ΣΕΤΕ - ΙΝΣΕΤΕ Workshop: Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό

ΣΕΤΕ - ΙΝΣΕΤΕ Workshop: Βιωσιμότητα και ενεργειακή μετάβαση στον Τουρισμό

Το μείζον και επίκαιρο θέμα της βιωσιμότητας και ενεργειακής μετάβασης στον Τουρισμό, ήταν το αντικείμενο του Online Workshop που πραγματοποίησε ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του (ΙΝΣΕΤΕ) με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις επιχειρησιακές λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση.

Ειδικότερα, στο Workshop παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Hotels for Climate αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προτεινόμενοι τρόποι για την μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησής των πράσινων επενδύσεων. Το πρόγραμμα Hotels for Climate εκπονήθηκε από το INΣΕΤΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και τo γερμανικό think tank adelphi, και χρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδιακή Γερμανική Κυβέρνηση μέσω της δράσης European Climate Initiative (EUKI).

Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο Workshop, οι εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά είναι ραγδαίες διεθνώς, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή και εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου και των ελληνικών επιχειρήσεων με τις νέες σύγχρονες διεθνείς τάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε έναν κλάδο που συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός.

Αναλυτικά στην ομιλία του, ο κ. Αντώνης Mαρίνος, Διευθυντής του Γραφείου της Γενικής Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας. Mεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας είναι η επίτευξη του στόχου της Συμφωνίας των Παρισίων και του Ευρωπαϊκού Green Deal, ή όπως πλέον ονομάζεται Fit For 55. Δηλαδή, μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αύξηση των ΑΠΕ και βελτίωση ενεργειακής απόδοσης. Όλα αυτά αναλύονται σε πολλές δράσεις, αλλά το μέλλον είναι σίγουρα προς αυτή τη κατεύθυνση. Επικεντρώνοντας στην ενεργειακή απόδοση, αν και η προέλευση του γνωμικού αγνοείται, παρόλα αυτά ισχύει στο ακέραιο: η φθηνότερη και καθαρότερη κιλοβατώρα είναι αυτή που δεν παράχθηκε και δεν καταναλώθηκε ποτέ. Άρα, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι μόνο η λύση στο θέμα των ρύπων και της πράσινης μετάβασης, αλλά και της ενεργειακής ασφάλειας. Όσο λιγότερο καταναλώνεις, τόσο λιγότερο εξαρτάσαι από την παραγωγή ενέργειας, και άρα τόσο λιγότερο εξαρτάσαι από τις τιμές καυσίμων και ενέργειας».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «H βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, ο ενεργειακός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποτελούν κρίσιμα θέματα για το μέλλον του τουριστικού τομέα της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Τα θέματα αυτά αποτελούν και τις ερευνητικές προτεραιότητες του ΙΝΣΕΤΕ. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά, καθιστούν το θέμα της ενεργειακής απόδοσης των τουριστικών καταλυμάτων ακόμα πιο επιτακτικό. Το ΙΝΣΕΤΕ έχει ήδη ολοκληρώσει μια συστηματική μελέτη, η οποία παρουσιάζεται στο σημερινό workshop, με επικέντρωση στις επιχειρησιακές λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο τον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του ξενοδοχειακού τομέα της χώρας μας». 

Aπό την πλευρά του, ο κ. Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, σημείωσε ότι: «Το ΙΝΣΕΤΕ, μέσα από μελέτες και πρωτοβουλίες, συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία προσβάσιμης τεχνογνωσίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στη συμμετοχή του Ινστιτούτου στο διακρατικό έργο Hotels4Climate, που χρηματοδοτήθηκε από την Γερμανική Κυβέρνηση, το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση της διαδικασίας μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα. Επενδύουμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη γνώση και την δικτύωση για να κερδίσει ο τουρισμός το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Η κα. Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων στην Κύπρο, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό έργο Hotels 4 Climate για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επεσήμανε ότι: «Το έργο Hotels4Climate –υποβοήθηση της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε Ελλάδα και Κύπρο- υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (επικεφαλής) και το ΙΝΣΕΤΕ και τη γερμανική μη κερδοσκοπική adelphi. Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη όπως μελέτες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, διαπεραστικά διαδικτυακά εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας και της Κύπρου. Σημαντικό γεγονός επίσης αποτέλεσαν οι θεματικές επισκέψεις ξενοδόχων σε ξενοδοχεία, καλές πρακτικές σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία, οι οποίες αναδεικνύονται και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας καλών πρακτικών».

Στην ομιλία του ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΙΝΣΕΤΕ, εστίασε στα ενδεικνυόμενα μέτρα μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου για τα ξενοδοχεία και στους Περιβαλλοντικούς Δείκτες Απόδοσης. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι: «Η κλιματική αλλαγή και οι αποφάσεις των περισσοτέρων κρατών από το Παρίσι και έπειτα, το Ευρωπαϊκό Green deal, το Fit For 55 και η ευρωπαϊκή ταξινομία, η ενεργειακή αποδοτικότητα, ο ελληνικός κλιματικός νόμος που έρχεται, η ανάγκη ορθής διαχείρισης των αποβλήτων και του τροφίμου απόβλητου σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές ενέργειας και τις περιορισμένες υποδομές σε πολλές τουριστικές περιοχές, δημιουργούν νέες συνθήκες για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι σύγχρονες απαιτήσεις που σχετίζονται λοιπόν με τα παραπάνω και τη βιωσιμότητα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως με την αξιοποίηση της γνώσης, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει τις έννοιες: μετράω, παρακολουθώ, εφαρμόζω. Σήμερα λοιπόν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός ώριμου μοντέλου βιώσιμου τουρισμού, που θα οδηγήσει στον απόλυτο στόχο των μηδενικών εκπομπών του 2050». 

Kλείνοντας τις εργασίες του Workshop, ο κ. Σπύρος Βενετσιάνος, Deputy General Manager της EUROBANK, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η EUROBANK, τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, στηρίζει στην πράξη την ελληνική τουριστική βιομηχανία και επενδύει στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία και συμβολή του κλάδου και τις προοπτικές του. Ανακοινώσαμε νέα δέσμη παρεμβάσεων, αθροίζοντας το σύνολο αυτών στο 1,5 δισ. ευρώ για την τετραετία 2020 – 2024 και προσφέρουμε κίνητρα για την υιοθέτηση πρακτικών αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα ακόμη ελκυστικότερο, πιο σύγχρονο και φιλικότερο στο περιβάλλον ελληνικό τουριστικό προϊόν». 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 16/01 14:34

  Πρόεδρος ΡΑΕ για ενεργειακή κρίση: Πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των τιμών

 2. 16/01 13:47

  Μήπως δεν είναι «προσωρινός» ο πληθωρισμός;

 3. 16/01 13:38

  Γιατί η Aegean ανέστειλε τις πτήσεις προς και από την Βηρυτό

 4. 16/01 13:35

  Η Πολωνία μηδενίζει τον ΦΠΑ σε τρόφιμα και φυσικό αέριο

 5. 16/01 13:34

  Ουκρανία: Διαγωνισμός για την ανακατασκευή του αεροδρομίου της Πολτάβα

 6. 16/01 13:32

  Τυνησία: Απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 7. 16/01 13:29

  Κ.Νοτοπούλου: Ο χειμερινός τουρισμός στην «εντατική», ο υπουργός Τουρισμού «στον κόσμο του»

 8. 16/01 13:21

  Το Χ.Κ. Παρνασσού συμμετέχει στις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού την Κυριακή

 9. 16/01 13:13

  Β.Κικίλιας: Επιμήκυνση περιόδου με χειμερινό τουρισμό, city break και κρουαζιέρα

 10. 16/01 13:03

  FVW |Travel Talk: Virtual COUNTER DAYS 2022, με τη συμμετοχή προορισμών, ξενοδοχείων και κρουαζιέρας

 11. 15/01 01:33

  GlobalData: Η Google αποτελεί συνεχή απειλή για τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία

 12. 15/01 01:28

  Swiss Education Academy: Εκδρομές σοκολάτας και πολιτισμού στην Ελβετία

 13. 15/01 01:27

  Στη Μαδρίτη αυτήν την εβδομάδα η προσοχή της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας

 14. 15/01 00:51

  Νέος Αναπτυξιακός Νόμος | Ο εναλλακτικός τουρισμός στο επίκεντρο - ποιες επενδύσεις ενισχύονται

 15. 14/01 21:25

  ΥΠΑ: Περιστατικό με αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Μήλου

 16. 14/01 16:34

  HolidayCheck Special Award 2022: Ποια ελληνικά ξενοδοχεία επιλέγουν οι περισσότεροι Γερμανοί

 17. 14/01 15:47

  Γερμανία | FUR: Ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για διακοπές το 2022 – Ανάκαμψη χωρίς εμπόδια το 2023

 18. 14/01 14:55

  Ισπανικός τουρισμός: Περιμένουν φέτος ανάκαμψη στο 88% των επιδόσεων του 2019

 19. 14/01 13:36

  Skyscanner | Έρευνα: "Δίψα" για διακοπές το 2022 - Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις κρατήσεις

 20. 14/01 12:50

  Β. Κικίλιας: Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας ο τουρισμός το 2022

 21. 14/01 12:10

  ΗΠΑ: Σε εθελοντικό σύστημα εφαρμογής πρωτοκόλλων COVID οι κρουαζιέρες

 22. 14/01 11:19

  trivago | 9 αποδοτικοί κανόνες για ξενοδοχεία και καταλύματα ώστε να χτίσουν την επωνυμία & online παρουσία τους

 23. 14/01 10:31

  Έκλεισε ο φάκελος της πτώχευσης του Thomas Cook, χωρίς ευθύνες για τον Peter Fankhauser

 24. 14/01 10:18

  Συνάντηση ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου με τον υφυπουργό Μεταφορών

 25. 14/01 10:08

  Ισπανία: Στο εξής κορωνοϊός όπως γρίπη

 26. 14/01 09:44

  Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων (και στον τουρισμό) για τον Ιανουάριο του 2022

 27. 14/01 09:39

  Αλλαγή χρήσης ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικίας σε ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο και στην Κρήτη

 28. 14/01 09:36

  Επιχορηγήσεις σε 2 ξενοδοχεία σε Βόλο και Χερσόνησο Ηρακλείου

 29. 14/01 09:33

  Έρευνα | Τι θέλουν να γνωρίζουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες εν μέσω πανδημίας

 30. 14/01 09:31

  Marriott: Νέα υπηρεσία ταξιδιωτικής ασφάλισης με απευθείας κρατήσεις

 31. 14/01 09:29

  Υπό νέα πίεση ο ισπανικός τουριστικός τομέας λόγω Όμικρον

 32. 13/01 16:07

  TasteAtlas: Η Ελλάδα δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για την κουζίνα της- ποια πιάτα και προϊόντα ξεχωρίζουν

 33. 13/01 14:45

  Visit Greece app: 1,7 εκατομμύρια νέοι χρήστες και 400.000 "stories" εντός του 2021

 34. 13/01 14:22

  Ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

 35. 13/01 14:14

  Αθλητικός τουρισμός | Ταξίδια για τους φανατικούς του ποδοσφαίρου από τον Ερικ Καντονά

 36. 13/01 14:07

  Κικίλιας: Συμφωνία με το Apollo για την ενίσχυση του αθλητικού Τουρισμού – 500.000 επισκέπτες το 2022 στην Ελλάδα

 37. 13/01 13:55

  Οδηγίες της ΑΑΔΕ προς ξενοδόχους για την εφαρμογή myDATA/timologio

 38. 13/01 13:44

  TUI: Συνεργασία με την Mobi Systems για πιο αποτελεσματικές μεταφορές των ταξιδιωτών στους προορισμούς

 39. 13/01 13:26

  Ο Δημήτρης Μπιάγκης Τομεάρχης Τουρισμού και Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ

 40. 13/01 13:15

  “Mobile is the king” | 3,8 τρισ. ώρες στο κινητό τους αφιέρωσαν οι χρήστες το 2021

 41. 13/01 13:07

  Επιστολή Air France προς τους επιβάτες: Συνεισφέρετε στο βιώσιμο καύσιμο για ένα πιο βιώσιμο ταξίδι

 42. 13/01 13:06

  Πράσινο φως για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Καβάλα

 43. 13/01 13:05

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Φλώρινα και Ζάκυνθο

 44. 13/01 13:03

  Cornell: Πώς το ψηφιακό μάρκετινγκ οδηγεί τα εστιατόρια στην επιτυχία

 45. 13/01 12:56

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις ύψους 529.000 ευρώ

 46. 13/01 12:41

  ΙΑΤΑ | Υπερβολική η αντίδραση των κυβερνήσεων κατά της Όμικρον

 47. 13/01 12:09

  DW | Πέπλο σιωπής για την προέλευση του κορωνοϊού

 48. 13/01 11:51

  W Costa Navarino | Το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ελλάδα ανοίγει το καλοκαίρι - Συνεργασία ΤΕΜΕΣ - Marriott

 49. 13/01 11:34

  Τουρισμός | HolidayCheck: Η Τουρκία κορυφαία επιλογή διακοπών των Γερμανών το 2022

 50. 13/01 10:16

  Τουρισμός | Το 34% των Αμερικανών αισθάνεται άνετα όταν ταξιδεύει, παρά την έξαρση της πανδημίας

 51. 12/01 15:18

  Ryanair: Αν η Lufthansa δεν θέλει πτήσεις-φαντάσματα ας πουλήσει τις θέσεις σε χαμηλούς ναύλους

 52. 12/01 15:05

  Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουριστικό τομέα από την κρίση της πανδημίας

 53. 12/01 14:48

  Ηandelsblatt | Η Ελλάδα, παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους

 54. 12/01 14:47

  Η HORECA έρχεται σε 30 ημέρες, δυνατή, πλήρης και με ασφάλεια!

 55. 12/01 13:45

  TUI: Οι Βρετανοί επιθυμούν περισσότερο ήλιο, διακοπές και ύπνο - Τα 30 πράγματα που τους λείπουν περισσότερο

 56. 12/01 13:15

  Travel Counsellors: Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για διακοπές το καλοκαίρι

 57. 12/01 12:56

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Άμεσα μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία της πόλης

 58. 12/01 12:40

  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Να σταματήσει επιτέλους ο αποκλεισμός των δωματίων από τις κρατικές ενισχύσεις

 59. 12/01 12:23

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους νέους κανόνες στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια στην ΕΕ

 60. 12/01 12:23

  Έκπτωση έως 50% σε κρουαζιέρες της Celestyal Cruises

 61. 12/01 12:22

  Finnair: Αύξηση 550% στο επιβατικό κοινό τον Δεκέμβριο του 2021

 62. 12/01 12:19

  Priceless Planet Coalition: Συνεργασία Preferred Hotel Group και Mastercard για τη διατήρηση των δασών

 63. 12/01 12:18

  Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Βόλο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης

 64. 12/01 12:17

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Σαντορίνη

 65. 12/01 11:08

  Έρευνα TripAdvisor - Ipsos | Πιο ακριβά ταξίδια, οργανωμένα τουρ και νέες εμπειρίες θέλουν οι ταξιδιώτες το 2022 και μετά

 66. 12/01 09:59

  Τουρισμός: Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα στους Ρώσους με εμβόλιο Sputnik Light

 67. 12/01 09:45

  Ε.Ε. | Βραβείο για τις «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες της Ένταξης και της Διαφορετικότητας»

 68. 11/01 22:00

  Τα "Rooms to let"  θέλουν και... "Planet to let"

 69. 11/01 16:21

  Παραμένει η λαμπερή ατμόσφαιρα στο Experience Park του Ελληνικού

 70. 11/01 15:05

  Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος των τουριστών στη Βενετία

 71. 11/01 14:46

  ForwardKeys: 4 λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι για τον τουρισμό το 2022

 72. 11/01 14:28

  Ρεκόρ αφίξεων ιδιωτικών jets στο Αεροδρόμιο της Πάρου

 73. 11/01 13:32

  Επιτακτική ανάγκη για μέτρα στήριξης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων - Τα αναγκαία 8 μέτρα

 74. 11/01 13:16

  Telegraph: Ο απόλυτος οδηγός διακοπών για το 2022 – Ποιο ελληνικό νησί είναι στους καυτούς προορισμούς

 75. 11/01 13:08

  Ριζική ανακατασκευή του Hilton Αθήνας | Κλείνει στις 31 Ιανουαρίου - τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους

 76. 11/01 12:56

  Πώς θα αναγνωρίσω τα fake news;

 77. 11/01 12:51

  Αποδόθηκε το θραύσμα Fagan του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Antonino Salinas

 78. 11/01 12:06

  Έρευνα Booking: Πού να πάτε διακοπές το 2022 σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο

 79. 11/01 12:05

  Yπουργείο Τουρισμού: Διαγωνισμός 1 εκατ. για την υποστήριξη των έργων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

 80. 11/01 12:04

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Πάρο και Σκιάθο

 81. 11/01 12:03

  Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Χανιά και Κω

 82. 11/01 12:02

  Χρονιά υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων

 83. 11/01 11:43

  Οι Σκανδιναβοί επιλέγουν την  Αμοργό, το «κόσμημα των Κυκλάδων» 

 84. 11/01 11:35

  Κ.Νοτοπούλου | "Ο χειμερινός τουρισμός εκπέμπει S.O.S αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει!"

 85. 11/01 11:08

  Το "στοίχημα" του τουρισμού

 86. 11/01 11:05

  Η Αθήνα και η Αττική έχουν τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

 87. 11/01 10:15

  Ποιες αλλαγές στο προφίλ των τουριστών της Δυτικής Κρήτης έφερε η πανδημία (έρευνα- διαγράμματα)

 88. 10/01 20:21

  Κικίλιας: Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την κρουαζιέρα - επανέναρξη των ημερόπλοιων με την Τουρκία

 89. 10/01 15:56

  Ευνοϊκή για τα ταξίδια των Βρετανών η ισοτιμία στερλίνας - ευρώ

 90. 10/01 15:45

  Lufthansa: 18.000 "άδειες" πτήσεις αυτό το χειμώνα για να διατηρηθούν τα δρομολόγια

 91. 10/01 14:23

  International SOS: Πώς θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια το 2022

 92. 10/01 13:44

  Royal Caribbean: Νέες κρουαζιέρες στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά το 2023

 93. 10/01 13:24

  Αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες ταξιδιωτικές εφαρμογές παγκοσμίως το 2021

 94. 10/01 12:55

  ΠΟΥ: Ορατό το τέλος της πανδημίας;

 95. 10/01 12:34

  Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση 29 θέσεων στο Υπουργείο Τουρισμού

 96. 10/01 12:33

  Luxury Travel Expert: Αυτά είναι τα 5 καλύτερα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Ελλάδα το 2021

 97. 10/01 12:09

  Δήμος Καλαμάτας: Σημαντικές δράσεις για τον τουρισμό στο σχέδιο για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα

 98. 10/01 12:07

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Καλάβρυτα και Αρεόπολη

 99. 10/01 12:07

  Αίτημα για καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Αμμουλιανή

 100. 10/01 12:06

  Έκθεση φωτογραφίας Παραδοσιακοί Οικισμοί στον Βόλο