Καταλυτικός ο ρόλος των περιφερειών για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας

Α Decrease font Enlarge font
Καταλυτικός ο ρόλος των περιφερειών για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη OnLine Εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με θέμα «Yγεία - Ασφάλεια, Τουρισμός - Οικονομία, Covid 19: Επιπτώσεις και Επόμενη Ημέρα» με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η απειλή του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ και δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί, είναι ανάγκη να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα αναγκαία μέτρα πιστά, διότι ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα θα ήταν καταστροφικό. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι δύσκολη συνολικά για την Ελλάδα, κάτι που φάνηκε κι από το άνοιγμα του τουρισμού, που έφερε αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων.

«Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι και ιδιαίτερα πειθαρχημένοι στον κοινό στόχο. Δεν πρέπει να απεμπολήσουμε με ρίσκο και πισωγυρίσματα την επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης. Πρέπει να διαφυλάξουμε την επιτυχία στη διαχείριση και αντιμετώπιση της κρίσης, να την αξιοποιήσουμε και να την κεφαλαιοποιήσουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά,

Κατά την εισαγωγική του ομιλία στην εκδήλωση ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, όπου η χώρα καλείται να κάνει την επανεκκίνηση την οικονομία της, χωρίς όμως να έχει παρέλθει η υγειονομική κρίση, «εμείς, ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ως Περιφέρειες της χώρας, δηλώνουμε για ακόμα μία φορά "παρών", όπως ακριβώς το κάναμε κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, κρατώντας όρθιες τις τοπικές κοινωνίες, εν μέσω σφοδρών αναταράξεων».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των Περιφερειών, έναν ρόλο «που δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των καταστροφών, αλλά είναι κατεξοχήν δημιουργικός και αναπτυξιακός» και «μπορεί να είναι καταλυτικός για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας». Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, δίνοντας ένα ποιοτικό στοιχείο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Περιφέρειες είναι οι πιο αποτελεσματικοί φορείς στη χώρα στην απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ», καθώς αποτελούν τον «πρώτο και αδιαμεσολάβητο κρίκο της επαφής με τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε πως η Ευρώπη, «μετά από τέσσερις διαδοχικές κρίσεις, την οικονομική, την προσφυγική, το Brexit και τώρα την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να εγκαταλείψει την δισδιάστατη φύση της, που έδειξε τα όρια της» και να περάσει «στην Ευρώπη των τριών διαστάσεων, όπου όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, το ευρωπαϊκό, το εθνικό και το περιφερειακό» θα συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα ανέφερε πως το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχα με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula Von der Leyen.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως οι Δήμοι πρέπει να στηριχθούν περαιτέρω καθώς ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν τις ίδιες τις κοινωνίες. Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε πως δεν μπορεί να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα χωρίς οι Δήμοι να έχουν ενεργό ρόλο.

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών Tάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε: «Το Υπουργείο Εσωτερικών το επόμενο διάστημα πάνω στο αντικείμενο που συζητάμε έχει δυο κρίσιμες πρωτοβουλίες:

-Η μία είναι η εφαρμογή του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ενός προγράμματος έργων αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με διασφαλισμένους πόρους με βάση την συμφωνία που έχει το ΥΠΕΣ με το Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και ο κ. Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα συμμετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων και θα συναποφασίσουν με τους εκπροσώπους του ΥΠΕΣ και με άλλους εμπειρογνώμονες από την ιδιωτική αγορά για το ποιο θα είναι το οριστικό πακέτο των έργων και των δράσεων».

-Η δεύτερη πρωτοβουλία, τόνισε ο Υπουργός, «αφορά στη μεγάλη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης. Οι περιφέρειες αναμένεται ότι με αυτή την μεταρρύθμιση θα πάρουν ένα σημαντικό όγκο από τις αρμοδιότητες από τις σημερινής αποκεντρωμένες διοικήσεις. Το εύρος και η έκταση αυτής της μεταρρύθμισης φυσικά αποτελεί κεντρική κυβερνητική στρατηγική προτεραιότητα και θα συζητηθεί με τον πρωθυπουργό και φυσικά θα συζητηθεί με τους υπουργούς που σχετίζονται με βασικούς τομείς».

Στην ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε πως οι παρούσες κρίσιμες συνθήκες απαιτούν στόχευση, ευθύνη και ακρίβεια, «ώστε να διατηρήσουμε την χώρα στο βάθρο της επιτυχίας που μας έχει θέσει η σκληρή προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορεών και της κοινωνίας, μέχρι και αυτή την ώρα» και επισήμανε πως τη φετινή χρονιά το δυσκολότερο στοίχημα, είναι αυτό του τουρισμού.

«Οφείλουμε να διαθέτουμε αντανακλαστικά, εφεδρείες και μηχανισμούς επείγουσας αντιμετώπισης σε επίπεδο Παγκόσμιο, ευρωπαικό, σε επίπεδο χωρών, περιφερειών και πόλεων» τόνισε και εστίασε στο ρόλο των περιφερειακών και τοπικών φορέων. Όπως υπογράμμισε είναι κομβικός ο ρόλος τους στην εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και σ’ αυτό το πλαίσιο τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών οφείλει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην διαμόρφωση , διεκδίκηση και αξιοποίηση των προγραμμάτων στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού «η Προεδρία της Κυβέρνησης συντόνιζε καθημερινά» και «ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν ο σύνδεσμος, αλλά και η απευθείας επαφή μας με τις Περιφέρειες και τους Δήμους». Πρόσθεσε δε, πως ο ρόλος των Περιφερειών «ήταν κρίσιμος» και «συνέδραμαν τις κινητές ομάδες υγείας μαζί με τον ΕΟΔΥ, στην προσπάθεια που έγινε στα γηροκομεία».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει μια λανθασμένη αίσθηση πως «έχουμε τελειώσει με τον ιό», προσθέτοντας πως «η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη». Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως από αυτή την διαδικασία «έχουμε βγει πιο δυνατοί, με μεγαλύτερη εμπειρία». Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης σημειώνοντας πως «η μικρή Ελλάδα με την εξαιρετική ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε ένα θαύμα».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε πως η προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την πανδημία ξεκίνησε ήδη από τον Ιανουάριο και το κυριότερο χαρακτηριστικό της ήταν η αποφασιστικότητα. «Κερδίσαμε χρόνο ώστε να προετοιμαστεί το σύστημα με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην επηρεαστεί όσο άλλες», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως «ήμασταν πιο έτοιμοι από άλλες χώρες, και εμφανιστήκαμε πιο έτοιμοι ακόμα και από τις προτροπή του ΠΟΥ τον Ιανουάριο, που τότε ήταν πιο καθησυχαστικός». Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως οι Περιφέρειες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διανομή προϊόντων υγειονομικής προστασίας, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερο κύμα πανδημίας τον ερχόμενο χειμώνα.

7 δισ.ευρώ οι απώλειες στο τρίμηνο

Στη θεματική ενότητα της εκδήλωσης «Τουρισμός - Οικονομία» κεντρικός εισηγητής ήταν το Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Ο κ. Χατζημάρκος επικεντρώθηκε στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πως η Δημόσια Διοίκηση «είναι ενοχική» φέροντας ως παράδειγμα πως εντός της υγειονομικής κρίσης χρειάστηκε ΠΝΠ «ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις». «Οι θεσμικές αλλαγές μπορούν να δώσουν σημαντικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πρόσθεσε πως η βασική συνταγή που πρέπει να ακολουθηθεί είναι «να κινητοποιήσουμε τις κοινωνίες».

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως η αύξηση εισαγόμενων κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητική από την στιγμή που εντοπίζονται. Ο κίνδυνος θα υπάρχει εάν μετατραπούν σε δεύτερο κύμα. Και στο πλαίσιο αυτό «πρέπει όλοι να καταλάβουμε τις ευθύνες που έχουμε».

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε πως το κλειδί για το 2021 δεν είναι μόνο πως θα αντιδράσουμε τώρα στις προκλήσεις, αλλά και το πως «δουλεύουμε ήδη από “χθες”». Ο Υφυπουργός προέβλεψε πως τα χαμένα έσοδα από το τρίμηνο του τουρισμού θα είναι περί τα 7 δισ. ευρώ και ο στόχος για το 2021 δεν είναι μόνο να καλύψουμε την ύφεση, αλλά να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σημείωσε πως τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μακράν τα περισσότερα από άλλες χώρες. Ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε πως η χρόνια θα κριθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι πως «πρέπει να συνεχίσουμε να φερόμαστε υγειονομικά υπεύθυνα» και «να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα». Ο δεύτερος αφορά το οικονόμο σκέλος. Το πως δηλαδή θα συνεχιστεί η στήριξη του κράτους, ανάλογα την εξέλιξη των δεδομένων.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός δήλωσε πως οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Περιγράφοντας την προσπάθεια που καταβάλει ο κλάδος του υποστήριξε πως ήδη 6.500 ξενοδοχεία έχουν εκδώσει υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε πως το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η διαχείριση, προσθέτοντας πως «οι ενώσεις ξενοδόχων είναι βασικοί εταίροι της συλλογικής προσπάθειας».

Τέλος ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της ΑΕGEAN Airlines, υπογράμμισε πως το πρώτο κομμάτι είναι πίσω μας, ενώ αναφέρθηκε και στη προσπάθεια τις Ελλάδας να ανοίξουν ξανά  τα σύνορα, που, όπως ανέφερε είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στην Ελλάδα, εκτός από την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στην σημασία της επιμήκυνσης της σεζόν και στην σπουδαιότητα της «διάχυσης του τουρισμού». Ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως οι μεταφορές αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά τέτοιο ζήτημα, ενώ υπογράμμισε πως στις αερομεταφορές εφαρμόζονται αυστηρά οκά τα πρωτόκολλα.

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 13/08 16:19

  Ε.Ξ. Ρόδου: Προτάσεις για την πιστωτική πολιτική των ξενοδοχείων το 2021

 2. 13/08 15:40

  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 3. 13/08 15:38

  Alltours: Ελλάδα και Ισπανία θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν τουριστικά

 4. 13/08 15:25

  Ιταλία: Υποχρεωτικό το τεστ για ταξιδιώτες από Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία και Μάλτα

 5. 13/08 14:52

  Περιφέρεια Αττικής: Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έως 31 Αυγούστου

 6. 13/08 14:51

  Το λιμάνι του Ηρακλείου ετοιμάζεται να υποδεχθεί κρουαζιέρες- Πρεμιέρα αρχές Σεπτεμβρίου από την TUI

 7. 13/08 14:40

  Ασφαλείς οι παραλίες της Αττικής - Γ. Πατούλης: Να κάνουμε την Αθήνα καλοκαιρινό προορισμό για Έλληνες & ξένους

 8. 13/08 14:26

  Τουρισμός: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός των Βρετανών στις αναζητήσεις για διακοπές τον Αύγουστο

 9. 13/08 14:06

  ΕΤΑΔ: Νέα υπηρεσία Web-Ticket στα Σπήλαια Διρού και στο Αχίλλειο Κέρκυρας

 10. 13/08 13:28

  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας: Άδικα τα μέτρα, εξαιρέθηκε η Αττική και περιελήφθησαν οι προβεβλημένες τουριστικές περιοχές

 11. 13/08 13:13

  Αστερίς: Το ομηρικό και εκθαμβωτικό νησί του Ιονίου

 12. 13/08 13:11

  Οι παραλίες της Αττικής με γαλαζοπράσινα νερά

 13. 13/08 13:10

  MSC Cruises: Ασφαλιστική κάλυψη για κρούσματα κορωνοϊού στις κρουαζιέρες

 14. 13/08 12:59

  Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για το Ρωσικό εμβόλιο COVID-19

 15. 13/08 11:51

  TUI: Ενισχύει τη ρευστότητα με νέο δάνειο 1 δισ. ευρώ- Θεαματική αύξηση των κρατήσεων για το 2021

 16. 13/08 11:24

  Πράσινο φως για ανέγερση ξενοδοχείου σε οικόπεδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Ρέθυμνο

 17. 13/08 11:22

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Ίο και Μύκονο

 18. 13/08 11:16

  Δήμος Βέροιας: Διαγωνισμός για καινοτόμες υπηρεσίες τουριστικής προβολής

 19. 13/08 11:15

  Δήμος Αριστοτέλη: Άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Καζακστάν

 20. 13/08 11:10

  Νέες άδειες για 4 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 21. 12/08 20:16

  ΥΠΑ: Νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) που θα ισχύουν έως 31 Αυγούστου

 22. 12/08 20:09

  ΥΠΑ: Πτώση 74,3% στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 23. 12/08 15:05

  Ανάπτυξη πρωτοβουλιών Κύπρου - Ιταλίας στον τουρισμό και τη φιλοξενία

 24. 12/08 15:02

  Πρωτοβουλία για διευκόλυνση των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας–Βουλγαρίας - Ο Τουρισμός στο επίκεντρο

 25. 12/08 13:57

  FedHATTA: Μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων με ορίζοντα τον Μάρτιο

 26. 12/08 13:06

  Όμιλος Μουζενίδη: Νέα ξενοδοχεία Bomo στη Ρωσία – Πλάνο για προσθήκη περισσότερων στη χώρα

 27. 12/08 12:49

  Αυτό είναι το ορεινότερο χωριό των Κυκλάδων

 28. 12/08 12:47

  Η κρυφή παραλία της Αττικής που πας… κολυμπώντας

 29. 12/08 12:42

  Τουρκικός τουρισμός: 23.000 Ρώσοι τουρίστες έφτασαν τη Δευτέρα στην Αττάλεια

 30. 12/08 12:32

  Volotea: Ποιες πτήσεις με Ελλάδα αναβάλλονται για το καλοκαίρι του 2021

 31. 12/08 12:08

  LOT: Όλες οι συνδέσεις Πολωνίας - Ελλάδας τον Σεπτέμβριο

 32. 12/08 11:49

  Παραμένει ασφαλής προορισμός η Πάρος

 33. 12/08 11:38

  Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στις Βαλεαρίδες - Φόβοι για κήρυξή τους σε περιοχή υψηλού κινδύνου

 34. 12/08 11:31

  Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ καλούν τους πολίτες και επαγγελματίες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης - Δείτε τα

 35. 12/08 11:30

  Αχ, αυτή η μάσκα!

 36. 12/08 11:25

  Νέα μελέτη για την τουριστική προβολή του Νοτίου Πηλίου

 37. 12/08 11:24

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λέρο

 38. 12/08 11:23

  Άδειες για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε Κω και Ζάκυνθο

 39. 12/08 11:18

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Δράμας

 40. 12/08 11:14

  Νέες άδειες για ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

 41. 12/08 11:13

  Συμφωνία ΞΕΕ- Αυτοδιαχείρισης: Εξορθολογίζεται το τοπίο για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής

 42. 12/08 10:58

  Απόφαση: Αναστολές συμβάσεων εργασίας στον τουρισμό, μεταφορές και επισιτισμό τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο

 43. 12/08 10:37

  Η θερινή σεζόν στη Μαγιόρκα θα ολοκληρωθεί νωρίς εάν δεν αρθούν τα μέτρα για τους Βρετανούς τουρίστες

 44. 11/08 15:44

  Βρέθηκε το εμβόλιο από τη Ρωσία - Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η μαζική παραγωγή

 45. 11/08 14:30

  Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

 46. 11/08 14:25

  Τουριστικά λεωφορεία: Παρατείνεται η περίοδος ακινησίας και κατάθεσης αδειών και πινακίδων

 47. 11/08 13:53

  Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία

 48. 11/08 13:53

  Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 49. 11/08 12:57

  Costa Cruises: Στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο - Προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια

 50. 11/08 12:44

  Cyprus Airways: Τέσσερα δρομολόγια προς Ελλάδα για το υπόλοιπο της θερινής σεζόν

 51. 11/08 12:37

  Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη- το μήνυμα μέσα από την ψυχική δύναμη δύο παιδιών

 52. 11/08 12:37

  Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ITB Asia 2020, από 21 έως 23 Οκτωβρίου

 53. 11/08 12:19

  Εγγραφή 16 νέων στοιχείων στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

 54. 11/08 12:11

  Κλειστό για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, λόγω κρούσματος κορωνοϊού

 55. 11/08 11:58

  Ελεύθερη κατάδυση στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου

 56. 11/08 11:49

  ΕΟΤ: Ψηφιακή καμπάνια στο Bloomberg | «Greek Summer Feeling»

 57. 11/08 11:32

  Βρετανία: Ιστορική αλυσίδα τουριστικών γραφείων κήρυξε πτώχευση

 58. 11/08 11:22

  FTI: Κέντρα για τεστ κορωνοϊού σε ξενοδοχεία του στην Τουρκία

 59. 11/08 11:21

  Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες για τουριστικά καταλύματα σε Μύκονο και Σαντορίνη

 60. 11/08 11:18

  Το ελληνικό νησί Γάιδαρος και η ιδιαίτερη ιστορία του

 61. 11/08 11:16

  Νησί Ντούνη: Η άγνωστη παραλία της Αττικής με την αφράτη άμμο

 62. 11/08 11:15

  ΙΝΣΕΤΕ: Κατάρτιση εργαζόμενων στην ειδικότητα της εξυπηρέτησης πελατών και ανάδειξης τουριστικής εμπειρίας

 63. 11/08 11:09

  Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού στις πτήσεις

 64. 11/08 10:56

  Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» ένα πριγκιπάτο

 65. 11/08 10:53

  Γερμανία: Σοκαριστική εκτίμηση από τουριστικές επιχειρήσεις για διατήρηση των περιοριστικών μέτρων άλλους 13 μήνες

 66. 11/08 10:50

  Εικονικό κυνήγι Γιγάντων στη Μύκονο

 67. 11/08 10:49

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Χαλκιδική

 68. 10/08 16:56

  Νέα μέτρα: Με αρνητικό τεστ οι επιβάτες από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και τα χερσαία σύνορα- Ακυρώνεται η ΔΕΘ

 69. 10/08 16:00

  TripAdvisor: Στα 25 καλύτερα "Small Hotel" στην Ελλάδα το Celestia Grand

 70. 10/08 15:36

  EOT: «Greek 4: Για Σένα», η καμπάνια προβολής για Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο

 71. 10/08 15:28

  Το ρεκόρ των κρουσμάτων στην Ελλάδα δημιουργεί αβεβαιότητα στους Βρετανούς τουρίστες

 72. 10/08 15:14

  Προληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους υπαλλήλους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητεί η ΠΕΥΦΑ

 73. 10/08 14:25

  Νάξος: Η παραλία παράδεισος μέσα στο κεδροδάσος

 74. 10/08 14:21

  Κύθηρα: Η μαγευτική και φημισμένη παραλία Καλαδί

 75. 10/08 14:15

  Ο ιδανικός τρόπος απολύμανσης και αποστείρωσης χώρων στα ξενοδοχεία με όχημα ή ρομπότ Αποστειρωτή – απολυμαντή Υπεριώδους Ακτινοβολίας UVC

 76. 10/08 13:47

  Πώς η Αττάλεια υποδέχθηκε τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ Ρώσων

 77. 10/08 12:49

  Τέλος τα ταξίδια των Γερμανών στη Βουλγαρία; Ταξιδιωτική προειδοποίηση του Γερμανικού ΥΠΕΞ

 78. 10/08 12:27

  Το νέο ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ

 79. 10/08 12:26

  Μόνο σε δύο χώρες της Ευρώπης επιτρέπονται Αμερικανοί ταξιδιώτες

 80. 10/08 12:12

  TUI Γερμανίας: Άνοιξε το πρόγραμμα για Τουρκία με προσφορές και 500 ξενοδοχεία

 81. 10/08 12:02

  Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ΣΕΤΚΕ: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα και χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ

 82. 10/08 11:43

  Υπ.Τουρισμού: Η μαρίνα «Elounda Hills» θα αναβαθμίσει τον τουρισμό της Κρήτης

 83. 10/08 11:36

  Έρευνα: Μόνο το 45% των Ευρωπαίων ξενοδόχων βλέπει πλήρη ανάκαμψη το 2021

 84. 10/08 11:25

  Η TUI θα συνεχίσει την προσφορά διαδικτυακών κουπονιών και το 2021

 85. 10/08 10:50

  AIDA Cruises: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα μείνει παγωμένη η σεζόν κρουαζιέρας, με εξαιρέσεις

 86. 10/08 10:37

  Προωθητικό βίντεο για τη Λευκάδα στο πλαίσιο της καμπάνιας του Επιμελητηρίου με τη Μarketing Greece

 87. 10/08 10:33

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Καρδαμύλη και Αντίπαρο

 88. 10/08 10:31

  Ολλανδία: Tα σενάρια για την πορεία της οικονομίας από ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

 89. 10/08 10:28

  Το «σύνδρομο» της ουράς στην εποχή του κορωνοϊού

 90. 10/08 10:27

  Στρατηγική συμφωνία Air Serbia με Turkish Airlines

 91. 10/08 10:26

  Πράσινο φως για μετατροπή ξενοδοχείου σε κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας

 92. 09/08 16:04

  Οι νέοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

 93. 09/08 15:01

  Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από ιταλικά λιμάνια για Aida, Costa και MSC- Στις 29 Αυγούστου Κέρκυρα, Κατάκολο και Πειραιάς από την MSC

 94. 09/08 14:49

  Νέα στρατηγική του Ην. Βασιλείου κατά της παχυσαρκίας – Πως επηρεάζει τις ελληνικές εξαγωγές

 95. 09/08 14:48

  Δήμος Σιθωνίας: Έγκριση πλάνου τουριστικής προβολής

 96. 09/08 14:45

  Αλλαγή χρήσης πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας για μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο

 97. 09/08 14:21

  Οι εντυπωσιακοί φάροι της Ελλάδας και η ιστορία τους

 98. 09/08 14:19

  Η άγνωστη παραλία της Αττικής με την αφράτη άμμο

 99. 09/08 14:03

  Απόφαση: Έως 100% η μείωση προκαταβολής φόρου

 100. 09/08 13:56

  Δύσκολο το ταξίδι για όσους επιλέγουν φέτος Ελλάδα - Τα προβλήματα από την διαδικτυακή φόρμα