Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά

Α Decrease font Enlarge font
Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά

Τις ταξιδιωτικές τάσεις για το 2021 και μετά, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, αναλύει σε άρθρο του στο Βlog της Μarketing Greece o κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (CEO Meliortempus Development Ltd. Disruptive and pragmatic leader).

Το άρθρο έχει ως εξής:

"Οι ταξιδιωτικές τάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά όταν ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει σιγά σιγά  από την κρίση του Covid-19 και τα σύνορα θα αρχίσουν να ανοίγουν σε πολλές χώρες, η όρεξη για ταξίδια θα πάρει ένα εντελώς νέο νόημα για τους λάτρεις των ταξιδιών, οι οποίοι ήδη κάνουν σχέδια για το 2021 και μετά.

Όλες οι έρευνες που γίνονται σήμερα σε πολλές πλατφόρμες και από πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες δείχνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη προθυμία για ταξίδια χωρίς να υπάρχουν ακόμα κρατήσεις. Είναι αρκετά τα ευρωπαϊκά κράτη που συμβουλεύουν τους πολίτες τους να περιμένουν πριν να κλείσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Στα υγειονομικά προβλήματα θα προστεθούν και τα οικονομικά προβλήματα, με πιθανές πτωχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων λόγω ανεργίας.

Το εμβόλιο θα βοηθήσει σίγουρα την επανεκκίνηση της αγοράς αλλά για ιδεολογικούς, παραγωγικούς, προσωπικούς και άλλους λόγους δεν θα αλλάξει άμεσα τη μεγάλη εικόνα.

Οι τελευταίες αναλύσεις από τους ειδικούς οργανισμούς όπως In Extenso προβλέπουν μια σταδιακή ανάκαμψη:

-2021/2022 του ποσοστού πληρότητας και με λίγη καθυστέρηση της μέσης τιμής
-2022/2023 επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα για  τις οικογένειες, τις οικονομικές και μεσαίες κατηγορίες και ξενοδοχειακές κατοικίες
-2023/2024 για την κατηγορία haut de gamme

Ήδη αυτό που παρατηρήσαμε στην Ευρώπη το 2020 μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να βρούμε κάποια κανονικότητα στην πληρότητα και στις τιμές.

Και ενώ κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί, ένα πράγμα είναι σαφές ότι δεν θα είμαστε σε θέση να ταξιδεύουμε τόσο ελεύθερα όπως συνηθίζαμε να το κάνουμε, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Πριν από την πανδημία COVID-19, η εξερεύνηση μιας πολυσύχναστης πόλης θα ήταν συναρπαστική και αναζωογονητική. Περιπλάνηση στις πολυσύχναστες αγορές, απολαμβάνοντας ένα δείπνο σε ένα μπιστρό γεμάτο με ντόπιους και επισκέψεις σε τουριστικά hotspots ήταν συχνά τα χαρακτηριστικά των ικανοποιητικών διακοπών. Δυστυχώς, αυτό που κάποτε ήταν η πηγή των ατελείωτων αναμνήσεων ταξιδιού είναι σήμερα καταστάσεις που υποκινούν το φόβο και το άγχος για πολλούς.

Μετακινήσεις με προσοχή στα υγειονομικά μέτρα

Δεν είναι τόσο εύκολο τώρα να κλείσετε μια πτήση και να ανεβείτε στο αεροπλάνο. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά τον αριθμό των πτήσεων και των προορισμών που εξυπηρετούν, και συχνά έχουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων. Με τόσες πολλές προφυλάξεις που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι επίσης απαραίτητο να κάνετε ένα τεστ Covid-19 πριν από το ταξίδι. Ήδη μερικές εταιρείες προσφέρουν πιστοποιητικά «fit-to-fly» για να σας βοηθήσουν να κάνετε τις πτήσεις λιγότερο αγχωτικές, κάτι που είναι πιθανό να είναι μια μακροπρόθεσμη απαίτηση μετά και το 2021.

Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν επίσης επιλογές μεταφοράς που προσφέρουν βέλτιστα πρότυπα υγιεινής, που θα διατηρούν τις προφυλάξεις των συνεπιβατών και θα προσφέρουν μια ποικιλία από επιλογές κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός του αεροσκάφους, του τρένου ή του αυτοκινήτου.

Όχι μόνο θα αλλάξουν οι δημοφιλείς προορισμοί, αλλά αυτή η νοοτροπία είναι επίσης πιθανό να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν προς και εντός ενός προορισμού. Η επιλογή της αεροπορικής εταιρείας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται αποκλειστικά στις τιμές, θα επηρεάζεται από τα πρότυπα υγιεινής, π.χ. εάν οι μάσκες είναι υποχρεωτικές ή όχι, η απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα κ.λπ. Στο εσωτερικό της χώρας, οι ταξιδιώτες μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο να επιλέξουν ιδιωτικές μεταφορές ή να αναβαθμίσουν μια σιδηροδρομική μεταφορά σε διακεκριμένη θέση έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν τα πλήθη.

Προτίμηση για υπαίθριες διακοπές

Σε μια προσπάθεια να μείνουν μακριά από τις πολυσύχναστες περιοχές, ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν προτάσεις για υπαίθριες διακοπές (+25% για τις υπαίθριες διακοπές στην Γαλλία το 2020). Μετά από εβδομάδες, μερικές φορές και μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό και κανονισμών που τον ακολουθούν, η επιθυμία να είσαι κοντά στη φύση είναι πιθανό να είναι ισχυρή το 2021.

Οι ταξιδιώτες το 2021 θα αναζητήσουν καθαρό αέρα, με κατεύθυνση προς τις απομακρυσμένες περιοχές και τους ανοιχτούς χώρους των προορισμών. Οι λάτρεις της περιπέτειας και οι λάτρεις της φύσης θα διαλέξουν εκδρομές κατασκήνωσης, εκδρομές σκι και θέρετρα σε νησί, σε αντίθεση με τα «city break».

Γιατί να μην παίξουμε στην Ελλάδα το χαρτί εγγύτητας;

Πρόκειται για την (εκ νέου) ανακάλυψη της τοπικής μας κληρονομιάς και των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών φυσικών αποθεμάτων μας, αναβιώνοντας τα μικρά καταστήματα και εστιατόρια των περιοχών μας, τα ταξίδια μας θα βρουν λόγο, αντοχή και αυθεντικότητα.

Το slow travel μας ανοίγει τους ορίζοντες.

Το να γίνει ο τουρισμός πιο βιώσιμος έχει καταστεί προτεραιότητα για το 72% των ταξιδιωτών, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να συνεργάζονται άμεσα με τις τοπικές αρχές για τη δημιουργία νέων τουριστικών προσφορών κατανεμημένων σε όλη την επικράτεια και κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε αντίθεση με τη διαταγή του μαζικού τουρισμού, βλέπουμε τα πάντα και κάνουμε τα πάντα, το slow travel μας ενθαρρύνει να πάρουμε το χρόνο μας. Όταν ταξιδεύουμε, συχνά έχουμε την τάση να αναπαράγουμε το ίδιο μοτίβο με αυτό της καθημερινής μας ζωής (μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής): πάμε στο ρυθμό του αγώνα!

Το θέμα δεν είναι να συλλέγουμε προορισμούς και να αποκτούμε κέρδος από το χρόνο που αφιερώσαμε σε μια χώρα καταναλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες, αλλά να δώσουμε προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας: να πάμε προς το καλό, απλό, ενδιαφέρον και προσιτό.

Το slow travel μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα και το άγνωστο, με σεβασμό για το περιβάλλον γύρω μας (φύση, οικοσυστήματα, πληθυσμοί): να συναντήσουμε τους ντόπιους, να ξυπνήσουμε τη συνείδησή μας, να βγούμε από τη ζώνη άνεσης και τις συνήθειες μας.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στη Ελλάδα, μια χώρα με απίστευτο πλούτο με ποικίλα τοπία, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Μια τεράστια παιδική χαρά όπου τα πάντα είναι εύκολα και όπου κρυφές γωνιές περιμένουν απλώς να ανακαλυφθούν. Η πραγματική αλλαγή του τοπίου είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζουμε, οπότε ας μην καθυστερούμε να το απολαύσουμε και να το προωθήσουμε!

Μικρότερες ομάδες και privacy

Το να βρεθείς και να περάσεις χρόνο με την οικογένεια σου έχει γίνει κάτι σπάνιο σε πολλές χώρες, λόγο περιορισμών και αποστάσεων. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα επιλέξουν να περάσουν χρόνο με στενούς και αγαπημένους τους και όχι με μεγάλες ομάδες ξένων. Οι ιδιωτικές περιηγήσεις το 2021 θα δώσουν στις οικογένειες την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί και να ζήσουν ξανά μέσα από τις αναμνήσεις που δεν κατάφεραν να μοιραστούν όλοι μεταξύ τους λόγω της αδυναμίας παρουσίας σε γάμους, γενέθλια, επετείους του 2020. Οι ιδιωτικές περιηγήσεις θα διασφαλίσουν επίσης την ελαχιστοποίηση της επαφής με αγνώστους, τάση που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο

Στον μετά COVID-19 κόσμο, θα είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους ταξιδιώτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι καθώς ταξιδεύουν.

Τέλειωσαν οι ημέρες όπου οι άνθρωποι επιθυμούσαν να μείνουν «off line» κατά την διάρκεια των διακοπών τους, καθώς υπάρχει τώρα μια κρίσιμη ανάγκη να μένουν ενημερωμένοι με τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές ταξιδιού.

Τα δημόσια spot wifi θα που προσφέρουν οι προορισμοί και οι ξενοδόχοι θα είναι στην λίστα των πιο ελκυστικών υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες.

Η κλασική πελατεία πάνω στην οποία φτιάξαμε τα μοντέλα μας αλλάζει εδώ και δέκα χρόνια με την έξοδο από την αγορά των baby boomers. Οι σημερινοί πελάτες μας millennials, X, Y, Z χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά και για κάθε ανάγκη τους. Από το να οργανώνουν το ταξίδι τους μέχρι να διαβάζουν την ιστορία ενός αξιοθέατου σε πραγματικό χρόνο. Οι ίδιοι θα χρειάζονται να είναι σε άμεση επαφή με τις υγειονομικές εξελίξεις του τόπου που επισκέπτονται, να γνωρίζουν μέσα διάφορων app σε ποια στιγμή να επισκεφτούν ένα μέρος (η Κυανή Ακτή και η περιφέρεια συνεργάζονται με την Waze και με γεωεντοπισμο την δυνατότητα παροχής πληροφοριών συνωστισμού σε διάφορες τοποθεσίες).

Τοπικές και εγχώριες διακοπές

Το Staycations γίνεται ολένα και πιο δημοφιλές φέτος εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων. Οι άνθρωποι αναζητούν ξενοδοχεία εντός της πόλης τους ή σε γειτονικές πόλεις για να ξεφύγουν. Πάνω από το 75% (Booking.com’s Sustainable Travel Report 2020) των καταναλωτών σχεδιάζουν να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις στην κοινότητά τους, και αυτή η τάση επεκτείνεται και στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Καθώς πλησιάζουμε στο 2021, οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι και που ξοδεύουν τα χρήματά τους και σε τι μπορούν να συνεισφέρουν – γεγονός που μας φέρνει στην τελική μας τάση.

Βιωσιμότητα και υγεία

Η αλλαγή του κλίματος και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα καυτό θέμα σε όλο τον κόσμο, και οι ταξιδιώτες επιθυμούν τώρα να είναι πιο κοινωνικά υπεύθυνοι και βιώσιμοι για τον πλανήτη. Οι φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές είναι στο μυαλό όλων κατά την κράτηση των διακοπών του 2021. Οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα τους και συμβάλλοντας σε μια οικονομία διαμοιρασμού.

Σύμφωνα με την Booking.com’s Sustainable Travel Report για το 2020, το 82% των παγκόσμιων ταξιδιωτών αναδεικνύουν τη σημαντικότητα των βιώσιμων ταξιδιών για τους ίδιους, ενώ το 58% δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές μόλις μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά, και το  68% θα ήθελαν τα χρήματα που ξοδεύουν για ταξίδια να επιστρέψουν στην τοπική κοινότητα.

Το 2020 ακολουθεί φυσικά τις επιταγές του περιβάλλοντος, μαχόμενο το φαινόμενο του υπερ τουρισμού. Η δημοτικότητα ενός προορισμού (σύντομα) δεν θα μετριέται πλέον από τον αριθμό των τουριστών που χαιρετίστηκαν, αλλά από την οικολογική στρατηγική ανάπτυξης. Για την Skift, οι προορισμοί, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού πρέπει να πουν ναι στη βιώσιμη διαχείριση του κάθε προορισμού.

Σε μεγάλους προορισμούς της Ευρώπης οι πόλεις διαχειρίζονται διαφορετικά το τουριστικό κέντρο με επιπλέον καθαριότητα και ρυθμούς επεμβάσεων (Βαρκελώνη, Νότια Γαλλία), όπως και τις ώρες που παραμένουν φωταγωγημένα τα εμπορικά σήματα των καταστημάτων.

Πώς μπορεί να γίνει: με την εμπορία προϊόντων από ταξιδιωτικούς πράκτορες που έχουν αποκτήσει την ετικέτα ATR (Νόμος για τον Υπεύθυνο Τουρισμό), όπως η Boomerang Voyages (Kappa Club) ή η Salaon Holidays ή προσφέροντας στους πελάτες σας τρόπους να αντισταθμίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των ταξιδιών τους (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών ταξιδιών). Πολλοί προορισμοί είναι ήδη plastic free, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος επικοινωνεί στο κοινό το πως διαχειρίζεται το νερό και την ενέργεια, προτρέπει τους πελάτες τους να αλλάξουν σεντόνια και πετσέτες κατά παραγγελία και όχι καθημερινά, είναι paper free, κλπ.

Εμπειρίες που ξεχωρίζουν

Το σίγουρο είναι πως μέσα από την κρίση του Covid-19 οι ταξιδιωτικές εταιρείες καλούνται να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά ώστε να ευχαριστήσουν τους ταξιδιώτες. Τα ταξίδια δεν θα πρέπει απλώς να προστατεύονται οικονομικά για να σας δώσουν ηρεμία, αλλά θα πρέπει να προσφέρουν κάτι που απλά δεν μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας ή στην καθημερινότητα σας: ειδική πρόσβαση, μοναδικές ιδέες, ξεχωριστές εμπειρίες.

Ξενοδοχεία με μεγαλύτερη απομόνωση

Με το COVID-19 να φέρνει περιορισμούς στην διαμονή στα ξενοδοχεία, οι επισκέπτες θα αναζητήσουν μεγάλους ανοιχτούς και υπαίθριους χώρους ως κύρια πολυτέλεια όταν θα διαλέξουν το ξενοδοχείο τους.

Στον κόσμο των ταξιδιών μετά τον COVID-19, η δυνατότητα κοινωνικής απόστασης από τους άλλους επισκέπτες είναι πιθανό να είναι κάτι που το κοινό θα αναζητήσει όταν επιλέξει τη διαμονή του, και οι ξενοδόχοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν πολύ χρόνο εξερευνώντας τους πιο πρακτικούς, ασφαλείς και πολυτελείς τρόπους για να το προσφέρουν.

Σύμφωνα με την Hotstats οι αλλαγές στα ξενοδοχεία θα είναι:

Περισσότερη touchless τεχνολογία
Κάποια πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό, αλλά τα σημάδια μιας πανδημίας θα χαραχτούν στο μυαλό του κοινού. Καθώς οι άνθρωποι φοβούνται την επόμενη μεγάλη επιδημία του ιού, θα περιμένουν περισσότερες touchless τεχνολογίες για την ασφάλεια τους.  Οι ξενοδόχοι μπορούν να καθησυχάσουν τους επισκέπτες τους προσθέτοντας συσκευές χωρίς επαφή, όπως πόρτες, σταθμούς διανομής κλπ. Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιήσουν την προσωπική επαφή θα είναι η εισαγωγή εφαρμογών για κινητές συσκευές. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερες εφαρμογές check-in και υπηρεσίας δωματίου που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ολοκληρώσουν εργασίες χωρίς τη βοήθεια ενός υπαλλήλου.

Ένας νέος ορισμός της καθαριότητας
Η καθαριότητα ήταν πάντα προτεραιότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως μετά το COVID-19 η καθαριότητα του ξενοδοχείου θα είναι πιο λεπτομερής, πιο εμφανής και πιο προφανής. Για παράδειγμα, ορισμένα ξενοδοχεία προσθέτουν σφραγίδες σε πόρτες, σταθμούς υγιεινής και ακόμη και ρομπότ καθαρισμού δωματίων. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές και οι φόβοι του κοινού δημιουργούν κίνητρα για τα ξενοδοχεία να εντείνουν τις τελετουργίες καθαρισμού τους και να τις κάνουν γνωστές.

Τροποποιημένες πράξεις
Κατά γενικό κανόνα, τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου εξαρτώνται πάντα από συγκεκριμένες απαιτήσεις των επισκεπτών τους. Πρώτον, με το φόβο των μικροβίων, οι περισσότεροι ξενοδόχοι θα αποφεύγουν τη χρήση μπουφέ. Τουλάχιστον, θα εργαστούν για να μειώσουν τα κοινά σκεύη ή να λάβουν προφυλάξεις για να απομακρύνουν τα καθίσματα και τους σταθμούς τροφίμων. Δεύτερον, οι ξενοδόχοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερη ζήτηση από τους επισκέπτες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι υπηρεσίες F&B ενός ξενοδοχείου θα πρέπει να δίνουν έμφαση σε περισσότερα takeout, εκτεταμένες επιλογές και πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία δωματίου.

Προσαρμογές στις προσφορές στο δωμάτιο
Στο μέλλον, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων εντυπωσιακά πιο διαφορετικά από εκείνα του παρελθόντος. Οι ξενοδόχοι που θέλουν να προσφέρουν περισσότερη σιγουριά στους ταξιδιώτες θα μειώσουν τον αριθμό των κοινόχρηστων συσκευών στα δωμάτια. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου του μέλλοντος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει περισσότερες συσκευές φωνητικού ελέγχου για τον έλεγχο των τηλεοράσεων, των φωτών και του κλιματισμού χωρίς να αναγκάζει τους επισκέπτες να αγγίζουν τον διακόπτη.

Μεγάλες αλλαγές στους χώρους άνεσης
Συνολικά, τα χαρακτηριστικά non room services, όπως οι εξωτερικοί χώροι, οι πισίνες και τα συνεδριακά κέντρα θα είναι πιθανώς διαφορετικά στον μετά COVID-19 κόσμο. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η αναζήτηση για την εξάλειψη των εστιών μικροβίων θα οδηγήσουν σε φυσικές αλλαγές σε αυτούς τους τομείς. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία πρέπει να αρχίσουν να μεγαλώνουν τους χώρους για τις καρέκλες σαλονιών στις πισίνες και να ορίσουν πρόσθετο προσωπικό για να αποστειρώνουν τις επιφάνειες όταν αποχωρούν οι φιλοξενούμενοι τους.

ΤΟ με εξατομικευμένες προσφορές 

Οι κυβερνητικοί κανονισμοί, η ευαισθητοποίηση για την υγεία και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στάσης μιας παγκόσμιας πανδημίας θα σημαίνουν αλλαγές για τον τρόπο με τον οποίο οι ΤΟ μπορούν να λειτουργήσουν. Ωστόσο, με αυτό έρχεται μια συναρπαστική ευκαιρία να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν, με τη πιθανότητα οι ταξιδιώτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να μειώσουν την έκθεσή τους στον COVID-19.

Ταξιδεύοντας με γκρουπ μπορεί να είναι ένας ελκυστικός τρόπος για τους ανθρώπους να γνωρίσουν τους άλλους, να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία ή απλά να εξοικονομήσουν χρήματα για τα ταξίδια. Ωστόσο, το 2021 η επιλογή αυτή μοιάζει ανέφικτη. Ταξιδεύοντας με αγνώστους διευρύνει την «φούσκα» επαφών του καθενός και αυξάνει την εξάρτηση από τους άλλους ως προς το εάν υιοθετούν ή όχι ασφαλείς συμπεριφορές.

Οι ΤΟ και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που ειδικεύονται στη δημιουργία ομαδικών περιηγήσεων μπορεί να θέλουν να αρχίσουν να σκέφτονται πώς να αλλάξουν την προσφορά τους για να λειτουργήσουν με ασφάλεια και επιτυχία σε αυτόν τον νέο κόσμο. Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι να αλλάξει εντελώς από τα ομαδικά ταξίδια στο 100% FIT (Ευέλικτα Ανεξάρτητα Ταξίδια)  ταξίδια. Ένα άλλο μπορεί να περιλαμβάνει τη συνέχιση της προσφοράς ομαδικών ταξιδιών, αλλά μόνο σε εκείνες τις ομάδες που ήδη γνωρίζουν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και αλληλεπιδρούν τακτικά.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που μπορούν να παρέχουν στους ταξιδιώτες τους λεπτομερείς διαδρομές σε απευθείας σύνδεση και εκτός σύνδεσης θα είναι στην κορυφή του μυαλού για τους ταξιδιώτες που ανησυχούν για την ενημέρωση.

Όλοι έχουμε δει πόσο γρήγορα οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν όταν πρόκειται για COVID-19, έτσι οι μελλοντικοί ταξιδιώτες θα θελήσουν πιθανώς να είναι βέβαιοι ότι ο ειδικός ταξιδιωτικός πράκτορας τους θα είναι διαθέσιμος για να δώσει τις αξιόπιστες συμβουλές σε μια ειδοποίηση στιγμής ενώ είναι μέσα- χώρα".

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 12/04 00:52

  Γερμανία: «Βουτιά» στις κρατήσεις για το καλοκαίρι | -76% σε σχέση με την αντίστοιχη εποχή του 2020!

 2. 12/04 00:47

  Πότε και πώς θα επιστρέψουν τα επαγγελματικά ταξίδια

 3. 12/04 00:31

  ΥΠΑ: Επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού

 4. 11/04 09:15

  Ιατρικός τουρισμός: Το παράδειγμα της Κόστα Ρίκα

 5. 11/04 09:12

  Ισπανία: Στα τέλη του 2022 η επιστροφή της οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα

 6. 11/04 09:10

  Και η Πολωνία μέσω ΗΠΑ στην κούρσα για παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού

 7. 11/04 09:05

  To ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό- Του Γιώργου Βερνίκου

 8. 10/04 20:41

  Η Alitalia φεύγει, η Ita έρχεται

 9. 10/04 20:27

  Ο μυθικός ποταμός που οδηγούσε στο σκοτεινό βασίλειο του Άδη

 10. 10/04 20:23

  Έτσι είναι σήμερα το κτήριο που γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος στην Κέρκυρα

 11. 10/04 09:15

  Air Serbia: Πτήσεις τσάρτερ σε ελληνικά νησιά το καλοκαίρι

 12. 10/04 09:10

  Δήμος Αθηναίων: Πράσινο φως στον Όμιλο Fattal για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια

 13. 10/04 09:05

  Η Ισπανία άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το παγκόσμιο συνέδριο Mobile World Congress

 14. 09/04 23:03

  Όλυμπος, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Νιγρίτα πρωταγωνιστούν στο «Pekin Express»

 15. 09/04 13:35

  Απεβίωσε ο ιδρυτής του Ομίλου Γελασάκη, Δημήτρης Γελασάκης

 16. 09/04 13:33

  Η Jet2 ακυρώνει τα προγράμματα πτήσεων και διακοπών έως τις 23 Ιουνίου

 17. 09/04 12:55

  Βρετανία | Οι αερομεταφορείς αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης: "Μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό"

 18. 09/04 11:59

  Silversea Cruises: 10ήμερες κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά, Κύπρο και Ισραήλ

 19. 09/04 11:47

  Διαδικτυακά φέτος το παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ

 20. 09/04 11:45

  Το μικροσκοπικό ελληνικό νησάκι με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό

 21. 09/04 11:43

  Το ελληνικό χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου

 22. 09/04 11:31

  Τουρισμός 2021: Το 95% των πολιτών έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις – Τι πιστεύουν για τεστ, καραντίνα και εμβόλια

 23. 09/04 10:59

  Αναμνήσεις από το γεύμα της Grecotel στη Χίλαρι Κλίντον

 24. 09/04 10:52

  Ιταλία: Από Ιούνιο ξεκινά η τουριστική σεζόν

 25. 09/04 10:40

  Σέριφος: Σε πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται το πρώην διοικητήριο μεταλλείων

 26. 09/04 10:36

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

 27. 09/04 10:34

  Πώς θα σωθεί το αεροδρόμιο Charleroi στις Βρυξέλλες 

 28. 09/04 10:29

  Το σχέδιο Θεοχάρη για την επανεκκίνηση του τουρισμού υιοθέτησε η Παγκόσμια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ

 29. 09/04 10:27

  Διαγωνισμός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την επιτάχυνση της αγροτικής ανάπτυξης μέσω του τουρισμού

 30. 09/04 10:17

  ΚΕΔΕ: Ψηφιακό συμπόσιο με θέμα και τον τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης

 31. 09/04 10:12

  Μήλος, Πάρος και Τήνος κερδίζουν την αγορά κρουαζιέρας το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Virtuoso

 32. 09/04 10:08

  Eπίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη

 33. 09/04 10:02

  Celestyal Cruises: «Μυθικό Αρχιπέλαγος», νέα κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων

 34. 08/04 20:07

  «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021»: 1.800.000 ευρώ για 70 προτάσεις

 35. 08/04 17:11

  Η FedHATTA χαιρετίζει την Απόφαση για επιδότηση των επιχειρήσεων με τουριστικά λεωφορεία

 36. 08/04 16:47

  Παγκόσμιος τουρισμός: Ιούλιο ή Σεπτέμβριο η ανάκαμψη – Τα δύο σενάρια του ΠΟΤ

 37. 08/04 15:34

  Υπ. Τουρισμού: KYA για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων

 38. 08/04 15:28

  Περιφέρεια Κρήτης: Επιμορφωτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2

 39. 08/04 15:11

  Όμιλος ΑΝT1: Πράσινο φως για νέο 5όροφο κτίριο στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

 40. 08/04 14:33

  Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου: Παρουσίαση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τουριστικά καταλύματα

 41. 08/04 14:00

  Διαδικτυακή παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας «This is Arcadia»

 42. 08/04 13:28

  Seabourn: Πολυτελείς κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά από τις 3 Ιουλίου

 43. 08/04 12:25

  Δικαστική απόφαση δικαιώνει ταξιδιώτες που ζητούν αποζημίωση για τους περιορισμούς στο ξενοδοχείο

 44. 08/04 12:13

  Η Αθήνα ανοίγει την όρεξη για διακοπές

 45. 08/04 12:10

  Αυτό είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ελλάδας

 46. 08/04 12:07

  Ο δρόμος της Αθήνας που κάποτε είχε υπαίθριους οδοντίατρους

 47. 08/04 11:57

  Santikos Collection και Airotel Group ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την Capital H

 48. 08/04 11:54

  Γερμανία: 2.000 ξενοδόχοι κατά της Booking.com - Κατέθεσαν αγωγή για τη ρήτρα "καλύτερης τιμής"

 49. 08/04 11:15

  Ά. Γκερέκου: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για επενδύσεις στον τουρισμό

 50. 08/04 11:12

  Καταβάλλεται την Παρασκευή η αποζημίωση ειδικού σκοπού

 51. 08/04 11:01

  Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μ. Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης

 52. 08/04 10:54

  ΣΥΡΙΖΑ: "Ξεπουλάνε με διαδικασίες fast track τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο"

 53. 08/04 10:42

  Αν δεν γίνει η χώρα «πράσινη» δεν θα έρθει τουρίστας

 54. 08/04 10:15

  Τράπεζα της Ελλάδας: Oι πτωχεύσεις ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ελληνική οικονομία μετά την πανδημία

 55. 08/04 10:14

  Επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων στα Χανιά

 56. 08/04 10:12

  Ο Δήμος απέρριψε αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας για απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος

 57. 08/04 10:02

  Κ.Νοτοπούλου: Οι εργαζόμενοι με μονομερή αναστολή σύμβασης πρέπει να επιστρέψουν το 40% της μείωσης του ενοικίου

 58. 08/04 09:57

  Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Διαγωνισμός για τη δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης

 59. 08/04 09:54

  Τράπεζα της Ελλάδας: O ελληνικός τουρισμός έχασε μερίδιο το 2020 στην αγορά της Μεσογείου -Πλέον ωφελημένη η Ιταλία

 60. 07/04 16:46

  Amadeus: 9 στους 10 ταξιδιώτες υπέρ του διαβατηρίου εμβολιασμού αλλά με ανησυχίες για την ασφάλεια δεδομένων

 61. 07/04 15:57

  To Navarino Hills υποδέχεται για πρώτη φορά το Messinia PRO-AM 2021

 62. 07/04 15:48

  148 δισ. λίρες στοίχισε η πανδημία στη βρετανική οικονομία το 2020 

 63. 07/04 14:32

  Travel Trade Athens (19 και 20 Απριλίου) με 60 εκπροσώπους ξένων τουριστικών γραφείων

 64. 07/04 14:09

  This is Athens & Partners: Νέα καμπάνια για τουρίστες από την κεντρική & δυτική Ευρώπη | "Love Letters from Athens" (6 video)

 65. 07/04 13:49

  Ολλανδία: Σε πτώχευση το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων 

 66. 07/04 13:33

  Η DER Touristik πωλεί την αεροπορική εταιρία Novair

 67. 07/04 13:31

  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας | Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ μοιράζει σε επισκέπτες του και νοσηλευομένους Safety Kit από την MasterFold

 68. 07/04 13:21

  Κινδυνεύουν με κατάρρευση οι διακοπές των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι; Το μεγάλο «αγκάθι» των διαβατηρίων

 69. 07/04 12:54

  Μείωση 10 προστίμων για τους παράνομους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων πέτυχε το Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 70. 07/04 12:52

  Οι ΗΠΑ αποκλείουν τα διαβατήρια εμβολιασμού

 71. 07/04 12:30

  Pegasus Airlines: Νέα θερινά δρομολόγια Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

 72. 07/04 12:22

  Απάτη με τα τεστ στη Μαγιόρκα: Γερμανός γιατρός εξέδιδε ψευδώς αρνητικά πιστοποιητικά τεστ στους τουρίστες

 73. 07/04 12:19

  ΕΤΑΔ: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για τη μακροχρόνια μίσθωση δύο εκτάσεων στην παραλία Καλλιθέας Πιερίας

 74. 07/04 11:40

  Δ. Καλαΐτζιδάκης: Ευοίωνες προβλέψεις με μεγαλύτερη δυναμική στα τέλη της σεζόν

 75. 07/04 11:27

  Norwegian: Κρουαζιέρες στην Ελλάδα από 25 Ιουλίου 

 76. 07/04 11:18

  Η άγνωστη γωνιά της Ελλάδας με το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

 77. 07/04 11:17

  Το χωριό των Κυκλάδων που ξεχωρίζει γιατί έχει κάτι από Κρήτη

 78. 07/04 11:11

  ETC: Θερινές διακοπές θέλει το 56% των Ευρωπαίων

 79. 07/04 11:10

  Tουρκία: Αφίξεις 1 εκατ. ξένων τουριστών στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - Πίνακας

 80. 07/04 10:53

  Κ.Νοτοπούλου: Καμία μέριμνα για τον Τουρισμό στο σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης

 81. 07/04 10:34

  Πρόταση Κόνσολα για αναστολή και μείωση τέλους επιτηδεύματος, προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης

 82. 07/04 10:23

  ΟΑΕΔ: Ποιοι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό δικαιούνται έκτακτη αποζημίωση- άνοιξε η πλατφόρμα

 83. 07/04 09:55

  Επιχορηγήσεις για νέο ξενοδοχείο και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στα Χανιά

 84. 07/04 09:52

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης 6όροφου κτιρίου σε ξενοδοχείο στα Εξάρχεια

 85. 07/04 09:48

  Πορτογαλία: Ιαματικά λουτρά για τους επιβιώσαντες από τον κορωνοϊό

 86. 07/04 09:45

  Ισπανία: Πάνω από 90% η μείωση των τουριστικών εσόδων στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

 87. 06/04 19:19

  Κώστας Σκρέκας: Αναμόρφωση του περιεχομένου των δασικών χαρτών και διόρθωση των σφαλμάτων από τις υπηρεσίες

 88. 06/04 17:38

  Συνάντηση Θεοχάρη με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

 89. 06/04 17:13

  Ισπανικό μοντέλο τεσσάρων εργάσιμων ημερών

 90. 06/04 17:00

  Δ.Καραλής: Η ιδιωτική πρωτοβουλία προσθέτει σημαντική αξία στην Μεσσηνιακή Γαστρονομία

 91. 06/04 15:28

  Ισπανία: Μείωση 93,6% των τουριστικών αφίξεων στην Ισπανία τον Φεβρουάριο

 92. 06/04 15:14

  Να μειωθεί ο ΦΠΑ στη διαμονή μέχρι το τέλος του 2021 - Στόχος της χρονιάς το 40-50% του 2019

 93. 06/04 14:54

  Ν.Παπαθανάσης: Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει

 94. 06/04 14:40

  Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί τα ευρήματα του Μηχανισμού Παρακολούθησης Αγοράς Εργασίας στη Μεγαλόνησο

 95. 06/04 14:23

  Νέο ξενοδοχείο Best Western στην Άνδρο

 96. 06/04 14:18

  Κύπρος: Σχέδιο επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας

 97. 06/04 14:03

  Διαβατήρια εμβολιασμού | Βρετανία: "Θα παίξουν κάποιο ρόλο στα διεθνή ταξίδια" - Αντίθετος ο ΠΟΥ

 98. 06/04 13:24

  Το Quality Travel Alliance στηρίζει την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού: Επιπλέον προμήθεια στις κρατήσεις για Ελλάδα

 99. 06/04 12:44

  Γιατί οι ξενοδόχοι πρέπει να ξανασκεφτούν τις τιμές δωματίων τους

 100. 06/04 12:41

  To Film Office της Περιφέρειας K. Μακεδονίας  σε επιστημονική ημερίδα του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.