Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ “Greek Tourism: Coming Back – Planning Forward”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ “Greek Tourism: Coming Back – Planning Forward”

Από την αυτοσχέδια ανάπτυξη, στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό με τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων μερών, η αναγκαία συνθήκη για την επόμενη μέρα.

Με την προσοχή στραμμένη στην επάνοδο του ελληνικού τουρισμού και με κεντρικό μήνυμα “Greek Tourism. Coming Back – Planning Forward” το online συνέδριο του ΣΕΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές και σκιαγράφησε το πλαίσιο που θα καθορίσει τη μετάβαση του ελληνικού τουρισμού στην επόμενη μέρα.

Το συνέδριο προλόγισαν οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ και Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού σε μια διαδραστική συζήτηση. 

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, τόνισε ότι: «Ο τουρισμός απέδειξε για μια ακόμα φορά, στις πλέον δύσκολες συνθήκες, τη μέγιστη συμβολή του στην εθνική οικονομία. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη, κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου όλοι μαζί, ιδιωτικός τομέας, κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός θα στραφεί από την αυτοσχέδια ανάπτυξη σε έναν πιο προσεκτικό, στοχευμένο και ουσιαστικό τρόπο εργασίας και ευελπιστούμε ότι η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» θα θέσει τις βάσεις για εκτενή διαβούλευση και συζήτηση. Για να επανέλθουμε καλύτεροι πρέπει να σκεφτούμε, να μάθουμε, να σχεδιάσουμε το μέλλον με καθαρό μυαλό και ταπεινότητα. Με συνέργειες και συμπράξεις μπορούμε να διαμορφώσουμε την ατζέντα για την πραγματική μεταμόρφωση του τουρισμού και μετάβαση στην επόμενη μέρα».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε: «Η κυβέρνηση αυτή έχει πολιτικά αποποινικοποιήσει το κέρδος και το επιχειρείν, έχει θέσει στο επίκεντρο την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Οι επενδύσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, φέρνουν έσοδα, επιστρέφοντας μέρος του μερίσματος στην ελληνική κοινωνία. Έχω ήδη υπογράψει τα τεχνικά δελτία που αναλογούν σε 320 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη του τουρισμού, την τουριστική ανάπτυξη, την εκπαίδευση την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, την ψηφιοποίηση, το τουριστικό μητρώο και άλλες δράσεις. Θα κινηθούμε με τάχιστες διαδικασίες ώστε να είμαστε εντός χρόνου για την απορρόφηση των κονδυλίων και να ξεχωρίσουμε εκείνα τα έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε ήδη ένα καθαρό πλαίσιο της διαδικασίας, με οργανωμένες δομές και μαζί θέλουμε να χαράξουμε μαζί μια κοινή στρατηγική, για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, μια σειρά ξεχωριστών και εξειδικευμένων τοποθετήσεων και ομιλιών εστίασαν στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσει ο ελληνικός τουρισμός, ώστε ο σχεδιασμός να περάσει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Ειδικότερα:

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, ανέδειξε την αξία της διασύνδεσης  του τουρισμού με τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σημειώνοντας πως: «Ο τουρισμός και η ελληνική βιομηχανία είναι δύο κλάδοι όχι απλώς μη ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικοί. Από τη μία, η βιομηχανία κερδίζει καταναλωτές που φέρνει στη χώρα ο τουρισμός και επωφελείται από την αγοραστική δύναμη των απασχολούμενων σε αυτόν. Από την άλλη, ο τουριστικός κλάδος, χάρη στα προϊόντα της βιομηχανίας μας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη, μοναδική "ελληνική" εμπειρία στους επισκέπτες. Έχουμε, συνεπώς, κάθε λόγο να δουλεύουμε μαζί, για να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο στέρεα».

«Είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε με το κοινό του ΣΕΤΕ τα insights των τελευταίων τάσεων και προκλήσεων που αφορούν και ενισχύουν τον παγκόσμιο τουρισμό. Όπως είναι αναμενόμενο, όλοι μας αναζητάμε τη σταθερότητα σε αυτό το τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον, ωστόσο το 2021 ο ελληνικός τουριστικός τομέας πραγματοποίησε πραγματικά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να παρακολουθούν και να ακολουθούν τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας αναπτύσσοντας λύσεις με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι συμβάλλουν προς την ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διαφορετικών κοινών στόχος», συμπλήρωσε από πλευράς του ο  Peter Jordan, Head of Insights της TOPOSOPHY.

Οι κ.κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, παρουσίασαν τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης», που εκπονήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Deloitte – Remaco για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ, με τον Ηλία Κικίλια να δηλώνει: «Στο επίκεντρο της μελέτης “Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης” τέθηκε η έννοια του «προορισμού», ως θεμελιακή μονάδα ανάλυσης, σχεδιασμού, χάραξης και υλοποίησης πολιτικής, άσκησης διακυβέρνησης, διαχείρισης και marketing, που δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με διοικητικά όρια. Η επιλογή αυτή αποτελεί και την πρωταρχική καινοτομία του έργου μας. Κύριο μήνυμα είναι ότι ο κάθε προορισμός έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη δική του μοναδική αλυσίδα αξίας και εμπειριών, τη δική του αναπτυξιακή διαδρομή με όρους βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας. Αλλά υπό τις προϋποθέσεις επάρκειας και καταλληλότητας των δημοσίων υποδομών, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης ως προς τον σχεδιασμό, συντονισμένης κι αποτελεσματικής διακυβέρνησης και ουσιαστικής συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα» και τον Άρη Ίκκο να συμπληρώνει:

«Τα προηγούμενα εθνικά σχέδια για τον τουρισμό προσδιόριζαν το «τι;» προϊόντα πρέπει να αναπτυχθούν. Αυτή η μελέτη προχωράει στο «πώς;» θα αναπτυχθούν. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε συγκεκριμένους προορισμούς και προσδιορίσαμε ποια προϊόντα μπορεί να αναπτύξει ο κάθε προορισμός και σε ποιες αγορές να απευθυνθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη του τουρισμού προς το 2030, απαιτεί δημιουργία σύνθετων, και όχι μονοθεματικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα επιτρέπουν στους τουρίστες να αποκτήσουν τις εμπειρίες που αποζητούν. Με τα νέα αυτά προϊόντα θα είναι εφικτή η περαιτέρω διείσδυση σε εδραιωμένες και ώριμες αγορές, καθώς και η ανάπτυξη long-haul αγορών στη μετά Covid εποχή».

«Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε πως η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο έντονη από ποτέ. Όλοι μαζί χτίζουμε μια δυναμική, συζητάμε για τις προκλήσεις, μοιραζόμαστε λύσεις και εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε ορισμένους από τους μεγαλύτερους κινδύνους σε ευκαιρίες για ανάκαμψη και αναγέννηση. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα και είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε ολοένα και περισσότερους προορισμούς και επιχειρήσεις να ενώσουν δυνάμεις για να συμβεί αυτό. Όμως, είναι μια εξαιρετική αρχή, που με κάνει να ατενίζω με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να οραματίζομαι πως το επόμενο κεφάλαιο του τουρισμού θα μπορούσε να έχει μια πολύ θετική εξέλιξη», σχολίασε ο Jeremy Smith, Co-Founder, Tourism Declares a Climate Emergency, με αφορμή την πρόσφατη διακήρυξη της Γλασκώβης για την κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση του τουρισμού στην εποχή του EU Green Deal. 

O Antonio Barreca, General Manager, Italian Association of Travel and Tourism Industry, δίνοντας αρχικά την εικόνα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του εμβολιασμού στην περαιτέρω ανάπτυξη και επάνοδο του παγκόσμιου τουρισμού, ενώ παράλληλα εστίασε στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο τομέας στο μέλλον και που απαιτούν αλλαγή στρατηγικής, διαφοροποίηση προϊόντων, εστίαση σε διαχείριση προορισμών, καθώς και ανάδειξη λιγότερο τουριστικά δημοφιλών περιοχών. 

Η Linda Pereira, Entrepreneur, International Consultant, Speaker, Trainer & Meeting Industry Expert, εστιάζοντας στις προκλήσεις, ευκαιρίες και καινοτόμες πρακτικές στην αγορά του MICE στη μετά-Covid εποχή, υπογράμμισε πως: «Δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει τον κόσμο πιο πολύ από έναν πόλεμο ή μια πανδημία. Η πανδημία του COVID λειτούργησε ως μια γιγαντιαία ώθηση που μας μετέφερε πέντε χρόνια μπροστά στο μέλλον, χωρίς όμως να μας δώσει την πολυτέλεια να επεξεργαστούμε όλη αυτή τη μετάβαση. Και έτσι βρεθήκαμε στο σημείο εκείνο που πηγαίναμε ούτως ή άλλως. 2 χρόνια μετά, έχουμε έναν κόσμο με ψηφιακούς μετανάστες «ενάντια» σε ψηφιακούς ντόπιους, όπου και οι 2 δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα και των δύο για να επιτύχουμε την αριστεία! Φέρτε λοιπόν το μέλλον … είμαστε έτοιμοι!»

Ο Miguel Angel Pérez, Brands & Markets Director, Visit Valencia, παρουσίασε το παράδειγμα της Βαλένθια και δήλωσε πως «Η Βαλένθια, η επόμενη Smart Tourism European Capital, θριαμβεύει στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης δεδομένων. Μέσω του Smart Date Tourism System, παρακολουθούμε την αεροπλοΐα, τη διαμονή και τη συμπεριφορά των τουριστών, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε μια έξυπνη διαχείριση των επισκεπτών μας. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα εργαλεία για να ενδυναμώσουμε τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις μας και να τις βοηθήσουμε να γίνουν πιο αποτελεσματικές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε τις πρακτικές μας στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ στην Ελλάδα». 

Την παρουσίαση του φετινού συνεδρίου του ΣΕΤΕ ανέλαβε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 03/06 07:55

  Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη και η προβολή της χώρας στις ΗΠΑ

 2. 03/06 07:50

  Η σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων στη φιλοξενία

 3. 02/06 15:41

  Προβολή της Χαλκιδικής στην Ισπανία

 4. 02/06 14:21

  Ρωσικός τουρισμός: Πακέτα διακοπών στο Ηράκλειο μέσω Αττάλειας προσφέρει ο τουρ οπερέιτορ Pegas

 5. 02/06 13:47

  Τουρκικός τουρισμός: Αυξημένες κατά 27,5% οι αφίξεις το πρώτο τετράμηνο

 6. 02/06 12:36

  Ajul Luxury Hotel: Στη Χαλκιδική άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Registry Collection της Wyndham στην Ελλάδα (φωτο)

 7. 02/06 12:15

  Δήμος Αθηναίων: Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στο 2ο Athens City Festival

 8. 02/06 11:29

  Τουρισμός | Ανακάμπτει η παγκόσμια αεροπορική επιβατική κίνηση - τo "ευρωπαϊκό λάθος", που φοβάται η ΙΑΤΑ

 9. 02/06 11:17

  Υπάρχει τεχνητή νοημοσύνη-δολοφόνος; Σύμφωνα με την αμερικανική αεροπορία, ναι

 10. 02/06 10:54

  Περιφέρεια Θεσσαλίας | Το νέο portal για το Βουνό των Θεών και τις παραολύμπιες περιοχές

 11. 02/06 10:31

  Ισπανικός τουρισμός | Προς νέο ρεκόρ το 2023 - ισχυρές επιδόσεις το α΄4μηνο και τον Απρίλιο

 12. 02/06 10:11

  H TUI ανοίγει την Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας για τους Βρετανούς τουρίστες

 13. 02/06 09:51

  Έρευνα | 3 στους 4 Έλληνες ακυρώνουν τις δαπάνες διασκέδασης και διακοπών

 14. 02/06 09:26

  O CapsuleT και το ΞΕΕ στήριξαν την διεξαγωγή του EBAN Annual Congress 2023 στη Θεσσαλονίκη

 15. 02/06 09:04

  Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μετασχηματίζεται ψηφιακά

 16. 02/06 08:59

  Ταξίδια εξοικείωσης σε Ζάκυνθο, Χαλκιδική και Κρήτη

 17. 02/06 08:57

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Πάρο και Αντίπαρο

 18. 02/06 08:55

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Τραγάνα

 19. 02/06 08:46

  Φυσιολατρικό Διήμερο στα Χάνια Πηλίου

 20. 02/06 08:40

  Σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουνίου η Ακτή Βουλιαγμένης

 21. 01/06 18:01

  Εορτή «Κατακλυσμού» (Αγ. Πνεύματος) στις παραλιακές πόλεις της Κύπρου, 2- 7 Ioυνίου

 22. 01/06 17:52

  ΕΞΑ-ΑΑ | Για 4η χρονιά η πολιτιστική δράση «Οι Πέτρες Μιλούν»

 23. 01/06 16:05

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ – MICHAEL KLIËN, Οι ονειροπόλοι ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 7 έως 9 Ιουνίου

 24. 01/06 15:31

  Παρέμβαση Μητσοτάκη από την Κίσαμο για Λαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα- Προστασία και όχι υπερεκμετάλλευση

 25. 01/06 14:57

  Γκάρι Νόλαν, καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας εδώ και δεκαετίες» (βίντεο)

 26. 01/06 14:44

  H Goldman Sachs εξαγόρασε τα ξενοδοχεία Casa Cook και Cook's Club

 27. 01/06 14:41

  Έρευνα | Βάλσαμο για την ψυχή οι διακοπές – Ποιες δραστηριότητες ψυχικής ευεξίας προτιμούν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες

 28. 01/06 13:20

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών | Στις πρώτες επιλογές των τουριστών από τις μακρινές αγορές η Ελλάδα

 29. 01/06 12:24

  «Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν Ευτυχίας»- To Mπουτάν δείχνει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης | Webinar του Ο. T. Θεσσαλονίκης

 30. 01/06 12:20

  ΕΟΤ-ΙΜΕΧ 2023: Ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός κερδίζει τη διεθνή αγορά

 31. 01/06 12:16

  Ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα και οι Δανοί – Ποιοι προορισμοί θα «γεμίσουν» και το φθινόπωρο

 32. 01/06 11:55

  Aθλητικές διοργανώσεις του Ιουνίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

 33. 01/06 11:51

  Booking.com: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία για τους επισκέπτες LGBTQ+ το 2023

 34. 01/06 11:49

  Οι δωρεάν σύνδεσμοι κρατήσεων της trivago φέρνουν ταξιδιώτες και ξενοδόχους ένα βήμα πιο κοντά

 35. 01/06 11:14

  Εγκύκλιος: Δυνατότητα έκδοσης και εκτύπωσης των δωρεάν και μειωμένων εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 36. 01/06 11:10

  Ισθμός της Κορίνθου: Δείτε την εντυπωσιακή επαναλειτουργία του από… ψηλά (video)

 37. 01/06 10:31

  Γερμανικός τουρισμός | Alltours: Επανέρχονται οι ευκαιρίες για κρατήσεις το καλοκαίρι- μειώσεις τιμών σε πτήσεις και ξενοδοχεία

 38. 01/06 09:13

  Γιάννης Ρέτσος | Ένα συναρπαστικό ταξίδι 24 χρόνων έκλεισε τον κύκλο του

 39. 01/06 08:48

  Οι 5 πυλώνες, στους οποίους θα επικεντρωθεί το έργο του ΣΕΤΕ

 40. 01/06 08:45

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κίμωλο και Κάρπαθο

 41. 01/06 08:44

  Άδειες για γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία σε Λήμνο και Σύβοτα

 42. 01/06 08:43

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 43. 01/06 08:41

  Περιβαλλοντική έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Δυτικής Μακεδονίας

 44. 01/06 08:39

  Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail

 45. 31/05 20:30

  H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πλέον κεντρική προτεραιότητα

 46. 31/05 18:01

  Oι Γάλλοι αξιολογούν τα αγροτικά προϊοντα της Κρήτης

 47. 31/05 16:44

  Στους Δελφούς μετά την Ακρόπολη η Ιβάνκα Τραμπ - Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε

 48. 31/05 16:30

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Νατάσα Τριανταφύλλη, Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives | Πειραιώς 260, 7-10.06

 49. 31/05 15:43

  Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Παράσχης- Το νέο Δ.Σ.

 50. 31/05 15:18

  Η Ελλάδα αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών τουριστών το 2023 – Πώς έχει αλλάξει το ταξιδιωτικό τους προφίλ

 51. 31/05 14:33

  Φ.Καραβίας στη συνέλευση ΣΕΤΕ | Επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

 52. 31/05 14:29

  O Apollo βραβεύει τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σάμου - 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα έως το 2026

 53. 31/05 13:47

  Γερμανία | Πιο φθηνές οι διακοπές στην Ελλάδα από τον εσωτερικό τουρισμό το 2023 - 21% φθηνότερα ξενοδοχεία και εστιατόρια

 54. 31/05 12:57

  31η Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Γ. Ρέτσος: Να διατηρήσουμε ισχυρό το brand "Ελλάδα"

 55. 31/05 11:37

  Παραλίγο τραγωδία στο Ζάππειο- Κλαδί έπεσε σε τρεις τουρίστες

 56. 31/05 11:33

  Έρχονται τα ξενοδοχεία ύπνου - Η νέα τάση που προσφέρει ξεκούραστες διακοπές με ποιοτικό ύπνο

 57. 31/05 11:02

  Το Domes Aulūs Elounda εντάσσεται στο εμβληματικό brand φιλοξενίας Curio Collection by Hilton

 58. 31/05 10:23

  Κρουαζιέρα | 33.500 επιβάτες στα Χανιά τον Μάιο

 59. 31/05 10:14

  Μεγάλες επενδύσεις σε κρουαζιερόπλοια - 61 νεότευκτα πλοία έως το 2028

 60. 31/05 10:09

  Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση της ανθρωπότητας

 61. 31/05 09:51

  Λιανικό εμπόριο | Τα ψώνια στο φυσικό κατάστημα παραμένουν ζωτικής σημασίας κομμάτι της αγοραστικής εμπειρίας

 62. 31/05 09:32

  Διακοπές στην Ιταλία: ένα διαχρονικό όνειρο για τους Γερμανούς

 63. 31/05 09:18

  Η Χαλκιδική προβάλλεται δυναμικά σε Ιρλανδία, Λετονία και Ολλανδία

 64. 31/05 07:56

  Σημαντικό πλεόνασμα στο εμπόριο υπηρεσιών με τα ΗΑΕ παρουσιάζει η χώρα μας

 65. 31/05 07:05

  Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Μαδρίτη

 66. 31/05 07:04

  Αντίπαρος: Διακοπή οχλουσών οικοδομικών εργασιών από 15 Ιουλίου

 67. 31/05 07:02

  Στο 3,2% ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού τον Μάιο στην Ισπανία

 68. 31/05 07:00

  Ο Καναδάς αποτελεί την 3η καλύτερη αγορά για τα ελληνικά κρασιά μετά από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ

 69. 30/05 18:13

  Γερμανικός τουρισμός | Ο t.o. Schauinsland αποκτά τις αεροπορικές εταιρείες Sundair και Fly Air 41

 70. 30/05 17:12

  Εννέα εκπρόσωποι Ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων ταξίδεψαν με την Air Serbia στο Βελιγράδι

 71. 30/05 16:08

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | ALEXANDER ZELDIN, Οι εξομολογήσεις | ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 | 23 – 26 Ιουνίου

 72. 30/05 15:57

  ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Κρήτη για προβολή του νησιού στην Ιρλανδική αγορά

 73. 30/05 14:53

  Η Ισπανία κυρίαρχος προορισμός γκολφ στην Ευρώπη

 74. 30/05 14:48

  H Emirates επενδύει 200 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών καυσίμων και ενέργειας

 75. 30/05 14:29

  TUI | Aύξηση της χωρητικότητας κατά 20% στην Τουρκία το 2024, μετά από αύξηση 40% φέτος

 76. 30/05 13:51

  Ο αριθμός των deepfake βίντεο στο Διαδίκτυο αυξάνεται κατά 900%

 77. 30/05 13:16

  Ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ που θέλει να καθιερώσει την Ελληνική διατροφή στις ΗΠΑ

 78. 30/05 12:33

  42 φωτογραφίες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά στις περιοχές Natura 2000 της χώρα μας

 79. 30/05 12:11

  ΕΟΤ | Στην Κέρκυρα τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ

 80. 30/05 11:47

  Προβληματισμός στη Γερμανία | Η μέση τιμή του ταξιδιού αυξάνεται, αλλά ο αριθμός των επιβατών μειώνεται

 81. 30/05 11:09

  Trip.com: Αυτό είναι το Ελληνικό νησί που έχει ξετρελάνει Ευρωπαίους και Ασιάτες ταξιδιώτες για διακοπές το 2023

 82. 30/05 10:18

  Τουρισμός | Η ακρίβεια συρρικνώνει τις διακοπές των Γάλλων

 83. 30/05 10:06

  Κυπριακός τουρισμός | Έρευνα: Η έλλειψη προσωπικού το σημαντικότερο πρόβλημα για τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία

 84. 30/05 09:40

  Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

 85. 30/05 07:25

  Σε άνοδο οι αφίξεις των Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

 86. 30/05 07:18

  Ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Γεώτρησης Ποϊρό στο Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου»

 87. 30/05 07:15

  Κέρδη για τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στη Ρωσία

 88. 30/05 07:09

  Κέρδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

 89. 30/05 07:06

  Συρρίκνωση της ολλανδικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο

 90. 29/05 15:28

  ΞΕΕ: CapsuleT | Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων startups στον τουρισμό

 91. 29/05 15:01

  Νεκρός 26χρονος τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία της Ρόδου

 92. 29/05 14:59

  Απίστευτο περιστατικό στην Κάρπαθο: Κατήγγειλαν μάγειρα ότι τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια - Σκληρό βίντεο

 93. 29/05 14:50

  Εντυπωσιακό ρομπότ εξερευνά την υποθαλάσσια περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού

 94. 29/05 13:39

  Τι ψάχνουν οι νεαροί Αμερικανοί στις διακοπές τους το 2023 – Εκτόξευση της ζήτησης για Ελλάδα και για... φρέντο εσπρέσο στη Μύκονο!

 95. 29/05 12:21

  Elafonisos Eco Week 2023 με επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

 96. 29/05 12:16

  Εγκύκλιος: Υποχρεώσεις εργοδοτών για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

 97. 29/05 11:54

  Τρεις στις 10 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο είναι Ελληνικές! Δείτε ποιες είναι

 98. 29/05 11:38

  Βρετανικός τουρισμός 2022: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

 99. 29/05 11:07

  Ο αειφόρος ελαιώνας της Λέσβου στη σχολή Δημόσιας Υγείας του YALE - H κυκλική οικονομία στο Σίγρι κάνει το γύρο του κόσμου

 100. 29/05 10:22

  Τουρισμός | Τι αφήνουν οι Αμερικανοί τουρίστες στη Βαρκελώνη- η ισορροπία βιωσιμότητας στις μακρινές πτήσεις