Ε.Ξ. Ρόδου | Τα προβλήματα και οι προτάσεις για τον ροδιακό τουρισμό στην Όλγα Κεφαλογιάννη

Ε.Ξ. Ρόδου | Τα προβλήματα και οι προτάσεις για τον ροδιακό τουρισμό στην Όλγα ΚεφαλογιάννηΠηγή φωτό: Pixabay

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ρόδου, παρουσίασε στην υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, ο οποίος συμμετείχε χθες, Τετάρτη, στη συνάντηση με τους φορείς που συγκάλεσε με την άφιξή της στη Ρόδο η Υπουργός.

Τα ζητήματα και οι προτάσεις που ανέπτυξε στην ομιλία του ήταν τα ακόλουθα...

Φορολογία

(Υπουργείο Οικονομικών – ΑΑΔΕ)

·         Mείωση συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή.

·         Απαλλαγή από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ (και για τις ατομικές επιχειρήσεις).

·         Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών κρατήσεων υπολογίζουν τις προμήθειές που λαμβάνουν και επί των φόρων (ΦΠΑ, τέλος παρεπιδημούντων κλπ), με αποτέλεσμα να ζημιώνονται και οι επιχειρήσεις και να χάνει έσοδα και το κράτος. Ζητείται να εκδοθεί εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τον ορθό φορολογικά τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος.

Εργασιακά

(Υπουργείο Εργασίας)

·         Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού:

Ø  Παροχή της δυνατότητα απασχόλησης ΔΥ, όπως εκπαιδευτικών, οι οποίοι αν το επιθυμούν μπορούν να εργαστούν τους θερινούς μήνες, μιας και τα σχολεία δεν λειτουργούν,

Ø  Προσαρμογή του ακαδημαϊκού έτους ώστε η θερινή διακοπή να συμπίπτει με την περίοδο υψηλής τουριστικής αιχμής για να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εργασθούν και να συμπληρώνουν το οικογενειακό εισόδημα, 

Ø  Παροχή κινήτρων για την απασχόληση συνταξιούχων – μείωση του ποσού κατά το οποίο περικόπτεται η σύνταξή τους σε περίπτωση εργασίας, 

Ø  Μετάκληση εργαζομένων: Θα πρέπει να επιλυθούν τα πρακτικά προβλήματα σε σχέση με την μετάκληση για εποχική εργασία στον τουρισμό. Ενδεικτικά: Ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών αιτήσεων, μιας και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (κατά το μέρος αυτής που αφορά τον τουρισμό) δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

·         Επιδότηση εργασίας. Παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις (ενδεχομένως με την εφαρμογή ενός συστήματος ανάλογου με το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) να παρατείνουν τη λειτουργία τους/διατηρήσουν το προσωπικό τους τη χαμηλή τουριστική περίοδο.

·         Βραχυχρόνια μίσθωση – παράνομα καταλύματα: Διενέργεια ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων/παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

·         Το επιτόκιο υπερημερίας σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ ανέρχεται στο εξωπραγματικό ποσοστό του 15%. Θα πρέπει το επιτόκιο αυτό να μειωθεί δραστικά και αναδρομικά να εφαρμοστεί ένα νέο επιτόκιο που θα κινείται εντός λογικών πλαισίων, στα πρότυπα των ρυθμίσεων της ΑΑΔΕ (κλιμακωτό).

·         Ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εκτεταμένη διαβούλευση πριν την εφαρμογή της στον ξενοδοχειακό κλάδο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει, ιδίως λόγω της έντονης εποχικότητας. Επίσης η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα πρέπει να συνεπάγεται την παράλληλη κατάργηση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να προ-δηλώνουν στο Εργάνη τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας.

Παραξενοδοχία

(Υπουργείο Τουρισμού – ΑΑΔΕ – Υπουργείο Εργασίας)

Θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού των παράνομων καταλυμάτων και να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Πρόκειται για καταλύματα που, ενώ εμφανίζονται ως καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (ορισμένες μάλιστα φορές δεν έχουν καταχωρηθεί ούτε στο σχετικό μητρώο της ΑΑΔΕ), λειτουργούν ως ξενοδοχεία, παρέχοντας και άλλες, πλην της διαμονής, υπηρεσίες, χωρίς να διαθέτουν τη σχετική άδεια (πολυκατοικίες που λειτουργούν ως ξενοδοχεία). 

Η ανεξέλεγκτη λειτουργία των ανωτέρω καταλυμάτων, που ανταγωνίζονται αθέμιτα τις νόμιμα αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, θέτει σε κίνδυνο το τουριστικό προϊόν της χώρας ενώ παράλληλα στερεί από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σημαντικά έσοδα. Τα καταλύματα αυτά θα πρέπει να αδειοδοτούνται, να φορολογούνται (ΦΠΑ, φόρος διαμονής, τέλος παρεπιδημούντων κλπ) όπως οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. Ο έλεγχος των ανωτέρω καταλυμάτων είναι ευχερής - μπορεί να γίνει και μέσω διαδικτύου. Σχετικά προτείνεται όταν από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ διαπιστώνεται η παροχή τουριστικών υπηρεσιών να αποστέλλονται τα στοιχεία στο Υπουργείο Τουρισμού για να γίνει έλεγχος σε σχέση με την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας. Ομοίως θα πρέπει τα στοιχεία να αποστέλλονται και στο Υπουργείο Εργασίας για έλεγχο της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις

(Υπουργείο Τουρισμού – Υπουργείο Οικονομικών – Υπουργείο Εσωτερικών)

Εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου και αναβάθμιση του μέσω της:

·         Πρόβλεψης προδιαγραφών υγιεινής και ασφάλειας,

·         Επιβολής φορολογικών κλπ βαρών (δημοτικά τέλη κλπ) ανάλογων με τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα,

·         Διαχωρισμός ανάμεσα στον πολίτη ο οποίος νοικιάζει βραχυχρόνια το δεύτερο ακίνητο που διαθέτει και τις εταιρείες που διαθέτουν προς βραχυχρόνια μίσθωση εκατοντάδες ακίνητα η κάθε μία. Στην τελευταία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια κατεξοχήν οικονομική δραστηριότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από άποψη φορολογικών κλπ επιβαρύνσεων και υποχρεώσεων ως τέτοια.

Θέματα ασφάλειας

(Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

·         Τουριστική αστυνομία – Επαναλειτουργία της τουριστικής αστυνομίας στους προορισμούς όπου λειτουργούσαν οργανωμένα τμήματα. Η τουριστική αστυνομία για πολλούς λόγους (καλύτερη γνώση της τουριστικής νομοθεσίας – ξένες γλώσσες κλπ) μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στις διάφορες μορφές ελέγχων. Στη σημερινή συγκυρία μάλιστα, η ανάγκη επανίδρυσης της τουριστικής αστυνομίας είναι ακόμα μεγαλύτερη, λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της παραξενοδοχίας. Παρά τις προσπάθειες της ΑΑΔΕ και των υπηρεσιών των Π.Υ.Τ., υπάρχει ανάγκη για επιτόπιους ελέγχους και η τουριστική αστυνομία μπορεί να φέρει σε πέρας αποτελεσματικά το έργο αυτό.

Τράπεζες – Χρηματοδότηση

(Υπουργείο Ανάπτυξης)

·         Θα πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ενεργειακό - Περιβαλλοντική αδειοδότηση

(Υπουργείο Περιβάλλοντος)

·         Άμεση προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, ώστε να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις εγκαταστάσεις τους – ανάγκη να υπάρξει προηγούμενη διαβούλευση σε σχέση με τις επιλέξιμες δαπάνες, ώστε οι επιχειρήσεις να το αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

·         Πρόβλεψη ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος (Επαγγελματικό μέσης και χαμηλής τάσης ξενοδοχείων) ειδικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στα πρότυπα των βιομηχανικών χρεώσεων.

·         Επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που παρουσιάζονται στη περιβαλλοντική αδειοδότηση των ξενοδοχείων (μεγάλες καθυστερήσεις, εξόχως προβληματική η διαχείριση - διάθεση των υγρών αποβλήτων).

Πνευματικά – Συγγενικά Δικαιώματα

(Υπουργείο Πολιτισμού)

·         Παρά τις προσπάθειες του ΞΕΕ να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και την υπογραφή μνημονίων με 8 συνολικά οργανισμούς (Αθηνά, Διόνυσος, GEA, Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ, Αυτοδιαχείριση, ΔΙΑΣ ΕΡΜΕΙΑΣ και ΗΡΙΔΑΝΟΣ) συνεχώς εμφανίζονται και άλλοι ΟΣΔ που αξιώνουν αμοιβές. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη σε αυτό το χάος. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα και οι αμοιβές να εξορθολογιστούν μιας και το όφελος των επιχειρήσεων από τη χρήση των έργων των μελών των ΟΣΔ είναι ελάχιστο.

Αιγιαλός

(Υπουργείο Οικονομικών – Υπουργείο Περιβάλλοντος)

·         Συσχέτιση της παραχώρησης της απλής χρήση του αιγιαλού (σε περίπτωση ομορότητας) με τη δυναμικότητα του ξενοδοχείου. Θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στο ξενοδοχείο, ανάλογα με τον αριθμό των κλινών του και προκειμένου να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών του, είτε να αυξήσει τον αριθμό των ξαπλωστρών που τοποθετεί στο χώρο του αιγιαλού, είτε να ζητήσει την παραχώρηση μεγαλύτερου χώρου του αιγιαλού (πέραν των ορίων της ομορότητας),

·         Εξορθολογισμός του μισθώματος για την απλή χρήση του αιγιαλού σε περίπτωση ομορότητας - υπολογισμός με βάση τον αριθμό κλινών του ξενοδοχείου,

·         Εξαίρεση των όμορων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την προβλεπόμενη στο άρθρο 31 του ν.4607/2019 απαγόρευση της παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού όταν το μήκος ή πλάτος αυτού είναι μικρότερο των 5 μέτρων ή όταν το συνολικό εμβαδόν του αιγιαλού είναι μικρότερο των 150 τ.μ.,

·         Εξαγορά-μακροχρόνια μίσθωση του χώρου του παλαιού αιγιαλού,

·         Νομιμοποίηση (υπό αυστηρές προϋποθέσεις) υφιστάμενων αυθαιρέτων κατασκευών,

·         Ρύθμιση – περιορισμός προστίμων.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 2. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 3. 01/12 21:23

  Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 4. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 5. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 6. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 7. 01/12 14:38

  Η ECTAA για την πρόταση της Κομισιόν στα οργανωμένα ταξίδια: Θα αυξήσει τη συνολική τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 8. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 9. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 10. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 11. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 12. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 13. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 14. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 15. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 16. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 17. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 18. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 19. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 20. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 21. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 22. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο

 23. 01/12 07:35

  Καταδυτικό Πάρκο στο Ρέθυμνο

 24. 01/12 07:29

  1ος Πανελλήνιος Αγώνας Αερομοντελισμού κλειστού χώρου στο Ηράκλειο

 25. 01/12 07:28

  Δημοσιονομικό περιθώριο στην Ισπανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 26. 30/11 17:25

  Περισσότεροι δικαιούχοι στον Β' κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

 27. 30/11 16:28

  ΑΒΤΑ | Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

 28. 30/11 15:08

  Airbnb | +47,1% έναντι του 2019 η ζήτηση για την Ελλάδα τον Οκτώβριο

 29. 30/11 14:02

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία

 30. 30/11 13:58

  ΞΕΕ | Το Πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση XENIA 2023

 31. 30/11 13:49

  Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

 32. 30/11 13:30

  Scoot: Αυξημένη συχνότητα στις συνδέσεις Σιγκαπούρη – Αθήνα – Βερολίνο το 2024

 33. 30/11 13:08

  Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

 34. 30/11 13:01

  Συνέδριο ΣΕΤΕ | Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του τουρισμού προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

 35. 30/11 12:37

  Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp

 36. 30/11 12:21

  FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας  

 37. 30/11 12:10

  Ένας στους 2 Βρετανούς συνάντησε βρώμικες παραλίες στις διακοπές το 2023 - Οι δυο χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση

 38. 30/11 11:49

  Τουρισμός | Global Hotel Alliance: Οι hotspot προορισμοί για το 2024- τι παρακινεί τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν

 39. 30/11 11:19

  Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024

 40. 30/11 10:26

  Τουρισμός | Ποια μέτρα προωθεί η Κομισιόν για την προστασία και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

 41. 30/11 10:06

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Δράσεις προβολής στην αμερικανική αγορά

 42. 30/11 07:59

  Αθλητική εκδήλωση 1ος Δρόμος Αμνισσού

 43. 30/11 07:14

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Αμαλιάδα

 44. 30/11 07:09

  Κατεδάφιση κτηρίου σε ξενοδοχείο στην Κω - Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στα ιαματικά νερά στη Μυτιλήνη

 45. 30/11 07:04

  Η Σαουδική Αραβία αγοράζει μερίδιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 46. 30/11 07:02

  Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

 47. 29/11 16:24

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

 48. 29/11 15:23

  Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

 49. 29/11 14:46

  Uber | Νέα υπηρεσία για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες

 50. 29/11 14:43

  Το "Work From Greece" στους ελληνικούς προορισμούς

 51. 29/11 14:24

  Solmar: Νέες βίλες προς ενοικίαση στη νότια Πελοπόννησο το 2024

 52. 29/11 14:05

  Το Δουβλίνο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του 2024 | Το Γκροσσέτο (Ιταλία) ο Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού

 53. 29/11 13:47

  Ryanair: 5,8 εκατ. αεροπορικές θέσεις στους Έλληνες ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2024

 54. 29/11 13:46

  Η FREENOW και η Karhoo συνεργάζονται στις υπηρεσίες μετακίνησης για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη

 55. 29/11 13:17

  7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

 56. 29/11 12:38

  Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

 57. 29/11 12:07

  FedHATTA: Σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στον τουρισμό

 58. 29/11 12:05

  ΦΠΑ στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ενέκρινε η Γερουσία στη Γαλλία

 59. 29/11 11:54

  Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι

 60. 29/11 10:48

  Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα

 61. 29/11 10:35

  Γερμανία: Ο Σολτς προειδοποιεί για δύσκολες μέρες | Bild: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

 62. 29/11 10:22

  Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην εκδήλωση του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης

 63. 29/11 10:10

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Κυκλάδες και Πελοπόννησος οι μόνες περιοχές με μείωση αεροπορικών αφίξεων στο 10μηνο

 64. 29/11 07:58

  Σε Σύρο και Αθήνα γυρίσματα ταξιδιωτικής εκπομπής καναλιού της Εσθονίας

 65. 29/11 07:12

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Μέτσοβο

 66. 29/11 07:09

  Σε ποια εταιρεία μισθώνεται ο ξενώνας Μάρπησσας στην Πάρο

 67. 29/11 07:07

  Απόρριψη ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχειακής επένδυσης στην Κρήτη

 68. 29/11 07:06

  Ryanair: Εκπτώσεις 10% στη Cyber Week

 69. 28/11 20:21

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Σέριφο

 70. 28/11 19:10

  Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

 71. 28/11 16:43

  To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

 72. 28/11 16:25

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Καστανιάς στην Κορινθία

 73. 28/11 16:21

  EOT Κάτω Χωρών: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World»

 74. 28/11 15:51

  Από ζόμπι... ξενοδοχείο: Πώς τα άδεια κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε πολυτελή καταλύματα

 75. 28/11 14:40

  Η CLIA παρουσιάζει στην Κυβέρνηση το 5ετές Σχέδιο Δράσης του κλάδου της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

 76. 28/11 13:16

  Τουρισμός: Ο Γερμανός t.o. Sitalia γίνεται Spica Travel με πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο (και Ελλάδα)

 77. 28/11 12:58

  Το 100% Hotel Show μεταμόρφωσε για 3 ημέρες το MEC Παιανίας, σε σημείο αναφοράς νέων ιδεών και καινοτομίας

 78. 28/11 12:27

  Telegraph: Μία Ελληνική πόλη στις 10 καλύτερες της Ευρώπης για χειμερινές αποδράσεις

 79. 28/11 12:15

  XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

 80. 28/11 12:01

  Αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Ταξί με επιβατηγά οχήματα από 6 έως εννέα 9 θέσεων

 81. 28/11 11:38

  ΠΟΞ | Οργισμένη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότητας

 82. 28/11 11:31

  LOT Polish Airlines: Νέα καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024

 83. 28/11 10:58

  AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

 84. 28/11 10:52

  Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024

 85. 28/11 10:22

  Γαλλία | Γιατί ακυρώνονται 16.500 πτήσεις μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου 2024

 86. 28/11 07:23

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς

 87. 28/11 07:19

  Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο

 88. 28/11 07:16

  Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο

 89. 28/11 07:09

  Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ

 90. 27/11 19:59

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως

 91. 27/11 16:21

  ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024

 92. 27/11 16:05

  "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση

 93. 27/11 15:41

  Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

 94. 27/11 13:16

  Ισπανία: 100.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία – «Χρειαζόμαστε μορφωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο»

 95. 27/11 13:07

  Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες...

 96. 27/11 12:59

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ε. Ράπτη για τον τουρισμό υγείας

 97. 27/11 12:47

  Αερομεταφορές: Μείωση των εκπομπών 5% μέχρι το 2030 – Αύριο η πρώτη μακρινή πτήση με βιώσιμα καύσιμα

 98. 27/11 12:45

  XENIA'23 | Networking, deals, trends… για 3η ημέρα

 99. 27/11 12:35

  Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

 100. 27/11 11:49

  Τουρισμός | Νέο ρεκόρ Αμερικανών στην Ευρώπη το 2024- ποιες είναι οι τάσεις, που διαμορφώνει η νέα γενιά