Έρευνα | Ποιος είναι ο επισκέπτης του Ηρακλείου; Πόσα ξοδεύει; Πώς αξιολογούν την πόλη οι τουρίστες;

Έρευνα | Ποιος είναι ο επισκέπτης του Ηρακλείου; Πόσα ξοδεύει; Πώς αξιολογούν την πόλη οι τουρίστες;

Το προφίλ των επισκεπτών του καταγράφει ο Δήμος Ηρακλείου με δύο μεγάλες έρευνες σε 2.023 επισκέπτες της πόλης (διανυκτερεύοντες / ημερήσιοι) τους μήνες Αύγουστο - Σεπτέμβριο 2021, καθώς και σε 400 επιχειρήσεις της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Την έρευνα διεξήγαγε η Καπα Research μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των υπηρεσιών έρευνας αγοράς, στρατηγικής, επικοινωνίας και επιχειρησιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης επισημαίνει:  

«Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς θα βοηθήσουν τον Δήμο και τους Φορείς της πόλης στην καλύτερη προετοιμασία και χάραξη στρατηγικών για την ανάδειξη της πόλης του Ηρακλείου σε αειφόρο  τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο Δήμου δεν υπάρχουν στατιστικά δεδομένα και αυτό ακριβώς το κενό καλούμαστε να καλύψουμε. Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια ανάλογες έρευνες ώστε να αποκτήσουμε τα δεδομένα αυτά».

Βασικά συμπεράσματα των δύο ερευνών: 

Ποιοι έρχονται;

Οι επισκέπτες του Ηρακλείου είναι κυρίως νέοι σε ηλικία, αυτό δηλαδή που αποκαλείται στην αγορά «δυναμικά κοινά». Αναφορικά με τη χώρα προέλευσης την πρώτη θέση κατέχουν οι Γερμανοί επισκέπτες (16%), ακολουθούν οι Γάλλοι (15%) και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Έλληνες. Είναι αξιοσημείωτα τα μερίδια των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (συνολικά 16%) με τους Ρώσους και τους Πολωνούς να έχουν στην κατηγορία αυτή σημαντικά μερίδια από 5% για κάθε χώρα.

Σχεδόν  1 στους 3 έρχονται στην πόλη για ημερήσια επίσκεψη κυρίως για να επισκεφθούν μουσεία ή αξιοθέατα,  να περιπλανηθούν στην πόλη, να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματά της καθώς και τα καταστήματα εστίασης ή τα καφέ της πόλης, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (2 στους 3) αφορά επισκέπτες που διανυκτερεύουν στην πόλη ή γύρω από αυτήν. Σημαντικό ποσοστό (20%) μένει σε Αirbnb, ενώ ένα 10% περίπου είναι «fan» της πόλης αφού την έχουν επισκεφθεί πάνω από 5 φορές. Τέλος 80% των επισκεπτών που διανυκτερεύουν είναι μεμονωμένοι επισκέπτες και μόλις 20% έρχονται με οργανωμένο ταξίδι.

Πόσα ξοδεύουν;

Η έρευνα εξετάζει τα οικονομικά με άντληση πληροφοριών από τη πλευρά της «ζήτησης» και όχι της «προσφοράς». Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που μας έδωσαν οι επισκέπτες η Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη (ΜΚΔ) των τουριστών στο Ηράκλειο ανέρχεται για ένα τυπικό 7ήμερο διακοπών στα 1.100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου) για όσους έρχονται με οργανωμένο ταξίδι και στα 940 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου) για τους μεμονωμένους ταξιδιώτες. 

Τα ποσά αυτά καταγράφονται λίγο υψηλότερα από τα  864 ευρώ ΜΚΔ που υπολογίζει για το 2019 μελέτη του ΣΕΤΕ για το σύνολο της χώρας. Συμπερασματικά το Ηράκλειο βρίσκεται πολύ κοντά στη ΜΚΔ της Ισπανίας που αποτελεί και έναν στόχο του ελληνικού τουρισμού. Ο σχετικός δείκτης (εκτός από τις χώρες της βαλκανικής) ανήλθε το έτος 2019 στα 1.102 ευρώ. Αντίστοιχα η εκτίμηση για το Ηράκλειο μας δίνει τον αντίστοιχο δείκτη ΜΚΔ μεταξύ 1.050 και 1.100 ευρώ.

Πώς επέλεξαν το Ηράκλειο και Πώς το αξιολογούν

Οι ημερήσιοι επισκέπτες επιλέγουν την πραγματοποίηση μιας εκδρομής στο Ηράκλειο για τα αξιοθέατά του (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι) και για να γνωρίσουν την πόλη, ενώ κατατάσσουν στην τρίτη θέση τη θάλασσα και τις παραλίες. Στον αντίποδα οι τουρίστες που διανυκτερεύουν στο Ηράκλειο το επέλεξαν ως τόπο διακοπών κυρίως για τον ήλιο και τον καλό καιρό, για τη θάλασσα και τις παραλίες και κατατάσσουν στην τρίτη θέση τα αξιοθέατα της πόλης, ενώ αναφέρουν σε υψηλά ποσοστά τη κρητική κουζίνα.

Δύο στους τρεις διανυκτερεύοντες βγαίνουν για περιπάτους στην πόλη, πάνω από τους μισούς 62% επισκέπτονται την εστίαση για φαγητό, 34% κάνουν αγορές στα καταστήματα της πόλης και 16% βγαίνουν για νυχτερινή διασκέδαση. Οι ημερήσιοι επισκέπτες της πόλης επισκέπτονται σε ποσοστό 41% τα μνημεία, οι μισοί από αυτούς δεν πάνε μόνο στην Κνωσσό αλλά βγαίνουν και για περιπάτους στην πόλη, 38% συνδυάζουν τον περίπατο και με φαγητό σε κάποιο κατάστημα εστίασης, το 16% κάνει αγορές στα καταστήματα της πόλης. 

Και στα δύο κοινά (ημερήσιοι/διανυκτερεύοντες) τα δύο πράγματα που άρεσαν περισσότερο στην πόλη ήταν ο περίπατος στους δρόμους της πόλης και το φαγητό στα καταστήματα εστίασης, με τη διαφορά ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες κατατάσσουν τον περίπατο στην πρώτη θέση ικανοποίησης ενώ οι διανυκτερεύοντες το φαγητό. 

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ο θόρυβος και η καθαριότητα είναι τα τρία θέματα που αφήνουν αρνητικές εντυπώσεις για την πόλη στους επισκέπτες της. Σημαντικό ποσοστό γύρω στο 20% αναφέρει και το πρόβλημα της προσβασιμότητας ή το άναρχο παρκάρισμα που το επιτείνει. Γενικά όμως ο επισκέπτης φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την εμπειρία του στο Ηράκλειο. Μόλις 5% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι ενώ 93% δηλώνουν ικανοποιημένοι με το 46% να δηλώνουν «πολύ» ικανοποιημένοι από τη ταξιδιωτική τους εμπειρία στο Ηράκλειο.

Το Ηράκλειο ως πόλη προορισμός

Στην ερώτηση «Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει μια πόλη προορισμός;» Οι επισκέπτες της πόλης σε ποσοστά πάνω ή κοντά στο 50% απάντησαν με σειρά προτεραιότητας :

• Καλά εστιατόρια

• Αξιοθέατα

• Δυνατότητα και διαδρομές περιπάτων

• Ιστορικά Μνημεία

• Μουσεία

• Καλά ξενοδοχεία

Το Ηράκλειο τα έχει σχεδόν όλα, ενώ πρέπει να δώσει βάρος σε υποδομές περιπάτων και διαδρομών ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η απάντηση στο αν το Ηράκλειο ανταποκρίνεται στο τι αναζητούν σε μια πόλη προορισμό. Το 78% απαντά ρητά καταφατικά ότι το Ηράκλειο διαθέτει τα χαρακτηριστικά μια πόλης - προορισμού, το 19% απαντά πως μάλλον τα διαθέτει ενώ μόλις το 2% απαντά πως το Ηράκλειο δεν έχει προδιαγραφές πόλης - προορισμού.

Το 68% θα επισκέπτονταν το Ηράκλειο και εκτός καλοκαιρινής σαιζόν, ενώ όσοι έρχονται στην πόλη, δηλώνουν στην πλειοψηφία τους (2 στους 3) την πρόθεση να γίνουν πολλαπλασιαστές προσέλκυσης τουριστών (θα σύστηναν το Ηράκλειο, σε γνωστούς και φίλους, ως ένα προορισμό σαββατοκύριακου ή τριήμερου αλλά και ως τόπο διακοπών).

Επιχειρήσεις : Βαθμός ικανοποίησης – Προσδοκίες

Παρά την πανδημία και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε, κυρίως στην τουριστική αγορά, η πλειοψηφία (59%) των ιδιοκτητών και στελεχών των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της επιχείρησης.  Σε σύγκριση με το 2020 64% δηλώνουν πως τα πράγματα το 2021 είναι καλύτερα. Είναι δε αξιοσημείωτο πως για ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων (47%) εκτιμά πως η κατάσταση είναι ίδια ή και καλύτερη με το 2019 που, κατά γενική ομολογία, ήταν μια από τις καλύτερες τουριστικές σαιζόν.

Οι επιχειρήσεις της πόλης φαίνεται πως αντλούν από τον τουρισμό ένα  μεγάλο μέρος των εσόδων τους. Κατά μέσο όρο το 40-45% του κύκλου εργασιών προέρχεται από τουρίστες και μόλις το 7% δηλώνουν πως δεν έχουν τζίρο από επισκέπτες της πόλης. Η έρευνα καταρρίπτει ένα «μύθο». Η επικρατούσα παλαιότερα δημόσια αντίληψη ότι ο Έλληνας επισκέπτης είναι καλύτερος πελάτης υποστηρίζεται μόνο από το 20% των επιχειρήσεων σε αντιδιαστολή με το 38% που θεωρούν πως οι ξένοι επισκέπτες της πόλης  είναι οι καλύτεροι πελάτες. Τέλος οι Γερμανοί, οι Ρώσοι και οι Σκανδιναβοί εκτιμάται από τους επιχειρηματίες και τα στελέχη ότι αποτελούν τους καλύτερους ξένους πελάτες μεταξύ των επισκεπτών της πόλης.

Η πλευρά της προσφοράς (οι επιχειρήσεις) αξιολογεί το Ηράκλειο ως τουριστικό προορισμό παρόμοια με την πλευρά της ζήτησης (επισκέπτες). Το 87% των επιχειρήσεων θεωρούν την πόλη έναν καλό προορισμό. Ένα μεγάλο ποσοστό 64% επικεντρώνει στο πλεονέκτημα των αξιοθέατων της πόλης. Ως προς τα μειονεκτήματα υπάρχει απόλυτη ταύτιση με τα τρία σημαντικότερα που αναφέρουν και οι επισκέπτες (κυκλοφοριακό, άναρχη οδήγηση/parking, καθαριότητα).

Αναφορικά με τις προτεραιότητες έργων εκ μέρους των φορέων η βαρύτητα δίνεται στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων προβλημάτων: κυκλοφοριακό, καθαριότητα, αναπλάσεις, βελτίωση προσβασιμότητας και υποδομές διαδρομών στην πόλη είναι τα πέντε θέματα που τίθενται ως προτεραιότητες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 14/08 11:48

  Βασίλης Κικίλιας: Πάμε για ρεκόρ εσόδων-θα ξεπεράσουμε το 2019

 2. 14/08 08:37

  H Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελβετούς

 3. 14/08 08:30

  Το 45% των Αμερικανών καταναλώνει τουλάχιστον τρία σνακ ημερησίως

 4. 14/08 08:28

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Μύκονο

 5. 14/08 08:27

  Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς την Ελλάδα

 6. 14/08 08:25

  Αδελφοποίηση Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Bomet της Κένυας

 7. 13/08 08:20

  Έως το 2023 θα είναι έτοιμο το μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

 8. 13/08 08:15

  Εκθεσιακό Κέντρο προβολής της μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας

 9. 13/08 08:13

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Ερμιονίδα

 10. 13/08 08:09

  Ενεργειακή λύση σε 2 μικρούς πυρηνικούς σταθμούς βρίσκει η Ολλανδία

 11. 13/08 06:11

  Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

 12. 12/08 14:38

  Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση για νέο ξενοδοχείο στα Σύβοτα

 13. 12/08 14:36

  Νέες επενδύσεις και θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό στην Ισπανία

 14. 12/08 14:34

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κω και Κάρπαθο

 15. 12/08 14:31

  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων | Από τα Γιάννενα στο Dubrovnik σε 5 ώρες

 16. 12/08 14:16

  Η Ρόδος τιμά για άλλη μία φορά φίλους επισκέπτες της

 17. 12/08 11:31

  Trivago | Ξενοδοχεία: Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσετε παγκόσμιους ταξιδιώτες

 18. 12/08 10:44

  ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 19. 12/08 10:18

  Αρχίζουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένου Βασιλείου

 20. 12/08 09:54

  Πανσέληνος Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος απόψε σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

 21. 12/08 08:35

  Υπουργείο Τουρισμού: Παραχώρηση 2 καταφυγίων τουριστικών σκαφών

 22. 12/08 08:26

  Θεατρικό Μουσείο στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

 23. 12/08 08:23

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στο Μεγανήσι και στη θέση Καστός Λευκάδας

 24. 12/08 08:22

  7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παυλοπέτρια στην Ελαφόνησο

 25. 11/08 16:33

  Πολωνία: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα

 26. 11/08 16:11

  Ενισχύσεις για 5 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πύλη, Πήλιο και Βόλο

 27. 11/08 14:34

  Οδησσός: ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό

 28. 11/08 13:58

  Η Ε.Ξ. Μεσσηνίας καλωσορίζει την έναρξη λειτουργίας του W Escape, που αναβαθμίζει όλη την περιοχή

 29. 11/08 12:35

  Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο προβλέπει η ΕΜΥ

 30. 11/08 11:23

  Η Jet2.com και η Jet2holidays άνοιξαν τις κρατήσεις για τη χειμερινή σεζόν 2023/2024- εκτός η Ελλάδα (επί του παρόντος)

 31. 11/08 10:28

  Τουρισμός | Ο FTI άνοιξε τις κρατήσεις για τις διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα το 2023

 32. 11/08 09:48

  Τα ξενοδοχεία προσφέρονται για καριέρα υψηλής αναγνώρισης – Έξι νέες βραβεύσεις από την Ε.Ξ. Ρόδου

 33. 11/08 08:20

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Ερμιόνη και Κέρκυρα

 34. 11/08 08:13

  Chaniartoon International Comic and Animation Festival στα Χανιά

 35. 11/08 08:09

  Σουηδία: Στα υψηλά επίπεδα του 1991 ο πληθωρισμός – Ανοδικά οι τιμές και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

 36. 11/08 08:06

  Σαουδική Αραβία: Πρώτος κλάδος με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις η εστίαση

 37. 10/08 16:44

  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

 38. 10/08 16:11

  Σλοβενία: Eπιδοτήσεις σε 10 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις στη Λουμπλιάνα

 39. 10/08 14:16

  Drones σώζουν ζωές στις ισπανικές παραλίες

 40. 10/08 13:50

  Ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

 41. 10/08 11:43

  Βασίλης Κικίλιας: «Όλοι μαζί να κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν»

 42. 10/08 11:31

  Ξεκινούν οι αιτήσεις για 914 καταρτιζόμενους στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού- Δύο νέες ειδικότητες

 43. 10/08 09:48

  TUI | Τουρισμός: Ισχυρό το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου | Ο όμιλος αναμένει το 2022 να κλείσει κοντά στα επίπεδα του 2019

 44. 10/08 08:36

   Η μεγάλη επιστροφή του ισπανικού τουρισμού  

 45. 10/08 08:35

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για 2 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Μύκονο

 46. 10/08 08:33

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

 47. 10/08 08:31

  Πρωτοφανής μείωση της απασχόλησης στην Ισπανία τον Ιούλιο

 48. 10/08 08:28

  Γιορτή Μήλου στην Αγιά Λάρισας

 49. 09/08 17:10

  Το W Costa Navarino υποδέχεται σήμερα τους πρώτους επισκέπτες

 50. 09/08 14:56

  Κομισιόν | Πότε θα αρχίσει η παράδοση των εμβολίων (και για τις παραλλαγές) της Moderna

 51. 09/08 14:46

  Ενισχύσεις για 10 ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο, Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο

 52. 09/08 12:49

  Ψηφιακή Διαβούλευση για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Αττικής

 53. 09/08 12:33

  Απότομη ύφεση στο Ην. Βασίλειο το 2023 – Προβλέψεις για συρρίκνωση της ταξιδιωτικής ζήτησης

 54. 09/08 11:36

  Τουρισμός 2050: Oι ταξιδιώτες θα εγκαταλείψουν τις πανάκριβες πτήσεις – Διακοπές και εργασία το μέλλον

 55. 09/08 11:15

  iet2: Από το Μάρτιο ξεκινά η τουριστική σεζόν του 2023 στην Τουρκία από τη Βρετανία

 56. 09/08 11:01

  Τουρισμός: Μεγάλη «κάθοδος» των Αμερικανών στην Ιταλία, που εκτοξεύει τα έσοδα

 57. 09/08 10:01

  DER Touristik | Υψηλή ζήτηση για ταξίδια των Γερμανών το χειμώνα σε Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και μακρινούς προορισμούς

 58. 09/08 08:55

  Kαλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού στα Φάρσαλα

 59. 09/08 08:53

  Απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική για την προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών

 60. 09/08 08:10

  Τρεις βεβαιώσεις για επισκέψιμα Οινοποιεία

 61. 09/08 08:05

  Άδεια για πλωτή εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Angsana στην Κέρκυρα - άδεια και στη Λευκάδα

 62. 09/08 08:03

  Έκθεση Υπουργείου Εξωτερικών ΗΠΑ: Το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 211 δισ. ευρώ το 2021 χάρη και στον τουρισμό

 63. 08/08 17:51

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Ενίσχυση για νέα κατασκήνωση 5 αστέρων στο Γύθειο

 64. 08/08 15:31

  Γερμανικός τουρισμός: Πώς η άνοδος του κόστους διακοπών επηρεάζει τους ταξιδιώτες

 65. 08/08 13:54

  Απόγνωση στην Qantas: Καλεί τα ανώτερα στελέχη να εργασθούν εθελοντικά στη διαχείριση αποσκευών

 66. 08/08 13:42

  Διακοπές στην Ελλάδα για τα παιδιά από τη Μπούτσα – 600 παιδιά από την Ουκρανία στις ελληνικές κατασκηνώσεις 

 67. 08/08 13:02

  Η νέα τάση στα ξενοδοχεία: Τα μαξιλάρια που μιλούν! (video)

 68. 08/08 12:15

  Condor | Ο εκκεντρικός κ. “Tecke” που αύξησε το μισθό των εργαζομένων για να... προλάβει τις απεργίες

 69. 08/08 11:49

  Τουρισμός | Αυξημένη ζήτηση για χειμερινές διακοπές στην Καραϊβική από τους Γερμανούς

 70. 08/08 11:37

  «Democracy and Happiness Weekend» στην Costa Navarino, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum

 71. 08/08 11:22

  Προβληματισμός των ξενοδόχων για τα συμβόλαια του 2023

 72. 08/08 10:41

  Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022

 73. 08/08 10:10

  ΗΠΑ | Τουρισμός: Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

 74. 08/08 09:19

  Καταγγελία Ξ.Ε.Ε. στον ΟΠΙ για το αμοιβολόγιο του οργανισμού «ΕΔΕΜ»

 75. 08/08 08:34

  Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Αρχαία Κόρινθο και Νεμέα

 76. 08/08 08:32

  Επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή ως Δημοτική Πινακοθήκη στο Ηράκλειο

 77. 08/08 08:30

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες στη Λευκάδα

 78. 08/08 08:28

  Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου

 79. 08/08 08:26

  Διεθνές Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" στο Καστελλόριζο

 80. 07/08 08:47

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πόρτο Ράφτη και Ηγουμενίτσα

 81. 07/08 08:40

  Στη Σάμη το Συνέδριο της Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Εταιρείας

 82. 07/08 08:38

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Πάργας

 83. 06/08 12:53

  Η προκήρυξη για το καθεστώς ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

 84. 06/08 08:39

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

 85. 06/08 08:34

  6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Σύρο

 86. 06/08 08:32

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσολογγίου

 87. 05/08 15:19

  Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων για δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Σαντορίνη

 88. 05/08 13:32

  SKY express: Νέες συνδέσεις της Αθήνας με Μόναχο, Μιλάνο και Σόφια

 89. 05/08 12:34

  Η Google καταργεί τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων – «Οι ταξιδιώτες προτιμούν τις απευθείας κρατήσεις»

 90. 05/08 12:03

  Η Ισπανία ξεμένει από πάγο – Γιατί ο τουρισμός δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς... παγάκια!

 91. 05/08 11:16

  Σοφία Ζαχαράκη: Για πρώτη φορά μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ για τους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

 92. 05/08 11:02

  Η αλυσίδα RIU προσφέρει 100% πράσινη ενέργεια στα ξενοδοχεία και τα γραφεία της στην Ισπανία

 93. 05/08 10:52

  8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 94. 05/08 09:37

  Lufthansa | Συμφωνία με τους εργαζόμενους στο έδαφος- στο 80% του 2019 η χωρητικότητα το θερινό τρίμηνο

 95. 05/08 09:19

  Πώς επηρεάζει o τουρισμός την κλιματική αλλαγή; Το παράδειγμα της Μαγιόρκα

 96. 05/08 08:30

  Δήμος Τρικκαίων | Απόφαση για αξιοποίηση του Ιαματικού Φυσικού Πόρου στην «Παναγιά» Ριζώματος

 97. 05/08 08:28

  Εγκρίσεις για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Πάρο

 98. 05/08 08:26

  Η Κρήτη σε πρόγραμμα ενισχύσεων για τους ελκυστικούς νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου

 99. 05/08 08:17

  Ισπανία | Προτεραιότητα η ισχυρή στήριξη του οινικού τομέα – Σχέδιο για εξαγωγές ύψους 4,3 δισ. ευρώ

 100. 05/08 08:05

  Γιορτή Κρεμμυδιού στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων