«The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

«The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Όμιλος TUI και το Ίδρυμα Φροντίδας TUI εγκαινιάζουν τη «Συν-Εργασία με τη Ρόδο», το «THE RHODES CO-LAB». Στόχος είναι η ανάδειξη της Ρόδου σε έναν διεθνή φάρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραθεριστικών προορισμών. Το «THE RHODES CO-LAB» θα εργαστεί μαζί με την τοπική τουριστική βιομηχανία και διεθνείς εταίρους για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή τους στη Ρόδο.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή σκέψης στη Ρόδο για να φέρει σε επαφή διεθνείς εμπειρογνώμονες και να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω τη βιώσιμη μεταμόρφωση του τουριστικού τομέα. Το «THE RHODES CO-LAB» στηρίζει τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της κυβέρνησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη Ατζέντα Βιωσιμότητας της TUI. Η έναρξη σηματοδοτήθηκε από συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητηθεί το «THE RHODES CO-LAB» και ο ρόλος του στη διεθνή και ελληνική τουριστική βιομηχανία. 

-----------------------

Διαβάστε επίσης

TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

--------------------

Απτά βήματα βιωσιμότητας αμέσως

Και οι τρεις συμμέτοχοι δεσμεύονται για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, τη Συμφωνία του Παρισιού και τον στόχο της Ε.Ε. να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Οι παραθεριστικοί προορισμοί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας του τουρισμού. Ως εκ τούτου, απτά πρώτα βήματα πρέπει να γίνουν αμέσως. Οι μικρές επί τόπου αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο, εάν όλοι οι συμμέτοχοι συνεργαστούν. Μαζί, οι συμμέτοχοι θέλουν, πρόκειται να και μπορούν να αντιμετωπίσουν ενεργά τη βιώσιμη μεταμόρφωση - σε συνεργασία και με πρακτικό τρόπο. Αυτό δήλωσαν κατά την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξεκάθαρα γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω μια δεκαετία κρίσεων, πόνου. Και νομίζω ότι είναι μια χώρα που πραγματικά ανυπομονεί να δεχθεί τις προκλήσεις του μέλλοντος. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι στους στόχους βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών, δεν μιλάμε μόνο για την περιβαλλοντική οικολογική βιωσιμότητα, αλλά επίσης και για την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Και θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να κάνουμε αυτό το έργο να πετύχει», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Το «THE RHODES CO-LAB» επικεντρώνεται στη συνεργασία και την ανταλλαγή

  Η ίδρυση του «THE RHODES CO-LABς με τη Ρόδο» σηματοδοτεί την έναρξη μιας βιώσιμης μεταμόρφωσης με σημασία πολύ πέρα από την Ελλάδα. Είναι το πρώτο έργο στον κόσμο στο οποίο ένας κορυφαίος προορισμός αυτού του μεγέθους εφαρμόζει τη δική του μεταμόρφωση σε περισσότερη βιωσιμότητα με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο. Η δουλειά του «THE RHODES CO-LAB»  βασίζεται στη συνεργασία και την ανταλλαγή - όχι μόνο με την τοπική τουριστική βιομηχανία, αλλά και με τη βιομηχανία στο σύνολό της.

«Υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή που ισχύει για όλες τις πολιτικές της Περιφέρειάς μας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: ότι το μέλλον ξεκινά σήμερα. Αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά είμαστε περήφανοι που λέμε ότι στα νησιά της Περιφέρειάς μας βγήκαμε πιο δυνατοί, πιο σίγουροι και αποφασισμένοι να πετύχουμε και στο μέλλον. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας είναι μια σύνθετη διαδικασία και κατανοούμε ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του. Πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη συμμαχία, με έναν ηγέτη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως ο Όμιλος TUI, υπερβαίνει τα στενά όρια της κοινής μας δέσμευσης σε αυτό το εγχείρημα. Είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης προς τη Ρόδο, προς τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και προς την Ελλάδα.

Σήμερα, αποδεικνύουμε ότι η Βιωσιμότητα δεν είναι ουτοπία. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος ζωής. Είναι μία πρόσκληση σε συμμετοχή και δράση. Είναι το μονοπάτι προς την Ανάπτυξη και ο δρόμος να απαντήσουμε ολοκληρωμένα και αποφασιστικά σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, όπως στην ποιότητα ζωής, βελτίωση υποδομών, διατήρηση του μοναδικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, τον πολιτισμό, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το κοιτούν κατάματα και τολμούν να το αντιμετωπίσουν. Μαζί με τον όμιλο ΤUI και το TUI Care Foundation προχωράμε μπροστά στο μέλλον που μας αξίζει», λέει ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

«Ο τουρισμός έχει πολλές θετικές επιπτώσεις – είναι μια αναγκαιότητα για καλό σκοπό. Χωρίς τουρισμό οι προορισμοί στερούνται επενδύσεων και άμεσων δαπανών από τους ταξιδιώτες. Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει σχεδόν καμία βάση για οικονομική ευημερία στους περισσότερους προορισμούς. Ως ο μεγαλύτερος οικονομικός τομέας στους προορισμούς, συμβάλλει επίσης στην αύξηση της κοινωνικής συμμετοχής. Το THE RHODES CO-LAB μπορεί να λειτουργήσει ως εργαστήριο για τον βιώσιμο τουρισμό του μέλλοντος και να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτές τις επιπτώσεις.

Έτσι, θα δημιουργήσει πρότυπα και υποδείγματα για άλλους προορισμούς. Καλούμε όλους στην τουριστική βιομηχανία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεισφέρουν ιδέες και καινοτομίες στο «THE RHODES CO-LAB». Σε αυτή τη δεκαετία βιώσιμης μεταμόρφωσης, το THE RHODES CO-LAB θα δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει μια ολιστική προσέγγιση για μεγαλύτερη βιωσιμότητα - για τους ανθρώπους που ζουν σε προορισμούς, για ταξιδιώτες, για το περιβάλλον και για την τουριστική βιομηχανία», λέει ο Φριτζ Γιούσεν [Fritz Joussen], Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.

Ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός, η Ρόδος προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να δοκιμαστούν καινοτομίες για περισσότερη βιωσιμότητα στον τουρισμό και να κατανοηθεί η αλληλεπίδρασή τους. Εδώ, όλα τα συστατικά που συνθέτουν τις διακοπές βρίσκονται σε ένα μέρος. Ξενοδοχεία, αεροδρόμια, κρουαζιέρες, μεταφορές και μετακίνηση, εκδρομές: η πολυπλοκότητα των προκλήσεων είναι ορατή στη Ρόδο.

 Ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα: άνθρωποι, περιβάλλον, οικονομία

 Ο Όμιλος TUI, το Ίδρυμα Φροντίδας TUI και η Ρόδος έχουν εντοπίσει τους τομείς στους οποίους επιθυμούν να συνεργαστούν με εταίρους κατά την επόμενη πενταετία. Οι συμμέτοχοι στο έργο επικεντρώνονται στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ρόδου που εξοικονομεί πόρους και ταυτόχρονα προωθεί τη συμμετοχή των ντόπιων, για παράδειγμα μέσω νέων ευκαιριών απασχόλησης. Η προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος πρόκειται να καταστεί ένα ακόμη πιο αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης του προορισμού. Οι ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των ντόπιων.

Η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ωφελεί τόσο την κοινωνία του νησιού όσο και τον τουρισμό. Το οικολογικό αποτύπωμα του τουρισμού στο νησί πρόκειται να μειωθεί σημαντικά μέσω νέων εφαρμογών  για τη διαχείριση της ενέργειας, των υδάτων ή των αποβλήτων. Επιπλέον, το «THE RHODES CO-LAB» θα προωθήσει σύγχρονες έννοιες κινητικότητας στο νησί.

 Το «THE RHODES CO-LAB» διοικείται από μια ομάδα ειδικών στη βιωσιμότητα που συνεργάζονται στενά με τα αρμόδια τμήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την παγκόσμια ομάδα βιωσιμότητας του Ομίλου TUI και τους υπεύθυνους προγραμμάτων του Ιδρύματος Φροντίδας TUI για την ανταλλαγή ιδεών. Σε ένα πρώτο βήμα, θα δημιουργηθούν τοπικές συνεργασίες για τους τέσσερις τομείς εργασίας που αναφέρονται παραπάνω, προκειμένου να σταθεροποιηθούν εις βάθος τα έργα μεταμόρφωσης. Απτοί στόχοι θα συμφωνηθούν με αυτούς τους εταίρους. Μία πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους διαφόρων τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους των κορυφαίων ελληνικών τουριστικών οργανισμών πραγματοποιήθηκε αμέσως πριν από τη δημόσια παρουσίαση του «THE RHODES CO-LAB» σήμερα στη Ρόδο.

 «Ο τουρισμός έχει θετικά αποτελέσματα: καλύτερες ευκαιρίες για εκπαίδευση και εργασία, υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και μεγαλύτερη ευημερία. Θέλουμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε αυτές τις πτυχές σε αυτή τη νέα συνεργασία. Ταυτόχρονα, έχει να κάνει με τη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης φυσικών πόρων. Το «THE RHODES CO-LAB» είναι η πρώτη πλατφόρμα που κάνει αυτό το σύνολο διαφανές για έναν σημαντικό προορισμό και που δοκιμάζει νέες λύσεις. Ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία θα ωφεληθεί από αυτό. Η Ρόδος μπορεί να γίνει υπόδειγμα για μία επιτυχημένη βιώσιμη μεταμόρφωση. Το Ίδρυμα Φροντίδας TUI θα ασχοληθεί ιδίως με πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αξιοποιήσει την προηγούμενη εμπειρία της στην Ελλάδα και σε 24 άλλες χώρες», λέει ο Τόμας Έλερμπεκ [Thomas Ellerbeck], Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Φροντίδας TUI.

 Ως δομικό στοιχείο της Ατζέντας Βιωσιμότητας της TUI, το «THE RHODES CO-LAB» θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα Φροντίδας TUI και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να επιφέρει αλλαγή προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Η Ατζέντα Βιωσιμότητας της TUI αποτελεί το στρατηγικό πλαίσιο του Ομίλου TUI για τη συμβολή της εταιρείας προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Εκτός από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ίδιου του Ομίλου, τα μέτρα της Ατζέντας ενισχύουν τις θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του τουρισμού επί τόπου στους παραθεριστικούς προορισμούς.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 27/05 17:15

  Την Κυριακή η Σαντορίνη θα κατακλυστεί από Σαουδάραβες

 2. 27/05 14:55

  Πάνω από τα επίπεδα 2019 η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 3. 27/05 14:01

  Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη και Ο. Αναστασοπούλου με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Νοτίου Κορέας

 4. 27/05 13:35

  ForwardKeys | Ανεβαίνει ο Ισπανικός τουρισμός για την Ελλάδα – Στο +23% των επιπέδων 2019 αυτό το καλοκαίρι

 5. 27/05 13:11

  Το οικολογικό παραμύθι της Ελένης Ανδρεάδη συμπυκνώνει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 6. 27/05 12:55

  Γ. Αμυράς: Το σύνθημα του νέου κλιματικού νόμου είναι ‘’Ηλεκτροκίνηση παντού»

 7. 27/05 12:00

  Βενετία: Αναβάλλεται για το 2023 η επιβολή χρέωσης εισόδου για τους τουρίστες χωρίς διανυκτέρευση

 8. 27/05 11:44

  Αμερικανικός τουρισμός | Το δολάριο επιστρέφει δυναμικά - Ξεπερνά το 2019 η ζήτηση για Ελλάδα

 9. 27/05 11:44

  Τουρισμός | O ποιοτικός χρόνος με τους δικούς τους και όχι ο προορισμός το ζητούμενο φέτος στις διακοπές των Αμερικανών

 10. 27/05 11:15

  Jet2: Νέες συνδέσεις από το Εδιμβούργο με Σαντορίνη, Σκιάθο, Πρέβεζα - «Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα»

 11. 27/05 10:56

  Lufthansa: Νέα θυγατρική για να μειωθεί το κόστος προσωπικού

 12. 27/05 10:31

  Δήμος Πάρου: 3 νέα video παρουσιάζoυν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό

 13. 27/05 10:01

  Μπαμπινιώτης: Μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας το τουριστικό video της Τουρκίας «Turkaegean»

 14. 27/05 10:00

  Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο ΚOSTA PALACE 820 κλινών στην Κω

 15. 27/05 09:42

  To νέο video τουριστικής προβολής του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

 16. 27/05 09:35

  Οι Moderat στη σκιά της Ακρόπολης! | ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

 17. 27/05 09:23

  Reactivate Music στην Πειραιώς 260 (Η) | 6 & 7 Ιουνίου, 20:00

 18. 27/05 09:14

  Μέτρα προστασίας των ακτών από πιθανή διάβρωση λόγω κατασκευής νέων υποδομών

 19. 27/05 09:05

  Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

 20. 27/05 09:03

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μήλο και Μύκονο

 21. 27/05 09:02

  40.000 οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021

 22. 26/05 18:09

  Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας | Η Κίνα παραμένει ένας ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα

 23. 26/05 17:40

  EasyJet: Πάνω από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω βλάβης ΙΤ - Επηρεάστηκαν δρομολόγια προς Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο

 24. 26/05 17:25

  Εγκαίνια για το Porto Myrina Palace στη Λήμνο | Δεύτερο ξενοδοχείο του Apollo στην Ελλάδα για αθλητικό τουρισμό

 25. 26/05 15:30

  ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου στο κοινό της Ρουμανίας

 26. 26/05 14:43

  Θαλάσσιος τουρισμός/ ΣΙΤΕΣΑΠ: Ανάγκη για επενδύσεις σε πλωτούς τουριστικούς λιμένες - Στο 90% των επιπέδων 2019 η ζήτηση το 2022

 27. 26/05 14:14

  FedHATTA | Πολύτιμες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό χάνονται... στο δρόμο για τις visa

 28. 26/05 13:27

  Μπορεί ακόμη να σωθεί η παγκοσμιοποίηση;

 29. 26/05 12:37

  Ισπανία: Η ευλογιά των πιθήκων απειλή για τον τουρισμό; Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

 30. 26/05 12:31

  Aπόφαση | Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα, πλην κάμπινγκ

 31. 26/05 12:09

  Tαξίδια με το τρένο | Σύντομα Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά

 32. 26/05 11:42

  Hilton - Έρευνα: Πώς επιλέγουν διακοπές οι Βρετανικές οικογένειες το 2022

 33. 26/05 11:27

  Δ. Φραγκάκης: «Στόχος να διευρύνουμε τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες»

 34. 26/05 11:26

  Κικίλιας | «342% αυξημένα τα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι»

 35. 26/05 11:02

  ΕΞΑ-ΑΑ | Μακριά από τις επιδόσεις του 2019 η απόδοση των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' 4μηνο

 36. 26/05 10:40

  DW | Να γιατί η Ελλάδα είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες

 37. 26/05 10:00

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Eπιχορηγήσεις για ξενοδοχείο και οινοποιείο σε Ναύπλιο και Ζευγολατιό

 38. 26/05 09:39

  Οι Οινοποιοί της Κρήτης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού - με την στήριξη της Περιφέρειας

 39. 26/05 09:30

  Ε.Ξ. Ηρακλείου | Πρώτο Φόρουμ βιώσιμης φιλοξενίας

 40. 26/05 09:21

  Οι δρόμοι του κρασιού στην Ηλεία

 41. 26/05 09:19

  Δήμος Κομοτηνής: Δημοπρασία για επανεκμίσθωση 5 μπάνγκαλόους στην Τουριστική Ακτή Φαναρίου

 42. 26/05 09:17

  Φυλάκιο στην ελληνοβουλγαρική Μεθόριο μετατρέπεται σε χώρος φιλοξενίας

 43. 26/05 09:15

  Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών ο πληθωρισμός στη Βρετανία

 44. 25/05 17:58

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για την μίσθωση του εμβληματικού τουριστικού ακινήτου «Ωκεανίδα» στην Ακτή Βουλιαγμένης

 45. 25/05 17:31

  Γιάννης Χουβαρδάς | Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας | 1 - 7 Ιουνίου 2022

 46. 25/05 16:55

  Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

 47. 25/05 15:58

  Fam trip ΕΟΤ | Απευθείας πτήσεις charter Σεούλ-Αθήνα το φθινόπωρο

 48. 25/05 15:35

  Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Βαρβακείου - Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδίδονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές 

 49. 25/05 15:32

  Η Uber επεκτείνεται στη Σαντορίνη - Προοπτικές και για άλλα ελληνικά νησιά

 50. 25/05 15:20

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου "έπνιξε" στον καπνό την Πάλμα – Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων

 51. 25/05 14:10

  TUI: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και Κέρκυρα από το Linz

 52. 25/05 13:42

  Air France-KLM | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,26 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας

 53. 25/05 13:23

  Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

 54. 25/05 13:16

  Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2023 εφαρμογή και στον Τουρισμό

 55. 25/05 13:14

  Το Hyatt Regency Thessaloniki βραβεύεται με το Travelers’ Choice Award για το 2022 από το Tripadvisor

 56. 25/05 13:09

  ΤUI: Διευρύνεται το τμήμα tour και δραστηριοτήτων – «Είναι για εμάς βασικός πυλώνας ανάπτυξης»

 57. 25/05 13:04

  Ναύπλιο | Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 η μεγάλη γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

 58. 25/05 12:52

  Sabre: Οι 5 τάσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μετά την πανδημία

 59. 25/05 12:50

  Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία της Κρήτης | Ένα διήμερο γεμάτο Κρητικό κρασί (28 & 29 Μαΐου 2022)

 60. 25/05 12:35

  Επίσημη πρώτη από ΕΡΤ και ERTFLIX για το τουριστικό video της Σαντορίνης

 61. 25/05 12:21

  ETC/ Τουρισμός: Πώς σκοράρει η Eυρώπη και η Ελλάδα στις μακρινές αγορές το καλοκαίρι του 2022

 62. 25/05 11:35

  Jet2 | Αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2023 | Πτήσεις για Αθήνα από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

 63. 25/05 11:21

  H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο τουριστικό εργαστήριο στη Ντόχα του Κατάρ

 64. 25/05 10:52

  Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για απευθείας πτήση από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη προς Θεσσαλονίκη

 65. 25/05 10:49

  Τουρισμός | 390.000 εργαζόμενους αναζητεί η βιομηχανία φιλοξενίας στην Ιταλία

 66. 25/05 10:28

  Schauinsland Travel Partner | Ελλάδα και ισπανικά νησιά στο επίκεντρο της ζήτησης

 67. 25/05 10:00

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για νέο ξενοδοχείο στην Κορώνη και επέκταση οινοποιείου στη Νεμέα

 68. 25/05 08:13

  Nobu Hospitality: Συνέχεια στη στρατηγική ευρωπαϊκή επέκταση με το Nobu Hotel Madrid

 69. 25/05 08:11

  20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

 70. 25/05 08:05

  Ξενοδοχεία | Συνεργασία του EverΕden Βeach Resort με την ισπανική αλυσίδα Vincci Hotels

 71. 25/05 08:00

  To 25o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών στα Τρίκαλα

 72. 24/05 20:33

  Διαφορετικές ταχύτητες μέχρι τώρα στις αφίξεις σε Νότια και Βόρεια Ελλάδα

 73. 24/05 19:53

  Β.Κικίλιας | Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το brand “Ελλάδα”

 74. 24/05 17:16

  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν υπάρχει ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων

 75. 24/05 16:37

  Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο διάσημο γυναικείο περιοδικό Vrouw

 76. 24/05 16:26

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | «Έξω από το κάδρο»

 77. 24/05 15:52

  TUI fly: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2023 – Πάνω από 1,5 εκατ. θέσεις στα ελληνικά νησιά

 78. 24/05 15:11

  Βαλεαρίδες | Σε απόγνωση για εργαζομένους τα ξενοδοχεία: Φέρτε έναν φίλο σας να εργασθεί και κερδίστε 200 ευρώ!

 79. 24/05 14:50

  Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

 80. 24/05 13:45

  Fedhatta: Ώθηση στην εξοικείωση των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

 81. 24/05 13:37

  Πόλεμος ταλέντων: Το 1/3 των νέων αναζητά την επόμενη επαγγελματική «στέγη»

 82. 24/05 13:09

  Lufthansa και MSC ενδιαφέρονται για την εξαγορά του διαδόχου της Alitalia

 83. 24/05 12:34

  ACI Europe: Πιο κοντά στο "καλό σενάριο" η επιβατική κίνηση στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές το 2022

 84. 24/05 12:08

  Το WTTC παρουσιάζει ένα ενιαίο Ψηφιακό Ταξιδιωτικό Πόρταλ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών

 85. 24/05 11:35

  Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο α' τριμήνου | Θεαματική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα

 86. 24/05 11:26

  ΕΤΑΔ | Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

 87. 24/05 10:42

  Ο τουρισμός πολυτελείας στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα 500 δισ.ευρώ ετησίως

 88. 24/05 09:59

  Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Αθήνα και δίνει μεγάλη ανάσα στη μικρομεσαία επιχείρηση

 89. 24/05 09:34

  Κομισιόν| Συμφωνία για την αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματικής ασθένειας

 90. 24/05 09:22

  Τουρισμός | Γερμανία: Εξαιρετικό καλοκαίρι, αλλά χωρίς προσφορές

 91. 24/05 09:12

  Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε Νεμέα και Πολύγυρο

 92. 24/05 09:09

  Εγκρίσεις για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και νέο ξενοδοχείο στην Ανατολική Μάνη

 93. 24/05 09:06

  Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Τρίπολη και Γύθειο

 94. 24/05 09:00

  Το 72% των Αμερικανών αφαιρεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις διακοπών για να τα βγάλει πέρα

 95. 24/05 08:57

  Γιατί τα άτομα άνω των 50 ετών δεν προσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία

 96. 24/05 08:53

  Παράταση αεροπορικών οδηγιών με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

 97. 23/05 16:56

  5ος κύκλος επιτάχυνσης του CapsuleT | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 98. 23/05 16:24

  Συνάντηση Κικίλια - Χατζημάρκου στη Ρόδο: 6,5% αύξηση στις αφίξεις τον Μάιο συγκριτικά με το 2019

 99. 23/05 15:56

  Aυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian που θα προσεγγίσει Ελλάδα αυτή τη σεζόν (video)

 100. 23/05 14:48

  Η δέσμευση του κλάδου του travel retail στη βιωσιμότητα | workshop στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών