Πλήθος Αυστραλών και Νεοζηλανδών στη Λήμνο για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης

Πλήθος Αυστραλών και Νεοζηλανδών στη Λήμνο για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης

Eκδηλώσεις «Τιμής και Μνήμης για τους Πεσόντες στη Μάχης της Καλλίπολης» που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 18, 19 και 20 Απριλίου στη Λήμνο περιλαμβάνονται  στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μάχη στην Καλλίπολη, , για το λόγο αυτό προγραμματίζονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των Πρεσβευτών των εμπλεκόμενων χωρών, Ομογενειακών Σωματείων, Αυστραλών πολιτικών, πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας, αλλά και κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά σκάφη, ενώ η Λήμνος αναμένεται να «πλημμυρίσει» από Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς επισκέπτες. 

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη της Καλλίπολης έγινε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, το 1915. Πραγματοποιήθηκε από τους Συμμάχους, και διήρκησε από τον Απρίλιο του 1915 έως και τον Ιανουάριο του 1916. Ο σκοπός της μάχης αυτής ήταν η κατάληψη των στενών των Δαρδανελίων από τους Συμμάχους, και ο πλήρης έλεγχός τους, ώστε να αποδυναμωθεί έτσι η Οθωμανική Αυτοκρατορία και να τεθεί εκτός μάχης.

Το Περιφερειακού Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την iεράρχηση, τον προγραμματισμό και το καθορισμό του  χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου "Επέτειος από τη Μάχη της Καλλίπολης (Λήμνος)" ως εξής:

1. Τέλεση επιμνημόσυνων δεήσεων και κατάθεση στεφάνων με απόδοση τιμών στα συμμαχικά νεκροταφεία του Μούδρου, Πορτιανού καθώς και μνημεία Αιγυπτίων πεσόντων , με συμμετοχή αντιπροσωπειών από Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αίγυπτο Τουρκία και Ινδία. Οργάνωση των παραπάνω τελετών με ενοικίαση και τεχνική κάλυψη μικρομεγαφωνικών εγκαταστάσεών, αγορά στεφάνων, ορισμός και πληρωμή τελετάρχη για το τριήμερο των εκδηλώσεων, καθώς και ενοικίαση λεωφορείου για την μεταφορά των επισήμων στους χώρους τέλεσης αυτών.

2. Δημιουργία η αγορά λογότυπου και προμήθεια επετειακής αφίσας για την Μάχη της Καλλίπολης.

3. Προμήθεια προσκλήσεων και φακέλων με το λογότυπο της περιφέρειας Β. Αιγαίου καθώς και του λογότυπου των εκδηλώσεων

4. Βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των τριήμερων εκδηλώσεων καθώς και η προμήθεια αυτών για την συγκρότηση ψηφιακού αρχειακού υλικού.

5. Προμήθεια Αναμνηστικών Δώρων στους επίσημους προσκεκλημένους (αγορά βιβλίων με θέμα την Λήμνο, ή άλλου εμβληματικού αναμνηστικού με θέμα την Λήμνο), αγορά αναμνηστικής πλακέτας της εκατονταετίας και προσφορά τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και γενικά στους αρχηγούς των group, τουριστικούς πράκτορες, επισκέπτες ξένων σχολείων,

6. Προμήθεια σημαιών ξένων χωρών για τους χώρους των τελετών σύνολο σημαιών 30 τεμάχια.

7. Αμοιβή 2 Διερμηνέων Αγγλικής Γλώσσας

8. Αμοιβή 1 Διερμηνέων Γαλλικής Γλώσσας

9. Έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής ομιλητών των εκδηλώσεων

10. Οργάνωση έκθεσης φωτογραφικού, αρχειακού υλικού, στολών, ενθυμίων, από τη Μάχη της Καλλίπολης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς. Οργάνωση με αγορά η κατασκευή stand, κορνιζών και μπράτσων στήριξης των εκθεμάτων.

11. Δημιουργία ειδικού αφιερώματος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου & Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ελληνικά - Αγγλικά - Γαλλικά) με φωτογραφικό, αρχειακό υλικό, ονόματα πεσόντων, βίντεο τελετών κλπ.

12. Διοργάνωση αγώνα δρόμου, με αφετηρία ένα από τα δυο συμμαχικά νεκροταφεία και κατάλληλη διαδρομή στη νήσο Λήμνο. Διοργάνωση και τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των ομάδων της Λήμνου, και ενόπλων δυνάμεων ελλήνων και ξένων αντιπροσωπειών. Στον αγώνα δρόμου αυτό θα προσκληθούν να συμμετάσχουν και στρατιωτικοί άλλων χωρών, ώστε να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια. Οργάνωση των αθλητικών γεγονότων με αγορά και διάθεση στους αθλητές μπλούζας και σορτς με το λογότυπο των εκδηλώσεων, ενοικίαση παρελκόμενων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια των αγώνων αυτών (τραπέζια, καρέκλες, ντουντούκα, γραφική ύλη, νερά κλπ ) καθώς και αγορά κυπέλων με το λογότυπο των αγώνων για τους πρώτους 1,2,3 νικητές ομάδων και μεμονωμένων δρομέων συνολικά 6 κύπελλα και μετάλλια αναμνηστικά για όλους τους συμμετέχοντες, τους κριτές και διαιτητές των αγώνων, μεταφορά κριτών και διαιτητών.

13. Παραχώρηση χώρου, σε συνεργασία περιφέρειας και δήμου Λήμνου για τη δημιουργία μνημείων πεσόντων των συμμάχων στη μάχη της Καλλίπολης, ένα για κάθε χώρα που απώλεσε στράτευμα Αγγλία, Γαλλία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αίγυπτο και Ινδία.

14. Διοργάνωση ημερίδας η διεθνούς συνεδρίου για τη Μάχη της Καλλίπολης και το ρόλο της νήσου Λήμνου – παράλληλη προβολή κινηματογραφικού ιστορικού υλικού. Οργάνωση, προμήθεια προσκλήσεων, προγράμματος, αφισών, ενοικίαση μικρομεγαφωνικής εγκατάστασης, μηχανημάτων προβολής οπτικού υλικού, φακέλου και υλικού παρουσίασης στους συνέδρους, γραφική ύλη

15. Πραγματοποίηση αφιερώματος στη ΝΕΡΙΤ και σε τοπικά κανάλια για τη Μάχη της Καλλίπολης.

16. Έκδοση ή αγορά από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επετειακού λευκώματος, ή αγορά, βιβλίου, ή σημειωματάριου, (με Ελληνικά - Αγγλικά ή και Γαλλικά) με κείμενα, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από φορείς που κατέχουν το υλικό αυτό, από το Πολεμικό Μουσείο, τη ΔΙΣ, το ΥΠΕΞ, ή από ανεξάρτητο εκδότη, συγγραφέα, για τη Μάχη της Καλλίπολης.

17. Επετειακή έκδοση, γραμματοσήμων με θέμα: «Την Μάχης της Καλλίπολης» σε συνεργασία με ΕΛΤΑ.

18. Έκδοση ή αγορά μικρού φυλλαδίου, για την παραχώρηση του σε επισκέπτες των εκδηλώσεων για την μάχη της Καλλίπολης με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό της περιόδου 1915 καθώς και η σύγχρονη Λήμνος.

19. Παράθεση γεύματος στους επίσημους καλεσμένους Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, (Πρέσβεις των χωρών Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Καναδά, Τουρκίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ινδίας, Προξένου της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αρχηγός Ναυτικού της Ελλάδας, Αρχηγός Ναυτικού της Αυστραλίας, Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Βουλευτές Ν. Λέσβου, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Β.Α, Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Έπαρχος Λήμνου, Δήμαρχος Λήμνου, Ειρηνοδίκης Λήμνου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι στρατιωτικοί ακόλουθοι των χωρών, Αμυντικοί Ακόλουθοι της Αυστραλίας στην Ισπανία και Τουρκία, Διοικητές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της Λήμνου, Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου, Αντιδήμαρχοι Λήμνου, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών, Εκπροσώπους Ομογενειακών Οργανώσεων Αυστραλίας, Πρόεδροι Πολιτιστικών και Εθελοντικών Συλλόγων, Πρόεδροι Επιμελητηρίων Λήμνου, Τοπικοί Φορείς της Λήμνου, Ομιλητές Εκδηλώσεων.

20. Πρόσκληση για συμμετοχή τιμητικών αγημάτων από τις συμμετέχουσες στη Μάχη της Καλλίπολης Δυνάμεις της Αντάντ χώρες, στην παρέλαση κατά την απελευθέρωση της Λήμνου.

21. Παραχώρηση κτιρίου του Δημοσίου ή του Δήμου, για την κατασκευή Μουσείου ANZAC από τους Αυστραλούς (απαιτείται συνεργασία με το Δήμο Λήμνου)

22. Αδελφοποίηση Δήμου Λήμνου και Μελβούρνης (απαιτείται συνεργασία με το Δήμο Λήμνου).

23. Έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής ομιλητών των τριών εκδηλώσεων

24. Παράθεση μπουφέ στους τουριστικούς πράκτορες, αρχηγούς των group, επισκέπτες ξένων σχολείων, κατά την διάρκεια του έτους και προσφορά ενημερωτικού και αναμνηστικού υλικού

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 26/09 17:37

  Το Amanzoe γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία, με τουρισμό υψηλών προδιαγραφών

 2. 26/09 16:48

  Bραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον κορυφαίο πιανίστα και μαέστρο Daniel Barenboim 

 3. 26/09 15:59

  DER SPIEGEL | Έργα και ημέρες των παπαράτσι στη Μύκονο

 4. 26/09 15:15

  Επιπλέον μέτρα ανακούφισης των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία - Ουκρανία

 5. 26/09 15:02

  H Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καλλιόπη Ροδοπούλου, 2η στον κόσμο για τη συμβολή της στην εκπαίδευση

 6. 26/09 14:54

  Ξενοδοχεία: Ο Ισπανικός προορισμός που αύξησε τις τιμές, αλλά είχε την υψηλότερη πληρότητα στη χώρα

 7. 26/09 14:22

  ΕΟΤ: Δυναμική προώθηση της Ηλείας στην Γερμανία και της Κρήτης στην Πολωνία

 8. 26/09 14:17

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Ο τουρισμός θέλει ριζικές λύσεις, όχι "τσιρότο" στην πληγή

 9. 26/09 13:54

  Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος για ενίσχυση των επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος

 10. 26/09 13:48

  Έρχεται νομοθεσία που ακριβαίνει τα αεροπορικά εισιτήρια - «Το κόστος δε μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα των φόρων»

 11. 26/09 13:41

  Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 12. 26/09 13:17

  ΠΟΤ: Η οικονομική αβεβαιότητα "γονατίζει" τους ταξιδιώτες - Απομακρύνεται από το εγγύς μέλλον η επιστροφή σε επίπεδα 2019

 13. 26/09 12:43

  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Διήμερες εκδηλώσεις από τον δήμο Αγ. Βασιλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 14. 26/09 12:07

  Skytrax Awards | «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη» η AEGEAN

 15. 26/09 11:57

  Ξενοδοχεία | Radisson Hotel Group: Έφτασε στα 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα - έρχονται ακόμη δύο

 16. 26/09 11:41

  Τουρισμός | Η Jet2 ξεκινά πτήσεις προς Ρόδο και Χαλκιδική από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το Πάσχα

 17. 26/09 11:26

  Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται την ισραηλινή αεροπορική εταιρία Sun d’or

 18. 26/09 11:15

  Ά. Γκερέκου | Ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή προορισμό για city break, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό

 19. 26/09 09:56

  Οι 8 νικητές, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

 20. 26/09 08:58

  Περιβαλλοντική έγκριση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

 21. 26/09 08:47

  Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Διδυμοτείχου

 22. 26/09 08:40

  Άδειες για 3 νέες τουριστικές επενδύσεις σε Σίφνο, Εύβοια και Ζάκυνθο

 23. 26/09 08:35

  Άδειες για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ανατολική Μάνη και Σαντορίνη

 24. 26/09 08:15

  Αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα- Νέο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

 25. 25/09 08:08

  Πράσινο φως για αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχεία στη Ρόδο και στο Γύθειο

 26. 25/09 08:07

  Άδειες για ανέγερση 2 ξενοδοχείων σε Ανατολική Μάνη και Σύβοτα

 27. 24/09 12:52

  Jet2holidays και Jet2.com | Κλείνουν θέσεις σε μισό εκατομμύριο Βρετανούς τουρίστες το 2023 στην Κρήτη

 28. 24/09 12:43

  Έγκριση για αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχειακή μονάδα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

 29. 24/09 12:41

  Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Ρέθυμνο, Άνδρο και Δήμο Αβδήρων

 30. 24/09 12:40

  Β.Κικίλιας | «Κάθε επιπλέον ευρώ που έρχεται από τον τουρισμό είναι πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες»

 31. 24/09 12:35

  Η Ε.Ξ. Καλαμάτας χαιρετίζει την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την αμερικανική πόλη Λόουελ

 32. 23/09 17:00

  Επιμελητήριο Ιωαννίνων | Κίνητρα για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στα Ιωάννινα

 33. 23/09 16:19

  Κρήτη | Πληρότητες άνω του 80% στα ξενοδοχεία μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

 34. 23/09 16:09

  Ο Vtours «επεκτείνει το καλοκαίρι» με φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη

 35. 23/09 15:35

  Ενισχύσεις για 5 νέα ξενοδοχεία σε Σίφνο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά και Καλαμάτα

 36. 23/09 15:20

  Κικίλιας από Στοκχόλμη: Νέες επενδύσεις και θεματικός τουρισμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

 37. 23/09 15:16

  Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

 38. 23/09 15:12

  ΟΤΘ: Δυο Ιταλίδες στη Θεσσαλονίκη για press trip προβολής σε Ιταλικά ΜΜΕ

 39. 23/09 15:11

  ΓΕΠΟΕΤ | Ζητείται η παρέμβαση των βουλευτών στο σ/ν για την απελευθέρωση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών

 40. 23/09 15:06

  ITA Airways: Νέες διηπειρωτικές πτήσεις από Ρώμη για Τόκιο, Μαλέ & Νέο Δελχί

 41. 23/09 15:05

  Μ.Κόνσολας | Στήριξη και ενίσχυση της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές»

 42. 23/09 14:14

  ANIMASYROS 2022: Επίσημη πρώτη για τη 2η τουριστική ταινία κινουμένων σχεδίων του ΕΟΤ

 43. 23/09 13:09

  Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί προειδοποιούν για κρίση στις προμήθειες τροφίμων – «Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί το 2023»

 44. 23/09 12:47

  Wizz Air: Νέες χειμερινές συνδέσεις από την Αθήνα με Τελ Αβίβ και Τίρανα

 45. 23/09 12:41

  Φυσικό αέριο | Στο μέλλον η Ευρώπη θα εξαρτάται από την Αμερική

 46. 23/09 11:55

  Αμερικανικός τουρισμός: Περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό σχεδιάζουν οι πλούσιοι για το 2023 – Ποιους προορισμούς προτιμούν

 47. 23/09 11:40

  Η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση παγκοσμίως το deal της Sani/Ikos με την GIC

 48. 23/09 11:07

  Ξεκινά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 η 4η φάση του North Evia – Samos Pass

 49. 23/09 10:51

  Το τέρας των συναρμοδιοτήτων "πνίγει" τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού

 50. 23/09 09:56

  Τουρισμός | Ο Σκανδιναβός tour operator Detur αναστέλλει τις δραστηριότητές του - Έχει πρόγραμμα και προς Κρήτη και Ρόδο

 51. 23/09 09:14

  Η Air France θα εξυπηρετεί 171 προορισμούς από το Παρίσι αυτό το χειμώνα

 52. 23/09 09:11

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

 53. 23/09 09:10

  Περιβαλλοντική έγκριση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2021-2027

 54. 23/09 09:08

  Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάδειξη και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας

 55. 23/09 09:06

  Έκθεση διαχρονικού-θεματικού αρχαιολογικού μουσείου Αγαθονησίου

 56. 23/09 09:04

  Η νέα επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης Πύλου-Νέστορος

 57. 22/09 17:32

  Θεαματική αύξηση των χρηστών της Uber στην Ελλάδα το καλοκαίρι- Ζήτηση για αντισυμβατικούς προορισμούς

 58. 22/09 16:57

  Ξενοδοχεία Αθήνας | Κάτω από το 2019 οι επιδόσεις στο 8μηνο- Αυξημένη μόνο η μέση τιμή δωματίου- Στα ύψη οι ανταγωνιστές

 59. 22/09 15:01

  Ε.Ξ. Πιερίας: Πρωτοβουλίες, δράσεις και συνεργασίες για την προβολή του νομού

 60. 22/09 14:09

  Ε.Ξ. Ρόδου: Σεβασμός και συγκίνηση στη 10η βράβευση ξενοδοχοϋπαλλήλων

 61. 22/09 14:04

  WTTC: Ο τουρισμός μπορεί να αναστρέψει την καταστροφή της φύσης – Τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις

 62. 22/09 13:45

  Επιχειρήσεις: Πόλεμος στην αγορά εργασίας για την αναζήτηση και διατήρηση ταλέντων

 63. 22/09 13:09

  Πρόσληψη ενός ατόμου στο Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας

 64. 22/09 12:48

  Emirates: Η Premium Οικονομική Θέση σε πτήσεις προς πέντε ακόμη πόλεις από τον Δεκέμβριο

 65. 22/09 12:37

  Booking: Τα ταξίδια μας πατούν το κουμπί του άγχους, γι' αυτό θα κάνουμε τις κρατήσεις... παιχνιδάκι

 66. 22/09 12:03

  Η Ελλάδα στον γαστρονομικό Οδηγό Michelin

 67. 22/09 11:47

  Χανιά | Παρουσίαση Jet2holidays & Jet2.com και των σχεδίων τους για την Ελλάδα

 68. 22/09 11:22

  ΣΥΡΙΖΑ | Εκτός δημοσίων Ι.Ε.Κ. για δεύτερη χρονιά η ειδικότητα του συνοδού βουνού

 69. 22/09 09:43

  Ε.Ε. | Η ενίσχυση της αειφορίας είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών αερομεταφορών

 70. 22/09 09:30

  Η Ε.Ξ. Χανίων για την Ryanair | Είμαστε υπέρ των ανοιχτών αγορών και των ανοιχτών αιθέρων

 71. 22/09 09:10

  Επίγεια και online καζίνο και η κατάσταση της ελληνικής αγοράς

 72. 22/09 09:05

  H GIC γίνεται βασικός μέτοχος του Ομίλου Sani/Ikos- Στα €2,3 δισ. η αξία του Ομίλου

 73. 22/09 08:59

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Σαντορίνη

 74. 22/09 08:58

  Διαγωνισμός µίσθωσης του ξενοδοχείου «Πηλέας» στα Χάνια Πηλίου

 75. 22/09 08:54

  Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: Φιλοξενία πληγέντων Γερμανών από την κακοκαιρία στην Ηλεία

 76. 22/09 08:52

  Εκτοξεύθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Ισπανία στο επτάμηνο

 77. 22/09 08:50

  Η νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Έδεσσας

 78. 21/09 17:13

  Celestyal | Κρουαζιέρες χωρίς πιστοποιητικά για Covid από τις 2 Μαρτίου 2023

 79. 21/09 16:55

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η θητεία του πρώτου Έλληνα Προέδρου της International Society of Limb Salvage (ISOLS)

 80. 21/09 16:53

  DER Touristik: Νέοι στρατηγικοί στόχοι για διευρυμένη παρουσία σε αγορές και προορισμούς

 81. 21/09 15:53

  Β. Κικίλιας από Παρίσι: Αυξημένες κατά 23% φέτος οι αφίξεις από Γαλλία σε σχέση με το 2019

 82. 21/09 15:36

  Το αφεντικό της Trivago προειδοποιεί: Το 2023 η ταξιδιωτική βιομηχανία θα καταρρεύσει

 83. 21/09 14:59

  ΕΟΤ: Fam trip για 16 πρακτορεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σούνιο και την Ύδρα

 84. 21/09 14:44

  ΤΑΙΠΕΔ: Αναζήτηση Νομικού Συμβούλου για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Ιαματικής Πηγής Υπάτης

 85. 21/09 14:13

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Καλοκαιρινή ανάκαμψη πάνω από τα επίπεδα 2019 στην Ευρώπη – Άλμα ζήτησης για Ελλάδα και Αθήνα

 86. 21/09 14:02

  Ελληνικός τουρισμός 2022 | Ποιες αγορές "έβαλαν πλάτη" για την άνοδο των εισπράξεων και των αφίξεων

 87. 21/09 12:19

  Αμερικανικός τουρισμός: Στους 8 κορυφαίους προορισμούς για το φθινόπωρο η Ελλάδα, αν και είναι η ακριβότερη επιλογή

 88. 21/09 12:09

  Τουρισμός | Οι Αμερικανοί λαχταρούν ξανά την κρουαζιέρα - τo 96,1% σχεδιάζει κρουαζιέρα μέσα στη διετία

 89. 21/09 12:05

  Ξενοδοχεία φιλικά προς την κάνναβη απευθύνονται σε ταξιδιώτες υψηλής ποιότητας

 90. 21/09 11:37

  Ακτοπλοΐα | Η Attica Group απορροφά την ΑΝΕΚ

 91. 21/09 11:10

  Φεστιβάλ | Μέρες Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

 92. 21/09 11:05

  TAZ | Η καταπάτηση των ακτών στην Ελλάδα χωρίς συνέπειες

 93. 21/09 10:33

  ICAO | Στο 80% του 2019 η παγκόσμια επιβατική κίνηση το 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022

 94. 21/09 00:06

  Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία σε Πειραιά και Χανιά

 95. 21/09 00:05

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 12 εκατ. τουρίστες το πρώτο εξάμηνο

 96. 21/09 00:05

  Μελέτη για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής το Αμβρακικού Κόλπου

 97. 20/09 23:17

  Εντυπωσιακό άγαλμα του Ηρακλή βρέθηκε σε ανασκαφική έρευνα στους Φιλίππους

 98. 20/09 22:43

  HAPCO & DES: Οι στόχοι στον Ελληνικό συνεδριακό τουρισμό - 1,7 δισ. ευρώ τα έσοδα το 2022

 99. 20/09 16:05

  Χανιά: Το αναπτυξιακό πλάνο της Ryanair για τον τουρισμό

 100. 20/09 16:01

  "Κανένα ξενοδοχείο δεν θα γλιτώσει από το αυξημένο ενεργειακό κόστος"