Γ. Χατζημάρκος: Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του

Α Decrease font Enlarge font
Γ. Χατζημάρκος: Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του

Η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι επισκέπτες που επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, εν μέσω πανδημίας, είναι ο πλέον κρίσιμος παράγων που θα καθορίσει την εξέλιξη της φετινής, πρωτόγνωρης τουριστικής περιόδου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ήταν κεντρικός εισηγητής  στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt,  στην Αθήνα. Παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία πρέπει να γίνει η αφορμή για τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση στη χώρα, για να μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία.

Η εκδήλωση  είχε γενικό τίτλο «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» και ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και  Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝΠΕ, ήταν κεντρικός εισηγητής στην θεματική ενότητα με τίτλο "Τουρισμός – Οικονομία", στην οποίαν συμμετείχαν οι: Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού,  Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργός Οικονομικών,  Ιωάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ,  Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΞΕΕ, Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ και  Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος AEGEAN Airlines.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι το Νότιο Αιγαίο έχει μια παγκόσμια πρωτιά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και αυτή είναι το σχεδόν καθολικό ποσοστό του  97,1% με το οποίο ο τουρισμός συμμετέχει στην παραγωγή εισοδήματος στην Περιφέρεια,  ποσοστό που αναλογικά αποτυπώνεται και στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμη όσο και καθοριστική η εμπειρία μιας περιοχής με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ανοίγοντας τη συζήτηση στη θεματική ενότητα, ο κ. Χατζημάρκος  ανέφερε:

“Η σημερινή συζήτηση με την παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της χώρας, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, για να δοθούν οι απαντήσεις που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία, τουλάχιστον όσον αφορά τον τουρισμό. 

Βρισκόμαστε σε μια σαιζόν που μας δίνει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα και αγωνία γιατί κανένας από εμάς δεν έχει διαχειριστεί αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν. Προσπαθούμε να λύσουμε μια εξίσωση η οποία έχει πάρα πολλές παραμέτρους και ισορροπίες: υγειονομική ασφάλεια και ταυτόχρονα, τουριστική εμπειρία. Το ερώτημα είναι πόσο ελκυστικοί μπορεί να είναι οι τουριστικοί προορισμοί μας όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν την τουριστική εμπειρία την οποία αναζητά ο επισκέπτης, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα τα οποία η περίοδος επιβάλλει. Μπήκαμε όλοι σε αυτή τη σαιζόν ως “πρωτοετείς”, έχοντας μπροστά μας μια απολύτως λευκή σελίδα, ασχέτως της εμπειρίας που μπορεί να έχει ο καθένας από μας στον τομέα του. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε κάτι τελείως άγνωστο. Αν το αντιμετωπίσουμε με φόβο, νομίζω ότι δεν θα πετύχουμε απολύτως τίποτα. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και μόνο ως πρόκληση και ευκαιρία μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ευκαιρία διότι, κάτι τόσο μεγάλο, κάτι ιστορικά μοναδικό, δεν μπορείς να το ζήσεις ως απλός θεατής. Είναι ευκαιρία να κάνουμε όλες τις παρατηρήσεις που πρέπει  και να πάρουμε όλες τις αποφάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες , ούτως ώστε, βγαίνοντας από αυτήν την κρίση, να πούμε ότι έχουμε μάθει πράγματα. Είναι αφελές και καταστροφικό  να πιστεύει κανείς ότι θα βγούμε από όλο αυτό όπως ήμασταν πριν και βέβαια θα σημαίνει το χάσιμο μιας ιστορικής ευκαιρίας να κάνουμε τις αλλαγές που θα μας κρατήσουν ζωντανούς σε μια άλλη εποχή, που απαιτεί έναν άλλο βηματισμό”. 

Όσον αφορά την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στις καινοφανείς συνθήκες της περιόδου, ο Περιφερειάρχης περιέγραψε την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης ως τον κρισιμότερο παράγοντα που θα καθορίσει την πορεία της σαιζόν. Σημείωσε πως,  εκείνο που αποκόμισε ο ίδιος, συνομιλώντας με τουριστικούς φορείς πολλών χωρών τους δυόμιση περίπου μήνες του lockdown, είναι πως εκείνο που προέχει για τους δυνητικούς επισκέπτες δεν είναι, όπως θα περίμενε κανείς, η υγειονομική ασφάλεια. “Εκείνο που προέχει είναι το κατά πόσον οι επισκέπτες που θα επιλέξουν τη χώρα και τα νησιά μας θα αισθανθούν καλοδεχούμενοι, αν θα συναντήσουν χαμογελαστούς ανθρώπους και αν οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να τους υποδεχθούν εν μέσω πανδημίας” τόνισε.

“Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο τουρισμός είναι μια ολιστική εμπειρία. Στη φετινή σαιζόν, που ξεκίνησε ομαλά,  θα κριθούμε στο εξωτερικό από αυτό το οποίο θα περιγράψει ως εμπειρία ο κάθε επισκέπτης μας στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον του, στην οικογένεια, τους φίλους του και πολύ περισσότερο στα social media.  Ο Ιούλιος θα είναι απολύτως καθοριστικός ως προς αυτό. Γι αυτό, όλοι εμείς που ασκούμε διοίκηση, θα πρέπει να έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας την ενεργοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, διότι την εμπειρία στον επισκέπτη μας δεν την διαμορφώνει μόνο ένας κλάδος. Την διαμορφώνει ολόκληρη η κοινωνία. Γι αυτό είναι κρίσιμης σημασίας η διαμόρφωση τουριστικής κουλτούρας σε όλο τι φάσμα των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων κλάδων. Η “συνταγή” πρέπει να περιλαμβάνει όλη την κοινωνία”, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στην εμπειρία διαχείρισης της α΄ φάσης της υγειονομικής κρίσης, με τα γνωστά, εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η κυβέρνηση για να μπορέσει να ξεπεράσει την “απονευρωμένη, φοβική και ενοχική δημόσια διοίκηση” και να αντιμετωπίσει επιτυχώς την υγειονομική κρίση, κατέφυγε σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία θα πρέπει να γίνει η αφορμή για τις θεσμικές αλλαγές που  χρειάζεται η δημόσια διοίκηση στη χώρα, για να μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία. Το ίδιο ισχύει και για τις Περιφέρειες. “Οι Περιφέρειες δεν έχουν στα χέρια τους τα διοικητικά και τα οικονομικά εργαλεία για να μπορούν να δουλέψουν όπως οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Αλλά ακόμα κι αν μας δοθούν απεριόριστοι πόροι, το διοικητικό περιβάλλον δεν μας αφήνει να τους αξιοποιήσουμε. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό που περιέγραψα ως μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.  

Σημειώνεται, τέλος ότι  στη Θεματική Ενότητα “Υγεία – Ασφάλεια” της εκδήλωσης,  εισηγητής εκ μέρους της ΕΝΠΕ ήταν ο Γιώργος Πατούλης, Α Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής ΕΝΠΕ. Συμμετείχαν οι  Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη & Διαχείρισης Κρίσεων, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 13/08 16:19

  Ε.Ξ. Ρόδου: Προτάσεις για την πιστωτική πολιτική των ξενοδοχείων το 2021

 2. 13/08 15:40

  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

 3. 13/08 15:38

  Alltours: Ελλάδα και Ισπανία θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν τουριστικά

 4. 13/08 15:25

  Ιταλία: Υποχρεωτικό το τεστ για ταξιδιώτες από Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία και Μάλτα

 5. 13/08 14:52

  Περιφέρεια Αττικής: Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έως 31 Αυγούστου

 6. 13/08 14:51

  Το λιμάνι του Ηρακλείου ετοιμάζεται να υποδεχθεί κρουαζιέρες- Πρεμιέρα αρχές Σεπτεμβρίου από την TUI

 7. 13/08 14:40

  Ασφαλείς οι παραλίες της Αττικής - Γ. Πατούλης: Να κάνουμε την Αθήνα καλοκαιρινό προορισμό για Έλληνες & ξένους

 8. 13/08 14:26

  Τουρισμός: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός των Βρετανών στις αναζητήσεις για διακοπές τον Αύγουστο

 9. 13/08 14:06

  ΕΤΑΔ: Νέα υπηρεσία Web-Ticket στα Σπήλαια Διρού και στο Αχίλλειο Κέρκυρας

 10. 13/08 13:28

  Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας: Άδικα τα μέτρα, εξαιρέθηκε η Αττική και περιελήφθησαν οι προβεβλημένες τουριστικές περιοχές

 11. 13/08 13:13

  Αστερίς: Το ομηρικό και εκθαμβωτικό νησί του Ιονίου

 12. 13/08 13:11

  Οι παραλίες της Αττικής με γαλαζοπράσινα νερά

 13. 13/08 13:10

  MSC Cruises: Ασφαλιστική κάλυψη για κρούσματα κορωνοϊού στις κρουαζιέρες

 14. 13/08 12:59

  Τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε για το Ρωσικό εμβόλιο COVID-19

 15. 13/08 11:51

  TUI: Ενισχύει τη ρευστότητα με νέο δάνειο 1 δισ. ευρώ- Θεαματική αύξηση των κρατήσεων για το 2021

 16. 13/08 11:24

  Πράσινο φως για ανέγερση ξενοδοχείου σε οικόπεδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Ρέθυμνο

 17. 13/08 11:22

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Ίο και Μύκονο

 18. 13/08 11:16

  Δήμος Βέροιας: Διαγωνισμός για καινοτόμες υπηρεσίες τουριστικής προβολής

 19. 13/08 11:15

  Δήμος Αριστοτέλη: Άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Καζακστάν

 20. 13/08 11:10

  Νέες άδειες για 4 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

 21. 12/08 20:16

  ΥΠΑ: Νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) που θα ισχύουν έως 31 Αυγούστου

 22. 12/08 20:09

  ΥΠΑ: Πτώση 74,3% στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 7μηνο

 23. 12/08 15:05

  Ανάπτυξη πρωτοβουλιών Κύπρου - Ιταλίας στον τουρισμό και τη φιλοξενία

 24. 12/08 15:02

  Πρωτοβουλία για διευκόλυνση των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας–Βουλγαρίας - Ο Τουρισμός στο επίκεντρο

 25. 12/08 13:57

  FedHATTA: Μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων με ορίζοντα τον Μάρτιο

 26. 12/08 13:06

  Όμιλος Μουζενίδη: Νέα ξενοδοχεία Bomo στη Ρωσία – Πλάνο για προσθήκη περισσότερων στη χώρα

 27. 12/08 12:49

  Αυτό είναι το ορεινότερο χωριό των Κυκλάδων

 28. 12/08 12:47

  Η κρυφή παραλία της Αττικής που πας… κολυμπώντας

 29. 12/08 12:42

  Τουρκικός τουρισμός: 23.000 Ρώσοι τουρίστες έφτασαν τη Δευτέρα στην Αττάλεια

 30. 12/08 12:32

  Volotea: Ποιες πτήσεις με Ελλάδα αναβάλλονται για το καλοκαίρι του 2021

 31. 12/08 12:08

  LOT: Όλες οι συνδέσεις Πολωνίας - Ελλάδας τον Σεπτέμβριο

 32. 12/08 11:49

  Παραμένει ασφαλής προορισμός η Πάρος

 33. 12/08 11:38

  Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στις Βαλεαρίδες - Φόβοι για κήρυξή τους σε περιοχή υψηλού κινδύνου

 34. 12/08 11:31

  Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ καλούν τους πολίτες και επαγγελματίες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης - Δείτε τα

 35. 12/08 11:30

  Αχ, αυτή η μάσκα!

 36. 12/08 11:25

  Νέα μελέτη για την τουριστική προβολή του Νοτίου Πηλίου

 37. 12/08 11:24

  Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κέρκυρα και Λέρο

 38. 12/08 11:23

  Άδειες για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε Κω και Ζάκυνθο

 39. 12/08 11:18

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Δράμας

 40. 12/08 11:14

  Νέες άδειες για ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη

 41. 12/08 11:13

  Συμφωνία ΞΕΕ- Αυτοδιαχείρισης: Εξορθολογίζεται το τοπίο για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής

 42. 12/08 10:58

  Απόφαση: Αναστολές συμβάσεων εργασίας στον τουρισμό, μεταφορές και επισιτισμό τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο

 43. 12/08 10:37

  Η θερινή σεζόν στη Μαγιόρκα θα ολοκληρωθεί νωρίς εάν δεν αρθούν τα μέτρα για τους Βρετανούς τουρίστες

 44. 11/08 15:44

  Βρέθηκε το εμβόλιο από τη Ρωσία - Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η μαζική παραγωγή

 45. 11/08 14:30

  Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

 46. 11/08 14:25

  Τουριστικά λεωφορεία: Παρατείνεται η περίοδος ακινησίας και κατάθεσης αδειών και πινακίδων

 47. 11/08 13:53

  Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία

 48. 11/08 13:53

  Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 49. 11/08 12:57

  Costa Cruises: Στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο - Προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια

 50. 11/08 12:44

  Cyprus Airways: Τέσσερα δρομολόγια προς Ελλάδα για το υπόλοιπο της θερινής σεζόν

 51. 11/08 12:37

  Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη- το μήνυμα μέσα από την ψυχική δύναμη δύο παιδιών

 52. 11/08 12:37

  Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ITB Asia 2020, από 21 έως 23 Οκτωβρίου

 53. 11/08 12:19

  Εγγραφή 16 νέων στοιχείων στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

 54. 11/08 12:11

  Κλειστό για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, λόγω κρούσματος κορωνοϊού

 55. 11/08 11:58

  Ελεύθερη κατάδυση στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου

 56. 11/08 11:49

  ΕΟΤ: Ψηφιακή καμπάνια στο Bloomberg | «Greek Summer Feeling»

 57. 11/08 11:32

  Βρετανία: Ιστορική αλυσίδα τουριστικών γραφείων κήρυξε πτώχευση

 58. 11/08 11:22

  FTI: Κέντρα για τεστ κορωνοϊού σε ξενοδοχεία του στην Τουρκία

 59. 11/08 11:21

  Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες για τουριστικά καταλύματα σε Μύκονο και Σαντορίνη

 60. 11/08 11:18

  Το ελληνικό νησί Γάιδαρος και η ιδιαίτερη ιστορία του

 61. 11/08 11:16

  Νησί Ντούνη: Η άγνωστη παραλία της Αττικής με την αφράτη άμμο

 62. 11/08 11:15

  ΙΝΣΕΤΕ: Κατάρτιση εργαζόμενων στην ειδικότητα της εξυπηρέτησης πελατών και ανάδειξης τουριστικής εμπειρίας

 63. 11/08 11:09

  Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης κορωνοϊού στις πτήσεις

 64. 11/08 10:56

  Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» ένα πριγκιπάτο

 65. 11/08 10:53

  Γερμανία: Σοκαριστική εκτίμηση από τουριστικές επιχειρήσεις για διατήρηση των περιοριστικών μέτρων άλλους 13 μήνες

 66. 11/08 10:50

  Εικονικό κυνήγι Γιγάντων στη Μύκονο

 67. 11/08 10:49

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Μύκονο και Χαλκιδική

 68. 10/08 16:56

  Νέα μέτρα: Με αρνητικό τεστ οι επιβάτες από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και τα χερσαία σύνορα- Ακυρώνεται η ΔΕΘ

 69. 10/08 16:00

  TripAdvisor: Στα 25 καλύτερα "Small Hotel" στην Ελλάδα το Celestia Grand

 70. 10/08 15:36

  EOT: «Greek 4: Για Σένα», η καμπάνια προβολής για Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο

 71. 10/08 15:28

  Το ρεκόρ των κρουσμάτων στην Ελλάδα δημιουργεί αβεβαιότητα στους Βρετανούς τουρίστες

 72. 10/08 15:14

  Προληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους υπαλλήλους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ζητεί η ΠΕΥΦΑ

 73. 10/08 14:25

  Νάξος: Η παραλία παράδεισος μέσα στο κεδροδάσος

 74. 10/08 14:21

  Κύθηρα: Η μαγευτική και φημισμένη παραλία Καλαδί

 75. 10/08 14:15

  Ο ιδανικός τρόπος απολύμανσης και αποστείρωσης χώρων στα ξενοδοχεία με όχημα ή ρομπότ Αποστειρωτή – απολυμαντή Υπεριώδους Ακτινοβολίας UVC

 76. 10/08 13:47

  Πώς η Αττάλεια υποδέχθηκε τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ Ρώσων

 77. 10/08 12:49

  Τέλος τα ταξίδια των Γερμανών στη Βουλγαρία; Ταξιδιωτική προειδοποίηση του Γερμανικού ΥΠΕΞ

 78. 10/08 12:27

  Το νέο ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ

 79. 10/08 12:26

  Μόνο σε δύο χώρες της Ευρώπης επιτρέπονται Αμερικανοί ταξιδιώτες

 80. 10/08 12:12

  TUI Γερμανίας: Άνοιξε το πρόγραμμα για Τουρκία με προσφορές και 500 ξενοδοχεία

 81. 10/08 12:02

  Ο υπουργός Ανάπτυξης σε ΣΕΤΚΕ: Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα και χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ

 82. 10/08 11:43

  Υπ.Τουρισμού: Η μαρίνα «Elounda Hills» θα αναβαθμίσει τον τουρισμό της Κρήτης

 83. 10/08 11:36

  Έρευνα: Μόνο το 45% των Ευρωπαίων ξενοδόχων βλέπει πλήρη ανάκαμψη το 2021

 84. 10/08 11:25

  Η TUI θα συνεχίσει την προσφορά διαδικτυακών κουπονιών και το 2021

 85. 10/08 10:50

  AIDA Cruises: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα μείνει παγωμένη η σεζόν κρουαζιέρας, με εξαιρέσεις

 86. 10/08 10:37

  Προωθητικό βίντεο για τη Λευκάδα στο πλαίσιο της καμπάνιας του Επιμελητηρίου με τη Μarketing Greece

 87. 10/08 10:33

  Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Καρδαμύλη και Αντίπαρο

 88. 10/08 10:31

  Ολλανδία: Tα σενάρια για την πορεία της οικονομίας από ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

 89. 10/08 10:28

  Το «σύνδρομο» της ουράς στην εποχή του κορωνοϊού

 90. 10/08 10:27

  Στρατηγική συμφωνία Air Serbia με Turkish Airlines

 91. 10/08 10:26

  Πράσινο φως για μετατροπή ξενοδοχείου σε κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας

 92. 09/08 16:04

  Οι νέοι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

 93. 09/08 15:01

  Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από ιταλικά λιμάνια για Aida, Costa και MSC- Στις 29 Αυγούστου Κέρκυρα, Κατάκολο και Πειραιάς από την MSC

 94. 09/08 14:49

  Νέα στρατηγική του Ην. Βασιλείου κατά της παχυσαρκίας – Πως επηρεάζει τις ελληνικές εξαγωγές

 95. 09/08 14:48

  Δήμος Σιθωνίας: Έγκριση πλάνου τουριστικής προβολής

 96. 09/08 14:45

  Αλλαγή χρήσης πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας για μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο

 97. 09/08 14:21

  Οι εντυπωσιακοί φάροι της Ελλάδας και η ιστορία τους

 98. 09/08 14:19

  Η άγνωστη παραλία της Αττικής με την αφράτη άμμο

 99. 09/08 14:03

  Απόφαση: Έως 100% η μείωση προκαταβολής φόρου

 100. 09/08 13:56

  Δύσκολο το ταξίδι για όσους επιλέγουν φέτος Ελλάδα - Τα προβλήματα από την διαδικτυακή φόρμα