ΣΕΤΕ - ΙΝΣΕΤΕ Workshop: Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό

ΣΕΤΕ - ΙΝΣΕΤΕ Workshop: Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό

Το μείζον και επίκαιρο θέμα της βιωσιμότητας και ενεργειακής μετάβασης στον Τουρισμό, ήταν το αντικείμενο του Online Workshop που πραγματοποίησε ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του (ΙΝΣΕΤΕ) με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις επιχειρησιακές λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση.

Ειδικότερα, στο Workshop παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Hotels for Climate αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προτεινόμενοι τρόποι για την μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησής των πράσινων επενδύσεων. Το πρόγραμμα Hotels for Climate εκπονήθηκε από το INΣΕΤΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και τo γερμανικό think tank adelphi, και χρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδιακή Γερμανική Κυβέρνηση μέσω της δράσης European Climate Initiative (EUKI).

Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο Workshop, οι εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά είναι ραγδαίες διεθνώς, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή και εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου και των ελληνικών επιχειρήσεων με τις νέες σύγχρονες διεθνείς τάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε έναν κλάδο που συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός.

Αναλυτικά στην ομιλία του, ο κ. Αντώνης Mαρίνος, Διευθυντής του Γραφείου της Γενικής Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας. Mεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας είναι η επίτευξη του στόχου της Συμφωνίας των Παρισίων και του Ευρωπαϊκού Green Deal, ή όπως πλέον ονομάζεται Fit For 55. Δηλαδή, μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αύξηση των ΑΠΕ και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης. Όλα αυτά αναλύονται σε πολλές δράσεις, αλλά το μέλλον είναι σίγουρα προς αυτή τη κατεύθυνση. Επικεντρώνοντας στην ενεργειακή απόδοση, αν και η προέλευση του γνωμικού αγνοείται, παρόλα αυτά ισχύει στο ακέραιο: η φθηνότερη και καθαρότερη κιλοβατώρα είναι αυτή που δεν παράχθηκε και δεν καταναλώθηκε ποτέ. Άρα, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο η λύση στο θέμα των ρύπων και της πράσινης μετάβασης, αλλά και της ενεργειακής ασφάλειας. Όσο λιγότερο καταναλώνεις, τόσο λιγότερο εξαρτάσαι από την παραγωγή ενέργειας, και άρα τόσο λιγότερο εξαρτάσαι από τις τιμές καυσίμων και ενέργειας».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «H βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, ο ενεργειακός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποτελούν κρίσιμα θέματα για το μέλλον του τουριστικού τομέα της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Τα θέματα αυτά αποτελούν και τις ερευνητικές προτεραιότητες του ΙΝΣΕΤΕ. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά, καθιστούν το θέμα της ενεργειακής απόδοσης των τουριστικών καταλυμάτων ακόμα πιο επιτακτικό. Το ΙΝΣΕΤΕ έχει ήδη ολοκληρώσει μια συστηματική μελέτη, η οποία παρουσιάζεται στο σημερινό workshop, με επικέντρωση στις επιχειρησιακές λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο τον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του ξενοδοχειακού τομέα της χώρας μας». 

Aπό την πλευρά του, ο κ. Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, σημείωσε ότι: «Το ΙΝΣΕΤΕ, μέσα από μελέτες και πρωτοβουλίες, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία προσβάσιμης τεχνογνωσίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του Ινστιτούτου στο διακρατικό έργο Hotels4Climate, που χρηματοδοτήθηκε από την Γερμανική Κυβέρνηση, το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση της διαδικασίας μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα. Επενδύουμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη γνώση και την δικτύωση για να κερδίσει ο τουρισμός το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Η κα. Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων στην Κύπρο, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό έργο Hotels 4 Climate για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επεσήμανε ότι: «Το έργο Hotels4Climate –υποβοήθηση της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε Ελλάδα και Κύπρο- υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (επικεφαλής) και το ΙΝΣΕΤΕ και τη γερμανική μη κερδοσκοπική adelphi. Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη όπως μελέτες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, διαπεραστικά διαδικτυακά εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας και της Κύπρου. Σημαντικό γεγονός επίσης αποτέλεσαν οι θεματικές επισκέψεις ξενοδόχων σε ξενοδοχεία, καλές πρακτικές σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία, οι οποίες αναδεικνύονται και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας καλών πρακτικών».

Στην ομιλία του ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΙΝΣΕΤΕ, εστίασε στα ενδεικνυόμενα μέτρα μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου για τα ξενοδοχεία και στους Περιβαλλοντικούς Δείκτες Απόδοσης. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι: «Η κλιματική αλλαγή και οι αποφάσεις των περισσοτέρων κρατών από το Παρίσι και έπειτα, το Ευρωπαϊκό Green deal, το Fit For 55 και η ευρωπαϊκή ταξινομία, η ενεργειακή αποδοτικότητα, ο ελληνικός κλιματικός νόμος που έρχεται, η ανάγκη ορθής διαχείρισης των αποβλήτων και του τροφίμου απόβλητου σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές ενέργειας και τις περιορισμένες υποδομές σε πολλές τουριστικές περιοχές, δημιουργούν νέες συνθήκες για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι σύγχρονες απαιτήσεις που σχετίζονται λοιπόν με τα παραπάνω και τη βιωσιμότητα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως με την αξιοποίηση της γνώσης, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει τις έννοιες: μετράω, παρακολουθώ, εφαρμόζω. Σήμερα λοιπόν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός ώριμου μοντέλου βιώσιμου τουρισμού, που θα οδηγήσει στον απόλυτο στόχο των μηδενικών εκπομπών του 2050». 

Kλείνοντας τις εργασίες του Workshop, ο κ. Σπύρος Βενετσιάνος, Deputy General Manager της EUROBANK, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η EUROBANK, τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, στηρίζει στην πράξη την ελληνική τουριστική βιομηχανία και επενδύει στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία και συμβολή του κλάδου και τις προοπτικές του. Ανακοινώσαμε νέα δέσμη παρεμβάσεων, αθροίζοντας το σύνολο αυτών στο 1,5 δισ. ευρώ για την τετραετία 2020 – 2024 και προσφέρουμε κίνητρα για την υιοθέτηση πρακτικών αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα ακόμη ελκυστικότερο, πιο σύγχρονο και φιλικότερο στο περιβάλλον ελληνικό τουριστικό προϊόν». 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 15/08 08:59

  Ιατρικός τουρισμός | Η χαμένη ευκαιρία προσέλκυσης Βρετανών στη χώρα μας

 2. 15/08 08:51

  Στην Κύπρο τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο

 3. 15/08 08:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα

 4. 15/08 08:16

  Σταδιακή επιστροφή των Ούγγρων τουριστών στην Ελλάδα

 5. 15/08 08:05

  Δήμος Αβδήρων: Aξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς»

 6. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 7. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 8. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 9. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 10. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 11. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 12. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 13. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 14. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 15. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 16. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 17. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 18. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 19. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 20. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 21. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 22. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 23. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 24. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 25. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 26. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 27. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 28. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 29. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 30. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 31. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 32. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 33. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή

 34. 11/08 12:35

  Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο προβλέπει η ΕΜΥ

 35. 11/08 11:23

  Η Jet2.com και η Jet2holidays άνοιξαν τις κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2023/2024- εκτός η Ελλάδα (επί του παρόντος)

 36. 11/08 10:28

  Τουρισμός | Ο FTI άνοιξε τις κρατήσεις για τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα το 2023

 37. 11/08 09:48

  Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα υψηλής αναγνώρισης – Έξι νέες βραβεύσεις από την Ε.Ξ. Ρόδου

 38. 11/08 08:20

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Κέρκυρα

 39. 11/08 08:13

  Chaniartoon International Comic and Animation Festival στα Χανιά

 40. 11/08 08:09

  Σουηδία: Στα υψηλά επίπεδα του 1991 ο πληθωρισμός – Ανοδικά οι τιμές και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

 41. 11/08 08:06

  Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

 42. 10/08 16:44

  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

 43. 10/08 16:11

  Σλοβενία: Eπιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις στη Λουμπλιάνα

 44. 10/08 14:16

  Drones σώζουν ζωές στις ισπανικές παραλίες

 45. 10/08 13:50

  Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

 46. 10/08 11:43

  Βασίλης Κικίλιας: «Όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν»

 47. 10/08 11:31

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για 914 καταρτιζόμενους στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού- Δύο νέες ειδικότητες

 48. 10/08 09:48

  TUI | Τουρισμός: Ισχυρό το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου | Ο όμιλος αναμένει το 2022 να κλείσει κοντά στα επίπεδα του 2019

 49. 10/08 08:36

   Η μεγάλη επιστροφή του ισπανικού τουρισμού  

 50. 10/08 08:35

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Μύκονο

 51. 10/08 08:33

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

 52. 10/08 08:31

  Πρωτοφανής μείωση της απασχόλησης στην Ισπανία τον Ιούλιο

 53. 10/08 08:28

  Γιορτή Μήλου στην Αγιά Λάρισας

 54. 09/08 17:10

  Το W Costa Navarino υποδέχεται σήμερα τους πρώτους επισκέπτες

 55. 09/08 14:56

  Κομισιόν | Πότε θα αρχίσει η παράδοση των εμβολίων (και για τις παραλλαγές) της Moderna

 56. 09/08 14:46

  Ενισχύσεις για 10 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο

 57. 09/08 12:49

  Ψηφιακή Διαβούλευση για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

 58. 09/08 12:33

  Απότομη ύφεση στο Ην. Βασίλειο το 2023 – Προβλέψεις για συρρίκνωση της ταξιδιωτικής ζήτησης

 59. 09/08 11:36

  Τουρισμός 2050: Oι ταξιδιώτες θα εγκαταλείψουν τις πανάκριβες πτήσεις – Διακοπές και εργασία το μέλλον

 60. 09/08 11:15

  iet2: Από το Μάρτιο ξεκινά η τουριστική σεζόν του 2023 στην Τουρκία από τη Βρετανία

 61. 09/08 11:01

  Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

 62. 09/08 10:01

  DER Touristik | Υψηλή ζήτηση για ταξίδια των Γερμανών το χειμώνα σε Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και μακρινούς προορισμούς

 63. 09/08 08:55

  Kαλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού στα Φάρσαλα

 64. 09/08 08:53

  Απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική για την προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών

 65. 09/08 08:10

  Τρεις βεβαιώσεις για επισκέψιμα Οινοποιεία

 66. 09/08 08:05

  Άδεια για πλωτή εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Angsana στην Κέρκυρα - άδεια και στη Λευκάδα

 67. 09/08 08:03

  Έκθεση Υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ: Το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 211 δισ. ευρώ το 2021 χάρη και στον τουρισμό

 68. 08/08 17:51

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Ενίσχυση για νέα κατασκήνωση 5 αστέρων στο Γύθειο

 69. 08/08 15:31

  Γερμανικός τουρισμός: Πώς η άνοδος του κόστους διακοπών επηρεάζει τους ταξιδιώτες

 70. 08/08 13:54

  Απόγνωση στην Qantas: Καλεί τα ανώτερα στελέχη να εργασθούν εθελοντικά στη διαχείριση αποσκευών

 71. 08/08 13:42

  Διακοπές στην Ελλάδα για τα παιδιά από τη Μπούτσα – 600 παιδιά από την Ουκρανία στις ελληνικές κατασκηνώσεις 

 72. 08/08 13:02

  Η νέα τάση στα ξενοδοχεία: Τα μαξιλάρια που μιλούν! (video)

 73. 08/08 12:15

  Condor | Ο εκκεντρικός κ. “Tecke” που αύξησε το μισθό των εργαζομένων για να... προλάβει τις απεργίες

 74. 08/08 11:49

  Τουρισμός | Αυξημένη ζήτηση για χειμερινές διακοπές στην Καραϊβική από τους Γερμανούς

 75. 08/08 11:37

  «Democracy and Happiness Weekend» στην Costa Navarino, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum

 76. 08/08 11:22

  Προβληματισμός των ξενοδόχων για τα συμβόλαια του 2023

 77. 08/08 10:41

  Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022

 78. 08/08 10:10

  ΗΠΑ | Τουρισμός: Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

 79. 08/08 09:19

  Καταγγελία Ξ.Ε.Ε. στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ»

 80. 08/08 08:34

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αρχαία Κόρινθο και Νεμέα

 81. 08/08 08:32

  Επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή ως Δημοτική Πινακοθήκη στο Ηράκλειο

 82. 08/08 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 83. 08/08 08:28

  Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου

 84. 08/08 08:26

  Διεθνές Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" στο Καστελλόριζο

 85. 07/08 08:47

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πόρτο Ράφτη και Ηγουμενίτσα

 86. 07/08 08:40

  Στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας

 87. 07/08 08:38

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Πάργας

 88. 06/08 12:53

  Η προκήρυξη για το καθεστώς ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

 89. 06/08 08:39

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

 90. 06/08 08:34

  6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Σύρο

 91. 06/08 08:32

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσολογγίου

 92. 05/08 15:19

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

 93. 05/08 13:32

  SKY express: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Μόναχο, Μιλάνο και Σόφια

 94. 05/08 12:34

  Η Google καταργεί τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων – «Οι ταξιδιώτες προτιμούν τις απευθείας κρατήσεις»

 95. 05/08 12:03

  Η Ισπανία ξεμένει από πάγο – Γιατί ο τουρισμός δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς... παγάκια!

 96. 05/08 11:16

  Σοφία Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

 97. 05/08 11:02

  Η αλυσίδα RIU προσφέρει 100% πράσινη ενέργεια στα ξενοδοχεία και τα γραφεία της στην Ισπανία

 98. 05/08 10:52

  8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 99. 05/08 09:37

  Lufthansa | Συμφωνία με τους εργαζόμενους στο έδαφος- στο 80% του 2019 η χωρητικότητα το θερινό τρίμηνο

 100. 05/08 09:19

  Πώς επηρεάζει o τουρισμός την κλιματική αλλαγή; Το παράδειγμα της Μαγιόρκα