SETE Workshop: «To κρασί συναντά τον τουρισμό»

SETE Workshop: «To κρασί συναντά τον τουρισμό»

Η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων δράσεων μέσω καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την καλύτερη διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής συνάντησης εργασίας του ΣΕΤΕ με τίτλο «Το κρασί συναντά τον τουρισμό», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Κατά τη διάρκεια του workshop, τονίσθηκε το ενεργό ενδιαφέρον του ΣΕΤΕ για την υποστήριξη δράσεων διασύνδεσης του τουρισμού με το κρασί, αλλά και η πρωτοβουλία της Marketing Greece να συμπεριλάβει το κρασί στις προωθητικές της ενέργειες, ως μία από τις αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών. Στην ίδια κατεύθυνση, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) έχει υπογράψει από το 2016 μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, που αφορά στη διασύνδεση  γαστρονομίας και τοπικών οινοπαραγωγών, στις περιοχές όπου διεξάγονται τα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου, με συμμετέχοντες επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και ευρύτερα από τον τουριστικό τομέα.  

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «H διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί , αποτελεί βασικό κομμάτι του τουρισμού γαστρονομίας. Προσφέρει ευκαιρίες σε αναδυόμενους προορισμούς να αναπτυχθούν παράλληλα με τους καθιερωμένους προορισμούς, ενισχύοντας το οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του τουρισμού στις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, διευκολύνει τη σύνδεση επιμέρους  προορισμών γύρω από τον κοινό στόχο της παροχής μοναδικών και καινοτόμων εμπειριών, ενώ μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι: «Η πολυπλοκότητα της ανάπτυξης οινοτουριστικών εμπειριών και το εύρος των ενδιαφερομένων μερών, απαιτεί καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας. Δεν αρκεί να προσφέρονται υψηλής ποιότητας κρασιά και ξενοδοχειακά καταλύματα. Θα πρέπει να συνδημιουργούμε αξιομνημόνευτες εμπειρίες».

Την ανάγκη ένταξης και του κρασιού στο τουριστικό προϊόν της χώρας, επισήμανε μιλώντας στη θεματική συνάντηση εργασίας ο πρόεδρος της ΕΔΟΑO, κ. Βαγγέλης Αργύρης. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά  βήματα από τον κλάδο, με την ενεργό στήριξη πλέον και της Πολιτείας για την προώθηση του οινοτουρισμού, ωστόσο τα μεγέθη συγκριτικά με άλλες οινοπαραγωγές χώρες παραμένουν χαμηλά. Ο κ. Αργύρης τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργειών μεταξύ οινικού κλάδου και τουριστικού τομέα, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, υποστήριξε ότι: «Το υπουργείο Τουρισμού έχει ως όραμά του να καταστήσει την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό 365 ημερών το χρόνο. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, δημιουργεί νέα θεματικά προϊόντα που προσφέρονται στους δημοφιλείς, αλλά και σε νέους προορισμούς, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ελλάδα. Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της ελληνικής γης, άμεσα συνδεδεμένο με τον γαστρονομικό τουρισμό, είναι το ελληνικό κρασί που προωθούμε και στηρίζουμε, μέσα από το θεσμό του επισκέψιμου οινοποιείου και το αντίστοιχο σήμα ποιότητας».

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής για τον τουρισμό, από την πλευρά των Περιφερειών. Η κ. Καλογήρου, με αφορμή τη θεματική συνάντηση εργασίας, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις απ΄ όλες τις πλευρές προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις ανάπτυξης του γαστρονομικού αλλά και οινικού τουρισμού για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Διευθυντής της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», κ. Γιάννης Αλμπάνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Τα τελευταία χρόνια, το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί έκανε πολύ μεγάλα βήματα στη βελτίωση της ποιότητας και της εικόνας του. Παράλληλα, πολλά οινοποιεία επένδυσαν και στον oινοτουρισμό, ενώ οι περιφερειακοί Δρόμοι του Κρασιού βοήθησαν στη δικτύωση και προβολή του oινοτουρισμού.  Μετά τη θεσμοθέτηση του oινοτουρισμού και τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις, να προωθήσουμε το oινοτουριστικό μας προϊόν και σε εθνικό επίπεδο, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όλο το χρόνο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος  του δικτύου Δρόμοι του κρασιού της Κρήτης, κ. Νίκος Μηλιαράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Το οινικό επίπεδο της χώρας είναι πλέον τέτοιο, που άφοβα μπορεί να ανοίξουν οι πόρτες της οινοτουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Η Κρήτη, όπως κι άλλες Περιφέρειες της Ελλάδος, έχουν δημιουργήσει ήδη τη δομή, αλλά και τα εργαλεία για να την αναπτύξουν. Σε αυτό το στάδιο, είναι προϋπόθεση να προκαλέσουμε τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ των λοιπών φορέων (αυτοδιοίκηση, τουρισμός, εστίαση) προκειμένου να πάμε ένα καίριο βήμα παρακάτω, για να επιτύχουμε τη ροή των επισκεπτών με αυτήν την αναζήτηση, αλλά και την πληρέστερη εμπειρία προς τους τελευταίους».

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τόνισε τα εξής: «Αναζητώντας  τον τρόπο πως  η τυχαία επίσκεψη  θα γίνει επιλογή και το οινοποιείο πρωταγωνιστής στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών μιας περιοχής, το κρασί συναντά τον τουρισμό. O οινοτουρισμός είναι μια δραστηριότητα ιδιαίτερη και συνδυάζει τη γεωργία, τη μεταποίηση και  τις υπηρεσίες  φιλοξενίας. Τα φροντισμένα αμπελοτόπια και τα εξαιρετικά οινοποιεία είναι έτοιμα να υπηρετήσουν την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος σε συνδυασμό με την ανάδειξη της γαστρονομίας. Ο κλάδος του κρασιού μέσα από συνεργασία με θεσμικούς φορείς του Τουρισμού, τον 1ο και 2ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον ΕΟΤ και τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί με σταθερό βηματισμό να εντάξει τον οινοτουρισμό στο στρατηγικό σχέδιο της ανάπτυξης των θεματικών μορφών».

Ο ιδρυτής της Vins Oenotourism, κ. Σπύρος Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι: «Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε τα τελευταία έτη αναφορικά με την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, είναι πολύ θετικές. Θα πρέπει όμως να κτιστεί σε γερά θεμέλια, ώστε να μην αποτελέσει παρoδική επιθυμία των ταξιδιωτών, αλλά εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι ο εκσυγχρονισμός της οινικής κουλτούρας σε όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας, οικογένεια, σχολείο, επιχειρήσεις, κ.λπ. και η δεύτερη είναι οι συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων –επιχειρήσεων, θεσμών, κ.λπ.– τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, για τη σωστή ανάδειξη αυτού του θεματικού τουριστικού προϊόντος».

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 πρώτες θεματικές συναντήσεις που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ συζητήθηκαν η διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και η διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  2. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  3. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  4. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  5. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  6. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  7. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  8. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  9. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  10. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  11. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  12. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  13. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  14. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  15. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  16. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  17. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  18. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  19. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  20. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  21. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  22. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  23. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  24. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  25. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  26. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  27. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  28. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  29. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  30. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  31. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  32. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  33. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  34. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  35. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  36. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  37. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  38. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  39. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  40. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  41. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  42. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  43. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  44. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  45. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  46. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  47. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  48. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  49. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  50. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  51. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  52. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  53. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  54. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  55. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  56. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  57. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  58. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  59. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  60. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  61. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  62. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  63. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης

  64. 19/04 07:14

    Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης

  65. 19/04 07:10

    Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα

  66. 19/04 07:09

    Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

  67. 19/04 07:07

    Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης

  68. 19/04 07:04

    Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά

  69. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  70. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  71. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  72. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  73. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  74. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  75. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  76. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  77. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  78. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  79. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  80. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  81. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  82. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  83. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  84. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  85. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  86. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  87. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  88. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  89. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  90. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  91. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  92. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  93. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  94. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  95. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  96. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  97. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  98. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  99. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  100. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%