Η Ρόδος πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού του μέλλοντος

Η Ρόδος πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού του μέλλοντος

H στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της εμβληματικής παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI για τον μετασχηματισμό της Ρόδου σε πρότυπο Βιώσιμο Τουριστικό Προορισμό παρουσιάστηκαν, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο νησί.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι διοργανωτές της, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care Foundation και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI, Thomas Ellerbeck. Αμέσως μετά, πήραν τον λόγο ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε στο νησί για να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αφού τόσο το Υπουργείο Τουρισμού όσο και ο Δήμος Ρόδου στηρίζουν το “The Rhodes Co-Lab.  Sustainable Destination”. Το έργο χαιρέτισαν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης,  ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ήταν παρών όταν ανακοινώθηκε το έργο στο πρωθυπουργικό γραφείο πριν από ένα χρόνο περίπου καθώς και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Η διεξοδική παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Rodos Palace, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου, παρουσία  των εκπροσώπων του συνόλου των παραγωγικών, τουριστικών, οικονομικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών τοπικών φορέων, από υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη  της PwC Ελλάδας, της εταιρείας συμβούλων που διενέργησε εκτεταμένη διαβούλευση μεταξύ των τοπικών φορέων το προηγούμενο διάστημα, στη βάση της οποίας εκπόνησε στη συνέχεια το επιχειρηματικό σχέδιο.

Στρατηγική σε 3 πυλώνες

Η στρατηγική του The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination εξειδικεύεται σε  3 πυλώνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη  διασφάλιση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.  Οι τρεις αυτοί πυλώνες εξειδικεύονται σε 6 στρατηγικές προτεραιότητες και 26 επιμέρους δράσεις,  που θέτουν για τη Ρόδο τον πήχη της κλιματικής ουδετερότητας 20 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τον εθνικό στόχο. Ο σχεδιασμός υλοποιείται με συγκεκριμένα  χρονοδιαγράμματα και πόρους χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Aκολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις που οργανώθηκαν σε δύο θεματικές συζητήσεις-πάνελ με συμμετέχοντες ειδικούς στη βιώσιμη ανάπτυξη, κορυφαία στελέχη εταιρειών με ηγετική θέση στον κλάδο τους, κυβερνητικοί παράγοντες και κοινωνικοί εταίροι σε εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ με επίκεντρο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θέμα «προς ένα ολιστικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού της Ρόδου με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη» συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, η σύμβουλος διοίκησης ΣΕΤΕ για τη βιωσιμότητα, Μάρθα Κεσσίσογλου, η διευθύντρια του χαρτοφυλακίου TUI Hotels & Resorts Jessica Kuthe, ο διευθυντής PwC Ελλάδας, επικεφαλής υπηρεσιών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Δημήτρης Σακίπης και ο Γενικός Διευθυντής ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης.

Το δεύτερο πάνελ επικεντρώθηκε στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία για τη Ρόδο, στο οποίο απαντήσεις έδωσαν o Thomas Ellerbeck από τον όμιλο TUI, ο Διευθύνων Σύμβουλος Cisco Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης, ο Πρόεδρος ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και ο Διευθυντής PwC Ελλάδας Δημόσιου Τομέα, Αλέξης Χλωρός.

 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε: «Όπως κάθε κρίση μέχρι σήμερα έτσι και η κλιματική απειλή γίνεται για μας ελατήριο για να εκτιναχθούμε ψηλά. Να διαχειριστούμε την πρόκληση και να μεταβολίσουμε την απειλή σε ευκαιρία. 

Ναι, βάζουμε μόνοι μας τον πήχη ψηλά. Αλλά αυτό αξίζει σε όλους τους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της Ρόδου που κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συνδημιουργήσουν  λύσεις στην κατεύθυνση ενός Ολιστικού Αειφόρου Επιχειρηματικού Μοντέλου για τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ναι, βάζουμε μόνοι μας τον πήχη ψηλά. Αλλά αυτό αξίζει σε όλους τους Ροδίτες που πάντα κοιτάζουν ψηλά γιατί έτσι έμαθαν, έτσι έζησαν και είναι πάντα περήφανοι για τον τόπο τους.»

Ο Thomas Ellerbeck, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου TUI & Πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care Foundation δήλωσε: «Με το The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, η Ελλάδα, η Ρόδος και η TUI αναπτύσσουν από κοινού ένα πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού του μέλλοντος. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας και προσκαλούμε τους εταίρους μας στην Ελλάδα να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ευκαιρία για την TUI, αλλά και για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, τους τουριστικούς προορισμούς και τους επισκέπτες. Η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού στους προορισμούς, η απαλλαγή από τον άνθρακα και πολλά άλλα, είναι προκλήσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Ο τουρισμός στο σύνολό του θα επωφεληθεί από αυτό.

Η TUI έχει θέσει δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στις υπηρεσίες της, τόσο στις αεροπορικές εταιρείες, όσο και στα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία. Το πρώτο ορόσημο είναι το 2030, διότι θεωρούμε ότι οι πολιτικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2050 είναι πολύ αργά. Το Destination Co-Lab Rhodes είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της ατζέντας βιωσιμότητας της TUI. Στη Ρόδο αρχίζουν να υλοποιούνται έργα που θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Αφορούν, μεταξύ άλλων, σε έργα στους τομείς της κλιματικής ουδετερότητας, της αποφυγής πλαστικών και τροφικών αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας κ.λπ . Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων: των πολιτών της Ρόδου, των ξενοδοχείων, των εταιρειών μεταφορών και ενοικίασης αυτοκινήτων, των τοπικών επιχειρηματιών, καθώς και των δημοσιών αρχών και της κυβέρνησης».

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι: «Στόχος όλων είναι να γίνει η Ρόδος υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος, καθώς η βιωσιμότητα του προορισμού θα αποτελεί νούμερο 1 τάση για τον ταξιδιώτη για τα επόμενα πολλά χρόνια. Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό.»

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε: «Η Ρόδος, πράσινο νησί για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα, πρωταγωνιστής στον παγκόσμιο τουρισμό. Μια Ρόδος που λάμπει. Που εκπέμπει το φως της μέσα σε γκρίζους καιρούς. Σήμερα, προχωράμε μεθοδικά και στοχευμένα. Με στρατηγικούς εταίρους παγκόσμιους ηγέτες καθώς οι προκλήσεις είναι τέτοιες που απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συνένωση δυνάμεων για την αντιμετώπισή τους. Τίποτα μεγάλο και σημαντικό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αγκαλιαστεί από τη βάση, από τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Κι εμείς ως Δήμος Ρόδου αυτό ακριβώς βεβαιώνουμε με τη συμμετοχή μας στο πρότζεκτ. Τη δύναμη του να γίνουμε όλοι ένα, για μια Ρόδο που θα την καμαρώνουμε κι εμείς αλλά και οι γενιές μετά από μας.»

O Κυριάκος Ανδρέου, Αν. Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Ελλάδας ανέφερε: «Ως PwC Ελλάδας είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλαμε στο σχεδιασμό της στρατηγικής για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο μοντέλο βιώσιμου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, η PwC Ελλάδας αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο δημιουργώντας  το νέο Sustainability Hub το οποίο στοχεύει να συμβάλλει στην ευρύτερη αναβάθμιση του προφίλ βιωσιμότητας της περιοχής, συνεπικουρώντας στην αξία που ήδη προσφέρουν κορυφαίες εταιρείες του κλάδου του τουρισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή ενδυναμώνει περαιτέρω τη στρατηγική μας να αποτελέσουμε αρωγό στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και στην επέκταση των δράσεων ESG σε όλο το φάσμα του επιχειρείν και κυρίως στον τομέα της παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε τη μετάβαση των ελληνικών νησιών με βάση τα κριτήρια ESG λειτουργώντας, παράλληλα, ως πανελλήνιο κέντρο αριστείας για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Την ίδια στιγμή εστιάζουμε σταθερά στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού, αντλώντας ταλέντο και τεχνογνωσία από ολόκληρη την περιοχή του Νότιου Αιγαίου».

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 21/09 17:13

  Η Selected Hideaways συμμετέχει στην IFTM Διεθνής & Γαλλική αγορά

 2. 21/09 17:05

  Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

 3. 21/09 16:13

  Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Πρόσθετος φόρος διαμονής: νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή;

 4. 21/09 16:10

  ΙΝΣΕΤΕ: 9η Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τον σύγχρονο επαγγελματία του τουρισμού

 5. 21/09 16:04

  Έλενα Ράπτη | Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

 6. 21/09 15:16

  Η Google αυξάνει της λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό

 7. 21/09 14:27

  Απειλή για τον Ελληνικό τουρισμό το «πράσινο» τέλος στα καταλύματα

 8. 21/09 13:42

  Γερμανικός τουρισμός: Κυριαρχία του all inclusive στις διαδικτυακές κρατήσεις διακοπών

 9. 21/09 13:28

  Τουρκικός τουρισμός | Τα ξενοδοχεία στην Αλικαρνασσό μείωσαν τις τιμές και αύξησαν τις πληρότητες

 10. 21/09 12:37

  Τουρισμός | Παρουσίαση ελληνικών προορισμών στην αγορά της Νότιας Αφρικής

 11. 21/09 12:22

  ΠΟΤ | Παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση της βιωσιμότητας του τουρισμού

 12. 21/09 12:08

  ΣΔΟΕ: Παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ σε 3 ξενοδοχεία στην Κω, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα

 13. 21/09 11:23

  EasyJet holidays: Για πρώτη φορά επέκταση της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο

 14. 21/09 11:11

  Transavia: Νέα καλοκαιρινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη από τις Βρυξέλλες το 2024

 15. 21/09 10:54

  Εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 εξαιτίας της κλιματικής κρίσης

 16. 21/09 10:50

  ΠΟΤ: Ανάκαμψη στο 80% έως 95% των επιπέδων 2019 στον παγκόσμιο τουρισμό το 2023

 17. 21/09 10:40

  Να μην χαθεί η ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων | Μανώλης Γιαννούλης

 18. 21/09 10:26

  Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

 19. 21/09 10:14

  Βραχυχρόνιες μισθώσεις | Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες στην ΕΕ- Χαιρετίζει η Airbnb

 20. 21/09 09:53

  Κανονικά σήμερα οι πτήσεις - "Δεμένα" τα πλοία στον Πειραιά

 21. 20/09 17:03

  Διαχείριση Βιοαποβλήτων στα ξενοδοχεία του Δήμου Αθηναίων

 22. 20/09 15:26

  Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

 23. 20/09 14:24

  Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου | Ζημιογόνα τα περισσότερα ξενοδοχεία - δεν αντέχουν άλλα βάρη!

 24. 20/09 13:41

  Αυτά είναι τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2023 – Ένα είναι Ελληνικό!

 25. 20/09 13:06

  IPK / ITB | Κινεζικός τουρισμός: Ανάκαμψη των εξερχόμενων ταξιδιών το 2024

 26. 20/09 12:41

  «Πολιτισμός - Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά» | Συζήτηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Marketing Greece

 27. 20/09 12:34

  Cunard: Νέα κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά το 2025

 28. 20/09 12:29

  Το Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

 29. 20/09 12:17

  Contiki: Νέα προγράμματα διακοπών στην Ελλάδα το 2024 για νέους και LGBTQIA+

 30. 20/09 12:02

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Στα 10,3 δισ. ευρώ οι εισπράξεις το 7μηνο, +13,2% έναντι του 2019

 31. 20/09 11:38

  Ηράκλειο: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ οι «Μέρες Γαστρονομίας 2023

 32. 20/09 11:19

  ΤΑΙΠΕΔ: Ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ακινήτων σε Ιεράπετρα και Θεσσαλονίκη

 33. 20/09 10:52

  JG Travel Group | Χειμερινές διακοπές 15, 22 και 29 ημερών σε ελκυστικές τιμές σε Κύπρο και Τουρκία

 34. 20/09 10:49

  Το Skiathos Palace Hotel φιλοξενεί το 6o Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας ACTC2023

 35. 20/09 10:32

  TUI | Προειδοποίηση για αλλαγές στα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

 36. 19/09 19:54

  Η οριζόντια αύξηση του φόρου διαμονής υπονομεύει την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό

 37. 19/09 19:41

  Κυβέρνηση | Ποια μέτρα οικονομικής και φορολογικής πολιτικής αποφασίστηκαν

 38. 19/09 19:16

  Ελληνικός Τουρισμός | Εξειδικεύτηκαν τα μέτρα: Τι πληρώνουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και Airbnb

 39. 19/09 19:04

  Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Βρετανό πρέσβη - Δρομολογείται η υπογραφή συμφωνίας

 40. 19/09 15:46

  ΥΠΑ | Ρεκόρ επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Αύγουστο και το 8μηνο

 41. 19/09 14:49

  Hotelising: Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2023

 42. 19/09 13:49

  DERTOUR: Η Ελλάδα στους πιο TOP προορισμούς διακοπών για οικογένειες & πολυτέλεια – Ανεβαίνει η ζήτηση για Φθινόπωρο

 43. 19/09 12:25

  Real Estate | έρευνα RE/MAX: Πού και τι αγοράζουν οι ξένοι στην Ελλάδα - στην πρώτη θέση οι Ισραηλινοί

 44. 19/09 12:08

  Βρετανικός τουρισμός | Υψηλότερες επιδόσεις από το 2019 φέτος - WTTC: Ανάκτηση των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη το 2024

 45. 19/09 12:05

  Νέα τάση late summer bookings: Στροφή των Βρετανών στις διακοπές τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο – Ποιο Ελληνικό νησί κερδίζει

 46. 19/09 12:00

  Διθυραμβικά σχόλια για τη Ρόδο σε ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης

 47. 19/09 11:42

  Τα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου στον πολιτισμό της αμπέλου και του κρασιού

 48. 19/09 11:40

  Τουρισμός: Πάνω από το 2019 οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Αμερικανών – Ποιους μήνες ταξίδεψαν περισσότερο

 49. 19/09 11:32

  Παρουσιάζεται το Ψηφιακό Αποθετήριο Τουριστικού και Πολιτισμικού Περιεχομένου Δήμου Ηρακλείου

 50. 19/09 11:22

  Φεστιβάλ Φωτομετρίας στα Ιωάννινα

 51. 19/09 10:20

  TUI: Στο 95% του 2019 κλείνει το φετινό καλοκαίρι - Επέκταση σεζόν για Ελλάδα και Τουρκία

 52. 19/09 09:58

  Πρώτο βήμα για ίσους όρους ανταγωνισμού οι εξαγγελίες για τα Airbnb | Όχι οριζόντια το Πράσινο Τέλος

 53. 18/09 21:24

  10 Urban Roof @ Radisson Blu Park | Η νέα all day φυσική επιλογή του αθηναϊκού lifestyle 

 54. 18/09 19:04

  Το νέο Θέατρο του Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό Timelapse 80 δευτερολέπτων

 55. 18/09 18:53

  Ρυθμίσεις για Airbnb και φόρο διαμονής | Το ΞΕΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις σε διάλογο με την κυβέρνηση

 56. 18/09 18:44

  ΑΑΔΕ | Tι προβλέπει η νέα συμφωνία συνεργασίας με τις πλατφόρμες Airbnb, Booking και Expedia Group/VRBO

 57. 18/09 16:03

  «Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino, στo πλαίσιo του Athens Democracy Forum      

 58. 18/09 14:19

  FedHATTA: Συνάντηση με Γ. Αποστολόπουλο και Ν.Κελαϊδίτη για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

 59. 18/09 14:09

  Δ.Καραλής | Τουρισμός: Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία πληρώνουν την έλλειψη ενός σύγχρονου αεροδρομίου

 60. 18/09 12:38

  ForwardKeys | Ελληνικός τουρισμός 2023: Καλύτερες επιδόσεις το καλοκαίρι από το 2019 και το 2022

 61. 18/09 12:25

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Μαρινών Ελλάδας και Λιμένων Ελλάδας

 62. 18/09 12:11

  Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου | Ενημερωτική εκδήλωση για την πυροπροστασία στα ξενοδοχεία

 63. 18/09 11:58

  Τουρίστες νοσηλεύονται μετά από κατανάλωση μολυσμένων ψαριών στη Γαλλία - η ασθένεια αλλαντίαση

 64. 18/09 11:48

  Πληγέντες: Παράταση και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για πολίτες και επιχειρήσεις

 65. 18/09 11:22

  Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα στη φιλοξενία: Πιο ακριβά τα Airbnb από τα ξενοδοχεία! Τιμές-φωτιά στη Σαντορίνη

 66. 18/09 11:18

  ΕΕ | Ρεκόρ διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα το α΄εξάμηνο του 2023

 67. 18/09 10:46

  Μητσοτάκης | Δεν θα "σκοτώσουμε" την αγορά Airbnb - Κανένα πρόβλημα ανταγωνισμού με την αύξηση του φόρου διαμονής

 68. 18/09 10:14

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Άμεσα μέτρα στήριξης των ξενοδοχείων- εκατοντάδες ακυρώσεις πολύ μεγάλων ποσών

 69. 18/09 10:09

  Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων | Συναντήσεις στην Αθήνα με ΞΕΕ και Κεφαλογιάννη

 70. 18/09 10:00

  Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ξενώνα Αγίου Γεωργίου Μακρακώμης

 71. 18/09 07:57

  Αγροτουριστική Έκθεση Βαρθολομιού Ηλείας

 72. 18/09 07:54

  17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων Ioannina Lake Run

 73. 17/09 14:03

  ΠΟΜΙΔΑ | Το σχόλιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη σχετικά με τα ακίνητα και τα Airbnb

 74. 17/09 12:33

  Είσοδος πέντε ευρώ για τη Βενετία | «Δεν είμαστε μουσείο» - λένε οι επικριτές της απόφασης

 75. 17/09 12:17

  Θετικές οι εξαγγελίες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις- η αύξηση του φόρου διαμονής μειώνει την ανταγωνιστικότητα

 76. 16/09 22:10

  Κ. Μητσοτάκης | ΦΠΑ στα καταλύματα Airbnb από την 1η Ιανουαρίου- Αυξάνεται το τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία

 77. 16/09 14:40

  Γερμανικός Τύπος | Θα γίνει η Αθήνα πόλη τουριστών και Airbnb;

 78. 16/09 14:29

  Η SEAJETS συγχαίρει το πλήρωμα του "SUPER JET" για τη διάσωση 66χρονης στο λιμάνι της Μήλου

 79. 15/09 17:25

  ΙΝΣΕΤΕ | Η διαδικτυακή φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας το γ΄τρίμηνο - τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας

 80. 15/09 17:08

  5 bot προσπαθούν να οργανώσουν ένα ταξίδι διακοπών στην Ελλάδα και είναι... απογοήτευση

 81. 15/09 17:07

  Νέοι Γενικοί Διευθυντές στο Porto Elounda και Elounda Peninsula της οικογένειας Κοκοτού

 82. 15/09 15:44

  Sunweb France: Η Ελλάδα ήταν ο πιο περιζήτητος προορισμός διακοπών το καλοκαίρι του 2023

 83. 15/09 13:18

  FedHATTA | Σε σημείο «μηδέν» ο τουρισμός στη Θεσσαλία - Άμεση λήψη μέτρων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις

 84. 15/09 12:28

  Φιλόδοξη περιβαλλοντική πρόταση-βόμβα για τον τουρισμό στη Μεσόγειο | «Μία κοντινή πτήση ανά τριετία»

 85. 15/09 11:37

  Τουρισμός | Ποιες αεροπορικές εταιρείες "έφεραν" τους τουρίστες στα Χανιά το 2023

 86. 15/09 11:26

  Νέα αύξηση από ΕΚΤ, στο 4,5% το βασικό επιτόκιο - τι προβλέπουν οι αναλυτές

 87. 15/09 11:07

  Τουρισμός | Η επαυξημένη πραγματικότητα φέρνει την επανάσταση στα ξενοδοχεία- Βοηθοί άβαταρ και ατέλειωτες επιλογές

 88. 15/09 10:30

  Μετά από 15 χρόνια ανοίγει σήμερα για το κοινό το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού

 89. 15/09 10:28

  H ανταγωνιστικότητα του τουρισμού απαιτεί σημαντικές επενδύσεις στην εκπαίδευση

 90. 15/09 09:58

  Έρχεται το δεύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

 91. 15/09 09:50

  Σημαντικές δράσεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

 92. 15/09 07:58

  Τήρηση ωραρίου εργασίας στον ΕΟΤ

 93. 15/09 07:12

  Ηνωμένο Βασίλειο | Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές σε ταξίδια αναψυχής, αεροπορικά εισιτήρια και εστιατόρια

 94. 15/09 07:04

  Διημερίδα | Θρησκευτικός τουρισμός στα βήματα του Αποστόλου Παύλου στη Λυδία Φιλίππων

 95. 14/09 20:10

  Wyndham Hotels | Νέες πλατφόρμες για την αναβάθμιση της εμπειρίας ιδιοκτητών και επισκεπτών

 96. 14/09 19:55

  Με τι εργάτες και υπαλλήλους;

 97. 14/09 16:43

  Αττική Οδός | Προτιμητέος επενδυτής η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με προσφορά 3,27 δισ. ευρώ

 98. 14/09 16:37

  Emirates: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης το καλοκαίρι του 2023

 99. 14/09 16:31

  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | Πιστοποίηση στο τελευταίο στάδιο του «Airport Carbon Accreditation»

 100. 14/09 16:22

  Η Uber Greece στο πλευρό των πλημμυροπαθών με το Uber Aid