ΣΕΤΚΕ: Ανυπόστατες οι καταγγελίες

ΣΕΤΚΕ: Ανυπόστατες οι καταγγελίες

"Πρωταπριλιάτικο αστείο" χαρακτηρίζει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ) τις καταγγελίες σε βάρος της από συγκεκριμένες ομοσπονδίες καταλυμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας για όσα έγιναν κατά την ετήσια γενική συνέλευσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ:

Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις καταγγελίες συγκεκριμένων ομοσπονδιών εναντίον της διοίκησης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ), κατά τη συνήθη τακτική της λασπολογίας, την οποία ακολουθούν. 

Ανυπόστατες και αβάσιμες καταγγελίες που βλάπτουν την ομόνοια και τη συσπείρωση του φορέα και κατ’ επέκταση του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων και για τις οποίες οι διοίκηση της Συνομοσπονδίας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίων όσων τη συκοφαντούν. 

Καταρχάς, οι εκλογές και το συνέδριο της Συνομοσπονδίας υλοποιήθηκαν με βάση όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κάτι, φυσικά, που δεν άρεσε σε όλους όσοι τόσα χρόνια είχαν μάθει να λειτουργούν υπό συνθήκες ανομίας και αδιαφάνειας. Οι ίδιοι οι οποίοι κατηγορούν τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση  των αποθεματικών του ταμείου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., είναι αυτοί που υποκινούνται ή «συμμαχούν» με εκείνους που επί σειρά ετών, κατά το παρελθόν, ακολουθούσαν αυτή τη μέθοδο. Δυστυχώς, όμως, για τους ίδιους η διοίκηση της Συνομοσπονδίας εφαρμόζει τις αρχές της χρηστής διαχείρισης. Για πρώτη φορά καταγράφεται κάθε οικονομική εισροή και εκροή και, φυσικά, οι οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζονται και εγκρίνονται , τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και από τη Γενική Συνέλευση. Σημειωτέον δε, για πρώτη φορά προϋπολογισμός στη Συνομοσπονδία εφαρμόστηκε την τελευταία τριετία. 

Οι ίδιοι που σε μία ανακοίνωση-τραγέλαφο κατηγορούν τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας για ερασιτεχνισμό, απουσία από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, για εφαρμογή παράνομου καταστατικού και πολλά ακόμη αναληθή και ανυπόστατα. 

Είναι οι ίδιοι, και κατονομάζουμε οι ομοσπονδίες Θεσσαλίας, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Χαλκιδικής, οι οποίοι ενώ θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου, αφού βάσει καταστατικού της Συνομοσπονδίας είχαν το δικαίωμα και να ενημερωθούν σχετικά, μέσω διαλόγου, εντούτοις προτίμησαν να συνταχθούν με την ομοσπονδία Εύβοιας και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων (οι οποίες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, πάντα βάσει καταστατικού της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) και να επιδοθούν σε έναν αγώνα λασπολογίας. 

Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι, ως φαίνεται, εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτικές συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του κλάδου και την υλοποίηση των καινοτόμων δράσεων που έχουμε εξαγγείλει (σ.σ. SMOTEL, Τουρισμός Εμπειρίας, κ.ο.κ.).

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, καταρχάς πρέπει να πούμε ότι, η Συνομοσπονδία αριθμεί συνολικά 19 Ομοσπονδίες μέλη, από τις οποίες οι 4 δεν προχώρησαν  στις νόμιμες διαδικασίες βάσει καταστατικού της ΣΕΤΚΕ για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο 23ο Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ (διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για την Συνομοσπονδία).

Κατόπιν αυτού, στο συνέδριο στις 30-3-2019 είχαν δικαίωμα συμμετοχής αντιπρόσωποι από 15 Ομοσπονδίες. Μετά και την απόφαση του συνεδρίου για αποβολή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο Αριστοτέλης”», δικαίωμα συμμετοχής για τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου είχαν οι 14 νομιμοποιημένες ομοσπονδίες όπου από αυτές, συμμετείχαν 11 ομοσπονδίες, δηλαδή η πλειοψηφία τους.

Όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα, που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 23ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα του φορέα, αλλά και συνολικά του κλάδου, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., τον Νοέμβριο του 2016, στο 20ο Έκτακτο Ετήσιο Συνέδριό της, που είχε ως μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της προχώρησε σε τροποποίηση των άρθρων του, το οποίο ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, ακόμη και από τις ομοσπονδίες που σήμερα με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το καταστατικό ως παράνομο.

Σε συνέχεια αυτού, στις 06-05-2018 αποφασίστηκε ομόφωνα από το  Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. όλες οι ομοσπονδίες-μέλη της να προχωρήσουν σε εναρμόνιση των καταστατικών τους με αυτό της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του 2019. Άλλωστε, η εναρμόνιση των καταστατικών των ομοσπονδιών-μελών με το περιεχόμενο του καταστατικού της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., είναι υποχρέωσή τους, όπως ορίζεται ρητά στην παρ. 2 του άρθρου 8 του καταστατικού της Συνομοσπονδίας. 

Είναι, μάλιστα, άξιο απορίας το γεγονός ότι, από τις έξι ομοσπονδίες που αιτούνται τροποποίηση του καταστατικού της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., οι ομοσπονδίες Ζακύνθου και Θεσσαλίας, έχουν προβεί ήδη σε εναρμόνιση του καταστατικού τους, η ομοσπονδία Κέρκυρας έχει αποστείλει στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. απόσπασμα πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της με το οποίο αποδέχεται πλήρως το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πρόσφατη τροποποίησή του με την υπ. αριθμ. 122/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Η ομοσπονδία Εύβοιας, με e-mail που απέστειλε η πρόεδρός της κα Βογιατζή προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΣΕΤΚΕ, ενημέρωνε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε εκλογές και σε εναρμόνιση του καταστατικού της με αυτό της Συνομοσπονδίας.

Από την άλλη, η Παγκρήτια ομοσπονδία, στην οποία αυτοαποκαλείται πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Κουκουράκης, δεν είχε προχωρήσει σε αρχαιρεσίες και δεν είχε αποστείλει τα νομιμοποιητικά της έγγραφα στη Συνομοσπονδία.

Όσον αφορά την  πρώην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, ενώ ο πρόεδρός της κ. Χαδαλής και οι αντιπρόσωποί της είχαν ψηφίσει θετικά την τροποποίηση του καταστατικού της Συνομοσπονδίας, το 2016, όχι μόνο δεν προέβη στην εναρμόνιση του καταστατικού της με εκείνο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., αλλά προχώρησε σε αλλαγή της επωνυμίας της σε «Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο Αριστοτέλης”», κάτι που δεν συνάδει με τον ρόλο ενός δευτεροβάθμιου οργάνου. Μάλιστα, στο καταστατικό της αναγράφεται  ότι έχει δικαίωμα να δημιουργεί παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, ότι τα μέλη της θα αποφασίζουν σε ποιο τριτοβάθμιο όργανο θα εντάσσονται, ενώ δεν αναφέρεται και ως μέλος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ως όφειλε βάσει του καταστατικού της Συνομοσπονδίας. Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται είναι ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετούν;

Μήπως οι κύριοι που συνυπογράφουν την επιστολή επιθυμούν να ανακαλέσουν την ψήφο τους, όπως ζήτησε και ο κ. Χαδαλής στο Δ.Σ. και Συμβούλιο Διοικήσεων του Ιανουάριου του 2018, ο οποίος αιτήθηκε να ανακληθούν όλες οι θετικές ψήφοι που είχε δώσει έως τότε, με την αιτιολογία ότι -άκουσον-άκουσον- ενεργούσε κάτω από ψυχολογική πίεση.

Σημειωτέον, μάλιστα, το νέο καταστατικό της η ομοσπονδία Χαλκιδικής το απέστειλε στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. μετά από 4 μήνες, ενώ με βάση το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, οι ομοσπονδίες οφείλουν να ανακοινώνουν  οποιαδήποτε μεταβολή - αλλαγή τους στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Στο σημείο αυτό, η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., ως όφειλε, πάντα βάσει του καταστατικού της, ζήτησε από την εν λόγω ομοσπονδία να δώσει εξηγήσεις και το θέμα συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη του διοικητικού της συμβουλίου, στις 03.11.18, που πραγματοποιήθηκε στη Χίο, όπου και προσκλήθηκε ο πρόεδρος της και μέλος του Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Δημήτρης Χαδαλής, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Οι εξηγήσεις  που εδόθησαν, τόσο εγγράφως, όσο και αυτοπροσώπως από τον κ. Χαδαλή, ήταν πως ο μοναδικός λόγος για την αλλαγή της επωνυμίας σε Πανελλήνια έγινε προκειμένου να μπορεί αυτή να ενταχθεί σε προγράμματα ΕΠΑνΕΚ, στα οποία έχουν δικαίωμα να ενταχθούν μόνο Πανελλήνιου χαρακτήρα σωματεία.

Να διεκδικήσει δηλαδή κονδύλια με παράνομες διαδικασίες από το δημόσιο, θέμα για το οποίο οφείλουμε να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Οι παραπάνω εξηγήσεις του κ. Χαδαλή όπως ήταν αυτονόητο, δεν έπεισαν το σώμα, έτσι,  ζητήθηκε από την ομοσπονδία του να προβεί σε αφαίρεση του όρου «Πανελλήνια» από την ονομασία της και να προχωρήσει σε πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της με αυτό της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., σε διαφορετική περίπτωση το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας θα ζητούσε την αποβολή της ομοσπονδίας από τις ομοσπονδίες - μέλη της, κάτι για το οποίο και δεσμεύτηκε ο κ. Χαδαλής.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε ξανά στην από 26-01-2019 συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., στην οποία ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χαλκιδικής, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα ληφθεί σχετική απόφαση κατά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, στις 31-01-2019 με την υπ. αριθμ. 460 επιστολή του, το Δ.Σ. της ομοσπονδίας Χαλκιδικής ενημέρωνε τη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ότι δεν θα προβεί σε αλλαγή του καταστατικού της, αφού αυτό πληροί όλες τις προδιαγραφές εγκυρότητας και νομιμότητας.

Σε συνέχεια αυτού, η διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., εφαρμόζοντας το άρθρο 6 του καταστατικού της, έθεσε στη Γενική της Συνέλευση, θέμα «Αποβολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, έως ότου εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.».

Επίσης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., στις 26-01-2019, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του 23ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου και των αρχαιρεσιών της Συνομοσπονδίας το διήμερο της 30ης και 31ης  Μαρτίου. Βάσει του καταστατικού της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομοσπονδίες-μέλη της , θα πρέπει να έχουν προβεί σε αρχαιρεσίες και να έχουν καταθέσει τα νόμιμα δικαιολογητικά τους 30 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Δεδομένου ότι η διοίκηση του φορέα επιθυμούσε τη συμμετοχή  όλων των ομοσπονδιών, τόσο στις εργασίες του συνεδρίου της, όσο και στην εκλογική διαδικασία, αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, με τη συμμετοχή και των κ.κ. Κουκουράκη, Χαδαλή και Κατσαρού, οι οποίοι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΣΕΤΚΕ και οι οποίοι συνυπογράφουν την επιστολή, να ερωτηθούν όλες οι ομοσπονδίες-μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εάν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εναρμόνισης των καταστατικών τους και εκλογής των οργάνων τους έως τις 10 Μαρτίου 2019, δίνοντάς τους παράταση 10 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση πρόταση της διοίκησης της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ήταν να μετατεθούν οι αρχαιρεσίες για αργότερα, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομοσπονδίες. 

Επειδή κάποιες ομοσπονδίες δεν ανταποκρίθηκαν, εντός της προθεσμίας, στην υποχρέωση αυτή, με την από 12-03-2019 απόφαση του Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. δόθηκε νέα παράταση, άλλες 5 ημέρες, έως τις 15 Μαρτίου 2019, για την αποστολή των νομιμοποιητικών τους εγγράφων.

Εντούτοις, ακόμη και μετά τη νέα παράταση, 4 ομοσπονδίες -Εύβοιας, Παγκρήτια, Λέσβου και Άπτερα-, δεν απέστειλαν τα απαραίτητα, ως όφειλαν, νομιμοποιητικά τους έγγραφα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές. Ως εκ τούτου, οι 4 αυτές ομοσπονδίες δεν είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και ενημερώθηκαν γι’ αυτό εγγράφως. 

Οι ομοσπονδίες Λέσβου και Άπτερα, γνωρίζοντας ότι δεν είχαν το δικαίωμα να παραστούν στην εκλογική διαδικασία, δεν προσήλθαν σε αυτή, σε αντίθεση με την ομοσπονδία Εύβοιας και την  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων, την οποία εκπροσωπεί ο κ, Ιωάννης Κουκουράκης, οι οποίοι σε συνεννόηση με την ομοσπονδία Κέρκυρας και τον πρόεδρό της, κ. Περικλή Κατσαρό, προσήλθαν στο συνέδριο με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν θέμα και απώτερο σκοπό την ακύρωση των εκλογών. 

Κατόπιν των ανωτέρω και ενημέρωσης που είχε η διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ότι οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομοσπονδιών είχαν πρόθεση να εισέλθουν παράνομα στο Συνέδριό της, ζήτησε από το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγονταν οι εργασίες του Συνεδρίου και οι αρχαιρεσίες, να φροντίσει για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής τους. Η διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στους νόμιμους αντιπροσώπους της από όλη την Ελλάδα, που έδωσαν το παρόν, δαπανώντας και χρόνο και χρήματα.

Στις 30.03.19 όχι μόνο δεν αποκλείστηκε καμία από τις ομοσπονδίες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου, αλλά αντιθέτως και οι  4 ομοσπονδίες -Κέρκυρας, Ζακύνθου, Θεσσαλίας και Χαλκιδικής- προσήλθαν και υπέγραψαν τη συμμετοχή τους, όμως στη συνέχεια έθεσαν εκβιαστικά ως όρο για την παραμονή τους στις εργασίες του συνεδρίου να λάβουν μέρος σε αυτές, η ομοσπονδία Εύβοιας και η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων. Μάλιστα, παρανόμως υφάρπαξαν τα έγγραφα της συμμετοχής τους, τα οποία είχαν υπογράψει, από τη γραμματεία του συνεδρίου.

Ήταν προφανές ότι σκοπός των εκπροσώπων των ομοσπονδιών αυτών ήταν να πιέσουν ώστε στις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου να λάβουν μέρος και μη νόμιμοι αντιπρόσωποι, ακολουθώντας την τακτική της αδιαφάνειας, την οποία είχαν συνηθίσει να ακολουθούν έως τώρα. 

Όμως η νέα διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., η οποία από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της έθεσε ως βασική της προτεραιότητα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στο σύνολο των εργασιών λειτουργίας του φορέα, δεν επέτρεψε να συνεχιστούν τα φαινόμενα αυτά κι έτσι οι εργασίες του συνεδρίου και οι αρχαιρεσίες προχώρησαν κανονικά, όπως ορίζει το καταστατικό της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., μόνο με τη συμμετοχή των νομιμοποιημένων αντιπροσώπων της.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, για την αποχώρηση μιας ομοσπονδίας-μέλους της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. απαιτείται απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης και όχι οι κραυγαλέες φωνές ορισμένων, προς χάριν εντυπωσιασμού.

Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και πρωταρχικός στόχος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας ήταν και παραμένει η ενότητα του φορέα, αφού μόνο έτσι μπορούν να επιλυθούν. Κάνοντας στην άκρη πολιτικά, επιχειρηματικά και οικονομικά μικροσυμφέροντα και συντεχνίες, αλλά και εμπάθειες, να πορευθούμε ενωμένοι και με κοινό στόχο και όραμα. Στόχο στον οποίο έμεινε προσηλωμένη η διοίκηση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., γι’ αυτό και είχε σαν αποτέλεσμα, την τελευταία τριετία, ο φορέας να επιτύχει μία σειρά από νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και ριζικές αλλαγές, οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., τόσο από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, κ. Παναγιώτη Τοκούζη, όσο κι από την υπουργό Τουρισμού, κα., Έλενα Κουντουρά, η οποία ήταν επίσημη ομιλήτρια.

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
 1. 28/01 16:55

  Η Ε.Ε. εγκρίνει την υπό όρους εξαγορά της Kustomer από τη Meta (πρώην Facebook)

 2. 28/01 14:28

  Η Air France αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις

 3. 28/01 14:24

  Η Royal Caribbean παραλαμβάνει το πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της, Wonder of the Seas

 4. 28/01 13:58

  CLIA: Σχεδόν ολική επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο του 2022

 5. 28/01 12:37

  TUI Ην. Βασιλείου: Αναμένει "έκρηξη" κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο

 6. 28/01 12:12

  'Τουρισμός για Όλους" | Πληρωμές: Χωρίς υποβολή ενημεροτήτων - Ακατάσχετο & ασυμψήφιστο πληρωμών

 7. 28/01 11:32

  Austrian: Πτήσεις προς 19 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2022 – Νέα σύνδεση με Καβάλα

 8. 28/01 11:12

  Εμβολιαστικός τουρισμός: Υψηλή ζήτηση Ρώσων για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη

 9. 28/01 10:48

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Σε επίπεδα 2019 επιστρέφουν οι πτήσεις για τη σεζόν του 2022

 10. 28/01 10:27

  Palladium Hotel Group: Αναζήτηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

 11. 28/01 09:38

  Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

 12. 28/01 09:28

  Οι Σέρρες της φυσικής ομορφιάς, των παραδόσεων και της πλούσιας ιστορίας

 13. 28/01 09:07

  Eπιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Γλυφάδα και Αθήνα

 14. 28/01 09:05

  Wyndham Hotels: Ισχυρό άρωμα γυναίκας με το πρόγραμμα Women Own The Room

 15. 28/01 09:05

  Αποφάσεις για μετατροπές κτιρίων σε Βόλο και Κω με ξενοδοχειακό ενδιαφέρον

 16. 28/01 09:00

  Ιταλία | Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Φεβρουάριο

 17. 28/01 08:52

  Γιατί το Θιβέτ πενταπλασίασε τον τουρισμό του

 18. 27/01 15:31

  Αγγλία:Τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς

 19. 27/01 13:48

  Ο πληθωρισμός οδηγεί στην φτώχεια πολλούς Βρετανούς

 20. 27/01 12:43

  Airbnb: 20 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις επισκεπτών που ακυρώθηκε η κράτησή τους λόγω COVID

 21. 27/01 12:24

  Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

 22. 27/01 12:13

  Έδεσσα: Η ελληνική «πόλη των νερών» που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

 23. 27/01 11:16

  Ρωσικός τουρισμός | Με εκπτώσεις έως 55% οι προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το 2022 - Οι δημοφιλείς προορισμοί

 24. 27/01 10:42

  Πράσινος προορισμός γίνεται το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου - "πράσινο αστέρι" στα ξενοδοχεία

 25. 27/01 10:37

  On the Beach: Ρεκόρ διετίας στις κρατήσεις διακοπών στη Βρετανία - Απογειώνονται Ρόδος και Κρήτη

 26. 27/01 09:43

  Ξενοδοχεία | Μεγαλομέτοχος της Four Seasons o Μπιλ Γκέιτς

 27. 27/01 09:33

  Ε.Ε. | Ψηφιακά δικαιώματα και ψηφιακές αρχές για όλους τους κατοίκους της ΕΕ

 28. 27/01 09:15

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Το αναπτυξιακό όραμα έως το 2025 και η θέση του τουρισμού

 29. 27/01 09:15

  Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ζαγόρι

 30. 27/01 09:10

  Eurostat: Ραγδαία αύξηση των διαδικτυακών μαθημάτων στην ΕΕ

 31. 27/01 09:05

  Eπιχορηγήσεις 2 δύο ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κω

 32. 27/01 09:00

  Πώς θα επηρεάσει η άνοδος της Ασίας τα διεθνή ταξίδια

 33. 26/01 17:24

  Holidaycheck: Διεθνείς διακρίσεις για τα ξενοδοχεία Atrium στη Ρόδο

 34. 26/01 17:06

  Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την παγκόσμια διάκρισή του από την Booking.com

 35. 26/01 15:59

  Ευρωβαρόμετρο: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη πρόκληση- Ανεργία και μεταναστευτικό "καίνε" τους Έλληνες

 36. 26/01 15:52

  Κ.Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 37. 26/01 15:44

  Τα δικαιώματα των καταναλωτών στις οδικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς

 38. 26/01 13:20

  Τουρισμός | Ηνωμένο Βασίλειο: Οι κρατήσεις προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα

 39. 26/01 13:02

  Κύπρος | Διαδικτυακή παρουσίαση 12 σχεδίων επιχορηγήσεων

 40. 26/01 12:23

  ΕΕ | Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αρκεί για τα ταξίδια- όχι άλλοι περιορισμοί

 41. 26/01 11:58

  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δυναμικό άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά

 42. 26/01 11:39

  Κύπρος | Τουρισμός: Η έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια απειλεί την ανταγωνιστικότητα

 43. 26/01 11:20

  Ενώσεις μεταφορών και τουρισμού: Έκκληση προς τα κράτη της ΕΕ να ευθυγραμμίσουν τους ταξιδιωτικούς κανόνες

 44. 26/01 11:10

  Συμβούλιο της ΕΕ: Περιορισμοί με βάση την ατομική υγεία και όχι την περιοχή προέλευσης του ταξιδιώτη

 45. 26/01 10:52

  Όμιλος Sani/Ikos: Συνεντεύξεις σε πόλεις της Β. Ελλάδος για πρόσληψη προσωπικού

 46. 26/01 10:50

  Φύση και ιστορία σε ένα ταξίδι: Απόδραση στο Κιλκίς

 47. 26/01 10:43

  ΔΝΤ: Επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη

 48. 26/01 10:34

  Θεσσαλονίκη: Εκεί που χτυπά η καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας

 49. 26/01 10:07

  Ο CEO της Airbnb θα ζει όλο το 2022 ως ψηφιακός νομάς για να βελτιώσει τις εμπειρίες

 50. 26/01 09:10

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας

 51. 26/01 09:05

  Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

 52. 26/01 09:00

  Hilton: Η ανάπτυξη ως αντίδοτο στην πανδημία και εφόδιο για το μέλλον του κλάδου

 53. 26/01 08:54

  Ολλανδία: Συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών

 54. 26/01 08:51

  Ταξίδια στο εξωτερικό και συνάλλαγμα: Τι πρέπει να προσέξει ο ταξιδιώτης του σήμερα

 55. 25/01 20:34

  Aegean - Olympic | Περιορισμένες τροποποιήσεις πτήσεων την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου - ποιες ακυρώνονται

 56. 25/01 20:14

  Οι "Γαστρονομικές Κοινότητες" του Γιώργου Πίττα παρουσιάζονται στην HORECA 2022

 57. 25/01 15:41

  MSC και Lufthansa διεκδικούν την ITA Airways

 58. 25/01 15:31

  ΤUI: Νέες συνδέσεις από το Αμβούργο προς Ηράκλειο, Κω και διεύρυνση θέσεων προς Ρόδο

 59. 25/01 14:06

  ΠΟΤ: Γιατί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν λειτουργούν

 60. 25/01 13:52

  Booking.com: Το Ναύπλιο η τέταρτη πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2022

 61. 25/01 12:26

  ETC: Οι αξίες των ταξιδιωτών καθορίζουν την κράτηση «πράσινων» διακοπών – Οι 4 ομάδες ταξιδιωτών

 62. 25/01 11:47

  Αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη

 63. 25/01 11:19

  Ε.Ε. | Προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή

 64. 25/01 10:34

  Aegean - Olympic | Ποιες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη

 65. 25/01 09:52

  Βρετανικός τουρισμός | Τέλος τα τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες- Ανοίγουν οι κρατήσεις τον Φεβρουάριο

 66. 25/01 09:26

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

 67. 25/01 09:24

  Πράσινο φως για υπομίσθωση ακινήτου του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

 68. 25/01 09:23

  Ανάπτυξη 7% για την ισραηλινή οικονομία το 2021 - Συρρίκνωση του τουρισμού και της εστίασης

 69. 25/01 09:21

  Ψηφιακό Ταξίδι στη Σπιναλόγκα

 70. 25/01 09:19

  Βέλγιο: Aυξήσεις μισθών και εκτιμήσεις για καλύτερη πορεία της οικονομίας μετά το α' τρίμηνο

 71. 24/01 15:50

  Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

 72. 24/01 15:45

  LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

 73. 24/01 13:43

  Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

 74. 24/01 12:53

  Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

 75. 24/01 12:42

  ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

 76. 24/01 11:45

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

 77. 24/01 11:34

  Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

 78. 24/01 11:28

  «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

 79. 24/01 11:03

  Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

 80. 24/01 10:44

  TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

 81. 24/01 10:42

  Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

 82. 24/01 10:32

  Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

 83. 24/01 09:58

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

 84. 24/01 08:31

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 85. 24/01 08:27

  Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

 86. 24/01 08:25

  Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

 87. 24/01 08:22

  Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

 88. 24/01 08:20

  To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

 89. 23/01 09:05

  Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

 90. 23/01 09:05

  Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

 91. 23/01 08:16

  Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

 92. 22/01 12:02

  Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

 93. 22/01 11:55

  Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

 94. 22/01 11:53

  Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

 95. 22/01 11:50

  Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

 96. 22/01 11:48

  Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

 97. 22/01 11:44

  Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

 98. 21/01 15:55

  Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

 99. 21/01 15:48

  Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

 100. 21/01 15:28

  Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021