Γαστρονομική περιήγηση στη Ρόδο από δημοσιογράφους του ιταλικού περιοδικού Bell’ Europa

Η προβολή και η ανάδειξη της «άλλης» Ρόδου, της παράδοσης και της γεύσης, της ροδίτικης γαστρονομίας, που αποτελεί ψηφιδωτό πολυπολιτισμικών γεύσεων ανά τους αιώνες, αλλά και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών της Ρόδου, θα αποτελέσει το βασικό θέμα ενός 14σέλιδου αφιερώματος για τη Ρόδο του γνωστού ιταλικού περιοδικού Bell’ Europa, τον ερχόμενο Ιούλιο.
Ενός αφιερώματος που πέραν της ροδίτικης γαστρονομίας, θα προβάλλει τη Ρόδο ως έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, που συνδυάζει τη μοναδική φυσική ομορφιά, με τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αθλητικές δραστηριότητες, την ποικιλία ντόπιων προϊόντων και φυσικά τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία. Για το σκοπό αυτό ήλθαν στη Ρόδο δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι του περιοδικού Bell’ Europa σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου από τις 19-27 Μαϊου 2021.
Οι δύο Ιταλοί απεσταλμένοι του Bell’ Europa στη Ρόδο και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Giovanna Patane και ο φωτογράφος Massimo Ripani κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής τους στη Ρόδο εντυπωσιάσθηκαν από το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιηγήθηκαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, περπάτησαν στους δρόμους και τα λιθόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, συνοδευόμενοι από τον ξεναγό Δημήτριο Σαλαχούρη.
Επισκέφθηκαν τον Ναό του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας. Ανέβηκαν στην Ακρόπολη της Λίνδου, περπάτησαν στον οικισμό.
Τους καθήλωσαν κυριολεκτικά οι εναλλαγές του τοπίου στη Ρόδο και οι αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικά μέρη όπως το Χαράκι και η Μονόλιθος, ο Προφήτης Ηλίας .
Ενθουσιάσθηκαν από την επίσκεψη τους στα Κοσκινού, τις Φάνες και τα Απόλλωνα, όπου είδαν από κοντά την παρασκευή ντόπιων προϊόντων και γλυκών από τις «Απολλωνιάτισσες», τον συνεταιρισμό γυναικών του χωριού. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Μέλισσας στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου δοκίμασαν μέλι και το ροδίτικο μελεκούνι, καθώς και ντόπια κρασιά στο οινοποιείο Αναστασίας Τριανταφύλλου στον Καλαμώνα.
Η αυθεντική ροδίτικη κουζίνα, με τις ξεχωριστές γεύσεις, τα αγνά υλικά από τα προϊόντα της ροδίτικης γης και της θάλασσας και το μεράκι της Ροδίτισσας μαγείρισσας, που καθιστά την Ρόδο ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, εντυπωσίασαν τους απεσταλμένους του Bell’ Europa, εξ ου και η πληθώρα πλάνων και φωτογραφιών στις κουζίνες των εστιατορίων που γευμάτισαν κατά την παραμονή τους στη Ρόδο.
Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έμειναν ικανοποιημένοι από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίσκεψης στο νησί, αλλά και τις διευκολύνσεις που τους παρείχε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και προσωπικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς τον οποίο και ευχαρίστησαν.
«Ανακαλύψαμε την άλλη πλευρά της Ρόδου, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Αυτή την εναλλακτική Ρόδο, την τόσο πλούσια σε διαφορετικές εμπειρίες. Στο αφιέρωμα του Bell’ Europa για τη Ρόδο, στο τεύχος του Ιουλίου, θα παρουσιάσουμε την μοναδική ροδίτικη κουζίνα με τα παραδοσιακά γευστικά πιάτα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μια καθαρά μεσογειακή κουζίνα. Αλλά δεν θα αρκεστούμε σε αυτό. Τους επόμενους μήνες θα προβάλλουμε και τις άλλες ομορφιές του νησιού. Από τα κάστρα και τα μονοπάτια, μέχρι τα δάση και τα πανέμορφα χωριά της» ανέφερε η δημοσιογράφος Giovanna Patane.
«Η γαστρονομική εμπειρία της Ρόδου θα αποτελέσει βασικό άρθρο στο τουριστικό περιοδικό Bell’ Europa. Η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε για έξι ημέρες γευστικές περιηγήσεις σε εστιατόρια του νησιού μας για τους Ιταλούς δημοσιογράφους με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, των ντόπιων παραγωγών και των τοπικών προϊόντων που παράγει η ροδίτικη γη. Η Ρόδος προσφέρει πολλαπλές επιλογές καλού φαγητού. Παράδοση και σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία συνδυάζονται μοναδικά στον τόπο αυτό! Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να γευθούν διεθνή και πολυβραβευμένη κουζίνα αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σε εστιατόρια στις κατ΄ εξοχήν τουριστικές περιοχές της Ρόδου, σε ξενοδοχεία με άριστη ποιότητα σε φαγητά και υπηρεσίες, αλλά και σε φημισμένες παραδοσιακές ταβέρνες στα χωριά του νησιού» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς.
Για την εξαίρετη εικόνα που είχαν για το νησί μας και τη φιλοξενία οι Ιταλοί δημοσιογράφοι συνέβαλαν τα μέγιστα και Ρόδιοι επιχειρηματίες - χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα:
Rodos Palace, Butterfly Car Rental, Guide Salachouris Dimitrios, Carne Restaurant (Rodos Town), Kalypso Restaurant (Lindos), Argo Restaurant (Haraki), Cultural Association of Apollona *Apolloniatisses, Paraga Taverna (Apollona), Wine Estate Triantafillou, Marco Polo Restaurant (Old Town), Bee Museum Souma Tasting, Ladomillos, Limeri Taverna (Monolithos), Tatakis Wines, Natura Rodos, Cafe Auvergne, 10GR- Wine bar.
- 1) Πέθανε ο θρύλος Κώστας Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που έκανε τη Μύκονο παγκόσμιο προορισμό
- 2) «Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!» - Μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο
- 3) “The Crete Trip 2025” | Η Κρήτη υποδέχθηκε 800 φοιτητές από 50 χώρες
- 4) Προβολή της Ρόδου από τον διάσημο Ελβετό instagramer και you tuber Loris Zimmerli
15/05 19:27
Πέθανε ο θρύλος Κώστας Ζουγανέλης, ο άνθρωπος που έκανε τη Μύκονο παγκόσμιο προορισμό
15/05 19:23
«Ακτή Βουλιαγμένης» | Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 7 επενδυτικά σχήματα
15/05 16:25
“The Crete Trip 2025” | Η Κρήτη υποδέχθηκε 800 φοιτητές από 50 χώρες
15/05 14:45
Έρευνα | Τάσεις και προκλήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου της Τεχνολογίας
15/05 14:11
Προβολή της Ρόδου από τον διάσημο Ελβετό instagramer και you tuber Loris Zimmerli
15/05 13:21
FedHATTA: Άνοιγμα νέου τουριστικού «ορίζοντα» στη Ναμίμπια – Συνάντηση με διπλωματικούς εκπροσώπους
15/05 13:14
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η συμβολή των γυναικών στην αναμόρφωση του δικαίου και της απονομής δικαιοσύνης
15/05 13:05
Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat: Άρωμα Κυκλάδων με φόντο τον Αραβικό Κόλπο
15/05 12:54
Τα πολυτελή brands στο στόχαστρο χάκερς | Κλοπή δεδομένων κατήγγειλε (και) η Dior
15/05 12:24
Mastercard | Οι ταξιδιωτικές τάσεις το 2025- στο επίκεντρο τα «ταξίδια με σκοπό»
15/05 12:18
Επενδυτική άνθηση στα ξενοδοχεία στην Ευρώπη | Ρεκόρ σε πολυτελή brands και μετατροπές
15/05 12:06
Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο
15/05 11:56
«Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!» - Μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο
15/05 11:30
H ECTAA απαιτεί προστασία από την αφερεγγυότητα των αεροπορικών εταιρειών
15/05 10:55
Ο Έλληνας νέος Executive Chef στο Fairmont Waterfront στο Βανκούβερ
15/05 10:42
H τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού – Προβληματισμός για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας
15/05 10:30
15/05 08:26
15/05 07:31
15/05 07:22
Σέριφος: Ημερίδα για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τον τουρισμό
15/05 07:21
ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις
15/05 07:16
15/05 07:10
Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη
15/05 07:05
Η κλιματική κρίση στον τουρισμό: 6 διεθνείς προορισμοί υπό παρακολούθηση
15/05 07:04
15/05 06:59
15/05 06:44
Συνεργασία Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Ελληνικού Μεσογειακού για μεταπτυχιακό στη φιλοξενία
15/05 06:20
15/05 06:12
Αθλητικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Στίβος, ποδηλασία και νέες γενιές σε δράση
15/05 06:10
14/05 16:59
Κοινωνικός τουρισμός | Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις για 300.000 vouchers ΔΥΠΑ
14/05 16:54
UN Tourism | Η Γεωργία αποσύρει την υποψηφιότητα Z. Pololikashvili – Στηρίζει τον υποψήφιο των ΗΑΕ
14/05 14:37
H Όλγα Κεφαλογιάννη στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης
14/05 13:36
Τροπολογία με τουριστικό ενδιαφέρον | Αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικοδομική δραστηριότητα
14/05 13:19
Ryanair | Πρόστιμο 3.230 ευρώ σε επιβάτη της για αναστάτωση πτήσης
14/05 13:08
United Airlines | Premium εμπειρίες στο νέο αεροσκάφος Boeing 787-9
14/05 12:53
Στ. Αρναουτάκης: «Η νέα γενιά αναδεικνύει την κρητική γαστρονομία»
14/05 12:45
Χάρης Θεοχάρης | Ο UN Tourism πρέπει να αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό του παγκόσμιου τουρισμού
14/05 12:19
14/05 11:56
14/05 11:53
Χρίστος Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος
14/05 11:03
14/05 10:31
Παρουσιάστηκε η νέα Airbnb | 3 καινοτομίες που αλλάζουν το μοντέλο της ταξιδιωτικής φιλοξενίας
14/05 10:25
14/05 10:18
14/05 09:22
14/05 07:26
Τα ονόματα 2 νέων ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στο Ελληνικό
14/05 07:05
14/05 07:05
14/05 07:01
Condé Nast Traveller | Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στα 22 πιο ενδιαφέροντα καινούρια στην Ευρώπη
14/05 06:36
14/05 06:30
Δήμος Παρανεστίου: Πώς θα ενισχυθεί ο στρατιωτικός τουρισμός στην περιοχή
14/05 06:22
Οι Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής των Δήμων Βόλβης, Παγγαίου και Μεσολογγίου
14/05 06:18
14/05 06:10
Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας | 1,4 εκατ. Τούρκοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2025 - προτάσεις συνεργασίας
14/05 06:10
14/05 06:05
14/05 00:05
10% περισσότερα ταξίδια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι | Allianz Partners
13/05 18:15
Hilton | Η ποιοτική φιλοξενία ξεκινά (και τελειώνει) με ένα χαμόγελο
13/05 17:23
13/05 17:14
Celestyal: Διπλασιασμός των προσεγγίσεων στη Ντόχα και ενίσχυση της συνεργασίας με το Κατάρ
13/05 16:46
Δήμος Ρόδου: Βραβεία σε Ινδό φιλάνθρωπο και ζευγάρι Ολλανδών τουριστών- φίλων του νησιού
13/05 16:33
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο ΕΒΕΑ | Σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο και τη μεταποίηση
13/05 16:24
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές στάθμευσης τροχόσπιτων ζητεί η Έλενα Κουντουρά
13/05 16:14
Καλαμαριά | «Όχι» στον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου
13/05 11:42
Η TUI χρησιμοποιεί πτήσεις τρίτων για να ενισχύσει την επιμήκυνση της σεζόν
13/05 11:12
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία ως προορισμού για silver τουρισμό
13/05 11:02
Φόβοι για αύξηση των τουριστικών φόρων στην Ισπανία λόγω υπερτουρισμού
13/05 10:49
Στη Γκάνα ο Χάρης Θεοχάρης | Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Αφρικής
13/05 10:46
Προς ένταξη η Πρέβεζα στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων
13/05 10:43
13/05 10:35
Πιερία: Βραβείο «Olympus Riviera Ambassadors» σε Γερμανούς τουρίστες
13/05 10:30
Συμφωνία Wyndham - Le Park Concord | 100 ξενοδοχεία Super 8 στη Σαουδική Αραβία
13/05 08:30
Λέρος: Ανακαλύπτοντας τους μαγευτικούς οικισμούς ενός αιγαιοπελαγίτικου θησαυρού
13/05 08:05
13/05 07:05
13/05 07:00
13/05 06:57
13/05 06:49
Λίφτινγκ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από Τhe Ilisian (πρώην Hilton)
13/05 06:34
Eurostat: Υψηλή η αποδοτικότητα της εργασίας σε τουρισμό και εστίαση στην Ελλάδα
13/05 06:30
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στην Αστυπάλαια
13/05 06:10
12/05 20:23
Λασίθι: Πώς ένα αγροτεμάχιο θα μετατραπεί σε αγροτουριστικό προορισμό
12/05 20:05
12/05 18:36
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιστρέφει στον Λυκαβηττό με 4 συναυλίες
12/05 18:01
Έναρξη του NBA Basketball School στην Costa Navarino με τον Isaiah Thomas
12/05 17:52
Κέρκυρα | Τιμητική εκδήλωση στο Μον Ρεπό για τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου
12/05 17:43
Επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις: άνοιξε η πλαταφόρμα για τις αιτήσεις
12/05 17:35
Air France, KLM και Delta Air Lines οργανώνουν το 3ο Marine Day στην Αθήνα
12/05 13:44
Επαναλειτουργεί για τη σεζόν 2025 το Nikki Beach Resort & Spa Santorini
12/05 13:21
Ξενοδόχοι Ηρακλείου | Το νέο λογότυπο του συστήματος διαχείρισης απορριμάτων
12/05 13:18
12/05 13:12
Η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας στο Giannoulis Cavo Spada Luxury Resort & Spa
12/05 12:11
Η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων
12/05 11:28
"ΚΙΜΩΛΟΣ, όπως εσύ, Μοναδική, Αυθεντική, Αληθινή"- το μήνυμα στους επισκέπτες
12/05 11:08
ΣΕΤΕ | METRON Sustainable Tourism - Πρώτη συνεδρίαση του think tank
12/05 10:37
Έρευνα | Η ακρίβεια δεν περιορίζει τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια
12/05 10:23
Στη HotelBrain το πρώην Selina Paros υπό το brand της Radisson Individual το 2026
12/05 07:22
12/05 07:01
Expedia: Υποτονικό το πρώτο τρίμηνο - Εισάγει «έξυπνα» εργαλεία
Fraport: Ποιοι προορισμοί «έσπασαν τα κοντέρ» τον Απρίλιο – «Χαμηλές πτήσεις» για Σαντορίνη
Σέριφος: Ημερίδα για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τον τουρισμό
Αθλητικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα: Στίβος, ποδηλασία και νέες γενιές σε δράση
ΙΑΤΑ: Νέο δεκαετές σχέδιο εκσυγχρονισμού της διαχείρισης αποσκευών στις πτήσεις
Η κλιματική κρίση στον τουρισμό: 6 διεθνείς προορισμοί υπό παρακολούθηση
«Ήρωας γίνεσαι όταν προλαμβάνεις!» - Μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιπυρική περίοδο
Προβολή της Ρόδου από τον διάσημο Ελβετό instagramer και you tuber Loris Zimmerli
Τουρκία | Πρόστιμα στους επιβάτες που σηκώνονται από τις θέσεις τους πριν σταθμεύσει το αεροπλάνο
Επενδυτική άνθηση στα ξενοδοχεία στην Ευρώπη | Ρεκόρ σε πολυτελή brands και μετατροπές
Συνεργασία Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Ελληνικού Μεσογειακού για μεταπτυχιακό στη φιλοξενία
Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat: Άρωμα Κυκλάδων με φόντο τον Αραβικό Κόλπο
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η συμβολή των γυναικών στην αναμόρφωση του δικαίου και της απονομής δικαιοσύνης
Ο Έλληνας νέος Executive Chef στο Fairmont Waterfront στο Βανκούβερ
H τιμή καθορίζει πλέον την επιλογή προορισμού – Προβληματισμός για τα ξενοδοχεία της Ισπανίας
“The Crete Trip 2025” | Η Κρήτη υποδέχθηκε 800 φοιτητές από 50 χώρες
Τα πολυτελή brands στο στόχαστρο χάκερς | Κλοπή δεδομένων κατήγγειλε (και) η Dior
FedHATTA: Άνοιγμα νέου τουριστικού «ορίζοντα» στη Ναμίμπια – Συνάντηση με διπλωματικούς εκπροσώπους
Mastercard | Οι ταξιδιωτικές τάσεις το 2025- στο επίκεντρο τα «ταξίδια με σκοπό»
( 0 )