Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην Ίο

Α Decrease font Enlarge font
Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην Ίο

Ένα πλήρες πεζοπορικό-περιηγητικό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών απέκτησε η Ίος με προορισμούς πανέμορφες παραλίες, ξωκλήσια, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. 

Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε το Πάσχα και έγινε από την εθελοντική ομάδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής), στο πλαίσιο της μακρόχρονης προσπάθειάς του για την ανάδειξη παλαιών μονοπατιών. 

Μετά την αποκατάστασή τους από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου, που διακρίνεται για την περιβαλλοντική και πολιτιστική του ευαισθησία, αναδείχτηκε η περίτεχνη λιθοδομή τους ή τα λαξευμένα σκαλοπάτια πάνω στα υπάρχοντα βράχια σε πολλά σημεία και η διέλευση γίνεται απρόσκοπτα. Κάποιοι δρόμοι από αυτούς αποτελούν τον κύριο πεζοπορικό άξονα της παλιάς Ίου και συνδέουν μικρούς οικισμούς ή λιμανάκια με την Χώρα.

Για τις παραπάνω δράσεις καταλυτική ήταν η συμβολή του Δήμου Ίου, που είχε την πρωτοβουλία να καλέσει την εθελοντική ομάδα για να καθαρίσει και να αναδείξει τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. Με κύρια συντονίστρια τη Δημοτική Σύμβουλο κα Άντζελα Φάκου, κινητοποιήθηκαν οι ξενοδόχοι για τη διάθεση των ξενώνων τους, για τη διευκόλυνση της διαμονής των εθελοντών, αλλά και μεμονωμένων κατοίκων του νησιού που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους εθελοντές και να αναλάβουν τις μετακινήσεις τους. Σημαντική ήταν και η προσφορά του ΚΤΕΛ Ίου όπου ανέλαβε τη μετακίνηση της εθελοντικής ομάδας προς Ψάθη, Παλιόκαστρο, Μαγγανάρι όπου πραγματοποίησαν επισκέψεις.

Με το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών εργασίας, διανοίχτηκαν τέσσερα παλαιά μονοπάτια της Ίου, τα οποία σε πολλά σημεία ήταν εντελώς κλειστά και παραδόθηκαν στους περιηγητές-περιπατητές πλήρως καθαρισμένα και πρότυπα σηματοδοτημένα, συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων: α) Μυλοπότας – Σαπουνόχωμα – Κλήμα, β) Χώρα – Αγ.Σπυρίδων Περιβόλια – Αγ.Προκόπης – Ανεμογεννήτριες – Αγ.Ανάργυροι – Αγ. Θεοδότη γ) Αγ.Προκόπης – Αγία Τριάδα (τμήμα του μονοπατιού 1) δ) Ψάθη – Όρμος Ντόμινο και ε) Αγία Θεοδότη – Όρμος Αυλάκι Κάστρου. Τα μονοπάτια αυτά συνδέθηκαν με τα υπόλοιπα μονοπάτια και παλιούς δρόμους της Ίου και αποτελούν πλέον ένα πλήρες πεζοπορικό δίκτυο που καταλήγει σε πανέμορφες παραλίες ή σε ξωκλήσια και αρχαιολογικούς χώρους και δίνει πολλές πεζοπορικές δυνατότητες στους επισκέπτες του νησιού.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τον πεζοπορικό, θα δημιουργήσει στο νησί νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης περιπατητικού τουρισμού και θα επιμηκύνει χρονικά την τουριστική περίοδο. Η ανάδειξη του δικτύου των μονοπατιών θα περισώσει και θα διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ίου με τις παραδοσιακές ξερολιθιές από την καφέ πέτρα και τις «στράτες» του παρελθόντος. 

Με την κατάλληλη προβολή και γνωστοποίηση, θα προσελκύονται επισκέπτες του εναλλακτικού τουρισμού, είδος τουρισμού που γνωρίζει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, η συγκεκριμένη επιλογή περιήγησης του τόπου συνιστά τον πληρέστερο και εμβριθέστερο τρόπο γνωριμίας του ταξιδιώτη με τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Δίκτυο μονοπατιών Ίου (με συνοπτικές περιγραφές)

 · ΜΥΛΟΠΟΤΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΧΩΜΑ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΛΗΜΑ. (Μήκος: 3,7χλμ. Μονοπάτι αριθμός 5). Το μονοπάτι ξεκινά από τον χωματόδρομο στην άκρη της παραλίας του Μυλοπότα, ανηφορίζει σε ένα πεδίο με εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς που η διάβρωση του ανέμου και της θάλασσας δίνει πολλές φορές αλλόκοτα σχήματα, δημιουργεί παράξενα γλυπτά της φύσης  και το τοπίο φαντάζει απόκοσμο. Το μονοπάτι αποτελούσε  τμήμα του παλιού δρόμου που συνέδεε τα παλιά χρόνια τον Μυλοπότα με το Μαγγανάρι.  Μετά από 700 περίπου μέτρα με θέα στη θάλασσα και τα κόκκινα σημάδια στα βράχια, ο πεζοπόρος ατενίζει το Αιγαίο και συνεχίζει σε βατό μονοπάτι προς ΝΑ. Συναντά την διασταύρωση προς την μικρή αλλά όμορφη παραλία Σαπουνόχωμα, στρίβοντας δεξιά και διασχίζοντας ένα μικρό αλλά βατό ρέμα θα οδηγηθεί στην παραλία. Αν δεν επιλέξει την παραλία Σαπουνόχωμα, συνεχίζει στο μονοπάτι στο οποίο μετά από 3,6χλμ. θα φτάσει στην παραλία Κλίμα. 

· ΧΩΡΑ – ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ – ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ – ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΟΤΗΣ. (Μήκος: 7,4χλμ. Μονοπάτι αριθμός 2 ). Είναι ο παλιός πεζοπορικός άξονας ο οποίος συνέδεε τη Χώρα με τον όρμο της Αγίας Θεοδότης και διέσχιζε καλλιέργειες σε πεζούλες με τις καφέ ξερολιθιές,  χαρακτηριστικές των εξοχών της Ίου. Η διαδρομή  ξεκινά από τη Χώρα και από τον Άγιο Σπυρίδωνα εισέρχεται σε οριοθετημένο με ξερολιθιές παλιό δρόμο ο οποίος διασχίζει την περιοχή «Περιβόλια», όπου η εύφορη γη δεξιά και αριστερά φανερώνει τις καλλιέργειες που κάποτε ήκμασαν και υπήρξαν τα «περιβόλια» των κατοίκων της Χώρας. Με απεριόριστη θέα στη Χώρα, τον Κάμπο, τον Σκάρκο και τα Ελληνικά, ο διαβάτης έχει μια υπέροχη άποψη μέχρι το Γυαλό σε μερικά σημεία και τα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπίτια εδώ κι εκεί. Η πανοραμική θέα τον αποζημιώνει. Συνεχίζοντας, στη διαδρομή περνά από ρεματάκι και καλαμιές και δίπλα από τον Άγιο Προκόπη. Μετά ανηφορίζει από λαξευμένα σκαλοπάτια στα υπάρχοντα βράχια θαυμάζοντας την «αξιοποίηση» των βράχων  από τους παλιούς πετράδες-μάστορες του νησιού. Έχοντας ανηφορίσει αρκετά, συναντά πινακίδα προς «παραλία Αγ.Θεοδότης» και στρίβει δεξιά ακολουθώντας πλέον αγροτικό δρόμο (χωματόδρομο). Στο τέλος του χωματόδρομου συναντά πάσαλο με πινακίδες κατεύθυνσης. Επιλέγει την κατεύθυνση «παραλία Αγίας Θεοδότης» φτάνει στον άσφαλτο δρόμο, στρίβει αριστερά στον άσφαλτο για περίπου 300μ. μέχρι να συναντήσει την επόμενη πινακίδα κατεύθυνσης προς «παραλία Αγ.Θεοδότης». Συνεχίζει σε μονοπάτι ανάμεσα σε χαμηλούς κέδρους με θέα τον οικισμό και την παραλία της Αγ.Θεοδότης. Στο μονοπάτι υπάρχουν κόκκινα σημάδια, περνά ανάμεσα από εγκαταλελειμμένες καλλιέργειες και φτάνει στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην άκρη του οικισμού. Από εκεί ο πεζοπόρος εύκολα επιλέγει τη διαδρομή της αρεσκείας του μέχρι να φτάσει στην μεγάλη και καταγάλανη παραλία της Αγίας Θεοδότης. 

· ΧΩΡΑ – ΣΚΑΡΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ – ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΗΣ. Μονοπάτι αριθμός 1 (σύνδεση με μονοπάτι 2). Από τη χώρα κατηφορίζει καλντερίμι σε πολύ καλή κατάσταση και ξερολιθιές δεξιά και αριστερά, προς τον Κάμπο. Περνά από τα αγροκτήματα του Κάμπου, κάποτε (αλλά και τώρα σε πολλά σημεία) καλλιεργήσιμη και εύφορη περιοχή και συναντά το λόφο του Σκάρκου όπου πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές, έφεραν στο φως πρότυπο και αξιόλογο προϊστορικό οικισμό χτισμένο σε σχήμα κοχλιοειδές. Το καλντερίμι συνεχίζει μέχρι τον οικισμό «Ελληνικά». Από εκεί ο πεζοπόρος ακολουθεί δεξιά και για περίπου 100μ. τον άσφαλτο δρόμο μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Εκεί συναντά τις πινακίδες κατεύθυνσης συνεχίσει σε χωματόδρομο, ακολουθώντας τη σήμανση αριθμός 1 μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Προκόπη, χτισμένο σε ρεματιά με παλιό ελαιώνα και όμορφες. Ξεφολιθιές. Εκεί επιλέγει αν θέλει να επιστρέψει στην Χώρα από την διαδρομή 2 προς  τα Περιβόλια ή να συνεχίσει προς την παραλία της Αγίας Θεοδότης. 

· ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ – ΟΡΜΟΣ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΣΤΡΟΥ (~1.5 χλμ). Από την δεξιά άκρη της παραλίας της Αγίας Θεοδότης, ο πεζοπόρος ακολουθεί τα κόκκινα σημάδια στα βράχια δίπλα στην θάλασσα για μια μικρή πεζοπορική διαδρομή μέχρι τον όρμο «Αυλάκι Κάστρου» που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λόφο στρατηγικής σημασίας επί ενετοκρατίας «Παλιόκαστρο», όπου είναι εμφανή τα υπολείμματα του παλιού δρόμου που κατέληγε στο «αυλάκι» κάποτε. Η διαδρομή συστήνεται για απογευματινό περίπατο στο παράκτιο μονοπάτι αφού είναι σκιερή το απόγευμα και προσφέρει εξαιρετική θέα στα γειτονικά νησιά. 

· ΨΑΘΗ – ΌΡΜΟΣ ΝΤΟΜΙΝΟ (1,4χλμ).  Από την αριστερή άκρη της παραλίας της Ψάθης αρχίζουν τα κόκκινα σημάδια στα βράχια τα οποία ανηφορίζουν με ΒΔ κατεύθυνση προς την χερσόνησο του Μάσκαλου. Το μονοπάτι έχει υπέροχη θέα από ψηλά στην παραλία της Ψάθης, στο ακρωτήριο Κάναλος και τη βραχονησίδα Ψαθονήσι. Τα κόκκινα σημάδια διακόπτονται και όποιος επιθυμεί μπορεί να  κατηφορίσει στον όρμο Ντόμινο και να επιστρέψει από την ίδια διαδρομή στην παραλία της Ψάθης. 

· ΘΕΑΤΡΟ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (2,3χλμ., Μονοπάτι αριθμός 3) Από το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» πάνω από τη Χώρα ανάμεσα από δύο εκκλησάκια αρχίζει το μονοπάτι με σήμανση αριθμός 3. Μετά τον Άγιο Δημήτριο ο παλιός δρόμος, σαφής και οριοθετημένος με ξερολιθιές  δεξιά κι αριστερά συνεχίζει με ομαλή ανηφορική κλίση προς τον Προφήτη Ηλία. Η διαδρομή με υπέροχη θέα στην Χώρα ακολουθεί τον παλιό δρόμο που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για να φτάνουν στις καλλιέργειές τους και στα αγροτόσπιτα της περιοχής. Σιγά-σιγά ο σαφής δρόμος χάνεται κοντά σε παλιές αγροικίες αλλά με εμφανές το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πλέον, ο πεζοπόρος δεν δυσκολεύεται να φτάσει σ’αυτό (519μ. υψόμετρο). Από το εκκλησάκι αν επιλέξει ως προορισμό την παραλία της Αγ.Θεοδότης θα ακολουθήσει τον χωματόδρομο μήκους 2,7χλμ. ώσπου να συναντήσει το μονοπάτι αριθμός 2 (κάτω από τις ανεμογεννήτριες). Διαφορετικά μπορεί να επιστρέψει από τα ίδια στη Χώρα. 

· ΘΕΑΤΡΟ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  ΜΟΝΗ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΠΥΡΓΟΣ (6,2χλμ., Μονοπάτι αριθμός 4) Με αφετηρία το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» πάνω από τη Χώρα,  μετά το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου υπάρχει διακλάδωση παλιών δρόμων. Το δεξί μονοπάτι με αριθμό 4 είναι παλιός δρόμος  με σαφείς οριοθετημένες πλευρές δεξιά και αριστερά. Η διαδρομή προσφέρει θέα προς την παραλία του Μυλοπότα και την σύγχρονη υδατοδεξαμενή (φράγμα με τεχνητή λίμνη). Στο μονοπάτι μέσα έχει τοποθετηθεί και ο πλαστικός σωλήνας που υδρεύει τη Χώρα και τον Κάμπο. Μετά από 2,8χλμ. το μονοπάτι συναντά τον άσφαλτο δρόμο  και κόβεται απότομα. Μπαίνουμε αριστερά στο χωματόδρομο τον οποίο ακολουθούμε για 1χιλ. και φτάνουμε στην διχάλα που αριστερά πάει προς τις ανεμογεννήτριες - χώρα και δεξιά προς Ψάθη. Παίρνουμε αυτόν τον δεξιά δρόμο και σε 500 μ. μπαίνουμε στο χωματόδρομο που βλέπουμε δεξιά μας. Σε λίγα λεπτά βλέπουμε το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη και στην διχάλα που υπάρχει πάμε δεξιά ανηφορίζουμε τον χωματόδρομο για 2,3χλμ. στον οποίο και συνεχίζουμε δεξιά στην τελευταία διχάλα που συναντούμε. Στο τέλος βρισκόμαστε στην κορυφή Πύργος κοντά στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.

· ΓΥΑΛΟΣ – ΚΟΥΜΠΑΡΑ – ΦΑΡΟΣ  (1,2χλμ.) Από την άκρη της παραλίας Γυαλός ακολουθούμε τον άσφαλτο δρόμο προς την Κουμπάρα. Μετά το ξενοδοχείο στρίβουμε αριστερά σε χωματόδρομο στην αρχή και στη συνέχεια σε μονοπάτι με θέα στην παραλία της Κουμπάρας και την χερσόνησο του Διακόπτι. Το μονοπάτι συνεχίζει αχνό, κοντά στην ξερολιθιά μεγάλου χτήματος και στη συνέχεια κατηφορίζει παράλληλα με την ξερολιθιά και με θέα τον παλιό Φάρο. Στον αυλή του Φάρου υπάρχει περίτεχνο σκέπαστρο στέρνας με μαρμάρινες πλάκες και πανοραμική θέα προς την Χώρα και το Λιμάνι.  Η διαδρομή προτείνεται για ευχάριστο απογευματινό περίπατο. 

· ΛΙΜΑΝΙ – ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΛΜΑΣ (0,8χλμ.) Στην άκρη του λιμανιού κι από την είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης εύκολα εντοπίζεται το μονοπάτι το οποίο ακολουθεί ομαλή πορεία παράλληλα σχεδόν με την ακτογραμμή, ανάμεσα σε θυμάρια και αμάραντους. Με θέα τον Φάρο και τη θάλασσα καταλήγει στην μικρή και όμορφη παραλία Βαλμάς. Η διαδρομή προτείνεται για απογευματινό περίπατο για κολύμπι καθώς η παραλία έχει δυτικό προσανατολισμό και είναι ηλιόλουστη μέχρι αργά το απόγευμα. 

 

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

 1. 22/11 15:36

  Ξενοδοχεία: Εντοπίσαμε το φθηνότερο δωμάτιο στον κόσμο, αλλά θα μένατε σε αυτό; (video)

 2. 22/11 14:53

  Το Βερολίνο εξετάζει τον περιορισμό της Airbnb ή και την απαγόρευσή της

 3. 22/11 14:10

  Επιστρέφει στην Condor για τη νέα εποχή

 4. 22/11 13:53

  Παρουσίαση των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Χαλκιδικής σε Ρώμη και Νάπολη

 5. 22/11 13:41

  Ε.Ξ. Ηρακλείου- Google | Ψηφιακά εργαλεία για τον τουρισμό στο Ηράκλειο

 6. 22/11 13:33

  Eκκένωση αεροσκάφους της Turkish Airlines

 7. 22/11 13:14

  Πιο φιλικό στους χρήστες του διαδικτύου το portal του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

 8. 22/11 13:08

  Marketing Greece: ThoughtBank για τον τουρισμό της Ρόδου

 9. 22/11 13:01

  FedHATTA: Ο EMTTAAS μια μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό της Ελλάδας και των χωρών-μελών του

 10. 22/11 12:59

  Στήριξη του εσωτερικού τουρισμού μέσω του επαρχιακού Τύπου

 11. 22/11 12:40

  Kίνηση-ματ Θεοχάρη με υπερδιπλασιασμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για τον τουρισμό

 12. 22/11 12:38

  To υπουργείο Τουρισμού φεύγει από την Αμαλίας...

 13. 22/11 12:32

  Προϋπολογισμός 2020: Ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με έσοδα 2,5 δισ. από το ΤΑΙΠΕΔ

 14. 22/11 12:31

  Προϋπολογισμός 2020| Με χρήση νέων τεχνολογιών η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας

 15. 22/11 12:29

  Γαλλία: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τη συμφωνία Airbnb- Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων

 16. 22/11 12:14

  Sky Express: Τιμές εισιτηρίων Black Friday από 9,99 ευρώ για 32 ελληνικούς προορισμούς

 17. 22/11 11:56

  Προϋπολογισμός 2020: Στα 351 δισ. ευρώ το χρέος μας ή 178% του ΑΕΠ

 18. 22/11 11:44

  Ιατρικός τουρισμός| Ποιες εθνικότητες δαπανούν τα περισσότερα στο εξωτερικό

 19. 22/11 11:23

  Ισπανικό δικαστήριο: Καταχρηστικές οι χρεώσεις χειραποσκευών από την Ryanair

 20. 22/11 10:40

  Ο Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών στη Σαγκάη

 21. 22/11 10:34

  Εγκαινιάστηκε η 4η έκθεση Art Thessaloniki

 22. 22/11 10:32

  Aldiana: Χαμηλές τιμές προκρατήσεων μέχρι και τον Δεκέμβριο- Τι ισχύει για το Aldiana Club Crete

 23. 22/11 10:28

  Sundair: Πτήσεις προς Κέρκυρα από Δρέσδη το 2020

 24. 22/11 10:10

  Πράσινο φως στην ΔΗΜΑΝΤΙ Α.Ε. για 2 νέα πολυτελή ξενοδοχεία στη Κέρκυρα

 25. 22/11 10:08

  Διαγωνισμός για ψηφιακές υπηρεσίες προβολής πολιτιστικών χώρων και δράσεων στα Χανιά

 26. 22/11 09:58

  Με νέες θεματικές ενότητες ανοίγει ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

 27. 22/11 09:57

  Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Διαγωνισμός για στοχευμένη παρουσίαση του τουριστικού προορισμού

 28. 22/11 09:55

  Διαγωνισμός για την προώθηση της παραδοσιακής γαστρονομίας στα Γρεβενά

 29. 22/11 09:45

  Τα βασικά συστατικά του επιτυχημένου marketing για τα ξενοδοχεία- Γράφει η Τίνα Τορίμπαμπα (*)

 30. 21/11 17:42

  Aegean: 10% περισσότερα έσοδα στο 9μηνο

 31. 21/11 17:07

  Προϋπολογισμός 2020: Οι ελαφρύνσεις σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

 32. 21/11 16:55

  Στην Θεσσαλονίκη το 2020 το μεγαλύτερο στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στη ΝΑ Ευρώπη

 33. 21/11 16:54

  Προϋπολογισμός 2020: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων επενδύσεων

 34. 21/11 16:30

  Ο Χ. Θεοχάρης στην Ουάσιγκτον: Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου

 35. 21/11 16:27

  "Αντίο" από την Thomas Cook Γερμανίας- ποιες μάρκες διασώζονται

 36. 21/11 16:17

  Μ.Κόνσολας: Εύσημα στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 37. 21/11 15:41

  Ημερίδα: Απαιτείται σχέδιο δράσης για τον Πολιτισμό και Τουρισμό στις ηλικίες 55+

 38. 21/11 15:23

  Booking.com | Εσείς συμφωνείτε, σιωπηρά, να μοιράζεστε την χαμηλότερη τιμή σας και με άλλους OTA;

 39. 21/11 14:39

  Ελληνικός τουρισμός | 4,5 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές δαπάνες Βρετανών, Γάλλων και Αμερικανών στο 9μηνο

 40. 21/11 13:55

  Δήμαρχος Παρισιού: Προειδοποίηση στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για τη συμφωνία με την Airbnb

 41. 21/11 13:30

  Τουρίστας κλήθηκε να πληρώσει 2.360 ευρώ για εξετάσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης

 42. 21/11 13:02

  Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης της Αθήνας - Πώς αναμένεται να ωφεληθεί ο τουρισμός

 43. 21/11 12:54

  Τα Χανιά ο πιο hot παραθαλάσσιος προορισμός των Αμερικανών το 2020!

 44. 21/11 12:33

  ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή μέσω διαδικτύου- Καφετέρια πούλησε παπούτσια αξίας 1,25 εκατ. ευρώ!

 45. 21/11 12:25

  Επεκτείνεται το δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails

 46. 21/11 12:02

  Το ανακαινισμένο Cretan Malia Park μέλος των Design Hotels

 47. 21/11 11:51

  H τουριστική επιχειρηματικότητα αλλάζει

 48. 21/11 10:40

  Η Revival συμμετέχει στην έκθεση της Xenia μετά την επιτυχημένη παρουσία στο “100% Hotel Show”

 49. 21/11 10:23

  Τουρισμός | Ο Anex Tour αγοράζει τους Öger Tours και Bucher στη Γερμανία

 50. 21/11 10:17

  Ποιος θα αγοράσει την καταχρεωμένη Alitalia;

 51. 21/11 10:02

  Τα 10 χρόνια στην Ελλάδα γιόρτασε ο διεθνής πάροχος πληρωμών Planet

 52. 21/11 09:58

  Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Σαντορίνη, Κάρπαθο και Χανιά

 53. 21/11 09:56

  Συνέδριο για το θαλάσσιο χωροταξικό από οικολογικές οργανώσεις

 54. 21/11 09:55

  Αναβίωση του ρομαντισμού και της ιδιαίτερης αισθητικής της Κηφισιάς

 55. 21/11 09:49

  Οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές της Φλώρινας

 56. 21/11 09:44

  Δήμος Αποκορώνου: Όχι σε hot spot για μετανάστες – Οι τουρίστες επιλέγουν την Κρήτη λόγω ασφάλειας

 57. 21/11 09:43

  ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδήλωση στο Μέγαρο της Πρεσβείας στη Μόσχα

 58. 20/11 18:49

  Παρουσίαση του Imathia Brunch - Wine Edition

 59. 20/11 17:36

  Η Ακρόπολη φωτίζεται με το μπλε χρώμα της UNICEF

 60. 20/11 17:25

  Επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση νέων τουριστικών ΜμΕ

 61. 20/11 15:45

  Υπουργείο Τουρισμού: Συνάντηση όλων των φορέων για τον τουρισμό στην Αττική

 62. 20/11 15:42

  FTI: Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα το 2020 - Μεταφέρονται τα γραφεία της Αθήνας

 63. 20/11 15:37

  H Airbnb θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2028

 64. 20/11 15:19

  FedHATTA: Συνεργασία για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν

 65. 20/11 14:37

  TripAdvisor: Nέα αυτοεξυπηρετούμενη πλατφόρμα διαφήμισης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 66. 20/11 14:13

  Τουρισμός: 16 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα το 9μηνο, +2 δισ. σε σχέση με πέρυσι

 67. 20/11 13:59

  Η σέξι διαφήμιση απογείωσε τις αφίξεις στο Βίλνιους

 68. 20/11 13:40

  Παράταση στην προθεσμία κατάταξης ζητούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

 69. 20/11 13:14

  Χ.Θεοχάρης: Ενίσχυση των επενδύσεων σε φιλοπεριβαλλοντικά καταλύματα υψηλής ποιότητας

 70. 20/11 12:51

  Δημοσκόπηση: Καταλληλότερος ο Χ. Θεοχάρης για το υπ. Τουρισμού με διπλάσιο ποσοστό έναντι της Ε.Κουντουρά

 71. 20/11 12:48

  Airbnb: Μετά τα σπίτια, προχωρά στην εξακρίβωση των εμπειριών

 72. 20/11 12:30

  Καταδυτικό πάρκο, με τη μορφή υποθαλάσσιας «όασης», στη Σταλίδα Ηρακλείου

 73. 20/11 12:09

  Nelios: Αυξάνονται οι online κρατήσεις και τα έσοδα στα ελληνικά ξενοδοχεία (πίνακες)

 74. 20/11 12:05

  Athens International Tourism Expo: Συμμετοχές εκθετών από 10 χώρες

 75. 20/11 12:02

  Τουρισμός: Τι αγαπούν και τι φοβούνται οι ταξιδιώτες στα μοναχικά ταξίδια

 76. 20/11 11:51

  Άδειες για ξενοδοχεία σε Σκύρο και Κω

 77. 20/11 11:43

  Πρώτη δικαστική προσφυγή ταξιδιώτη του Thomas Cook για κρατικές ευθύνες στην πτώχευση

 78. 20/11 11:02

  Γερμανικός τουρισμός: 106 καταστήματα της Thomas Cook αγοράζει η Galeria Karstadt Kaufhof

 79. 20/11 10:38

  Alltours: 2 εκατ. τουρίστες το 2020, 30% περισσότερα ξενοδοχεία, διεύρυνση της συνεργασίας με αλυσίδες- και την Grecotel

 80. 20/11 10:19

  Πώς ο Βόλος και το Πήλιο θα γίνουν γαστρονομικός προορισμός

 81. 20/11 10:06

  Διαγωνισμός εκμίσθωσης ξενοδοχείου στην Αρχαία Ολυμπία

 82. 20/11 10:04

  Τα υπέρ και τα κατά για την ανάπτυξη του τουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές

 83. 20/11 09:55

  Διαγωνισμός για παγοδρόμιο στην Κεντρική Πλατεία Ιστιαίας τα Χριστούγεννα

 84. 20/11 09:53

  Ο ΕΟΤ στο Εθνικό Φόρουμ Τουριστικών Πρακτόρων στη Πολωνία

 85. 19/11 16:23

  Έρευνα | «Σέξι» προορισμός η Αθήνα και το 2019, αλλά οι τουρίστες ζητούν καθαριότητα και επαφή με τους ντόπιους

 86. 19/11 15:58

  Οι δράσεις της «Σύμπραξης Τουρισμού Καβάλας – Θάσου»

 87. 19/11 14:29

  Ο πίνακας «Βυθισμένη Πολιτεία» του Γ. Μόραλη, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, σε έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

 88. 19/11 14:24

  Η Έδεσσα, η Πέλλα και το Καϊμακτσαλάν στην Philoxenia 2019

 89. 19/11 14:11

  Τουρκικός τουρισμός: Σημαντική αύξηση αφίξεων από νέες αγορές

 90. 19/11 13:27

  Νέες πτήσεις της Eurowings στην Ελλάδα το 2020

 91. 19/11 13:24

  Η Αθήνα 78η ανάμεσα στις 500 πιο καινοτόμες πόλεις του κόσμου

 92. 19/11 13:18

  Ημερίδα με θέμα: Ρόδος – Destination Marketing

 93. 19/11 13:03

  Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται στις πτήσεις της Transavia

 94. 19/11 11:10

  Έρευνα της SAS | Πώς θα μοιάζει η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών το 2030;

 95. 19/11 10:54

  1 εκατ. τουρίστες ο στόχος της EasyJet Holidays στο Ηνωμένο Βασίλειο

 96. 19/11 10:37

  Ο κ.Γ.Κρητικόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής στο Novotel Athens

 97. 19/11 10:20

  6.700 επισκέπτες στην έκθεση Greek Panorama για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Ζάππειο

 98. 19/11 08:45

  Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχείο στην Πάρο και στην Ηλεία

 99. 19/11 08:40

  Ε.Ξ. Ημαθίας: Δοκιμάζοντας τις brunch δημιουργίες στα ξενοδοχεία της περιοχής

 100. 19/11 08:39

  ΕΟΤ: Προβολή του Οινοτουρισμού της Μακεδονίας στις Βρυξέλλες