Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε διεθνές συνέδριο για τις θαλάσσιες υποδομές

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε διεθνές συνέδριο για τις θαλάσσιες υποδομές

Μετά από πρόσκληση του Ενεργειακού και Περιβαλλοντικού γραφείου Αιγαίου και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο  “Λιμάνια – Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα”, που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο τις 21 και 22 Απριλίου 2017. 

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, και το δημοσιογραφικό portal “Energypress”, υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου, του Λιμενικού Ταμείου Μήλου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στο συνέδριο οι εισηγητές διερεύνησαν τη δυνατότητα μιας πρότυπης και βιώσιμης ανάπτυξης βασισμένης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με καινοτομικές λύσεις στη διαχείριση των υποδομών.

 Ως προς το θέμα αυτό, οι διοργανωτές  εξέδωσαν το παρακάτω  δελτίο τύπου.                                                                  

«Μπορεί ένα νησί σαν τη Μήλο, να γίνει πρότυπο για βιώσιμη ανάπτυξη βασισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με καινοτομικές λύσεις στη διαχείριση των υποδομών; Σύμφωνα με τον Μάνο Ζούλια, εισηγητή στο 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» που έγινε στο νησί της Μήλου στις 21 & 22 Απριλίου, η προοπτική αυτή είναι απολύτως εφικτή, και ήδη ο Δήμος φαίνεται να έχει δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις: Σχέδιο για τη Βιώσιμη Ενέργεια, σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, πρόσθετη παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με νέο υβριδικό σταθμό κ.α. Όπως τόνισε και ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, το λιμάνι της Μήλου θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα σημαντικό μέρος αυτών των εφαρμογών και έτσι να γίνει ένα από τα πρώτα μικρά λιμάνια στην Ευρώπη που επενδύουν σε ένα πράσινο μέλλον. Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται και άλλα νησιά, για παράδειγμα η Κως, που σύμφωνα με την εισήγηση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Κανταρτζή προωθεί την ιδέα ενός δικτύου οργανωμένων τουριστικών λιμένων (μαρινών) και καταφυγίων στο νότιο Αιγαίο, ή η Σαντορίνη που έχει ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαχείρισης των μεγάλων σκαφών κρουαζιέρας με στόχο την αποφυγή της συμφόρησης τους καλοκαιρινούς μήνες και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Αναστάσιος Κονιδάρης, Λιμενικό Ταμείο Θήρας). 

Η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής (και όχι μόνον) εμπειρίας είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Ήδη στο συνέδριο της Μήλου ο . , Διευθυντής Καινοτομίας, Οικονομικών & Ανάπτυξης στο λιμάνι του Αμβούργου, κατέθεσε την πρόθεσή του να βοηθήσει στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων με λιμάνια της νησιωτικής περιφέρειας. Το λιμάνι του Αμβούργου, ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς κόμβους στην Ευρώπη, είναι από τα πρώτα που έχτισαν μια στρατηγική για την μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και του οικολογικού αποτυπώματος. Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν κατά την τελευταία 10ετία, φέρνουν το λιμάνι του Αμβούργου στην πρωτοπορία της προσπάθειας για βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, δημιουργία απασχόλησης και προώθηση των δεσμών με την πόλη. Οι πρωτοβουλίες αυτές υποστηρίζονται από εγκαταστάσεις ΑΠΕ, σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών και πληροφορικής για τις μεταφορές, έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, κίνητρα για σκάφη μειωμένων εκπομπών, υποδομές για LNG και τροφοδοσία ελλιμενισμένων πλοίων με ηλεκτρισμό. 

Στην ίδια κατεύθυνση μπορούν να αξιοποιηθούν οι συνεργασίες με τον οργανισμό Community Energy Scotland, και τα νησιά Orkney στα οποία αναφέρθηκε ο Mark Hull, με την Ολλανδική εταιρεία FME (Burg) και τη Γερμανική Mariko GMBH (Baumann), που παρουσίασαν εφαρμογές στο υδρογόνο ως καύσιμο, το LNG και την αιολική ενέργεια για την κίνηση των πλοίων. Η αξιοποίηση του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας των ΑΠΕ στα νησιά είναι ασφαλώς μια εξαιρετική συνθήκη για την τροφοδοσία πλοίων εν στάσει (Παναγιώτης Μήτρου της Hellenic Lloyd’s) ή/και για την ηλεκτροκίνηση σκαφών μικρών αποστάσεων (Δημήτρης Λυρίδης, ΕΜΠ). Η ίδια καθαρή ενέργεια μπορεί βεβαίως να τροφοδοτήσει στο μέλλον και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σταθμεύουν στα λιμάνια (Γιώργος Αγερίδης, ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο) ενώ συμπληρωματικά μπορεί να λειτουργήσει το υγροποιημένο φυσικό αέριο σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών, αρχής γενομένης από μεγάλα νησιά (εισήγηση ΔΕΠΑ). 

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, και το δημοσιογραφικό portal Energypress, υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου, του Λιμενικού Ταμείου Μήλου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Επίσης παρέστη με εισαγωγική ομιλία ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος κ.α. 

Στους πολύ σημαντικούς ομιλητές που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων θα πρέπει να αναφερθούν οι Σωτήρης Ράπτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO), ο συντονιστής της πρωτοβουλίας EcoPorts Wooldridge, η Διευθύντρια στον Οργανισμό για την Καινοτομία & τα Δίκτυα (INEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βασιλεία Αργυράκη και ο καθηγητής του ΑΠΘ Αριστοτέλης Νανιόπουλος, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των Λιμενικών Ταμείων των νησιών οι οποίοι κατέθεσαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και δικτύωση. 

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος, διευθυντής του Ενεργειακού & Περιβαλλοντικού Γραφείου Αιγαίου, τόνισε ότι «οι νέες διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες απαιτούν σημαντικές αλλαγές στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στις λιμενικές υποδομές, τόσο της ηπειρωτικής χώρας όσο και των νησιών. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα κατανεμηθεί το κόστος των απαιτούμενων επενδύσεων μεταξύ των συντελεστών της ναυτιλίας, του κράτους, των επιχειρήσεων τουρισμού και των πολιτών/χρηστών. Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να συνυπολογιστούν, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη (και τις επιβαρύνσεις), οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα και των εταιρειών που σχετίζονται με τη διαχείριση δικτύων και διαδικασιών. Στους τομείς αυτούς συντελείται διεθνώς μια τεχνολογική επανάσταση που δεν μπορεί να αφήσει απέξω ούτε την ναυτιλία ούτε τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο ούτε τη γενικότερη οικονομία». 

Το συνέδριο, που παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα και αρκετοί δημοσιογράφοι, έκλεισε με συμπεράσματα και προτάσεις μεταξύ των οποίων 

- Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βάσης δεδομένων για την πληροφόρηση των μικρών και μεσαίων λιμένων της Ευρώπης με τη συνεργασία του προγράμματος EcoPorts 

- To άνοιγμα των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και ιδιαίτερα του προγράμματος Connecting Europe Facility (CEF) στα μικρά και νησιωτικά λιμάνια και προώθηση της πρότασης στην προεδρία της Μάλτας 

- Η οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης για τα στελέχη των τοπικών διαχειριστικών λιμενικών αρχών και η οργάνωση επισκέψεων σε λιμάνια που μπορεί να λειτουργήσουν ως κέντρα κατάρτισης».

 

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  2. 25/04 15:25

    Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  3. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  4. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  5. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  6. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  7. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  8. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  9. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  10. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  11. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  12. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  13. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  14. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  15. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  16. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  17. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  18. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  19. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  20. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  21. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  22. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  23. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  24. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  25. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  26. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  27. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  28. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  29. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  30. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  31. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  32. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  33. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  34. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  35. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  36. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  37. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  38. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  39. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  40. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  41. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  42. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  43. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  44. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  45. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  46. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  47. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  48. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  49. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  50. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  51. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  52. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  53. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  54. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  55. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  56. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  57. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  58. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  59. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  60. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  61. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  62. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  63. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  64. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  65. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  66. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  67. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  68. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  69. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  70. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  71. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  72. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  73. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  74. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  75. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  76. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  77. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  78. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  79. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  80. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  81. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  82. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  83. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  84. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  85. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  86. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  87. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  88. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  89. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  90. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  91. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  92. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  93. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  94. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  95. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  96. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  97. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  98. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  99. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  100. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης