Δήμος Ρεθύμνου: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

Δήμος Ρεθύμνου: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018

Ο Δήμος Ρεθύμνου ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα εξής:

Αγορές προτεραιότητας:

Το Ρέθυμνο ως γνωστόν έχει καθιερωθεί στην τουριστική αγορά ως προορισμός για οργανωμένα πακέτα υψηλής τουριστικής περιόδου και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα τουριστών με ποικίλα χαρακτηριστικά. Με εξαίρεση τα θεματικά προϊόντα που θα αναδειχθούν στο πλαίσιο των ενεργειών του CIVITAS και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί με την επιτυχή διοργάνωση του Παγκοσμίου Ποδηλατικού Πρωταθλήματος Δημοσιογράφων, η διεθνής τάση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η παρουσία ενός πιο νεανικού κοινού, των millennials, όπου με βάση πρόσφατες μελέτες αποτελούν μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, και διαμορφώνουν τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις και τάσεις. Αυτή η εξέλιξη κάνει αναγκαία την υιοθέτηση νέας καμπάνιας με έμφαση στη βιωματική διάσταση μιας επίσκεψης, που εκτός από τις ξενοδοχειακές ανέσεις και προσφορές, δίδει έμφαση και σε εμπειρίες που συνδυάζουν φυσιολατρικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, γαστρονομικά ή άλλα ενδιαφέροντα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μελέτη της Blueberry και του Πολυτεχνείου Κρήτης, το κριτήριο ιεράρχησης των αγορών προκύπτει από το συνδυασμό προτιμήσεων για την αγορά της Κρήτης αλλά και γενικότερα της πληθυσμιακής βάσης και της αγοραστικής δύναμης των χωρών προέλευσης των επισκεπτών. Βάσει αυτού του δεδομένου ξεχωρίζουν η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία χωρίς να αγνοείται η δυναμική που υπάρχει σε αρκετές άλλες χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και μεγάλες ανερχόμενες τουριστικές αγορές όπως Κίνα, Αμερική, Ινδία και χώρες από Μέση Ανατολή.

Έχοντας συμμετάσχει ο Δήμος σε έναν ικανοποιητικό αριθμό εκθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς) όπως επίσης και της Κίνας, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η σύνδεση Ρεθύμνου με Σαντορίνη, προορισμός ιδιαίτερα δημοφιλής για τις προαναφερθείσες αγορές.

Προϊόντα τουριστικής ανάδειξης και προβολής - 

Οικισμοί

Οι παραδοσιακοί οικισμοί αποτελούν πρεσβευτές ανάδειξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς και από μόνοι τους γίνονται σημαντικοί πόλοι έλξης μεγάλου ποσοστού επισκεπτών. Όσον αφορά στις υποδομές σύγχρονου πολιτισμού, υπάρχει σημαντικός αριθμός από θεματικά μουσεία που εστιάζουν στην ιδιαίτερη παράδοση και ιστορία. Σημαντικό μέρος του τοπικού πολιτισμού έχει να κάνει με τα ήθη και τα έθιμά του τόπου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες και τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Φυσικά δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα οι φυσιολατρικές διαδρομές που μπορεί κανείς να απολαύσει είτε με ποδήλατο, είτε με πεζοπορία. Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν εναλλακτικό τύπο θεματικού τουρισμού ανερχόμενο στην Ελλάδα αλλά ήδη πολύ διαδεδομένο σε άλλες χώρες της Ευρώπης και κυρίως της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία από τις εκθέσεις.

Γαστρονομία

Η επικράτηση νέων διαδικασιών παραγωγής, η εγκατάλειψη πολλών παραδοσιακών καλλιεργειών και άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων, η εισαγωγή πολλών τυποποιημένων προϊόντων, αλλά και η αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων, είχε ως αποτέλεσμα πολλά στοιχεία της τοπικής παραγωγής να έχουν εξαφανιστεί ή περιοριστεί σημαντικά. Η κρητική διατροφή διαθέτει έναν γαστρονομικό πλούτο που αν αξιοποιηθεί και προωθηθεί κατάλληλα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τον ταξιδιώτη που πέρα από τον κλασικό τύπο τουρισμού αναζητά τις ιδιαιτερότητες του τόπου τον οποίον επισκέπτεται, στις οποίες σαφώς συγκαταλέγεται και η τοπική κουζίνα.

Με τη συνεργασία του προγραμματιζόμενου DMOR, το Ρέθυμνο σκοπεύει στη δημιουργία της «ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας» βασιζόμενη στην πρόσφατη μελέτη της Toposophy, αναδεικνύοντας το Ρέθυμνο ως Τουριστικό Προορισμό Δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας το Καρναβάλι, τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται μέσα και έξω από την πόλη κατά την διάρκεια όλου του χρόνο. Το Ρέθυμνο μπορεί να αναδειχθεί ως Τουριστικό & Πολιτιστικό Κέντρο της Κρήτης και αυτό να αποτελέσει μέρος της τουριστικής προβολής.

Η ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, της τοπικής γαστρονομίας, του οινικού τουρισμού και η ενίσχυση και προβολή των τοπικών προϊόντων γίνεται μέσω της Γιορτής Κρητικής Διατροφής και με τη διοργάνωση παρουσιάσεων με τη συνέργεια επιχειρηματιών, παραγωγών και τουριστικών πρακτόρων. Τελικό στόχο αποτελεί η προβολή των οφελών που προσφέρει στην υγεία και την ευεξία η κρητική διατροφή, αλλά και η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα.

Διαφημιστική προσέγγιση

Η σύγχρονη διαφημιστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή του Ρεθύμνου βασίζεται στη δυνατότητα προσφοράς πολλαπλών επιλογών για κάθε επισκέπτη ως προς τη δημιουργία μοναδικών βιωματικών εμπειριών.

Το Ρέθυμνο προβάλλεται έντυπα και ηλεκτρονικά ως ιδανικός προορισμός που συνδυάζει ατέλειωτες δυνατότητες για 12 μήνες, στόχο, άλλωστε, που έχει θέσει ως προτεραιότητα η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης και η Περιφέρεια Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό, πρώτα και κύρια το Ρέθυμνο προσφέρει:

-πολλές επιλογές διαμονής με σημαντικό αριθμό 5 & 4 αστέρων ξενοδοχειακών μονάδων και έναν αρκετά μεγάλο αριθμό σε boutique hotels μέσα στο ιστορικό κέντρο.

- επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως πολιτιστικός, φυσιολατρικός, θαλάσσιος-καταδυτικός, θρησκευτικός, αθλητικός, χαλάρωσης, γαστρονομίας κλπ.

Η πλούσια χλωρίδα και η πανίδα καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους θερινούς μήνες αιχμής, προβάλλοντας έτσι το Ρέθυμνο ως πολυδιάστατο συναρπαστικό προορισμό, μοναδικό για κάθε εποχή του χρόνου.

Προωθητικές ενέργειες

Προσέγγιση με προγραμματισμένες ενέργειες όπως:

-διοργάνωση και φιλοξενία fam trips

-προωθητικές επαφές (πχ. Β2Β συναντήσεις και παρουσιάσεις σε τουριστικές εκθέσεις, συμφωνίες με τουριστικούς επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που οργανώνουν ταξίδια, όπως tour operators, τουριστικοί πράκτορες, εταιρίες κρουαζιέρας κλπ.)

-προβολή σε πόλεις από τις οποίες το Ρέθυμνο έχει συχνά επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και που συνδέονται με απευθείας πτήσεις με τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

-συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες και μεγάλους tour operators που μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ελκυστικά πακέτα διακοπών για 12μήνες

-προσφορές μέσω τηλεοπτικών & Ραδιοφωνικών εκπομπών στο κοινό για χειμερινό τουρισμό

-ΕΟΤ εξωτερικού

-visit Greece

Συνέχιση στην αναβάθμιση τουριστικής ιστοσελίδας Rethymno.guide

Η νέα ιστοσελίδα έχει τα χαρακτηριστικά του responsive design ώστε να διαβάζεται σωστά από όλες τις συσκευές (Η/Υ, tablet, smartphone). Έχει ένα απλό στη χρήση CMS (content managemen’t system – σύστημα διαχείρισης περιεχομένου). Ο σχεδιασμός του είναι λιτός με έμφαση στην ανανέωση του στατικού περιεχομένου, δηλαδή περιγραφές όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος (πχ. μνημεία, μουσεία, παραλίες κλπ.) αλλά κυρίως στην ανανέωση και διαρκή ενημέρωση του δυναμικού περιεχομένου όπως η κατηγορία News & Events με την κάλυψη της τρέχουσας τουριστικής επικαιρότητας (πχ πολιτιστικές & αθλητικές εκδηλώσεις, γαστρονομικές προτάσεις, νέα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, απελευθερώσεις χελωνών caretta caretta, εκσκαφές φωλιών, δράσεις για βιωσιμότητα, βραβεύσεις κλπ.) Επίσης, πληρoί όλες τις προδιαγραφές του SEO (search engine optimization – βέλτιστη παρουσία στις μηχανές αναζήτησης) και διαθέτει εργαλείο για την αποδοχή φωτογραφιών & παρατηρήσεων με σύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα ή απευθείας από τους επισκέπτες, καθώς και ομαδική αποστολή newsletter.

Το Rethymno.guide προσφέρει πληροφορίες σε εκατοντάδες χιλιάδες πιθανών πελατών σε απευθείας σύνδεση με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως στο Facebook, στο YouTube και στο Instagram # cityofRethymno, όπου αναρτώνται φωτογραφίες του Ρεθύμνου και ενθαρρύνει τους επισκέπτες να ανεβάσουν εικόνες εμπνευσμένες από το Ρέθυμνο και την Κρήτη με τη σειρά τους.

- Η διοργάνωση διαγωνισμών κατά τη διάρκεια συμμετοχής μας σε εκδηλώσεις ή εκθέσεις θα βοηθήσει στην προβολή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

image bank - Παραγωγή φωτογραφιών

Το πλούσιο και κατάλληλο φωτογραφικό υλικό είναι απαραίτητο για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία της ιστοσελίδας, αλλά και για το έντυπο υλικό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή προβολή του Ρεθύμνου. Λόγω της μεγάλης σημασίας του φωτογραφικού υλικού προτείνεται η απευθείας ανάθεση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ώστε να καλυφθεί όλη η περιοχή του Ρεθύμνου σ’ όλες τις εποχές του χρόνου και όλη η απαιτούμενη θεματολογία, έχοντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Παραγωγή περιεχομένου (content)

Θα αξιοποιηθεί όλο το υλικό που ήδη υπάρχει, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί νέο με βιωματικό χαρακτήρα και αφηγηματική προσέγγιση (storytelling). Το περιεχόμενο των κειμένων θα σχετίζεται με ιστορικά γεγονότα, τα οποία συνέβαλαν στη δημιουργία της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της πόλης, με τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά της αξιοποιώντας τοπικούς μύθους, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται η φιλοξενία και η ασφάλεια που προσφέρει το Ρέθυμνο και που αποτελούν εξαιρετικά στοιχεία προσέλκυσης επισκεπτών, ειδικά αυτή την εποχή της ανασφάλειας.

Τα κείμενα θα περιγράφουν κάθε τουριστική πλευρά του Ρεθύμνου, όπως και τις σημαντικότερες τουριστικές δραστηριότητες και εμπειρίες (πχ. δραστηριότητες στη φύση όπως πεζοπορία, δραστηριότητες γαστρονομικού ενδιαφέροντος, γαμήλια ταξίδια, οικογενειακές διακοπές κλπ).

Επίσης, για τις ανάγκες της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό πλούτο, διαφοροποιώντας τη μονοδιάστατη εικόνα ( ήλιος και θάλασσα) που έχει επικρατήσει στην τουριστική αγορά. Για την παραγωγή κειμένων έχουν προβλεφθεί αμοιβές μεταφραστών ως εξωτερικών συνεργατών και προτείνεται να προβλεφθούν και για κειμενογράφους.

Παραγωγή βίντεο

Το Ρέθυμνο με την εκπομπή του Θεόφιλου Βαφίδη, chef τηλεοπτικού παραγωγού, έχει εμφανιστεί σε κάθε καμπάνια προβολής - με βίντεο, εκτύπωση και ψηφιακή διαφήμιση - σε ολόκληρη την αγορά της Πολωνίας και σε εκπομπές που έχουν προβληθεί στην Αμερική και το Ισραήλ.

Η δημιουργία μιας σειράς μικρών video clips αλλά και μιας ταινίας με σκοπό την ευρεία διάδοση του τουριστικού θεματικού προϊόντος μας στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάδειξη και προβολή του Ρεθύμνου με χαμηλό κόστος. Η επιλογή της κατάλληλης σεναριακής ιδέας η οποία να συνοδεύεται από μια άρτια παραγωγή είναι ουσιαστικής σημασίας για την παραγωγή βίντεο υψηλών προδιαγραφών και για την επιτυχία της καμπάνιας.

Ενέργειες διαδικτυακής προβολής

-Φιλοξενία δημοσιογράφων / bloggers μαζί με επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού καθώς και δημιουργία συστηματικού follow-up μετά τη συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια, ώστε να χτιστεί μια σχέση σταθερής συνεργασίας με τους τουριστικούς επαγγελματίες και τους δημοσιογράφους τους οποίους έχουμε φιλοξενήσει ή έχουμε συνεργαστεί μαζί τους.

-Η διοργάνωση ομαδικών press trips στο πλαίσιο των συνεργασιών με ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, όπως γίνονται με επιτυχία για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και για την Γιορτή Κρητικής Διατροφής, μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό μπορεί να διευρυνθεί για να προβληθούν εκτός των προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο φυσιολατρικός και ο αθλητικός. Η φιλοξενία του κατάλληλου δημοσιογράφου ή blogger μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προβολή του Ρεθύμνου σε ένα πάρα πολύ ευρύ κοινό με πολύ μικρό κόστος.

-Η ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, καθώς και η αξιοποίηση τους σε επαγγελματικές συναντήσεις των εκθέσεων που συμμετέχουμε, workshops και ημερίδες, με στόχο πάντα την προώθησή τους σε στοχευμένες αγορές.

-Δελτία τύπου. Η συχνή και έγκαιρη αποστολή δελτίων τύπου όχι μόνο στα ελληνικά αλλά κυρίως στα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλλει το Ρέθυμνο, την Κρήτη και κατ’ επέκταση την Ελλάδα στο εξωτερικό. Το περιεχόμενο των δελτίων τύπου θα πρέπει να καλύπτει ποικίλα θέματα καθώς και θέματα της επικαιρότητας, όπως εκδηλώσεις, φεστιβάλ κα.

-Επιπλέον στόχος η συνέχιση της επαφή με τους Repeaters (επαναλαμβανόμενους επισκέπτες), με σκοπό την αξιοποίησή τους ως τουριστικούς πρεσβευτές, μέσω της προτροπής για ανάρτηση των εμπειριών τους στην ιστοσελίδα και της συμμετοχής τους με φωτογραφίες, βίντεο ή συνεντεύξεις στα e-newsletter.

Δημιουργία & εκτύπωση θεματικών διαφημιστικών εντύπων

Δημιουργικό – Εκδόσεις:

Τα έντυπα της Περιφέρειας που υπήρχαν μέχρι σήμερα από τη ΝΕΤΠ Ρεθύμνου και αξιοποιήθηκαν στις δράσεις προβολής, σχεδιάστηκαν και εκδόθηκαν πριν από αρκετά χρόνια και γι’ αυτό χρειάζεται ο εκ νέου σχεδιασμός τους. Επειδή όμως οι ανάγκες μας ενόψει των διεθνών εκθέσεων, αλλά και των εκδηλώσεων προβολής που σχεδιάζονται από τον Δήμο είναι ιδιαίτερα αυξημένες και επείγουσες, λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων σε ορισμένες γλώσσες, είναι απαραίτητη η επικαιροποιημένη επανεκτύπωση τους.

Κέντρα πληροφόρησης επισκεπτών

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών αποτελούν μία από τις πρώτες στάσεις που κάνουν πολλοί ταξιδιώτες όταν φτάνουν για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο. Ως εκ τούτου είναι σημαντική η επικοινωνία με κατάλληλα ενημερωμένους εργαζόμενους. Τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών επανδρώθηκαν φέτος με εργαζόμενους από τα 8μηνα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι τη σεζόν που μας πέρασε διαχειρίστηκαν 8328 στο Ενετικό λιμάνι και 6770 επισκέπτες στο info point στους 4Μάρτυρες.

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης αλληλεπίδρασης θα είναι πάντα μια πρόκληση για τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών, τα οποία εξακολουθούν να έχουν πολλά να προσφέρουν στην αυξανόμενη επιθυμία αλληλεπίδρασης των επισκεπτών με τους ντόπιους, και συχνά ενεργούν ως ένα σημαντικό ρεύμα ώθησης για τοπικές περιηγήσεις σε μουσεία και αξιοθέατα. Με τη σωστή οργάνωση τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών μπορούν να δημιουργήσουν επικερδείς δράσεις για να προβάλλουν καλύτερα τα τοπικά αξιοθέατα, αλλά και συγχρόνως να τονώσουν την τοπική οικονομία. Μπορούν να προβληθούν θεματικά μενού από εστιατόρια πχ. κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, θεματικές παρουσιάσεις από πολιτιστικούς συλλόγους κλπ.

Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για φυλλάδια σε χαρτί είναι ίδια ή μεγαλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις από ό,τι ήταν πριν. Γι' αυτό κρίνεται πως η ανάγκη για την ύπαρξη έντυπου υλικού επίκαιρου, ολοκληρωμένου και καλαίσθητου είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των Κέντρων Πληροφόρησης Επισκεπτών και πρέπει να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των επισκεπτών. Παρ' όλα αυτά με το Rethymno.guide οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν και να οργανώσουν τις δραστηριότητες τους πριν από τις επισκέψεις τους σ’ αυτά.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν online εργασία και έρχονται σε ένα κέντρο ενημέρωσης για να πάρουν πληροφορίες προκειμένου να κάνουν το ταξίδι τους πιο αυθεντικό και μοναδικό. Σημαντικά λαογραφικά και θεματικά μουσεία, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν την ευκαιρία να προβληθούν στο Rethymno.guide, αλλά και να προταθούν στους επισκέπτες στα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών.

Επίσης, οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν πληροφορίες απευθείας στα smartphones τους με τα QR που χρησιμοποιούμε.

Στα πλαίσια αυτά δύο πράγματα που θα αναβάθμιζαν σημαντικά τις υπηρεσίες παροχής πληροφοριών και ταυτόχρονα θα διαφήμιζαν τον προορισμό Ρέθυμνο είναι τα εξής:

-Ηλεκτρονικοί πίνακες με pop-up πληροφορίες σε διάφορα σημεία της πόλης

-Διαφημιστικά banners που θα παραπέμπουν στο Rethymno.guide καθώς και στα Κέντρα Πληροφόρησης του Δήμου.

Συμμετοχή σε διεθνείς ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις

Η επιλογή του τρόπου συμμετοχής – προβολής, όπως η διαμόρφωση του περιπτέρου και η επιλογή λοιπών προωθητικών ενεργειών (διάθεση εντύπων, διαφημιστικού υλικού, δημόσιες σχέσεις) γίνονται βάσει προϋπολογισμού και μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ρεθύμνης. Στο τέλος κάθε έκθεσης πραγματοποιείται αξιολόγηση και καταγραφή των αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή.

Παράλληλα σχεδιάζονται πρωτοβουλίες για:

-βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών

-την προσέλκυση περισσότερο ποιοτικών ομάδων τουρισμού

-την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους και των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων που παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, αφού ο Νομός Ρεθύμνου είναι απομονωμένος (λόγω έλλειψης πυλών εισόδου) και αποτελεί τροχοπέδη για την προσδοκώμενη αύξηση του ποιοτικού τουρισμού για 12μήνες.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 18/04 16:45

    Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

  2. 18/04 15:55

    Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

  3. 18/04 15:13

    Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας

  4. 18/04 15:09

    Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς

  5. 18/04 15:03

    Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

  6. 18/04 14:22

    Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς

  7. 18/04 13:53

    Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024

  8. 18/04 13:05

    Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές

  9. 18/04 12:33

    Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026

  10. 18/04 12:19

    SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024

  11. 18/04 12:17

    Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα

  12. 18/04 12:03

    Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους

  13. 18/04 11:57

    E.E. | Δράσεις 3,5 δισ. ευρώ για την προστασία των ωκεανών

  14. 18/04 11:45

    Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου

  15. 18/04 11:29

    Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ

  16. 18/04 11:22

    Κρουαζιέρα | Οι θέσεις της CLIA για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

  17. 18/04 11:18

    Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  18. 18/04 11:17

    Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου

  19. 18/04 11:06

    Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines

  20. 18/04 10:30

    Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι

  21. 18/04 10:25

    Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα

  22. 18/04 10:12

    SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες

  23. 17/04 19:57

    Ελληνικός τουρισμός | 4 ξενοδοχεία προστίθενται αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή Curio Collection by Hilton

  24. 17/04 19:16

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"

  25. 17/04 16:48

    Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

  26. 17/04 16:33

    Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό

  27. 17/04 15:28

    H Nikki Beach Global γίνεται Nikki Beach Hospitality Group

  28. 17/04 14:36

    Η AEGEAN επενδύει σε 4 νέα Airbus A321neo

  29. 17/04 14:22

    Γερμανία: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά...

  30. 17/04 13:35

    Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας

  31. 17/04 13:20

    Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της

  32. 17/04 11:52

    Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

  33. 17/04 11:43

    Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού

  34. 17/04 11:35

    Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

  35. 17/04 11:19

    airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι

  36. 17/04 11:18

    Η Aida ακυρώνει τις φθινοπωρινές κρουαζιέρες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας - Η Κέρκυρα κερδίζει δύο κρουαζιέρες

  37. 17/04 10:42

    Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο

  38. 17/04 10:40

    Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη

  39. 17/04 10:22

    Τουρισμός: Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα 10 ελληνικά νησιά

  40. 17/04 09:49

    Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο

  41. 16/04 19:56

    Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης

  42. 16/04 16:00

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  43. 16/04 15:41

    Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

  44. 16/04 13:00

    Το 52% των Βρετανών επιλέγουν ξενοδοχείο βάσει κριτικών

  45. 16/04 12:41

    Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη

  46. 16/04 11:42

    Τουρισμός | Ο Όμιλος FTI περνά στην εταιρεία Certares - Έναντι 1 ευρώ η συμφωνία, επενδύσεις 125 εκατ. ευρώ

  47. 16/04 11:39

    Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024

  48. 16/04 11:22

    Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία

  49. 16/04 10:49

    Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες

  50. 16/04 10:41

    Ιράν εναντίον Ισραήλ: Οι επιπτώσεις στην οικονομία

  51. 16/04 10:30

    Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία

  52. 16/04 06:00

    Forbes: Ο Ελληνικός προορισμός-έκπληξη που ανήκει στις 5 απόλυτες επιλογές διακοπών χωρίς μαζικό τουρισμό

  53. 15/04 19:50

    Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων

  54. 15/04 19:44

    ΠΟΕΕΤ: Συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

  55. 15/04 17:25

    H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση

  56. 15/04 14:59

    Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»

  57. 15/04 14:27

    Γυρίσματα για νέα βρετανική τηλεοπτική σειρά στην Πάρο

  58. 15/04 13:34

    Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto

  59. 15/04 13:03

    Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

  60. 15/04 12:45

    Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

  61. 15/04 11:37

    «Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»

  62. 15/04 11:21

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο

  63. 15/04 11:13

    TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

  64. 15/04 10:47

    Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια

  65. 15/04 09:34

    Ryanair: Νέα σύνδεση Λίβερπουλ – Κέρκυρα

  66. 14/04 13:10

    meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο

  67. 14/04 12:57

    Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα

  68. 14/04 12:46

    Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι νέοι πόλεμοι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χώρες προετοιμάζουν την άμυνά τους

  69. 14/04 12:38

    Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία

  70. 13/04 21:34

    Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

  71. 13/04 20:55

    Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

  72. 13/04 14:09

    Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

  73. 13/04 13:34

    Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  74. 13/04 12:53

    Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

  75. 13/04 12:39

    Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

  76. 12/04 21:52

    Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

  77. 12/04 21:43

    Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

  78. 12/04 21:37

    Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

  79. 12/04 19:40

    Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

  80. 12/04 19:34

    Δεν θα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Airbnb

  81. 12/04 16:00

    Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

  82. 12/04 15:33

    «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

  83. 12/04 15:12

    N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

  84. 12/04 14:37

    Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

  85. 12/04 14:23

    "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

  86. 12/04 13:56

    Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

  87. 12/04 11:52

    CLIA: Στο 107% των επιπέδων 2019 οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2023, 35,7 εκατ. οι επιβάτες το 2024

  88. 12/04 11:30

    Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

  89. 12/04 11:16

    Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

  90. 12/04 11:03

    ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

  91. 12/04 10:59

    Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

  92. 12/04 10:56

    Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

  93. 12/04 10:51

    Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

  94. 12/04 10:40

    Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

  95. 12/04 10:31

    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

  96. 12/04 10:27

    Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

  97. 12/04 10:25

    Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

  98. 12/04 10:16

    Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

  99. 11/04 19:04

    Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  100. 11/04 18:07

    Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει