Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά

Τις ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, αναλύει σε άρθρο του στο Βlog της Μarketing Greece o κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (CEO Meliortempus Development Ltd. Disruptive and pragmatic leader).

Το άρθρο έχει ως εξής:

"Οι ταξιδιωτικές τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά όταν ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά  από την κρίση του Covid-19 και τα σύνορα θα αρχίσουν να ανοίγουν σε πολλές χώρες, η όρεξη για ταξίδια θα πάρει ένα εντελώς νέο νόημα για τους λάτρεις των ταξιδιών, οι οποίοι ήδη κάνουν σχέδια για το 2021 και μετά.

Όλες οι έρευνες που γίνονται σήμερα σε πολλές πλατφόρμες και από πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες δείχνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη προθυμία για ταξίδια χωρίς να υπάρχουν ακόμα κρατήσεις. Είναι αρκετά τα ευρωπαϊκά κράτη που συμβουλεύουν τους πολίτες τους να περιμένουν πριν να κλείσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Στα υγειονομικά προβλήματα θα προστεθούν και τα οικονομικά προβλήματα, με πιθανές πτωχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων λόγω ανεργίας.

Το εμβόλιο θα βοηθήσει σίγουρα την επανεκκίνηση της αγοράς αλλά για ιδεολογικούς, παραγωγικούς, προσωπικούς και άλλους λόγους δεν θα αλλάξει άμεσα τη μεγάλη εικόνα.

Οι τελευταίες αναλύσεις από τους ειδικούς οργανισμούς όπως In Extenso προβλέπουν μια σταδιακή ανάκαμψη:

-2021/2022 του ποσοστού πληρότητας και με λίγη καθυστέρηση της μέσης τιμής
-2022/2023 επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα για  τις οικογένειες, τις οικονομικές και μεσαίες κατηγορίες και ξενοδοχειακές κατοικίες
-2023/2024 για την κατηγορία haut de gamme

Ήδη αυτό που παρατηρήσαμε στην Ευρώπη το 2020 μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να βρούμε κάποια κανονικότητα στην πληρότητα και στις τιμές.

Και ενώ κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί, ένα πράγμα είναι σαφές ότι δεν θα είμαστε σε θέση να ταξιδεύουμε τόσο ελεύθερα όπως συνηθίζαμε να το κάνουμε, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Πριν από την πανδημία COVID-19, η εξερεύνηση μιας πολυσύχναστης πόλης θα ήταν συναρπαστική και αναζωογονητική. Περιπλάνηση στις πολυσύχναστες αγορές, απολαμβάνοντας ένα δείπνο σε ένα μπιστρό γεμάτο με ντόπιους και επισκέψεις σε τουριστικά hotspots ήταν συχνά τα χαρακτηριστικά των ικανοποιητικών διακοπών. Δυστυχώς, αυτό που κάποτε ήταν η πηγή των ατελείωτων αναμνήσεων ταξιδιού είναι σήμερα καταστάσεις που υποκινούν το φόβο και το άγχος για πολλούς.

Μετακινήσεις με προσοχή στα υγειονομικά μέτρα

Δεν είναι τόσο εύκολο τώρα να κλείσετε μια πτήση και να ανεβείτε στο αεροπλάνο. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά τον αριθμό των πτήσεων και των προορισμών που εξυπηρετούν, και συχνά έχουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων. Με τόσες πολλές προφυλάξεις που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι επίσης απαραίτητο να κάνετε ένα τεστ Covid-19 πριν από το ταξίδι. Ήδη μερικές εταιρείες προσφέρουν πιστοποιητικά «fit-to-fly» για να σας βοηθήσουν να κάνετε τις πτήσεις λιγότερο αγχωτικές, κάτι που είναι πιθανό να είναι μια μακροπρόθεσμη απαίτηση μετά και το 2021.

Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν επίσης επιλογές μεταφοράς που προσφέρουν βέλτιστα πρότυπα υγιεινής, που θα διατηρούν τις προφυλάξεις των συνεπιβατών και θα προσφέρουν μια ποικιλία από επιλογές κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός του αεροσκάφους, του τρένου ή του αυτοκινήτου.

Όχι μόνο θα αλλάξουν οι δημοφιλείς προορισμοί, αλλά αυτή η νοοτροπία είναι επίσης πιθανό να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν προς και εντός ενός προορισμού. Η επιλογή της αεροπορικής εταιρείας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται αποκλειστικά στις τιμές, θα επηρεάζεται από τα πρότυπα υγιεινής, π.χ. εάν οι μάσκες είναι υποχρεωτικές ή όχι, η απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα κ.λπ. Στο εσωτερικό της χώρας, οι ταξιδιώτες μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο να επιλέξουν ιδιωτικές μεταφορές ή να αναβαθμίσουν μια σιδηροδρομική μεταφορά σε διακεκριμένη θέση έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν τα πλήθη.

Προτίμηση για υπαίθριες διακοπές

Σε μια προσπάθεια να μείνουν μακριά από τις πολυσύχναστες περιοχές, ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν προτάσεις για υπαίθριες διακοπές (+25% για τις υπαίθριες διακοπές στην Γαλλία το 2020). Μετά από εβδομάδες, μερικές φορές και μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό και κανονισμών που τον ακολουθούν, η επιθυμία να είσαι κοντά στη φύση είναι πιθανό να είναι ισχυρή το 2021.

Οι ταξιδιώτες το 2021 θα αναζητήσουν καθαρό αέρα, με κατεύθυνση προς τις απομακρυσμένες περιοχές και τους ανοιχτούς χώρους των προορισμών. Οι λάτρεις της περιπέτειας και οι λάτρεις της φύσης θα διαλέξουν εκδρομές κατασκήνωσης, εκδρομές σκι και θέρετρα σε νησί, σε αντίθεση με τα «city break».

Γιατί να μην παίξουμε στην Ελλάδα το χαρτί εγγύτητας;

Πρόκειται για την (εκ νέου) ανακάλυψη της τοπικής μας κληρονομιάς και των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών φυσικών αποθεμάτων μας, αναβιώνοντας τα μικρά καταστήματα και εστιατόρια των περιοχών μας, τα ταξίδια μας θα βρουν λόγο, αντοχή και αυθεντικότητα.

Το slow travel μας ανοίγει τους ορίζοντες.

Το να γίνει ο τουρισμός πιο βιώσιμος έχει καταστεί προτεραιότητα για το 72% των ταξιδιωτών, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να συνεργάζονται άμεσα με τις τοπικές αρχές για τη δημιουργία νέων τουριστικών προσφορών κατανεμημένων σε όλη την επικράτεια και κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε αντίθεση με τη διαταγή του μαζικού τουρισμού, βλέπουμε τα πάντα και κάνουμε τα πάντα, το slow travel μας ενθαρρύνει να πάρουμε το χρόνο μας. Όταν ταξιδεύουμε, συχνά έχουμε την τάση να αναπαράγουμε το ίδιο μοτίβο με αυτό της καθημερινής μας ζωής (μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής): πάμε στο ρυθμό του αγώνα!

Το θέμα δεν είναι να συλλέγουμε προορισμούς και να αποκτούμε κέρδος από το χρόνο που αφιερώσαμε σε μια χώρα καταναλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά να δώσουμε προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας: να πάμε προς το καλό, απλό, ενδιαφέρον και προσιτό.

Το slow travel μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα και το άγνωστο, με σεβασμό για το περιβάλλον γύρω μας (φύση, οικοσυστήματα, πληθυσμοί): να συναντήσουμε τους ντόπιους, να ξυπνήσουμε τη συνείδησή μας, να βγούμε από τη ζώνη άνεσης και τις συνήθειες μας.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στη Ελλάδα, μια χώρα με απίστευτο πλούτο με ποικίλα τοπία, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Μια τεράστια παιδική χαρά όπου τα πάντα είναι εύκολα και όπου κρυφές γωνιές περιμένουν απλώς να ανακαλυφθούν. Η πραγματική αλλαγή του τοπίου είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζουμε, οπότε ας μην καθυστερούμε να το απολαύσουμε και να το προωθήσουμε!

Μικρότερες ομάδες και privacy

Το να βρεθείς και να περάσεις χρόνο με την οικογένεια σου έχει γίνει κάτι σπάνιο σε πολλές χώρες, λόγο περιορισμών και αποστάσεων. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα επιλέξουν να περάσουν χρόνο με στενούς και αγαπημένους τους και όχι με μεγάλες ομάδες ξένων. Οι ιδιωτικές περιηγήσεις το 2021 θα δώσουν στις οικογένειες την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί και να ζήσουν ξανά μέσα από τις αναμνήσεις που δεν κατάφεραν να μοιραστούν όλοι μεταξύ τους λόγω της αδυναμίας παρουσίας σε γάμους, γενέθλια, επετείους του 2020. Οι ιδιωτικές περιηγήσεις θα διασφαλίσουν επίσης την ελαχιστοποίηση της επαφής με αγνώστους, τάση που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο

Στον μετά COVID-19 κόσμο, θα είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους ταξιδιώτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι καθώς ταξιδεύουν.

Τέλειωσαν οι ημέρες όπου οι άνθρωποι επιθυμούσαν να μείνουν «off line» κατά την διάρκεια των διακοπών τους, καθώς υπάρχει τώρα μια κρίσιμη ανάγκη να μένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές ταξιδιού.

Τα δημόσια spot wifi θα που προσφέρουν οι προορισμοί και οι ξενοδόχοι θα είναι στην λίστα των πιο ελκυστικών υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες.

Η κλασική πελατεία πάνω στην οποία φτιάξαμε τα μοντέλα μας αλλάζει εδώ και δέκα χρόνια με την έξοδο από την αγορά των baby boomers. Οι σημερινοί πελάτες μας millennials, X, Y, Z χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά και για κάθε ανάγκη τους. Από το να οργανώνουν το ταξίδι τους μέχρι να διαβάζουν την ιστορία ενός αξιοθέατου σε πραγματικό χρόνο. Οι ίδιοι θα χρειάζονται να είναι σε άμεση επαφή με τις υγειονομικές εξελίξεις του τόπου που επισκέπτονται, να γνωρίζουν μέσα διάφορων app σε ποια στιγμή να επισκεφτούν ένα μέρος (η Κυανή Ακτή και η περιφέρεια συνεργάζονται με την Waze και με γεωεντοπισμο την δυνατότητα παροχής πληροφοριών συνωστισμού σε διάφορες τοποθεσίες).

Τοπικές και εγχώριες διακοπές

Το Staycations γίνεται ολένα και πιο δημοφιλές φέτος εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων. Οι άνθρωποι αναζητούν ξενοδοχεία εντός της πόλης τους ή σε γειτονικές πόλεις για να ξεφύγουν. Πάνω από το 75% (Booking.com’s Sustainable Travel Report 2020) των καταναλωτών σχεδιάζουν να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις στην κοινότητά τους, και αυτή η τάση επεκτείνεται και στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Καθώς πλησιάζουμε στο 2021, οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι και που ξοδεύουν τα χρήματά τους και σε τι μπορούν να συνεισφέρουν – γεγονός που μας φέρνει στην τελική μας τάση.

Βιωσιμότητα και υγεία

Η αλλαγή του κλίματος και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα καυτό θέμα σε όλο τον κόσμο, και οι ταξιδιώτες επιθυμούν τώρα να είναι πιο κοινωνικά υπεύθυνοι και βιώσιμοι για τον πλανήτη. Οι φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές είναι στο μυαλό όλων κατά την κράτηση των διακοπών του 2021. Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα τους και συμβάλλοντας σε μια οικονομία διαμοιρασμού.

Σύμφωνα με την Booking.com’s Sustainable Travel Report για το 2020, το 82% των παγκόσμιων ταξιδιωτών αναδεικνύουν τη σημαντικότητα των βιώσιμων ταξιδιών για τους ίδιους, ενώ το 58% δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές μόλις μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά, και το  68% θα ήθελαν τα χρήματα που ξοδεύουν για ταξίδια να επιστρέψουν στην τοπική κοινότητα.

Το 2020 ακολουθεί φυσικά τις επιταγές του περιβάλλοντος, μαχόμενο το φαινόμενο του υπερ τουρισμού. Η δημοτικότητα ενός προορισμού (σύντομα) δεν θα μετριέται πλέον από τον αριθμό των τουριστών που χαιρετίστηκαν, αλλά από την οικολογική στρατηγική ανάπτυξης. Για την Skift, οι προορισμοί, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού πρέπει να πουν ναι στη βιώσιμη διαχείριση του κάθε προορισμού.

Σε μεγάλους προορισμούς της Ευρώπης οι πόλεις διαχειρίζονται διαφορετικά το τουριστικό κέντρο με επιπλέον καθαριότητα και ρυθμούς επεμβάσεων (Βαρκελώνη, Νότια Γαλλία), όπως και τις ώρες που παραμένουν φωταγωγημένα τα εμπορικά σήματα των καταστημάτων.

Πώς μπορεί να γίνει: με την εμπορία προϊόντων από ταξιδιωτικούς πράκτορες που έχουν αποκτήσει την ετικέτα ATR (Νόμος για τον Υπεύθυνο Τουρισμό), όπως η Boomerang Voyages (Kappa Club) ή η Salaon Holidays ή προσφέροντας στους πελάτες σας τρόπους να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των ταξιδιών τους (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών). Πολλοί προορισμοί είναι ήδη plastic free, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος επικοινωνεί στο κοινό το πως διαχειρίζεται το νερό και την ενέργεια, προτρέπει τους πελάτες τους να αλλάξουν σεντόνια και πετσέτες κατά παραγγελία και όχι καθημερινά, είναι paper free, κλπ.

Εμπειρίες που ξεχωρίζουν

Το σίγουρο είναι πως μέσα από την κρίση του Covid-19 οι ταξιδιωτικές εταιρείες καλούνται να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά ώστε να ευχαριστήσουν τους ταξιδιώτες. Τα ταξίδια δεν θα πρέπει απλώς να προστατεύονται οικονομικά για να σας δώσουν ηρεμία, αλλά θα πρέπει να προσφέρουν κάτι που απλά δεν μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας ή στην καθημερινότητα σας: ειδική πρόσβαση, μοναδικές ιδέες, ξεχωριστές εμπειρίες.

Ξενοδοχεία με μεγαλύτερη απομόνωση

Με το COVID-19 να φέρνει περιορισμούς στην διαμονή στα ξενοδοχεία, οι επισκέπτες θα αναζητήσουν μεγάλους ανοιχτούς και υπαίθριους χώρους ως κύρια πολυτέλεια όταν θα διαλέξουν το ξενοδοχείο τους.

Στον κόσμο των ταξιδιών μετά τον COVID-19, η δυνατότητα κοινωνικής απόστασης από τους άλλους επισκέπτες είναι πιθανό να είναι κάτι που το κοινό θα αναζητήσει όταν επιλέξει τη διαμονή του, και οι ξενοδόχοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν πολύ χρόνο εξερευνώντας τους πιο πρακτικούς, ασφαλείς και πολυτελείς τρόπους για να το προσφέρουν.

Σύμφωνα με την Hotstats οι αλλαγές στα ξενοδοχεία θα είναι:

Περισσότερη touchless τεχνολογία
Κάποια πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό, αλλά τα σημάδια μιας πανδημίας θα χαραχτούν στο μυαλό του κοινού. Καθώς οι άνθρωποι φοβούνται την επόμενη μεγάλη επιδημία του ιού, θα περιμένουν περισσότερες touchless τεχνολογίες για την ασφάλεια τους.  Οι ξενοδόχοι μπορούν να καθησυχάσουν τους επισκέπτες τους προσθέτοντας συσκευές χωρίς επαφή, όπως πόρτες, σταθμούς διανομής κλπ. Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιήσουν την προσωπική επαφή θα είναι η εισαγωγή εφαρμογών για κινητές συσκευές. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερες εφαρμογές check-in και υπηρεσίας δωματίου που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ολοκληρώσουν εργασίες χωρίς τη βοήθεια ενός υπαλλήλου.

Ένας νέος ορισμός της καθαριότητας
Η καθαριότητα ήταν πάντα προτεραιότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως μετά το COVID-19 η καθαριότητα του ξενοδοχείου θα είναι πιο λεπτομερής, πιο εμφανής και πιο προφανής. Για παράδειγμα, ορισμένα ξενοδοχεία προσθέτουν σφραγίδες σε πόρτες, σταθμούς υγιεινής και ακόμη και ρομπότ καθαρισμού δωματίων. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές και οι φόβοι του κοινού δημιουργούν κίνητρα για τα ξενοδοχεία να εντείνουν τις τελετουργίες καθαρισμού τους και να τις κάνουν γνωστές.

Τροποποιημένες πράξεις
Κατά γενικό κανόνα, τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου εξαρτώνται πάντα από συγκεκριμένες απαιτήσεις των επισκεπτών τους. Πρώτον, με το φόβο των μικροβίων, οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα αποφεύγουν τη χρήση μπουφέ. Τουλάχιστον, θα εργαστούν για να μειώσουν τα κοινά σκεύη ή να λάβουν προφυλάξεις για να απομακρύνουν τα καθίσματα και τους σταθμούς τροφίμων. Δεύτερον, οι ξενοδόχοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερη ζήτηση από τους επισκέπτες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι υπηρεσίες F&B ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να δίνουν έμφαση σε περισσότερα takeout, εκτεταμένες επιλογές και πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία δωματίου.

Προσαρμογές στις προσφορές στο δωμάτιο
Στο μέλλον, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων εντυπωσιακά πιο διαφορετικά από εκείνα του παρελθόντος. Οι ξενοδόχοι που θέλουν να προσφέρουν περισσότερη σιγουριά στους ταξιδιώτες θα μειώσουν τον αριθμό των κοινόχρηστων συσκευών στα δωμάτια. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου του μέλλοντος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει περισσότερες συσκευές φωνητικού ελέγχου για τον έλεγχο των τηλεοράσεων, των φωτών και του κλιματισμού χωρίς να αναγκάζει τους επισκέπτες να αγγίζουν τον διακόπτη.

Μεγάλες αλλαγές στους χώρους άνεσης
Συνολικά, τα χαρακτηριστικά non room services, όπως οι εξωτερικοί χώροι, οι πισίνες και τα συνεδριακά κέντρα θα είναι πιθανώς διαφορετικά στον μετά COVID-19 κόσμο. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η αναζήτηση για την εξάλειψη των εστιών μικροβίων θα οδηγήσουν σε φυσικές αλλαγές σε αυτούς τους τομείς. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία πρέπει να αρχίσουν να μεγαλώνουν τους χώρους για τις καρέκλες σαλονιών στις πισίνες και να ορίσουν πρόσθετο προσωπικό για να αποστειρώνουν τις επιφάνειες όταν αποχωρούν οι φιλοξενούμενοι τους.

ΤΟ με εξατομικευμένες προσφορές 

Οι κυβερνητικοί κανονισμοί, η ευαισθητοποίηση για την υγεία και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στάσης μιας παγκόσμιας πανδημίας θα σημαίνουν αλλαγές για τον τρόπο με τον οποίο οι ΤΟ μπορούν να λειτουργήσουν. Ωστόσο, με αυτό έρχεται μια συναρπαστική ευκαιρία να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν, με τη πιθανότητα οι ταξιδιώτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να μειώσουν την έκθεσή τους στον COVID-19.

Ταξιδεύοντας με γκρουπ μπορεί να είναι ένας ελκυστικός τρόπος για τους ανθρώπους να γνωρίσουν τους άλλους, να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία ή απλά να εξοικονομήσουν χρήματα για τα ταξίδια. Ωστόσο, το 2021 η επιλογή αυτή μοιάζει ανέφικτη. Ταξιδεύοντας με αγνώστους διευρύνει την «φούσκα» επαφών του καθενός και αυξάνει την εξάρτηση από τους άλλους ως προς το εάν υιοθετούν ή όχι ασφαλείς συμπεριφορές.

Οι ΤΟ και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στη δημιουργία ομαδικών περιηγήσεων μπορεί να θέλουν να αρχίσουν να σκέφτονται πώς να αλλάξουν την προσφορά τους για να λειτουργήσουν με ασφάλεια και επιτυχία σε αυτόν τον νέο κόσμο. Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι να αλλάξει εντελώς από τα ομαδικά ταξίδια στο 100% FIT (Ευέλικτα Ανεξάρτητα Ταξίδια)  ταξίδια. Ένα άλλο μπορεί να περιλαμβάνει τη συνέχιση της προσφοράς ομαδικών ταξιδιών, αλλά μόνο σε εκείνες τις ομάδες που ήδη γνωρίζουν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και αλληλεπιδρούν τακτικά.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που μπορούν να παρέχουν στους ταξιδιώτες τους λεπτομερείς διαδρομές σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης θα είναι στην κορυφή του μυαλού για τους ταξιδιώτες που ανησυχούν για την ενημέρωση.

Όλοι έχουμε δει πόσο γρήγορα οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν όταν πρόκειται για COVID-19, έτσι οι μελλοντικοί ταξιδιώτες θα θελήσουν πιθανώς να είναι βέβαιοι ότι ο ειδικός ταξιδιωτικός πράκτορας τους θα είναι διαθέσιμος για να δώσει τις αξιόπιστες συμβουλές σε μια ειδοποίηση στιγμής ενώ είναι μέσα- χώρα".

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/03 17:24

    Τουρισμός | ΕΞΑΑΑ: Αύξηση πληροτήτων και τιμών το α' δίμηνο στα ξενοδοχεία της Αθήνας- ισχυρή ζήτηση εκτός σεζόν

  2. 29/03 14:18

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Έπαινοι για τη στήριξη του Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία

  3. 29/03 14:16

    Cirium: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από το 2019

  4. 29/03 14:13

    Μέχρι τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

  5. 29/03 14:08

    Aπό τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου το τρίτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας

  6. 29/03 13:58

    ΥΠΑ | +15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο, +12,2% στο δίμηνο

  7. 29/03 11:43

    Τρίτο This is Athens – City Festival: 32 ημέρες, 250 εκδηλώσεις σε 129 γειτονιές

  8. 29/03 11:18

    Brown Hotels: Νέο πρόγραμμα σπουδών στον τουρισμό, νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  9. 29/03 10:38

    Η TUI προβλέπει αύξηση αφίξεων 10% το 2024 στην Ελλάδα

  10. 29/03 10:31

    Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

  11. 29/03 10:12

    Co-Lab Rhodes | Πώς η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον αειφόρο τουρισμό - παρουσίαση από την TUI

  12. 29/03 09:57

    Καθολικό Πάσχα τον Μάρτιο | Οι ξενοδόχοι στη Μαγιόρκα προβληματίζονται

  13. 29/03 07:59

    Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία

  14. 29/03 07:58

    Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

  15. 29/03 07:11

    Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία

  16. 29/03 07:08

    Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα

  17. 29/03 07:01

    Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη

  18. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  19. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  20. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  21. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  22. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  23. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  24. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  25. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  26. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  27. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  28. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  29. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  30. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  31. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  32. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  33. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  34. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  35. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  36. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  37. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  38. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  39. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  40. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  41. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  42. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  43. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  44. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  45. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  46. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  47. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  48. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  49. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  50. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  51. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  52. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  53. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  54. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  55. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  56. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  57. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  58. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  59. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  60. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  61. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  62. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  63. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  64. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  65. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  66. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  67. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  68. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  69. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  70. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  71. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  72. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  73. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  74. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  75. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  76. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  77. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  78. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  79. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  80. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  81. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  82. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  83. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  84. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  85. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  86. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  87. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  88. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  89. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  90. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  91. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  92. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  93. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  94. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  95. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  96. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  97. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  98. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  99. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  100. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας