Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην Ίο

Α Decrease font Enlarge font
Δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην Ίο

Ένα πλήρες πεζοπορικό-περιηγητικό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών απέκτησε η Ίος με προορισμούς πανέμορφες παραλίες, ξωκλήσια, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. 

Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε το Πάσχα και έγινε από την εθελοντική ομάδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής), στο πλαίσιο της μακρόχρονης προσπάθειάς του για την ανάδειξη παλαιών μονοπατιών. 

Μετά την αποκατάστασή τους από την εθελοντική ομάδα του Συλλόγου, που διακρίνεται για την περιβαλλοντική και πολιτιστική του ευαισθησία, αναδείχτηκε η περίτεχνη λιθοδομή τους ή τα λαξευμένα σκαλοπάτια πάνω στα υπάρχοντα βράχια σε πολλά σημεία και η διέλευση γίνεται απρόσκοπτα. Κάποιοι δρόμοι από αυτούς αποτελούν τον κύριο πεζοπορικό άξονα της παλιάς Ίου και συνδέουν μικρούς οικισμούς ή λιμανάκια με την Χώρα.

Για τις παραπάνω δράσεις καταλυτική ήταν η συμβολή του Δήμου Ίου, που είχε την πρωτοβουλία να καλέσει την εθελοντική ομάδα για να καθαρίσει και να αναδείξει τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. Με κύρια συντονίστρια τη Δημοτική Σύμβουλο κα Άντζελα Φάκου, κινητοποιήθηκαν οι ξενοδόχοι για τη διάθεση των ξενώνων τους, για τη διευκόλυνση της διαμονής των εθελοντών, αλλά και μεμονωμένων κατοίκων του νησιού που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους εθελοντές και να αναλάβουν τις μετακινήσεις τους. Σημαντική ήταν και η προσφορά του ΚΤΕΛ Ίου όπου ανέλαβε τη μετακίνηση της εθελοντικής ομάδας προς Ψάθη, Παλιόκαστρο, Μαγγανάρι όπου πραγματοποίησαν επισκέψεις.

Με το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών εργασίας, διανοίχτηκαν τέσσερα παλαιά μονοπάτια της Ίου, τα οποία σε πολλά σημεία ήταν εντελώς κλειστά και παραδόθηκαν στους περιηγητές-περιπατητές πλήρως καθαρισμένα και πρότυπα σηματοδοτημένα, συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων: α) Μυλοπότας – Σαπουνόχωμα – Κλήμα, β) Χώρα – Αγ.Σπυρίδων Περιβόλια – Αγ.Προκόπης – Ανεμογεννήτριες – Αγ.Ανάργυροι – Αγ. Θεοδότη γ) Αγ.Προκόπης – Αγία Τριάδα (τμήμα του μονοπατιού 1) δ) Ψάθη – Όρμος Ντόμινο και ε) Αγία Θεοδότη – Όρμος Αυλάκι Κάστρου. Τα μονοπάτια αυτά συνδέθηκαν με τα υπόλοιπα μονοπάτια και παλιούς δρόμους της Ίου και αποτελούν πλέον ένα πλήρες πεζοπορικό δίκτυο που καταλήγει σε πανέμορφες παραλίες ή σε ξωκλήσια και αρχαιολογικούς χώρους και δίνει πολλές πεζοπορικές δυνατότητες στους επισκέπτες του νησιού.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιητών να αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τον πεζοπορικό, θα δημιουργήσει στο νησί νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης περιπατητικού τουρισμού και θα επιμηκύνει χρονικά την τουριστική περίοδο. Η ανάδειξη του δικτύου των μονοπατιών θα περισώσει και θα διατηρήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ίου με τις παραδοσιακές ξερολιθιές από την καφέ πέτρα και τις «στράτες» του παρελθόντος. 

Με την κατάλληλη προβολή και γνωστοποίηση, θα προσελκύονται επισκέπτες του εναλλακτικού τουρισμού, είδος τουρισμού που γνωρίζει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, η συγκεκριμένη επιλογή περιήγησης του τόπου συνιστά τον πληρέστερο και εμβριθέστερο τρόπο γνωριμίας του ταξιδιώτη με τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Δίκτυο μονοπατιών Ίου (με συνοπτικές περιγραφές)

 · ΜΥΛΟΠΟΤΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΧΩΜΑ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΛΗΜΑ. (Μήκος: 3,7χλμ. Μονοπάτι αριθμός 5). Το μονοπάτι ξεκινά από τον χωματόδρομο στην άκρη της παραλίας του Μυλοπότα, ανηφορίζει σε ένα πεδίο με εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς που η διάβρωση του ανέμου και της θάλασσας δίνει πολλές φορές αλλόκοτα σχήματα, δημιουργεί παράξενα γλυπτά της φύσης  και το τοπίο φαντάζει απόκοσμο. Το μονοπάτι αποτελούσε  τμήμα του παλιού δρόμου που συνέδεε τα παλιά χρόνια τον Μυλοπότα με το Μαγγανάρι.  Μετά από 700 περίπου μέτρα με θέα στη θάλασσα και τα κόκκινα σημάδια στα βράχια, ο πεζοπόρος ατενίζει το Αιγαίο και συνεχίζει σε βατό μονοπάτι προς ΝΑ. Συναντά την διασταύρωση προς την μικρή αλλά όμορφη παραλία Σαπουνόχωμα, στρίβοντας δεξιά και διασχίζοντας ένα μικρό αλλά βατό ρέμα θα οδηγηθεί στην παραλία. Αν δεν επιλέξει την παραλία Σαπουνόχωμα, συνεχίζει στο μονοπάτι στο οποίο μετά από 3,6χλμ. θα φτάσει στην παραλία Κλίμα. 

· ΧΩΡΑ – ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ – ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ – ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΟΤΗΣ. (Μήκος: 7,4χλμ. Μονοπάτι αριθμός 2 ). Είναι ο παλιός πεζοπορικός άξονας ο οποίος συνέδεε τη Χώρα με τον όρμο της Αγίας Θεοδότης και διέσχιζε καλλιέργειες σε πεζούλες με τις καφέ ξερολιθιές,  χαρακτηριστικές των εξοχών της Ίου. Η διαδρομή  ξεκινά από τη Χώρα και από τον Άγιο Σπυρίδωνα εισέρχεται σε οριοθετημένο με ξερολιθιές παλιό δρόμο ο οποίος διασχίζει την περιοχή «Περιβόλια», όπου η εύφορη γη δεξιά και αριστερά φανερώνει τις καλλιέργειες που κάποτε ήκμασαν και υπήρξαν τα «περιβόλια» των κατοίκων της Χώρας. Με απεριόριστη θέα στη Χώρα, τον Κάμπο, τον Σκάρκο και τα Ελληνικά, ο διαβάτης έχει μια υπέροχη άποψη μέχρι το Γυαλό σε μερικά σημεία και τα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπίτια εδώ κι εκεί. Η πανοραμική θέα τον αποζημιώνει. Συνεχίζοντας, στη διαδρομή περνά από ρεματάκι και καλαμιές και δίπλα από τον Άγιο Προκόπη. Μετά ανηφορίζει από λαξευμένα σκαλοπάτια στα υπάρχοντα βράχια θαυμάζοντας την «αξιοποίηση» των βράχων  από τους παλιούς πετράδες-μάστορες του νησιού. Έχοντας ανηφορίσει αρκετά, συναντά πινακίδα προς «παραλία Αγ.Θεοδότης» και στρίβει δεξιά ακολουθώντας πλέον αγροτικό δρόμο (χωματόδρομο). Στο τέλος του χωματόδρομου συναντά πάσαλο με πινακίδες κατεύθυνσης. Επιλέγει την κατεύθυνση «παραλία Αγίας Θεοδότης» φτάνει στον άσφαλτο δρόμο, στρίβει αριστερά στον άσφαλτο για περίπου 300μ. μέχρι να συναντήσει την επόμενη πινακίδα κατεύθυνσης προς «παραλία Αγ.Θεοδότης». Συνεχίζει σε μονοπάτι ανάμεσα σε χαμηλούς κέδρους με θέα τον οικισμό και την παραλία της Αγ.Θεοδότης. Στο μονοπάτι υπάρχουν κόκκινα σημάδια, περνά ανάμεσα από εγκαταλελειμμένες καλλιέργειες και φτάνει στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην άκρη του οικισμού. Από εκεί ο πεζοπόρος εύκολα επιλέγει τη διαδρομή της αρεσκείας του μέχρι να φτάσει στην μεγάλη και καταγάλανη παραλία της Αγίας Θεοδότης. 

· ΧΩΡΑ – ΣΚΑΡΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ – ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΗΣ. Μονοπάτι αριθμός 1 (σύνδεση με μονοπάτι 2). Από τη χώρα κατηφορίζει καλντερίμι σε πολύ καλή κατάσταση και ξερολιθιές δεξιά και αριστερά, προς τον Κάμπο. Περνά από τα αγροκτήματα του Κάμπου, κάποτε (αλλά και τώρα σε πολλά σημεία) καλλιεργήσιμη και εύφορη περιοχή και συναντά το λόφο του Σκάρκου όπου πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές, έφεραν στο φως πρότυπο και αξιόλογο προϊστορικό οικισμό χτισμένο σε σχήμα κοχλιοειδές. Το καλντερίμι συνεχίζει μέχρι τον οικισμό «Ελληνικά». Από εκεί ο πεζοπόρος ακολουθεί δεξιά και για περίπου 100μ. τον άσφαλτο δρόμο μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Εκεί συναντά τις πινακίδες κατεύθυνσης συνεχίσει σε χωματόδρομο, ακολουθώντας τη σήμανση αριθμός 1 μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Προκόπη, χτισμένο σε ρεματιά με παλιό ελαιώνα και όμορφες. Ξεφολιθιές. Εκεί επιλέγει αν θέλει να επιστρέψει στην Χώρα από την διαδρομή 2 προς  τα Περιβόλια ή να συνεχίσει προς την παραλία της Αγίας Θεοδότης. 

· ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ – ΟΡΜΟΣ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΣΤΡΟΥ (~1.5 χλμ). Από την δεξιά άκρη της παραλίας της Αγίας Θεοδότης, ο πεζοπόρος ακολουθεί τα κόκκινα σημάδια στα βράχια δίπλα στην θάλασσα για μια μικρή πεζοπορική διαδρομή μέχρι τον όρμο «Αυλάκι Κάστρου» που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λόφο στρατηγικής σημασίας επί ενετοκρατίας «Παλιόκαστρο», όπου είναι εμφανή τα υπολείμματα του παλιού δρόμου που κατέληγε στο «αυλάκι» κάποτε. Η διαδρομή συστήνεται για απογευματινό περίπατο στο παράκτιο μονοπάτι αφού είναι σκιερή το απόγευμα και προσφέρει εξαιρετική θέα στα γειτονικά νησιά. 

· ΨΑΘΗ – ΌΡΜΟΣ ΝΤΟΜΙΝΟ (1,4χλμ).  Από την αριστερή άκρη της παραλίας της Ψάθης αρχίζουν τα κόκκινα σημάδια στα βράχια τα οποία ανηφορίζουν με ΒΔ κατεύθυνση προς την χερσόνησο του Μάσκαλου. Το μονοπάτι έχει υπέροχη θέα από ψηλά στην παραλία της Ψάθης, στο ακρωτήριο Κάναλος και τη βραχονησίδα Ψαθονήσι. Τα κόκκινα σημάδια διακόπτονται και όποιος επιθυμεί μπορεί να  κατηφορίσει στον όρμο Ντόμινο και να επιστρέψει από την ίδια διαδρομή στην παραλία της Ψάθης. 

· ΘΕΑΤΡΟ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (2,3χλμ., Μονοπάτι αριθμός 3) Από το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» πάνω από τη Χώρα ανάμεσα από δύο εκκλησάκια αρχίζει το μονοπάτι με σήμανση αριθμός 3. Μετά τον Άγιο Δημήτριο ο παλιός δρόμος, σαφής και οριοθετημένος με ξερολιθιές  δεξιά κι αριστερά συνεχίζει με ομαλή ανηφορική κλίση προς τον Προφήτη Ηλία. Η διαδρομή με υπέροχη θέα στην Χώρα ακολουθεί τον παλιό δρόμο που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για να φτάνουν στις καλλιέργειές τους και στα αγροτόσπιτα της περιοχής. Σιγά-σιγά ο σαφής δρόμος χάνεται κοντά σε παλιές αγροικίες αλλά με εμφανές το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πλέον, ο πεζοπόρος δεν δυσκολεύεται να φτάσει σ’αυτό (519μ. υψόμετρο). Από το εκκλησάκι αν επιλέξει ως προορισμό την παραλία της Αγ.Θεοδότης θα ακολουθήσει τον χωματόδρομο μήκους 2,7χλμ. ώσπου να συναντήσει το μονοπάτι αριθμός 2 (κάτω από τις ανεμογεννήτριες). Διαφορετικά μπορεί να επιστρέψει από τα ίδια στη Χώρα. 

· ΘΕΑΤΡΟ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  ΜΟΝΗ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΠΥΡΓΟΣ (6,2χλμ., Μονοπάτι αριθμός 4) Με αφετηρία το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» πάνω από τη Χώρα,  μετά το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου υπάρχει διακλάδωση παλιών δρόμων. Το δεξί μονοπάτι με αριθμό 4 είναι παλιός δρόμος  με σαφείς οριοθετημένες πλευρές δεξιά και αριστερά. Η διαδρομή προσφέρει θέα προς την παραλία του Μυλοπότα και την σύγχρονη υδατοδεξαμενή (φράγμα με τεχνητή λίμνη). Στο μονοπάτι μέσα έχει τοποθετηθεί και ο πλαστικός σωλήνας που υδρεύει τη Χώρα και τον Κάμπο. Μετά από 2,8χλμ. το μονοπάτι συναντά τον άσφαλτο δρόμο  και κόβεται απότομα. Μπαίνουμε αριστερά στο χωματόδρομο τον οποίο ακολουθούμε για 1χιλ. και φτάνουμε στην διχάλα που αριστερά πάει προς τις ανεμογεννήτριες - χώρα και δεξιά προς Ψάθη. Παίρνουμε αυτόν τον δεξιά δρόμο και σε 500 μ. μπαίνουμε στο χωματόδρομο που βλέπουμε δεξιά μας. Σε λίγα λεπτά βλέπουμε το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη και στην διχάλα που υπάρχει πάμε δεξιά ανηφορίζουμε τον χωματόδρομο για 2,3χλμ. στον οποίο και συνεχίζουμε δεξιά στην τελευταία διχάλα που συναντούμε. Στο τέλος βρισκόμαστε στην κορυφή Πύργος κοντά στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.

· ΓΥΑΛΟΣ – ΚΟΥΜΠΑΡΑ – ΦΑΡΟΣ  (1,2χλμ.) Από την άκρη της παραλίας Γυαλός ακολουθούμε τον άσφαλτο δρόμο προς την Κουμπάρα. Μετά το ξενοδοχείο στρίβουμε αριστερά σε χωματόδρομο στην αρχή και στη συνέχεια σε μονοπάτι με θέα στην παραλία της Κουμπάρας και την χερσόνησο του Διακόπτι. Το μονοπάτι συνεχίζει αχνό, κοντά στην ξερολιθιά μεγάλου χτήματος και στη συνέχεια κατηφορίζει παράλληλα με την ξερολιθιά και με θέα τον παλιό Φάρο. Στον αυλή του Φάρου υπάρχει περίτεχνο σκέπαστρο στέρνας με μαρμάρινες πλάκες και πανοραμική θέα προς την Χώρα και το Λιμάνι.  Η διαδρομή προτείνεται για ευχάριστο απογευματινό περίπατο. 

· ΛΙΜΑΝΙ – ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΛΜΑΣ (0,8χλμ.) Στην άκρη του λιμανιού κι από την είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης εύκολα εντοπίζεται το μονοπάτι το οποίο ακολουθεί ομαλή πορεία παράλληλα σχεδόν με την ακτογραμμή, ανάμεσα σε θυμάρια και αμάραντους. Με θέα τον Φάρο και τη θάλασσα καταλήγει στην μικρή και όμορφη παραλία Βαλμάς. Η διαδρομή προτείνεται για απογευματινό περίπατο για κολύμπι καθώς η παραλία έχει δυτικό προσανατολισμό και είναι ηλιόλουστη μέχρι αργά το απόγευμα. 

 

 1. 20/07 10:11

  Ελασσόνα: Διαγωνισμός για μίσθωση μαθητικών κατασκηνώσεων

 2. 20/07 10:07

  Ρόδος: Βραδιά κλασικού τραγουδιού στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

 3. 20/07 10:01

  Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου

 4. 20/07 09:56

  Λειτουργούν κανονικά σήμερα Σάββατο το Μουσείο Ακρόπολης και άλλα Μουσεία- Κλειστή η Μονή Δαφνίου

 5. 19/07 21:35

  Πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία

 6. 19/07 20:51

  Προσοχή: Σε ποια σημεία στο κέντρο της Αθήνας κατέρρευσαν δομικά στοιχεία κτιρίων

 7. 19/07 20:26

  Υπουργείο Τουρισμού: Ενημέρωση των τουριστών για το σεισμό της Αθήνας

 8. 19/07 17:55

  Sunvil: Στροφή των Βρετανών σε πιο "ψαγμένα" ελληνικά νησιά

 9. 19/07 17:45

  Άκης Τσελέντης: Να αποψιλωθεί η Αθήνα από τα παλιά σπίτια

 10. 19/07 16:36

  Έφη Θεοδώρου: Φαίδρα του Ρακίνα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

 11. 19/07 16:33

  Εκστρατεία ενημέρωσης των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά

 12. 19/07 16:31

  Θυγατρική της DER Touristik εξαγόρασε το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας

 13. 19/07 16:12

  Μητρώο κατόχων λεωφορείων για έκτακτες ανάγκες από φυσικές καταστροφές στην Αττική

 14. 19/07 15:27

  Comédie-Française - Ίβο βαν Χόβε: Ορέστης / Ηλέκτρα του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

 15. 19/07 15:21

  Ήρεμη η αντίδραση στον σεισμό των τουριστών στην Ακρόπολη

 16. 19/07 14:19

  Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα- νεότερες πληροφορίες

 17. 19/07 13:19

  Η Αθήνα συντάσσεται με τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

 18. 19/07 13:07

  Διευρύνονται τα όρια για την ηλεκτρονική χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας

 19. 19/07 13:06

  Πολύτιμα μαθήματα από το μπουρίνι στην Χαλκιδική

 20. 19/07 12:55

  ΕΤΑΔ: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για 7 διαμερίσματα

 21. 19/07 12:10

  Λάρισα: Συμφωνία για συνέργειες Δημοσίου και ιδιωτών για την τουριστική ανάπτυξη

 22. 19/07 12:02

  ΤτΕ: Αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το Μάιο παρά τη μείωση των αφίξεων

 23. 19/07 11:50

  Όλο και περισσότεροι προορισμοί επιβάλουν τουριστικό φόρο- Δείτε τις χρεώσεις

 24. 19/07 11:36

  Μήπως το FaceApp δεν είναι απλή πλάκα;

 25. 19/07 10:51

  Thomas Cook: Απογείωση πτήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο- 46 πτήσεις για Ελλάδα- Απόσταση ίση με το γύρο της γης 20 φορές!

 26. 19/07 10:33

  Συλλήψεις 11 οδηγών ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές

 27. 19/07 09:52

  Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

 28. 19/07 09:48

  Το Sympossio μαγειρεύει ελληνικές συνταγές στο National Geographic Traveller Food Festival

 29. 19/07 09:45

  Το Ξενοδοχείο του Μέλλοντος, η βραβευμένη καινοτομία της Κωτσόβολος

 30. 19/07 09:41

  Δήμος Καλαμάτας: Διαγωνισμός για υπηρεσίες μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής

 31. 19/07 09:39

  Επιμελητήριο Σερρών: Διαγωνισμός προμήθειας τεχνολογικών μέσων για την τουριστική προβολή της πόλης

 32. 19/07 09:36

  Διαγωνισμός για ψηφιακό τουριστικό οδηγό στο Ρέθυμνο

 33. 19/07 09:12

  Η Κατερίνα Νοτοπούλου Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

 34. 19/07 09:06

  Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχείο πολυτελείας γίνεται το Μανδαλίδειο Μέγαρο

 35. 19/07 09:00

  H υπουργοποίηση Κόνσολα και η ανάγκη απογραφής των τουριστικών αφίξεων

 36. 18/07 16:43

  Τουρισμός: Τι ζητούν οι Γερμανοί από τις διακοπές ανάλογα με την ηλικία τους

 37. 18/07 15:14

  Ιταλία: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην TripAdvisor για παραπλανητικές κριτικές

 38. 18/07 14:41

  Gfk: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις στη Βρετανία (και για Ελλάδα)

 39. 18/07 13:58

  Ελληνικός τουρισμός: Το 29% των τουριστών έρχεται οδικώς

 40. 18/07 13:39

  Αφιέρωμα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε γερμανικό περιοδικό

 41. 18/07 13:29

  Turkish Airlines: Αθήνα - Μπαλί μέσω Κωνσταντινούπολης

 42. 18/07 13:27

  Καταγγελία για βιασμό Βρετανίδας σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα

 43. 18/07 13:03

  Στρατηγικής σημασίας η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τις ελληνικές επιχειρήσεις

 44. 18/07 12:55

  Νέες ώρες πλεύσης για το σκάφος «Άγιος Γεώργιος» στις ακτές της Θεσσαλονίκης

 45. 18/07 12:52

  Mouzenidis Travel: Άνοιξαν οι κρατήσεις για Ελλάδα το 2020 στη Ρωσία με μεγάλες προσφορές

 46. 18/07 12:46

  Κερδίστε προσκλήσεις για την Comedie Francaise στην Επίδαυρο

 47. 18/07 12:27

  Cruisecritic Awards: Η Ρόδος στους 5 καλύτερους προορισμούς κρουαζιέρας στην Α. Μεσόγειο

 48. 18/07 12:10

  Έρευνα: Τι θέλουν οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες από ένα ξενοδοχείο

 49. 18/07 12:08

  Προσωπικά Δεδομένα

 50. 18/07 11:46

  Τουρισμός πολυτελείας: Περισσότεροι ταξιδιώτες απαιτούν πλέον αειφόρες διακοπές

 51. 18/07 11:30

  ΞΕΕ- ReviewPro: Η πρώτη εικόνα για την διαδικτυακή φήμη των 10.000 ελληνικών ξενοδοχείων

 52. 18/07 11:22

  Grecotel Filoxenia, το πρώτο 5G ξενοδοχείο στην Ελλάδα

 53. 18/07 10:26

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Νέα τουριστική πολιτική, με έμφαση στον θεματικό τουρισμό

 54. 18/07 09:57

  ΑΑΔΕ: 21 διευκρινίσεις για όσους μισθώνουν σπίτια σε τουρίστες μέσω Airbnb

 55. 18/07 09:45

  Γιορτή Καλαμποκιού στη Δράμα

 56. 18/07 09:44

  Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διαγωνισμός για εκτύπωση προωθητικού υλικού

 57. 18/07 09:37

  Φεστιβάλ Ορεινών και Θαλάσσιων δραστηριοτήτων Τσαγκαράδας

 58. 18/07 09:34

  Ο αθλητικός τουρισμός στη Ρόδο: Έρευνα

 59. 18/07 09:29

  Εγκρίθηκε διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στην Κρήτη

 60. 18/07 09:23

  Ρεκόρ 15ετίας σε αφίξεις τουριστών και πλοίων τον Ιούνιο στην Πάρο!

 61. 17/07 17:58

  Και επισήμως ο κ.Κώστας Λούλης Γενικός Γραμματέας Τουρισμού

 62. 17/07 17:34

  Algean: Διπλασιάστηκαν τα 5άστερα ξενοδοχεία στα νησιά του Ιονίου την τελευταία 5ετία

 63. 17/07 17:27

  Η “Θεσσαλονίκη των γεύσεων” στο National Geographic Food Festival

 64. 17/07 15:51

  Θετική η τουριστική αγορά της Βρετανίας στην εξαγορά της Thomas Cook από τη Fosun

 65. 17/07 14:58

  Το "Ελ. Βενιζέλος" ανέδειξε τις καλύτερες επιχειρηματικές ομάδες καινοτομίας αεροδρομίου

 66. 17/07 14:37

  Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

 67. 17/07 14:08

  Υπουργείο Τουρισμού: Άμεσες δράσεις για την στήριξη της Χαλκιδικής

 68. 17/07 13:06

  Airbnb: Η τιμή ενοικίασης περιλαμβάνει πλέον το συνολικό κόστος

 69. 17/07 13:00

  Share Your Greece, η νέα καμπάνια της Marketing Greece

 70. 17/07 12:45

  Κοινωνικός Τουρισμός: Ανακοινώθηκαν οι πάροχοι καταλυμάτων και οι δικαιούχοι

 71. 17/07 12:19

  Αύξηση 5,3% των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια το α' 6μηνο

 72. 17/07 12:11

  Χωρίς στοχευμένα μέτρα, τα ξενοδοχεία της Αθήνας θα ξαναζήσουν την κρίση του παρελθόντος

 73. 17/07 12:05

  Radisson Blu Park: Ολική ανακαίνιση δωματίων και νέα γενική διεύθυνση στο 5* ξενοδοχείο!

 74. 17/07 12:03

  Διακρίσεις για τα εστιατόρια GB Roof Garden & Tudor Hall από το περιοδικό ‘Wine Spectator’

 75. 17/07 11:58

  Η εξωτική Αλόννησος «χορεύει»

 76. 17/07 11:53

  Cvent: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί συνεδρίων στον κόσμο το 2019

 77. 17/07 10:19

  Οι συναυλίες του Ιουλίου στο Sani Festival 2019

 78. 17/07 09:38

  Μείωση των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα

 79. 17/07 09:33

  Ταξίδι εξοικείωσης διεθνών παραγόντων του τουριστικού μάρκετινγκ σε Χίο, Οινούσσες και Λέσβο

 80. 17/07 09:27

  Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στην Αθήνα

 81. 17/07 09:25

  Περιφέρεια Κρήτης: Διαγωνισμός για την τουριστική προβολή 2019-2021

 82. 17/07 09:11

  Nέος διαγωνισμός για τη μίσθωση του π. ξενοδοχείου Ambassadeur

 83. 16/07 21:32

  Σοκαριστική προσγείωση στη Σκιάθο - Αεροσκάφος της British Airways περνά λίγα μέτρα πάνω από περαστικούς

 84. 16/07 20:31

  Αφιέρωμα για την Αμοργό σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα

 85. 16/07 19:05

  Volotea: Δύο νέες συνδέσεις με Αθήνα στο χειμερινό πρόγραμμα

 86. 16/07 18:59

  Εγκαινιάστηκε το συνεδριακό κέντρο του Grand Resort Lagonissi

 87. 16/07 18:35

  Επιφανείς ομιλητές στο "Democracy and Spirituality Weekend" στο Costa Navarino

 88. 16/07 14:43

  Η Ρόδος τίμησε την κ. Karen Harvey για την προσφορά της στο γαμήλιο τουρισμό στο νησί

 89. 16/07 14:11

  PwC: 3.200 διευθυντές ξενοδοχείων παρουσιάζουν τις κορυφαίες τάσεις στα ξενοδοχεία

 90. 16/07 13:49

  FedHATTA: Οι δώδεκα ευκαιρίες να απολαύσετε την "άλλη" Ελλάδα

 91. 16/07 13:32

  Αρνητικές επιδόσεις για τα ξενοδοχεία της Αθήνας το α' εξάμηνο

 92. 16/07 13:05

  Στη Zeus International το ξενοδοχείο Κάνιγγος 21

 93. 16/07 13:02

  Τουρισμός: Άδεια δωμάτια σε τουρκικά ξενοδοχεία παρά τη μεγάλη ζήτηση

 94. 16/07 12:39

  Πρέβεζα: Απαγόρευση απόπλου σε σκάφος για παράνομη ναύλωση

 95. 16/07 12:21

  Αεροδρόμιο Αθηνών: Βράβευση του τηλεφωνικού κέντρου

 96. 16/07 12:12

  Marriott: Νέο λογότυπο για τα ξενοδοχεία Sheraton

 97. 16/07 12:11

  ΟΤΘ: Έρευνα για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης στα social media

 98. 16/07 12:01

  45 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μάτι

 99. 16/07 11:59

  TripAdvisor: Οι κριτικές συνεχίζουν να κατευθύνουν τις κρατήσεις διακοπών

 100. 16/07 11:36

  Μπαλέτο στον αέρα σε πτήση της Air France