Tο πιστοποιημένο Κρητικό δεκατιανό «κολατσιό» μπαίνει σε αρτοποιία, καφέ, επιχειρήσεις takeaway
Το κρητικό δεκατιανό “κολατσιό” παρουσιάζει μεγάλο διατροφικό -εμπορικό ενδιαφέρον και μέσω της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης μπαίνει προς πώληση σε αρτοποιεία, καφέ, φούρνους και γενικότερα όσα καταστήματα προσφέρουν υπηρεσίες take away, όπως τονίστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση επιχειρηματιών .και θεσμικών εκπροσώπων.
Ήδη πολλές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την καινοτόμα διατροφική πρόταση της αγροδιατροφικής σύμπραξης που εντυπωσιάστηκαν από την πρώτη παρουσίαση του σήματος του Κρητικού δεκατιανού σε επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο “ Κουρήτες” όπου συνδυάστηκε η ενημέρωσης με τις νόστιμες γεύσεις των εδεσμάτων του κρητικού δεκατιανού.
Όπως ανέφερε στην εκδήλωση, καλωσορίζοντας επιχειρηματίες και θεσμικούς εκπροσώπους ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, «Το σήμα "κρητικό δεκατιανό - cretan brunch», στοχεύει στην υγιεινή διατροφή μικρών και μεγάλων αλλά και στη κατανάλωση τοπικών προϊόντων και προϊόντων με το σήμα "κρήτη - Γενέτειρα αξιών" από επιχειρήσεις, όπως αρτοποιεία, καφέ, και γενικά όλες εκείνες, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες «take away». Η φιλοσοφία του σήματος, όπως πρόσθεσε ο κ. Τζεδάκης, «στηρίζεται σε 60 σύγχρονες, προτεινόμενες συνταγές, βασισμένες ωστόσο, στις παραδοσιακές αξίες και τα προϊόντα της Κρήτης. Ένα δεκατιανό, υγιεινό, με θρεπτική αξία και με ποικιλία γεύσεων, όπως σάντουιτς, σαλάτες, παραδοσιακές πίτες κ.α. Ένα γρήγορο γεύμα με "άρωμα" και προϊόντα Κρήτης, που θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί από το πρωί μαζί με τον καφέ ή το ρόφημά του.».
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής σύμπραξης-Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης: «Φτιάξαμε σε συνεργασία με τον Σεφ Λευτέρη Σουλτάτο τις προτεινόμενες συνταγές, όπου μπορούν όσοι κάνουν χρήση του σήματος να διαλέξουν από αυτές ή να μας προτείνουν δικές τους αρκεί τα προϊόντα να είναι κρητικά. Οι επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει βήματα προς τα εμπρός, έχοντας προϊόντα τυποποιημένα, ποιοτικά όπου με ασφάλεια μπορούν να εντάξουν τα καταστήματα στο μενού τους. Μέσα από το Κρητικό Δεκατιανό θέλουμε να αναδείξουμε την μοναδική γεύση των Κρητικών προϊόντων και τα οφέλη που έχει στην ανθρώπινη υγεία”.
Ο κ. Τζεδάκης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να αγκαλιάσουν, να κάνουν πράξη την πρόταση, ενώ ευχαρίστησε, τους συνεργάτες του, τους φορείς για την καλή συνεργασία και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη -όπως είπε-στήριξη του στους στόχους της Αγροδιατροφικής.
Εύσημα από την Στερεά Ελλάδα για την πρωτοπορία της Κρήτης
Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης ευχαρίστησε επίσης τους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους που απηύθυναν χαιρετισμό και ιδιαιτέρως τον Περιφερειακό σύμβουλο - Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αναστάσιο Βελισσαρίου που δημόσια χαρακτήρισε την Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπόρα στην Ελλάδα.
Ο κ. Βελισσαρίου στον χαιρετισμό του, είπε ότι, νιώθει μεγάλη χαρά που βρίσκεται στην πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, ενώ τόνισε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί, όχι μόνο στην γαστρονομία, αλλα σε όλους τους τομείς, δίδοντας δημόσια συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στον κ. Τζεδάκη για τις κατακτήσεις και το σημαντική έργο στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και ευρύτερα.
Χαιρετισμούς επίσης στην εκδήλωση απηύθυναν, επισημαίνοντας τον ρόλο και το έργο της αγροδιατροφικής σύμπραξης, οι Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Μανόλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ενώ για το «Κρητικό Δεκατιανό, μια υγιεινή διατροφική πρόταση» μίλησε ο Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης, Υγιεινολόγος, Αν. Προϊστάμενος Τμ. Δημόσιας & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης. Η ομιλία του κ. Παπαδάκη προκάλεσε ξεχωριστή αίσθηση σε όλους τους παρισταμένους, όπως επίσης, έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε στους δεκάδες επιχειρηματίες η ομιλία που ακολούθησε με θέμα: «Γιατί να εντάξω το «κρητικό δεκατιανό» στο εδεσματολόγιο-μενού της επιχείρησης μου.» με ομιλητή τον Νίκο Μπουνάκη, M.Sc Marketing and Communication , MBA, Διευθύνων Σύμβουλος Proactive A.E.
Οι παριστάμενοι επιχειρηματίες επικρότησαν την νέα πρόταση -προδιαγραφή της Αγροδιατροφικής συγχαίροντας την για τις πρωτοβουλίες της. Επίσης τα συγχαρητήρια τους για το έργο και τις δράσεις της Αγροδιατροφικής εξέφρασαν στον Πρόεδρο, οι παριστάμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Μανόλης Χνάρης, Κώστας Φασουλάκης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, Νίκος Χρονάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Μαλεβιζίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κύρκος, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτη Μαρία Δαμανάκη, εκπρόσωποι του Πρωτογενή τομέα, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.
Ν. Μπουνάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα-γαστρονομία
Ο ομιλητής στην εκδήλωση, σύμβουλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και διευθύνων σύμβουλος της PROACTIVE, Νίκος Μπουνάκης, επεσήμανε τους λόγους που ένα τέτοιο σήμα είναι αναγκαίο για την κρητική οικονομία.
Όπως, εξήγησε, η Ελλάδα σπαταλά κάθε χρόνο έξι με επτά δισεκατομμύρια ευρώ στην εισαγωγή τροφίμων από άλλες χώρες του εξωτερικού. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης του διατροφικού τομέα της ελληνικής οικονομίας, ώστε, αφενός να καλύψει αυτό το κενό που παρατηρείται και αναγκάζει τις ελληνικές επιχειρήσεις να εισάγουν τρόφιμα και αφετέρου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εξαγωγές, περισσότερες από αυτές που έχουμε. Αυτό δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, θα ξεκινήσει με προσπάθειες, όπως αυτές που οργανώνει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, που έχει στόχο να βάλει τα κρητικά προϊόντα στο δεκατιανό».
Ο κ. Μπουνάκης τόνισε ότι η ένταξη του νέου σήματος του «Κρητικού Δεκατιανού – Cretan brunch» στην αγορά, θα τονώσει την τοπική οικονομία και την οικονομία της υπαίθρου, ενώ παράλληλα, οι επιχειρήσεις που θα το αποκτήσουν θα έχουν μια επωνυμία.
«Πρέπει να καταφέρουμε τα κρητικά προϊόντα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στα ράφια του σούπερ μάρκετ, αλλά και στις κουζίνες και στα τραπέζια των ξενοδοχείων», τόνισε ο κ. Μπουνάκης, ενώ πρόσθεσε ότι, «μελέτες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές είναι δύσπιστοι. Τα προϊόντα που έχουν κάποια πιστοποίηση και συνοδεύονται από σήματα ποιότητας, έχουν αυξημένη ζήτηση και τα εμπιστεύονται οι καταναλωτές».
Κλείνοντας, ο κ. Μπουνάκης ανέφερε, ότι, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα από τους τουρίστες, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το νησί για να γευτούν, τα κρητικά προϊόντα, την παραδοσιακή, κρητική κουζίνα.
- 1) Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης
- 2) Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων
- 3) Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου
- 4) Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού
28/03 15:02
Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;
28/03 14:58
Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι
28/03 12:13
Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023
28/03 11:43
28/03 11:30
Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"
28/03 11:23
3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ
28/03 11:00
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο
28/03 10:56
28/03 10:12
28/03 10:01
28/03 08:07
28/03 07:59
Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη
28/03 07:56
Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης
28/03 07:54
28/03 07:01
Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία
27/03 16:58
27/03 16:56
Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων
27/03 14:42
27/03 13:22
Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";
27/03 12:39
Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
27/03 12:27
27/03 12:22
Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου
27/03 11:57
Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο
27/03 11:49
C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023
27/03 11:23
MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια
27/03 10:44
Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα
27/03 10:18
27/03 10:07
27/03 07:52
27/03 07:48
Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου
27/03 07:44
27/03 07:42
Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού
26/03 16:28
26/03 16:14
Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024
26/03 15:56
26/03 15:55
Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις
26/03 14:43
26/03 13:26
Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα
26/03 12:22
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού
26/03 12:19
Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης
26/03 12:17
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά
26/03 12:15
«Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης
26/03 12:08
Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη
26/03 12:08
26/03 11:42
26/03 11:22
26/03 11:05
26/03 07:18
Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι
26/03 07:16
26/03 07:15
Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023
26/03 07:13
Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία
26/03 07:09
Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων
25/03 11:12
25/03 07:06
25/03 07:04
24/03 11:57
24/03 07:24
Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες
24/03 07:21
Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία
23/03 19:49
19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία
23/03 19:43
Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα
23/03 19:30
Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό
23/03 07:07
22/03 22:39
22/03 22:34
22/03 22:24
22/03 22:14
Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη
22/03 22:04
22/03 14:57
4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025
22/03 14:50
Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο
22/03 14:45
H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή
22/03 14:39
22/03 12:20
Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα
22/03 11:57
Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"
22/03 11:43
Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"
22/03 11:22
Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
22/03 11:19
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ
22/03 11:07
Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια
22/03 10:31
Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο
22/03 10:19
ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας
22/03 07:55
Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο
22/03 07:13
Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης
22/03 07:09
Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες
22/03 07:04
Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο
22/03 07:02
21/03 17:05
21/03 16:51
Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market
21/03 16:40
21/03 16:32
Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου
21/03 16:18
21/03 14:51
1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο
21/03 13:43
Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα
21/03 12:59
Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις
21/03 12:50
21/03 11:37
FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες
21/03 11:35
21/03 11:25
Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"
21/03 10:39
Ανοίγει ανακαινισμένο την 1η Μαΐου το ξενοδοχείο Cora Hotel & Spa στη Χαλκιδική
21/03 10:08
21/03 09:51
Περικλής Αντωνίου | Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προϋπόθεση για την Ανάπτυξη
21/03 07:39
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Λήμνο
Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων
Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία
Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023
Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο
Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη
Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023
MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια
Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";
Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης
Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"
Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου
3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο
( 0 )