κάθε προορισμός έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη δική του μοναδική αλυσίδα αξίας και εμπειριών, τη δική του αναπτυξιακή διαδρομή με όρους βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας. Αλλά υπό τις προϋποθέσεις επάρκειας και καταλληλότητας των δημοσίων υποδομών, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης ως προς τον σχεδιασμό, συντονισμένης κι αποτελεσματικής διακυβέρνησης και ουσιαστικής συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα» και τον Άρη Ίκκο να συμπληρώνει:

«Τα προηγούμενα εθνικά σχέδια για τον τουρισμό προσδιόριζαν το «τι;» προϊόντα πρέπει να αναπτυχθούν. Αυτή η μελέτη προχωράει στο «πώς;» θα αναπτυχθούν. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε συγκεκριμένους προορισμούς και προσδιορίσαμε ποια προϊόντα μπορεί να αναπτύξει ο κάθε προορισμός και σε ποιες αγορές να απευθυνθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη του τουρισμού προς το 2030, απαιτεί δημιουργία σύνθετων, και όχι μονοθεματικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα επιτρέπουν στους τουρίστες να αποκτήσουν τις εμπειρίες που αποζητούν. Με τα νέα αυτά προϊόντα θα είναι εφικτή η περαιτέρω διείσδυση σε εδραιωμένες και ώριμες αγορές, καθώς και η ανάπτυξη long-haul αγορών στη μετά Covid εποχή».

«Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε πως η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο έντονη από ποτέ. Όλοι μαζί χτίζουμε μια δυναμική, συζητάμε για τις προκλήσεις, μοιραζόμαστε λύσεις και εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε ορισμένους από τους μεγαλύτερους κινδύνους σε ευκαιρίες για ανάκαμψη και αναγέννηση. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα και είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε ολοένα και περισσότερους προορισμούς και επιχειρήσεις να ενώσουν δυνάμεις για να συμβεί αυτό. Όμως, είναι μια εξαιρετική αρχή, που με κάνει να ατενίζω με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να οραματίζομαι πως το επόμενο κεφάλαιο του τουρισμού θα μπορούσε να έχει μια πολύ θετική εξέλιξη», σχολίασε ο Jeremy Smith, Co-Founder, Tourism Declares a Climate Emergency, με αφορμή την πρόσφατη διακήρυξη της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση του τουρισμού στην εποχή του EU Green Deal. 

O Antonio Barreca, General Manager, Italian Association of Travel and Tourism Industry, δίνοντας αρχικά την εικόνα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του εμβολιασμού στην περαιτέρω ανάπτυξη και επάνοδο του παγκόσμιου τουρισμού, ενώ παράλληλα εστίασε στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο τομέας στο μέλλον και που απαιτούν αλλαγή στρατηγικής, διαφοροποίηση προϊόντων, εστίαση σε διαχείριση προορισμών, καθώς και ανάδειξη λιγότερο τουριστικά δημοφιλών περιοχών. 

Η Linda Pereira, Entrepreneur, International Consultant, Speaker, Trainer & Meeting Industry Expert, εστιάζοντας στις προκλήσεις, ευκαιρίες και καινοτόμες πρακτικές στην αγορά του MICE στη μετά-Covid εποχή, υπογράμμισε πως: «Δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει τον κόσμο πιο πολύ από έναν πόλεμο ή μια πανδημία. Η πανδημία του COVID λειτούργησε ως μια γιγαντιαία ώθηση που μας μετέφερε πέντε χρόνια μπροστά στο μέλλον, χωρίς όμως να μας δώσει την πολυτέλεια να επεξεργαστούμε όλη αυτή τη μετάβαση. Και έτσι βρεθήκαμε στο σημείο εκείνο που πηγαίναμε ούτως ή άλλως. 2 χρόνια μετά, έχουμε έναν κόσμο με ψηφιακούς μετανάστες «ενάντια» σε ψηφιακούς ντόπιους, όπου και οι 2 δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα και των δύο για να επιτύχουμε την αριστεία! Φέρτε λοιπόν το μέλλον … είμαστε έτοιμοι!»

Ο Miguel Angel Pérez, Brands & Markets Director, Visit Valencia, παρουσίασε το παράδειγμα της Βαλένθια και δήλωσε πως «Η Βαλένθια, η επόμενη Smart Tourism European Capital, θριαμβεύει στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης δεδομένων. Μέσω του Smart Date Tourism System, παρακολουθούμε την αεροπλοΐα, τη διαμονή και τη συμπεριφορά των τουριστών, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε μια έξυπνη διαχείριση των επισκεπτών μας. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα εργαλεία για να ενδυναμώσουμε τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις μας και να τις βοηθήσουμε να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε τις πρακτικές μας στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ στην Ελλάδα». 

Την παρουσίαση του φετινού συνεδρίου του ΣΕΤΕ ανέλαβε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 20/05 15:40

  Costa Cruises: Εβδομαδιαία δρομολόγια κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο με επιβίβαση ταξιδιωτών στον Πειραιά

 2. 20/05 15:15

  Η Globalia πουλά 5άστερο ξενοδοχείο για να γλιτώσει την Air Europa από την κατάρρευση

 3. 20/05 14:23

  Εκτοξεύθηκε σε σχέση με το 2021 ο τζίρος των καταλυμάτων στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο - Στη Ρόδο η μεγαλύτερη αύξηση

 4. 20/05 13:30

  Το «θραύσμα Fagan», τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

 5. 20/05 12:49

  Τουρισμός 2022: Η Ισπανία ανακάμπτει σε επίπεδα 2019 στις αεροπορικές αφίξεις

 6. 20/05 12:43

  Ελληνικός τουρισμός α' τρίμηνο 2022 | Στο 62,9% των επιπέδων του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις

 7. 20/05 11:39

  Ανοίγει το 2023 το InterContinental Resort Crete - Συμφωνία για ακόμη 20 χρόνια με το InterContinental Athens

 8. 20/05 10:44

  Ουκρανοί ξεναγοί και τουριστικοί πράκτορες διηγούνται

 9. 20/05 10:10

  Το διεθνές βραβείο Bronze A’ Design Award απονεμήθηκε στην Potiropoulos+Partners για το συγκρότημα του Ποδοσφαιρικού Γηπέδου της ΠΑΕ Λάρισας

 10. 20/05 10:08

  ΕΟΤ | Ελλάδα ψηφίζουν Αυστριακοί και Άγγλοι για διακοπές φέτος το καλοκαίρι

 11. 20/05 09:55

  Αρνητικές γνωμοδοτήσεις από Δήμο Δελφών για 2 φωτοβολταϊκούς σταθμούς και από Περιφέρεια Δ. Ελλάδος για Αιολικό σταθμό

 12. 20/05 09:51

  Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά ταξίδια για πρώτη φορά σε προπανδημικά επίπεδα

 13. 20/05 09:29

  Σεμινάριο HVS: Πώς τα ξενοδοχεία θα προσελκύσουν εργαζόμενους | Αναγκαία η βελτίωση της φήμης τους ως εργοδότες

 14. 20/05 09:24

  Φεστιβάλ Graffiti ColoRise στο Μαρούσι

 15. 20/05 09:17

  Υδρόμελι: Το νέκταρ των θεών αναβλύζει στη Μονεμβασιά

 16. 19/05 16:57

  Αύξηση κατά 40% των τουριστικών ροών από τη Σερβία αυτό το καλοκαίρι

 17. 19/05 16:55

  FTI: Αύξηση του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά 20%, διεύρυνση της σεζόν και “rent a car” στο πακέτο all in

 18. 19/05 16:24

  ΙΝΣΕΤΕ | Πολιτισμός, γαστρονομία και φιλοξενία διατηρούν ψηλά τη φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας

 19. 19/05 16:20

  Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαΐου

 20. 19/05 16:18

  Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

 21. 19/05 16:14

  21 εναλλακτικές προτάσεις δραστηριοτήτων στην Πάρο

 22. 19/05 14:37

  Στην Ελλάδα το βραβείο Natura 2000 για την προστασία χερσαίων εκτάσεων

 23. 19/05 13:50

  Προγραμματικές Συμβάσεις για την αποκατάσταση Εθνικού Θεάτρου Ρόδου και Νεοκλασικού Σχολείου της Μεσαιωνικής Πόλης

 24. 19/05 13:46

  Επιχορήγηση επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων, γυμναστηρίων και σχολών χορού: Δεύτερη ευκαιρία για όσους απορρίφθηκαν

 25. 19/05 13:27

  Γιώργος Νταλάρας | Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω | Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

 26. 19/05 13:15

  Νέα συνεργασία της SKY express με τη Delta Air Lines - Διασύνδεση των Αμερικανών με 34 ελληνικούς προορισμούς

 27. 19/05 13:10

  Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu | Ένας μάστερ της τζαζ στη σκιά της Ακρόπολης

 28. 19/05 12:50

  Dertour: Νέα προσθήκη Ελληνικού ξενοδοχείου στον κατάλογο αειφόρων διακοπών

 29. 19/05 12:35

  WTTC | Ο τουριστικός κλάδος στη Γερμανία θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 το 2023

 30. 19/05 12:33

  Συνεργασία ΕΟΤ - Αρχιεπισκοπής για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

 31. 19/05 12:30

  900.000 τουρίστες φέτος στην Ελλάδα από τη Σερβία

 32. 19/05 12:12

  DiscoverEU: 35.000 νέοι αποκτούν ταξιδιωτικό πάσο

 33. 19/05 12:12

  Golf Globe: Η Τουρκία επιστρέφει ως ο απόλυτος προορισμός γκολφ

 34. 19/05 12:04

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας

 35. 19/05 11:55

  Ισπανία: Ο θρησκευτικός τουρισμός παράγοντας ανάπτυξης

 36. 19/05 11:50

  Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Μύκονο: Παραβάσεις σε ξενοδοχείο και εστιατόρια

 37. 19/05 11:28

  Έκρηξη στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας την ερχόμενη τετραετία

 38. 19/05 11:17

  Δυσεύρετες και ακριβές οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι, λέει ο CEO της TUI

 39. 19/05 10:54

  Κ. Χατζηδάκης: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού – Αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ

 40. 19/05 10:35

  ΕΟΤ: Webinars προβολής της Ελλάδας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού σε ευρωπαϊκές αγορές

 41. 19/05 09:27

  Πληρωμές μέρους επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χερσόνησο και Ρέθυμνο

 42. 19/05 09:25

  Γιατί έρχονται τα ολογράμματα στις επαγγελματικές συναντήσεις

 43. 19/05 09:24

  Οι λάτρεις των σπηλαίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Σπηλαίων και Υπόγειου Κόσμου

 44. 19/05 09:21

  Τι τρομάζει περισσότερο τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι

 45. 19/05 09:20

  PADI: Διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας

 46. 18/05 20:14

  Κικίλιας | Αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο

 47. 18/05 17:07

  Μη υποχρεωτική η μάσκα στα αεροπλάνα, εσωτερικούς χώρους και υπεραστικές συγκοινωνίες

 48. 18/05 16:05

  Οι επαγγελματίες να διαφυλάξουμε το προϊόν μας από κακές πρακτικές

 49. 18/05 15:58

  Χρονιά μάχης για τον τουρισμό, αλλά με συλλογική προσπάθεια θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα

 50. 18/05 15:42

  Η ανάκαμψη των αφίξεων δεν αντανακλάται με αυτόματο τρόπο στην ανάκαμψη των ταμείων

 51. 18/05 15:17

  1250 επιπλέον αστυνομικοί στα αεροδρόμια και τα νησιά για την τουριστική περίοδο

 52. 18/05 15:05

  Στο Υπ. Πολιτισμού το κτήριο του ΣΙΛΟ από την ΟΛΠ για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

 53. 18/05 14:32

  Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.: Η γερμανική ενίσχυση για τη διάσωση της Condor είναι συμβατή με το δίκαιο της Ένωσης

 54. 18/05 14:10

  Η Ρόδος μέσα από τον φακό της ιστορίας, στην πόλη Venaria Reale του Τορίνο της Ιταλίας

 55. 18/05 13:55

  ΕΤΑΔ: "Λειτουργούμε ως καταλύτες στην αξιοποίηση των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου"

 56. 18/05 13:43

  Η Ελαφόνησος παρουσιάζει τη γαστρονομία της

 57. 18/05 13:42

  TUI Αυστρίας: Διευρυμένες συνδέσεις από το Ίνσμπρουκ με Κρήτη, Ρόδο και Κω

 58. 18/05 13:32

  Condor: Πτήσεις non-stop από τη Βιέννη προς Ηράκλειο, Ρόδο και Κω

 59. 18/05 13:26

  ΠΟΤ: Νέο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό

 60. 18/05 13:15

  Η Smartlynx Airlines γίνεται απαραίτητος συνεργάτης των μεγάλων t.o’s της Γερμανίας

 61. 18/05 12:54

  Τα προγράμματα αγροτικής εστίας 2022 από ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

 62. 18/05 12:47

  Kοινωνικός Τουρισμός: Κίνητρα για διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια

 63. 18/05 12:32

  ETC: Απελευθέρωση των ταξιδιών προς και εντός Ευρώπης – Πώς πρέπει να λειτουργεί το πιστοποιητικό COVID

 64. 18/05 12:20

  Tourism Awards 2022 για το ξενοδοχείο Aktaion Beach Boutique Hotel & Spa, Μέλος του γκρουπ των εταιρειών LAMWAY- HOTELISING

 65. 18/05 12:06

  Νέα μεγάλη τοιχογραφία για το Λιμάνι της Αίγινας από το Λεωνίδα Γιαννακόπουλο και το We Love Aegina

 66. 18/05 12:02

  Πτήσεις Αργεντινή - Ευρώπη με 1 ευρώ;

 67. 18/05 11:47

  TUI: Προς νέα «ένεση ρευστότητας» για να επιταχυνθεί η αποπληρωμή των κρατικών ενισχύσεων COVID

 68. 18/05 11:46

  Τα Ιόνια Νησιά κέρδισαν τις εντυπώσεις των εκπροσώπων της Γερμανικής αγοράς στο FVW | Travel Talk workshop

 69. 18/05 11:39

  ΓΕΠΟΕΤ | 6 ζωτικής σημασίας μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων το 2022

 70. 18/05 11:30

  Air Europa: Νέα σύνδεση Μαδρίτη – Αθήνα το καλοκαίρι του 2022

 71. 18/05 11:14

  Τι προσφέρει η Travelodge για να βρει προσωπικό σε 700 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία της

 72. 18/05 10:55

  Το Ισραήλ καταργεί όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το ερχόμενο Σάββατο

 73. 18/05 10:00

  Έγκριση επιχορήγησης επενδυτικού σχεδίου για την επέκταση του Porto Sani

 74. 18/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 ξενοδοχεία σε Λαμία και Λιβαδειά

 75. 18/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ιωάννινα και Τζουμέρκα

 76. 18/05 00:38

  Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

 77. 18/05 00:36

  Γαλλία: Αναιμική ανάπτυξη και ενισχυμένος πληθωρισμός

 78. 17/05 23:32

  Τουρισμός | Η Αθήνα ζει φέτος εποχή Ολυμπιακών Αγώνων - Β.Κικίλιας: Ζητούνται πτήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια και τα χαράματα!

 79. 17/05 17:46

  Η Ρόδος εντυπωσίασε τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες στο ταξίδι γνωριμίας του FTI

 80. 17/05 17:28

  Emirates | Επισκέψεις σε 30 πόλεις, αναζητώντας πλήρωμα καμπίνας - Στις 2 και 3 Ιουνίου οι συνεντεύξεις στην Αθήνα

 81. 17/05 16:10

  Isla Brown Corinthia: Το πρώτο πεντάστερο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα ανοίγει τις πύλες του στους Αγίους Θεοδώρους

 82. 17/05 15:56

  ΠΟΕΕΤ: Νέα κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια - Ποιες είναι οι αυξήσεις

 83. 17/05 15:41

  “Πέφτουν οι μάσκες” στις κρουαζιέρες της TUI Cruises

 84. 17/05 15:11

  Αμερικανικός τουρισμός: 6 στους 10 θα υλοποιήσουν τα σχέδια διακοπών στην Ευρώπη – Ο πόλεμος επηρεάζει την επιλογή προορισμού

 85. 17/05 13:33

  Η Ρόδος εντυπωσίασε τους 20 Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες του FTI που επισκέφθηκαν το νησί

 86. 17/05 13:15

  Ryanair: Ισχυρή διψήφια αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων το καλοκαίρι

 87. 17/05 12:56

  ΕΟΤ: Δυναμική προβολή της ελληνικής γαστρονομίας σε Ρώμη και Μιλάνο

 88. 17/05 12:54

  Η TUI ακύρωσε τις διακοπές στη Σρι Λάνκα

 89. 17/05 12:43

  O Γιάννης Βαρβιτσιώτης δώρισε 63 όπλα-κειμήλια στο Πολεμικό Μουσείο

 90. 17/05 12:11

  Ο DER Touristik θέλει να κάνει την Τουρκία τον δεύτερο πιο περιζήτητο προορισμό του μετά την Ελλάδα

 91. 17/05 11:46

  O FTI αυξάνει την προσφορά διακοπών στα μικρά Ελληνικά νησιά γιατί «η Κρήτη θα γεμίσει»!

 92. 17/05 11:38

  ΕΟΤ: Fam Trip για ανάδειξη των Κυθήρων ως ιδανικού γαστρονομικού προορισμού

 93. 17/05 11:27

  Τροπολογία | Έως 31 Δεκεμβρίου του 2025 το «Τουρισμός για όλους» - Ρυθμίσεις για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ξενοδοχείων

 94. 17/05 11:04

  SKY express- Royal Jordanian: Σύνδεση της Μ. Ανατολής με 34 ελληνικούς προορισμούς μέσω Αθήνας

 95. 17/05 10:44

  Miray Cruises: Σύντομης διάρκειας κρουαζιέρες σε Τουρκία και Ελλάδα το 2022

 96. 17/05 10:03

  Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες σε αεροδρόμια και πτήσεις

 97. 17/05 10:00

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Ναύπλιο και Οίτυλο

 98. 17/05 09:48

  Ισπανία | Παραμένει μέχρι τις 15 Ιουνίου η απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους ενήλικες

 99. 17/05 09:04

  Βρετανία: Ακριβές πτήσεις, ταλαιπωρία στα αεροδρόμια

 100. 17/05 08:46

  Airbnb: ‘Ιδρυση Συμβουλευτικού Συνασπισμού Εμπιστοσύνης & Ασφάλειας