2ο Lesvos Food Fest: Προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου

2ο Lesvos Food Fest: Προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας  Λέσβου στην Αγία Παρασκευή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση των εταίρων που υποστηρίζουν την οργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Νίκος Μόλβαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, φορείς που απαρτίζουν την κεντρική οργάνωση του φεστιβάλ. Στην ομιλία του ανακοίνωσε την διοργάνωση του 2ου Lesvos Food Fest και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί  μέσα από μία συνεργατική και ολοκληρωμένη δράση στην ανάδειξη του τεράστιου κεφαλαίου της τοπικής παραγωγής προϊόντων και της λεσβιακής γαστρονομίας.

Παρόντες ήταν εθελοντές και φίλοι του φεστιβάλ και εκπρόσωποι από τους παραπάνω διοργανωτές φορείς καθώς και από  τους συνεργαζόμενους εταίρους ανά περιοχή οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από την Γενική Συντονίστρια της διοργάνωσης κυρία Μαρία Καπλανέλλη των στόχων του φεστιβάλ, μία σύντομη αναφορά στις δράσεις που "μαγειρεύονται" ανά περιοχή και στη συνέχεια συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα των εταίρων καθώς και το γενικό πλαίσιο και η δυναμική του φεστιβάλ.

Η ατμόσφαιρα γέμισε γεύσεις, συνταγές, αρώματα και διάθεση συνέργειας και δικτύωσης με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας αλλά και αισιοδοξία για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Το 2ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Ιουλίου 2018, σε 9 περιοχές της Λέσβου με την συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.

Κεντρική Λέσβος // Σκάλα Καλλονής:                                                                                                                 

Εκεί ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής  προτείνει μια μέρα, στο ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής, γεμάτη αλμύρα και θαλασσινές γεύσεις. Πρωινή βαρκάδα στην «λίμνη του Αριστοτέλη»,  πάστωμα σαρδέλας  σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και τον Σύλλογο Αλιέων Σκάλας Καλλονής, μαγειρέματα από chef και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλλονής και βραδινή μουσικοχορευτική εκδήλωση από τοπικούς συλλόγους.

Δυτική Λέσβος // Ερεσός και η Σκάλα Ερεσού:

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού θα μας ταξιδέψει από το χτες στο σήμερα με μουσικές και τοπικές γεύσεις. Μαγειρέματα και συνθέσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης με πρώτη ύλη το πετιμέζι -  βράσμα -  από τα διάσημα σύκα Ερεσού στην κεντρική πλατεία του χωριού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερεσιωτών «Φανίας» και τραγούδια στην παραλία, κιθάρες και προφορά σνακ, όπως τον παλιό καιρό.                                        

Σε μια παράλληλη δράση θα προσφέρεται Ερεσιώτικο πρωινό με τοπικά προϊόντα.                                                                                                                     

Ανατολική Λέσβος // Γέρα:

Η Κοιν.Σ.Επ. «ΜΟΔΟΥΣΑ» μας συστήνει τοπικά βιολογικά προϊόντα και ντόπιους παραγωγούς σε μια υπαίθρια αγορά που λειτουργεί κάθε Δευτέρα και έχει ανατρέψει, από τότε που ιδρύθηκε, τα δεδομένα της περιοχής.

Μια υπαίθρια αγορά προϊόντων, στις εγκαταστάσεις της Μοδούσας στο Ντουραχάνι Παππάδου Γέρας, με τη συμμετοχή παραγωγών που θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα (συσκευασμένα και μη).

Κεντρική Λέσβος // Αγία Παρασκευή:  

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος  Πειραιώς θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του «λαδερά μαγειρέματα» που παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις μαγειρικής. Live Μαγειρέματα από σεφ και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής η «Σελάδα». Το ελαιόλαδο, οι ελιές, η πάστα ελιάς έχουν την τιμητική τους.   Οι συνταγές θα παρουσιάζονται σε παραδοσιακά λεσβιακά πήλινα σκεύη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες σχετικά με την κεραμική τέχνη στη Λέσβο.

Βόρεια Λέσβος // Λαφιώνας:

Με αγάπη για την παράδοση ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Αλέξανδρος» μας προτείνει το τοπικό superfood με την  παρασκευή τραχανά αλλά και τοπικά γλυκά.                                                 

Βόρεια Λέσβος // Πέτρα:                                                                        

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας και το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας ανοίγουν τις αυλές των σπιτιών για γλυκά κεράσματα και μας προσκαλούν στην υπέροχη παραλία για πάρτι. Θα παρουσιαστούν, σε κοινό και επισκέπτες, συνταγές ζαχαροπλαστικής, από τις νοικοκυρές της Πέτρας  στις αυλές τους, και το θεματικό live πάρτι στην παραλία της Πέτρας με παρουσίαση τοπικών ποτών συνδυασμένων σε cocktails.

Βόρεια Λέσβος //  Μόλυβος:                                                                                                                                        

Tο Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου οργανώνουν δράσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες:

Παιδικά Εργαστήρια Μαγειρικής

Μίξεις με Βότανα και Αλάτι

Εργαστήρια σε ιδιωτικές αυλές από Μολυβιάτισες νοικοκυρές

Aegean Wine Tasting- Δοκιμασία κρασιών από το Αιγαίο

Ouzo Tasting and Street Food – Δοκιμασία ούζου με μεζεδάκι μετά μουσικής.

Παρόν στην εκδήλωση με ενεργή συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε ήταν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, καθώς και  περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων εκπρόσωποι τύπου κλπ.

Συνοπτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ όπως προγραμματίζονται οι επιμέρους δράσεις θα βρείτε στο http://lesvosfoodfest.com/program/ που συνεχώς θα επικαιροποιείται.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Ερευνα
  1. 24/01 15:50

    Ημαθία: Ένας μοναδικός συνδυασμός των θησαυρών της φύσης και της ιστορίας

  2. 24/01 15:45

    LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτη

  3. 24/01 13:43

    Η «έξω από τα δόντια» άποψη του πρώην «μεγάλου αφεντικού» του T. Cook για το μέλλον του τουρισμού

  4. 24/01 12:53

    Νέο ντοκιμαντέρ από το WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό

  5. 24/01 12:42

    ΞΕΕ | ΙΤΕΠ: -35% ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2021 έναντι του 2019 | Ίδιες τιμές το 2022 από την πλειονότητα

  6. 24/01 11:45

    Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για τις υποδομές και τον τουρισμό

  7. 24/01 11:34

    Τα μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης στην πλατφόρμα Τεχνών και Πολιτισμού Google

  8. 24/01 11:28

    «Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός»...

  9. 24/01 11:03

    Βρετανία: Περιορίζεται ο κίνδυνος για πτήσεις - φαντάσματα

  10. 24/01 10:44

    TUI Αυστρίας: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές το 2022

  11. 24/01 10:42

    Συνάντηση Ξενοδόχων Καστοριάς - Ζαχαράκη | Δύο σημαντικές δράσεις για την μετεξέλιξη του τουρισμού της Καστοριάς

  12. 24/01 10:32

    Easyjet: Nέα σύνδεση με Ηράκλειο από την Ελβετία

  13. 24/01 09:58

    Παράταση αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού έως τις 7 Φεβρουαρίου

  14. 24/01 08:31

    Αλλαγή χρήσης κτιρίων για τη λειτουργία ως ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

  15. 24/01 08:27

    Airbnb: Δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο στη Σαμπούκα της Σικελίας

  16. 24/01 08:25

    Ολλανδία: Μέτρα για τη στεγαστική κρίση με 100.000 νέες κατοικίες προσιτές σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα

  17. 24/01 08:22

    Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία της Ισπανίας

  18. 24/01 08:20

    To ελληνικό γιαούρτι κατακτά την ιταλική αγορά

  19. 23/01 09:05

    Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

  20. 23/01 09:05

    Four Seasons: Τρία νέα πολυτελή ταξίδια Private Jet για το 2023

  21. 23/01 08:16

    Ο όμιλος Davidson Hospitality θα λειτουργήσει τη συλλογή Davenport Hotel της KSL Capital Partners

  22. 22/01 12:02

    Επιμήκυνση σεζόν: Τι δείχνει η εξέλιξη του κύκλου εργασιών σε εστίαση και τουρισμό σε νησιά των Κυκλάδων

  23. 22/01 11:55

    Β.Κικίλιας | Ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει το 2022

  24. 22/01 11:53

    Ιαπωνία: Πως επηρεάζονται τα εστιατόρια από τα νέα περιοριστικά μέτρα

  25. 22/01 11:50

    Έρευνα GBTA: Η Omicron μειώνει την ορμή των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών

  26. 22/01 11:48

    Σε άνοδο ο τουρισμός στη Στρούγκα της Β.Μακεδονίας

  27. 22/01 11:44

    Μήλος, Κερκίνη και Πίνδος ανάμεσα στα "κρυμμένα θαύματα της Ευρώπης" του National Geographic

  28. 21/01 15:55

    Αύξηση 167% του τζίρου στα καταλύματα της χώρας το Νοέμβριο - Έσπασε τα ρεκόρ η Μύκονος

  29. 21/01 15:48

    Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας στα υδατοδρόμια Κέρκυρας και Παξών

  30. 21/01 15:28

    Αύξηση 144,6% των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 11μηνο του 2021

  31. 21/01 15:19

    ΕΠΟΤ | Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

  32. 21/01 14:26

    Condor: Περισσότεροι προορισμοί στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι μέσω της Sky Express

  33. 21/01 13:46

    WTTC: Απογείωση των κρατήσεων στα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια το Πάσχα και το καλοκαίρι - Οι top προορισμοί

  34. 21/01 13:10

    Έρευνα: Μηδενική η χρησιμότητα των τεστ στη μείωση διασποράς των παραλλαγών COVID

  35. 21/01 12:54

    Κύπρος: Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων από την 1η Μαρτίου

  36. 21/01 12:51

    Η Τουρκία πρωτοπόρος στην οργάνωση εθνικού σχεδίου αειφόρου τουρισμού

  37. 21/01 12:40

    Ο πλανήτης ετοιμάζεται για άρση των περιοριστικών μέτρων την Άνοιξη

  38. 21/01 12:15

    Ην. Βασίλειο: Αύξηση των διεθνών πτήσεων αυτό το Φεβρουάριο έναντι του 2021, μείωση από το 2020

  39. 21/01 12:11

    Ηλεκτρικά Ποδήλατα στο Δήμο Ναυπλιέων – Πρόβλεψη και για Ηλεκτρικά Ποδήλατα ΑμεΑ

  40. 21/01 12:05

    ΕΟΤ Κάτω Χωρών | Οnline επαγγελματική πλατφόρμα για δικτύωση με τουριστικούς πράκτορες

  41. 21/01 11:56

    Aποκατάσταση του Αρχαίου Διόλκου και διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο

  42. 21/01 10:50

    Έρευνα της ΕΕ | Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των αξιολογήσεων και σε ιστοτόπους ταξιδιωτικών κρατήσεων

  43. 21/01 10:36

    Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία και την εκπαίδευση

  44. 21/01 10:27

    Τουριστικά λεωφορεία και γραφεία | Παρέμβαση Μητσοτάκη για ένταξή τους στον αναπτυξιακό ζητεί η ΓΕΠΟΕΤ

  45. 21/01 08:45

    Marriott Bonvoy: Ο γύρος του κόσμου σε 300 ημέρες για 3 τυχερούς ταξιδιώτες

  46. 21/01 08:30

    Συνεργασία Hilton με Guild Education για τη συνεχή εκπαίδευση των ομάδων της

  47. 21/01 08:17

    Επιχορηγήσεις για 2 πολυτελή ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο

  48. 21/01 08:12

    Κυνηγοί διαμαντιών: Μία ενδιαφέρουσα τουριστική προοπτική για περιοχές με φυσικά πετρώματα

  49. 21/01 08:05

    Βόρεια Μακεδονία: Tαξιδιωτικό ενδιαφέρον από Ουκρανία και Μολδαβία

  50. 20/01 19:32

    «Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας» για τα ξενοδοχεία της Metaxa Hospitality Group

  51. 20/01 18:47

    Στην εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός» μισθώθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια»

  52. 20/01 18:35

    Β. Κικίλιας | Υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού η Ρόδος, που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος

  53. 20/01 15:37

    Έγκριση μελέτης για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

  54. 20/01 14:18

    Το αποτύπωμα στα social media επηρεάζει την επαγγελματική ζωή

  55. 20/01 14:09

    Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την ανάγκη ένταξης των τουριστικών γραφείων

  56. 20/01 14:06

    Marco Polo: Δεκαήμερο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα το 2022

  57. 20/01 14:01

    H Emirates συνεχίζει κανονικά τις πτήσεις της στις ΗΠΑ

  58. 20/01 13:29

    Ο CEO της DER Touristik νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουρισμού Γερμανίας

  59. 20/01 13:19

    Κ.Νοτοπούλου | Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των τουριστικών γραφείων

  60. 20/01 13:12

    Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Skippers και ναυλομεσιτών και διαχειριστών σκαφών

  61. 20/01 13:04

    «The Rhodes Co-Lab»: Συνεργασία με την TUI για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουρισμού

  62. 20/01 12:47

    Oλοκληρωμένη διαχείριση των βιοαποβλήτων από μεγάλες μονάδες εστίασης στο Ηράκλειο

  63. 20/01 12:44

    Iκανοποίηση ΙΑΤΑ για την καθυστέρηση έναρξης των 5G υπηρεσιών κοντά σε αεροδρόμια

  64. 20/01 12:13

    Κομμώσεις και περιποίηση νυχιών μέσα σε μουσεία στην Ολλανδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας

  65. 20/01 11:39

    Στο 60% του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 11μηνο του 2021

  66. 20/01 11:18

    Το Kalimera Kriti στο θερινό πρόγραμμα του Vtours

  67. 20/01 11:06

    DOT Hotels: Οι κυριότερες τάσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων το 2022

  68. 20/01 10:48

    ΕΤΑΔ | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα»

  69. 20/01 10:21

    Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός" | Απαξιωτική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

  70. 20/01 09:26

    Άδειες για ανακαινίσεις ξενοδοχείων σε Ζάκυνθο και Χανιά

  71. 20/01 09:24

    Επιχορηγήσεις για δύο νέα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Τρίκαλα

  72. 20/01 09:22

    Ισπανία: Βαρύ το πλήγμα και στον χώρο της μόδας

  73. 20/01 09:20

    Συνεχίζεται η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Γαλλία

  74. 20/01 09:16

    Etihad και CWT: Αποκλειστική συνεργασία αντιστάθμισης άνθρακα

  75. 19/01 20:07

    Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Γενναία μέτρα ως "ανάχωμα" στο επερχόμενο σάρωμα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

  76. 19/01 19:43

    TUI | Διπλάσιοι τουρίστες το 2022 στην Ελλάδα - Καλύτερη από το 2019 η νέα χρονιά | Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Joussen (video)

  77. 19/01 19:35

    Σύσκεψη Κικίλια - Πλακιωτάκη για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας

  78. 19/01 19:29

    Ομοσπονδίες "Κύκλος" και "Αριστοτέλης": Απογοήτευση για τον αποκλεισμό των καταλυμάτων από τον αναπτυξιακό νόμο

  79. 19/01 19:25

    ΓΕΠΟΕΤ: Έντονη δυσφορία για τον αποκλεισμό τουριστικών γραφείων και λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο

  80. 19/01 16:47

    Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ με τον πρέσβη του Ισραήλ

  81. 19/01 16:25

    Brussels Airlines: Νέες πτήσεις προς Αθήνα και ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022

  82. 19/01 15:15

    ΥΠΑ: Στο - 44,2% έναντι του 2019 η επιβατική κίνηση το 2021 στα ελληνικά αεροδρόμια

  83. 19/01 13:54

    Η Grant Thornton καλωσορίζει τον Ernesto Di Giorgio στο τμήμα Financial Services

  84. 19/01 13:51

    ΠΟΤ: Αύξηση από 30% έως 78% των διεθνών αφίξεων το 2022 έναντι του 2021

  85. 19/01 13:16

    Έρευνα | Επιβαρυμένη η Ψυχική Υγεία και η Κοινωνικότητα των Ελλήνων από την Πανδημία

  86. 19/01 13:09

    Συνεργασία ΕΟΤ – Πολεμικού Μουσείου για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού 

  87. 19/01 13:00

    Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022 - Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

  88. 19/01 12:30

    Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

  89. 19/01 12:03

    Seabourn: Το Ην. Βασίλειο η αγορά με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης κρουαζιέρας το 2022

  90. 19/01 11:35

    Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

  91. 19/01 11:32

    Δημόσια συγνώμη και μεγάλη αποζημίωση για αρνητική κριτική απαιτεί από πελάτισσα ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη

  92. 19/01 11:15

    ΔΩΔΕΚΑ: Επτά χρόνια Ελλάδα | Η πρωτοβουλία της FedHATTA για 12μηνο και θεματικό τουρισμό ανανεώνεται

  93. 19/01 10:24

    Βρετανικός τουρισμός | jet2: Η άρση των περιορισμών φέρνει άλμα στις κρατήσεις

  94. 19/01 09:10

    Εγκρίσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχείων σε Θάσο και Άνω Κουφονήσι

  95. 19/01 09:00

    ΟΣΕ: Διαγωνισμός 190.000 ευρώ για μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας

  96. 19/01 09:00

    Eπιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

  97. 19/01 09:00

    Οι 9 χώρες της ΕΕ που μείωσαν την περίοδο ισχύος των πιστοποιητικών

  98. 19/01 08:55

    Θετική γνωμοδότηση για καταφύγιο σκαφών μπροστά από ξενοδοχείο στη Χαλκιδική

  99. 19/01 08:16

    Η Όμικρον μετέθεσε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και στην Ιταλία

  100. 18/01 22:06

    Να ενταχθούν τα τουριστικά λεωφορεία στον αναπτυξιακό νόμο, ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κρήτης